Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 7x07 - Wrath

2008. december 09. 10:41 - Tipca

Bocsánat a késésért, a legújabb rész hogyvoltja is érkezik az elkövetkezendő napokban!

És itt egy teljes egészében Lana-centrikus epizód. Mit vétettünk, hogy ilyesmivel vernek bennünket az égiek – a sorozat készítőiről már nem is beszélve? Na, de fogjunk bele! Lana és Clark lágy zene kíséretében körbelovagolják a Földet, és csak akkor állnak meg, mikor megdördül az ég. Vihar készülődik, így a kisváros két legnagyobb koponyája hova máshova menne, mint a hatalmas, fémből készült szélmalom lábához. Clark nekiesik a malomnak, mert hirtelen rosszul lesz egy kriptonittól, ami vagy most bújt ki a földből, vagy az elmúlt húsz évben valahogy elrejtőzött Clark pókösztöne elől, hogy a kellő pillanatban előugorjon, és egy ilyen résszel „ajándékozzon” meg bennünket.

Lana elhajítaná a követ, de az édes kis lelkem olyan tetű lassú, hogy egy arra járó villám észreveszi, és egy „ezt nektek!” kiáltással belecsap a toronyba, összeáramozva mindkét fiatalt. A szélmalom is összedől, egyenesen Clarkra, ám mielőtt a hatalmas vasdarabok a fiúra zuhannának, hogy… igazából semmit se ártsanak neki, Lana a fémváz alá ugrik, és elkapja a ledőlő tornyot. Vajon milyen kósza ötlet vihette rá arra, hogy a huszonöt kilójával megmenti a sérthetetlen acélembert? Nem mintha baj volna, máskor is próbálkozhat, de most sajnos a villám-kriptonit kombó felruházta Clark képességeivel, szóval életben maradt. A francba…

Lana tisztára összeélvezi magát attól, hogy mi mindenre képes – szó szerint, ugyanis ő és Clark rendeznek egy privát szuperszex partit, aminek hatására majdnem huszadjára is romba dől Smallville. Nem baj, az ottaniak már úgyis hozzá vannak szokva a hajléktalanszállókhoz. Chloe aggódik Lana új képességei miatt, mivel, aki eddig rendelkezett velük, leszámítva persze Clarkot, az vagy a hullaházban, vagy az elmegyógyintézetben végezte. Lana persze kihallgatja két barátja diskurzusát, de – jó filmes kliséhez méltón – már csak azt hallja, amint Clark megbízza Chloét, hogy figyeljen oda rá. Dühében bele is vágja a fényképét a tükörbe, ami így meghasad. Értitek, párhuzam az elméje meg a tükör között, milyen cseles!

Lex eközben Ivadék kódnév alatt azt a fekete trutyit vizsgáltatta meg, ami két évaddal ezelőtt Fine hajójából maradt. Jó sokáig tartottak a tesztek. Úgy néz ki, hogy a por valahogyan folyadékká vált, mert a fém érez, vagy mi. Mi persze tudjuk, hogy az ott maga Fine, legalábbis valami olyasmi, így öröm nézni, ahogy a kopasz töprengve mered a kriptonit börtönbe zárt izére. Lana is nézi, bár ő nem annyira örül neki, így mikor a volt ura elteszi a kutatási eredményeket a széfjébe, gyorsan odahussan, és mit sem törődve azzal, hogy Lex ott van tőle tíz méternyire, s mindössze egy fal választja el őket, hajigál, zajong, lézerlát, falból kitép, épp hogy csak jódlizni nem kezd az iroda közepén.

Lionel a jó régen látott Marthával beszél telefonon, amiről nekem akaratlanul is a Csillagkapu 200. epizódja ugrott be, aki látta, tudja miért. Clark érkezik, és beszámol Jor-El földi helytartójának a Lana ügyről, aki nem kimondottan örül a fejleményeknek, tekintve, hogy a csaj hetekig fogva tartotta, kikötözte az ágyhoz, medvecsapdát csíptetett a kezére, ütötte-vágta, és még akkor sem hagyta abba, mikor ő már teli torokból üvöltötte, hogy flűggäđnkδ€čhiœßolsĕn! Clark hazatér, ám most Lex várja az ő otthonában, épp ellenkezőleg, mint ahogy szokott lenni. A kopasz tudni akarja, honnan van Lana ereje – mi a fene, mégiscsak dolgozik valaki a kastélyban, aki látta őt távozni? – és ha már ott van, bemószerolja a volt nőjét az Ízisz Alapítvánnyal, meg a titkos ügyletekkel.

Lois éppen leadja legújabb, helyesírási hibáktól hemzsegő cikkét, mikor beállít a bőrcuccban feszítő Lana, és kivágja az asztalra az imént lopott merevlemezt, mondván: bizonyíték Lex ellen; kell vagy sem? Gabriel, a főszerkesztő elküldi a fenébe, mondván, illegálisan szerzett anyagot nem jelentethet meg, mire Lana bepöccen, és felkeni a falra a férfit. Lois közbelépne, de csak azt éri el vele, hogy kirepül az iroda üvegajtaján, miközben az épp be van csukva. Be is kerül a kórházba, ahonnan azonban még aznap éjjel szökni akar, csakhogy a liftben Gabrielbe botlik, aki virággal jött látogatni őt. Dacára a Planetben történteknek, Lois szeretné megírni Lana nagy leleplező cikkét, de a szerkesztő egyre csak azt hajtogatja, hogy ne akaszkodjon össze a Luthorokkal.

Chloe az Ivadékról keres infót, de nem talál. Clark szerint lehet, hogy az egész ügy csak Lana képzeletének terméke, és Lex valóban megváltozott, aztán kimondja az örök igazságot: Lana sötét. És még csak titkot sem csinál belőle… Lana eközben terminátorosat játszik, megállítja Lex kocsiját, kecsesen fellépdel a motorháztetőre, és ököllel veri be a szélvédőt. Ezalatt Chloe elviszi az Íriszhez Clarkot, ami teljesen üres, mintha csak a nagy leleplezésre várva hagyták volna ott. Clark fel is fedezi a rejtett megfigyelőszobát Lana irodája mögött. Lana még Lex mobilját is lehallgatja, így Chloe és Clark szinte élőben hallgathatják végig, amint a kopasz telefonon beszél, majd lefékez, és Lana rátöri az autót, utána pedig kiszedi az ex-férjéből az Ivadék program helyét.

Lana a helyszínre viszi Lexet, elfecserésznek az űrlényekről, titkos megfigyelésekről, lehallgatásokról, röviden, amiről az elvált házaspárok általában szoktak. Aztán Lana megunja a banánt, és egy karnyi vastagságú elektromos vezetéket tépve ki a plafonból sokkolni akarja Lexet. Ki nem találja ki, hogy mi jön? Lex a múltról beszél, majd megcsókolja Lanát, akinek ettől kiesik a kezéből a vezeték, de csak hogy szabad legyen a marka a kopasz nyakának eltöréséhez. Lex elájul, naná!, de befut Clark, és próbálja lebeszélni Lanát a tervéről. A lány azonban nem hagyja magát, és bemutat pár karatéjos mozdulatot, amit nyilván az új Street Fighter mozi forgatásán lesett el, aztán hozzávágja a falhoz kedvesét. A szekrényből kigurul a trutyis üveg, és Lana rosszul lesz a kriptonit miatt. Clark odaugrik, a fekete trutyit elhajítja a picsába, a kriptonittal meg a Lana által letépett vezetékkel – na, megvolt? – visszacsinálja az egész képességesdit. A trutyi meg szép lassan elfolyik.

A Planetben Gabriel éppen törli a Lextől zsákmányolt merevlemezt, s közben telefonon egyezteti a dolgot valakivel. Lois toppan be, és némi beszélgetés után nekiesnek egymás szájának. Véletlen baleset volt, nem is vitás. Clark meglátogatja Lexet, aki örömködve vágja a pofájába, hogy nem, nem ő volt az, aki miatt gyökeresen megváltozott Lana jelleme, hanem Clark, aki először árulta őt el. Muhaha, szép volt, kopasz! Lana menne megfigyelni, de valaki szétvágta a kukkoló rendszerét, és nem más, mint Chloe, aki még le is gorombítja kicsit: nem, Lana! Rossz Lana! Ráadásnak még a mitológiai tudásával is kérkedik, hiszen Ízisz nem csak a szerelem és gyógyítás istennője, hanem az alvilág úrnője is, aki térdre kényszerítette Rét is. Végül burkoltan megfenyegeti Lanát, hogy ha bármivel is árt Clarknak, tincsekben fogja kitépni a haját, és a vérében fog fürdőzni. Zárásként még látjuk, amint a trutyi a laborban belemegy egy tetszetős dokinéni szemébe, és Clark meg Lana romantikus háttérzene közben eldiskurálnak a bizalomról, meg arról, hogy mit tennének meg a szeretteikért

Címkék: smallville
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vorti 2008.12.10. 13:43:06

Jehehe, az írás még a szokásosnál is jobb volt XD, bár nem igazán lehett volna máshogy írni egy ilyen "fantasztikus" részről. :D Csak tudnám, mit jelent az a "flűggäđnkδ€čhiœßolsĕn"... XD

Az is említésre méltó még, hogy a Metropolisban megsérült Loist vajon miért a smallvillei kórházban látják el... XD

Tipca 2008.12.15. 14:26:20

Nem tudod, mit jelent? Ajánlom megtekintésre az Eurotrip nevű filmet. ;)

vorti 2008.12.15. 20:48:02

Ja hogy utalás akart lenni? Gondolhattam volna. XD Na majd utánanézek...
süti beállítások módosítása