Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 2x05 - Nip and Tuck

2008. december 20. 10:00 - missparker

Jarod egy szobrászműteremben arcot formáz Clay Dough gyerekgyurmából, közben videózik, megint gyerekkora egy részletét idézi fel. Sydney tevékenysége következtében súlyos identitászavarral küzdött, már a saját nevét sem ismerte, magába zárkózott, és csak egy dolgot akart tudni: ki is ő valójában. Sydney aggodalmaskodott egy kicsit a kamerának, a megoldást még nem tudta.

Miss és Sam nemsokára be is rontanak a műterembe, fegyverrel, ahogy kell, Sydney nyugodtan sétál utánuk, tudja, hogy Jarod már eltűnt. Érdekes szobrokat hagyott hátra, női mellszobrok, kifejezetten nagy mellekkel, Miss fanyalog is rendesen (már megint féltékeny?) Vajon mire készült itt a csodafiú?

Mivel szokás szerint nincs ötletük, Angelonak mutatják meg a szobrokat. Elkezdi sorolni a műalkotás érzéseit, szomorúság, félelem, fájdalom, szégyen, majd összeroncsolja az egyik szobor arcát. Na ezzel megint mit kezdhetnek? Broots még siránkozik egy kört, valaki figyeli, fél, bizonyítéka nincs. Szöszi a háttérből figyeli őket, Dr. Jarod Clay pedig eközben egy hálás betegével konzultál. A hölgy rendkívül elégedett frissen plasztikázott melleivel.

Folyik a következő plasztikai műtét is, Jarod és kollégája, Wade műtenek. Természetesen remek munkát végzett, hol is tanult? Princetone, Harvard, és a Clay Dough Intézet, hihi, ez micsoda poén, reagálja le szerencsétlen Wade. Jarodnak most először hiányzik a fizupapírja is, nem hinném, hogy megszorult, inkább csak a játék része. Wade ennek apropóján veszettül dicsekszik, új autó készpénzért, jó nő, gazdag ügyfelek, ezt mind el lehet itt érni. A kórház szabályai szerint heti egy ingyenes műtétet minden sebésznek vállalni kell.

Brootsnak megint van miért pánikolni, a lánya rajza eltűnt az asztaláról, pedig szépen odacelluxozta. Szöszi Bridget meg is jelenik, felajánlja segítségét a kukkolóval kapcsolatban, jelezvén, hogy ő aztán mindent tud, ami a Központban zajlik. Hízeleg egy kört Brootsnak, Parkerék ellen akarja fordítani. Meg kell hagyni, nem hülye a liba, Broots a csapat gyenge pontja, jó helyen kopogtat. Angelo a szellőzőben simogatja a rajzot, 'apu fél'.

Jarod kevéske szabadidejében meg egy iskolabusz megállójában üldögél, kezében a jól ismert piros füzettel. A téma egy kóristalány, Tricia, aki autóbalesete után kimaradt az iskolából. Visszaemlékezés, Sydney elsőre nem volt képes Jarodot visszahozni az önként vállalt izolációból. Ennek ellenére Jarod csak becsönget Tricia-ékhoz a mesével, hogy a kórházból jött felülvizsgálni a beteget. A nagymama kedvesen fogadja, elmeséli, hogy Tricia rendszeresen kap ajándékokat egy ismeretlentől, ez elgondolkodtató. Jarod magyaráz neki arról, hogy 30 évig élt bezárva, de milyen jó is kint, elhangzik a híres mondata, az "élet ajándék". Ha van életed, ugye. Tricia enged, megmutatja a sérült arcát Jarodnak.

Tovább dolgozva az ügyön kiderül, hogy Tricia Wade betege volt. Megsérült egy arcideg műtét közben, de miért? Megkérdi Wade-et, helyre lehet-e úgy állítani egy állkapocstörést, hogy ne sérüljön ideg. Hát persze, miért ne lehetne? Wade Tricia arcát meglátván megdöbben az eredményen. Igaz, hogy bohém és pénzéhes, elhanyagolja az ingyenes műtétek utókövetését, de műtét közben sosem hibázik, ezt tutira nem ő csinálta. Következő műtét közben Jarod vet is egy gyilkos pillantást a főnökasszonyra. Broots a kertjében talál néhány fényképet magáról és a lányáról, majd a bokrok közül rálőnek, de valaki még időben elrántja a golyó útjából. Angelo. A fényképeket mutogatja Sydney-nek és Missnek, Angelo, a hős, egy magas biztonsági szintű kártyával jutott ki. Miss továbbra sem hisz neki, Sydney bizonytalan, mert a Központnál szabványos 9 mm-es töltényhüvelyek mellett pár csikket is talált, rúzsfolttal. Borítékolható, hogy ezután Broots elfut Bridgethez, aki védelmet ígér, de semmi sincs ingyen. Miss Parkert kell kiadnia Szöszinek, igent mond. Szöszi egy tüsszentéssel nyugtázza a döntést. Angelo segíteni próbál, fogja a bizonyítéknak használt töltényhüvelyeket, és tüsszent egyet. Egészségedre. Broots, te nagyon hülye!

Lelkiismeretfurdalása is lesz rögtön, így amint belép Miss, a nyakába is ugrik, jaj, dehogy kételkedett ő szeretett főnöknőjében, majd előadja a teljes sztorit. Angelo a belépőkártyát is azonosítja, bizony, hogy Szöszitől lopta. Miss lenézően csak annyit mond: amatőrök.

Jarod nyomoz tovább, túl egyszerű lett volna, ha Wade a sáros. Brant Wade-del egyidőben, egy másik műtőben egy fotómodellen dolgozott. Tovább nézi a videót is, Sydney döbbenetére összefestette az arcát, keresi önmagát. Sydney segített volna, csak higgy magadban Jarod, újra. Tricia boldogan mutogatja a gimis albumot, a régi életét Jarodnak. Folytatni kéne az éneklést, a sportot, a drámakört. De ilyen arccal? Orvosi segítség nincs, az idegsérülés helyrehozhatatlan. Jarod nem kevés rábeszéléssel sem ér el semmit. Viszont újabb ajándék érkezett a rejtélyes baráttól, legalább tudjuk, hogy mindet Santa Barbarában adták fel. Akkor irány a Santa Barbara-i klinika, Jarod Brant-re hivatkozva gyors találkozót kér az igazgatótól. Megemlíti Tricia ügyét, az etikai bizottságot, ne szórakozzunk, mert minden elúszhat. Tartsa a száját mindenki, a kiscsaj meg visszabújik a sötét szobába a csúf arcával rinyálni. Jarod nagyon meggyőző az undorító pénzéhes sebész szerepében is.

Az igazgató megtörik, ő többet nem hazudik. Jarod is színt vall, jöhet a vallomás. Az igazság, hogy Tricia-t Wade műtötte, nagyszerű munkát végzett, majd jött Brant, egy mozisztár állát műtötte, és elrontott valamit, gyorsan donor kellett neki, kiszedett egy darab csontot Tricia állából, a nagy sietségben elvágta az arcideget. Emberünket megtette igazgatónak Santa Barbarában, hogy tartsa a száját.

Most jön Miss és Szöszi összecsapása, húhúú. Parker-apu visszatért, Szöszi tehát nem kaphatott engedélyt akcióra, saját ötlet volt, hogy rálőtt Brootsra. Bridget ügyesen vág vissza, 'ha én lőttem volna, halott lenne', tanulékony a liba. Persze hogy Raines adta a parancsot, ez az ő stílusa.

Miss még elhint pár gondolatot Szöszi okulására, miszerint 1. rá hiába fog fegyvert, úgysem meri lelőni. 2. Brootsra meg azért nem kéne lődözni, mert lehet, hogy hülye, de az ő hülyéje, csak ő terrorizálhatja. Szóval, ha Bridget megpróbál ártani a csapatának, vasmagot ültet a szőke buksijába. Vicces, hogy Szöszi még bevallja, ugyan ő lőtt, de nem fényképezett soha, megint egy rejtély.

Jarod akciókészültségben van, ellopja Brant rúzsát, fecskendez bele némi altatót, összekészít pár műszert. Másnap pezsgőbontás, Jarod megköszöni a jó állást, amit itt kaphatott. Brant rúzsozza magát, hiú ribi, hat az altató, de a pezsgő is gyorsan a fejébe száll. Egyre rosszabbul van, Jarod ajánlkozik sofőrnek, hazaviszi. Wade kocsija tényleg gyors, a betonfal felé is gyorsan száguld. Brant hamarabb válik meg az eszméletétől, minthogy a falhoz érnének, majd a kezelőben ébred, véres blúzzal, az arca is megsérült. Jarod mézesmázosan ígéri, hogy helyre tudja hozni, de közben lekötözi a csajt az ágyra. Elmondja, hogy a szomszéd műtőben viszont egy másik sérült van, bőrdonor kell neki, Brant pont megfelel, hiába könyörög és vall be mindent. Nagyon berágott a nőre, el is altatja, dolgozik rajta egy kicsit a gyurmával, igazán szép fejet varázsolt neki, meg is mutatja, mikor felébred.

A következő képen már az újságot látjuk, Brant-et letartóztatták. Tricia elfogadja, hogy így is élhet, a tehetsége majd átsegíti a nehézségeken. A barátai is szívesen fogadják, boldogan száll fel az iskolabuszra. A videó befejezése következik, Sydney egy tükröt adott Jarod kezébe, tessék, ez vagy te. Felnőttként a CD-ben nézegeti a tükörképét. 'Az vagyok, aki lenni akarok?'

Központ, Miss érkezik, Sydney, Broots és Angelo újabb képeket nézegetnek, ezúttal Missről. Angelo kezébe veszi a képeket, csak annyit nyökög: zavart, mérges. Egyedülhagyják, és maga elé suttogja: 'Én döntöm el ki él és ki hal meg'. Kyle pedig épp hívja elő az újabb képeket, hát mégis életben van!

Címkék: a kaméleon
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása