Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 3x01 - Tűzön-vízen át

2008. november 15. 15:00 - the black ball

„Tavaly” ott hagytuk abba, hogy Hathor néni felajánlja Jackéknek a „megkukacodás” lehetőségét. Rendkívül kellemetlen a rendkívül ronda CGI-kukac, amit Hathor lóbálgat a levegőben. Na, de mielőtt győztes hirdetünk, otthon Makepeace ezredes (micsoda név) érkezik a kapun át. Aszongya hogy a tokrák elmondták, hol van a CSK-1. Mert nekik ugye van egy kémük, hol nincs. Itt van Davis őrnagy is, de baromira felesleges. Mivel a CSK-1 az aduász, rögtön négy csapat megy értük. Na de vissza a sorsoláshoz.

Ismétlem: a kukac nagyon. Nagyon. Nagyon ronda. Természetesen O’Neill lesz a nyertesünk, aki éppen csomót kötne a kukac gerincén, amikor az a csaj, a doki lezatolja. Teal’c közben hazatér, az asszony helyett egy haldokló Bra’tac heverészik a padlón. Apófisz maradék hívei jól megverték az öreget, mert szerintük Klorel majd visszatér, és akkor lesz itt pár körbepörgőrúgás a jaffa hátsójukra. De Teal’c még így is képes sereget toborozni, elég meggyőző tud lenni mondjuk. Obama után ő a soros.

O’Neillt közben beletuszkolták az egyik hűtőládába, aztán rádobják a kukacot, az meg nem szarozik: Jack gazdatest lett. A meghitt ceremóniát Makepeace és az Egyesített CSK-hadtest zavarja meg, úgyhogy mindenki lelép. Kivéve a doki nénit, mert ő a tokra kém, de mi ezt már tudjuk rég. Lefagyasztja Jacket, hogy a kukac ne tudjon vele egyesülni. Makepeace-ék kiszabadítják Cartert és Danielt, aztán hullatják a hórusz- és kígyópajtásokat dögivel.

Hathor jobb keze, az a Trofsky nevű fickó felkap valami díszletmellvértet a Gladiátor forgatásáról, és akkor ettől menőbb lett, mert erősebb biztosan nem. Hathor felfedezi a tokra kémet, falra keni, és ennyi. A kaput védő csapatot Trofsky-ék hazavágják, úgyhogy O’Neill kiszabadítása helyett a kapuhoz megyünk. Közben a Chulakon Teal’c kampányol. Transzparensek híján bezúzott koponyákkal kíván szavazókat szerezni magának. Aztán közli az egyik jaffanővel, hogy holnap kampánybeszédet mond Bra’tac házában, tessék terjeszteni.

A kaput egy eddig ismeretlen védőpajzs veszi körül. Carter szerint ez hű de jó, biztos valami csodaerőforrás hajtja. Sőt újabb goa’uld ketyerék jönnek elő a földből, bástyaszerű ágyúk, vagy mik. Én sok gagyi dolgot láttam már képernyőn, de amilyen célzórendszere ezeknek van, az a legmerészebb Uwe Boll filmekbe se kerülne bele. A visszavonulás során felfedezünk egy tokra alagútrendszert, úgyhogy ott bújunk el. Persze ott is pajzsba ütközünk.

Hammond tárcsáz, hogy mi van velünk. Elmondjuk a dolgokat, aztán közli, hogy 6 óra múlva jön az erősítés. A MALP kamerájával jól lefilmezzük Trofsky-t, aki nem fotogén, úgyhogy szétlövi azt. Davis közli, hogy az elnök nem engedi újabb csapatok átküldését. Carter ki akarja kapcsolni a pajzs generátorát, Makepeace egyetért. Útközben Sam rálel a haldokló tokrára, aztán kiolvasztja a most már kukacmentes O’Neillt. De Hathor naná, hogy pont ekkor bukkan fel.

Jack bevágja a mélyhűtőbe. Hathor meghalt. Hát... Valami látványosabbat vártunk. Sebaj, talán a generátor az lesz. A tokra elmondja, hogy a bázismásolaton belül van. Teal’c kampányol tovább. Nagyon megható, amit mond, de alig maradnak öten, akik szabadok akarnak lenni. Ráadásul az egyik Hammond álruhában. Nagyon cselesek ezek a texasiak. Innen akarja megszerezni az erősítést. Elmennek az erdőbe egy százéves, old school halálsiklóért, még a végén esélyük is lesz.

Jack és Sam megtalálja a generátort a hamis kapu mögött. Mit ne mondjak rohadt nagy. Teleplasztikozzuk és lelépünk. Trofsky és csapata elfogják a mieinket az alagútban. Elkezd ordibálni Carterhez, hogy jöjjön elő, vagy kinyírja a katonákat. Mivel Jackről úgy hírlik, hogy goa’uld, odasétál Trofsky-hoz. Közli, hogy Hathornak annyi. Trofsky nem kicsit lesz ideges, ráadásul a kaput is aktiválják. Teal’c és Hammond röppen át a siklóval.

Öreg, kopasz tábornokunk eufórikus állapotba kerül, hogy lövöldözhet össze-vissza. Ja igen, Carter robbantja a generátort, pajzsnak is annyi. Bra’tac jön a jaffáival, és hamar mi leszünk úrrá a szituáción. Végül nagy ölelések, és hepiend. Nem ez a legjobb évadnyitó, mit ne mondjak.

Címkék: csillagkapu
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2008.11.15. 18:12:20

- Jaffa Kree!
- ... Goa'uld?
- Hisz hallhattad! Azt mondtam, Kree!

lutria 2009.11.17. 20:39:16

Kéne nekem egy ilyen kukac gumiból ijesztgetni.
süti beállítások módosítása