Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 3x03 - Exodus 2/1

2008. november 14. 11:00 - Freevo

A múlt héten ott hagytuk abba, hogy a cylonok több teherautónyi foglyot raktak le az új-capricai város szélén, és mire megjelent a Centurionokból álló kivégzőosztag, Callynek sikerült megszöknie az egyik maszkos rendőr, Jammer segítségével.

Most egy órát utazunk vissza az időben, hogy megtudjuk, Tyrol épp most kapott egy listát a kormánybeli informátorától a halálraítéltek neveivel, valamint a kivégzésük helyszínével. Rohan is, hogy visszafejtse a cylonok koordináta-rendszerét, majd összeszedjen néhány embert, hogy megfékezzék a mészárlást.

Így hát, mire a gyilkos robotok odaérnek, már készenlétben állnak Tyrol emberei is, és kiszúrják, hogy Cally rohanni kezd, épp a rejtekhelyük felé, ezzel eltakarva a cylon célpontokat. Csak másodperceken múlik, hogy Tyrol le bírja húzni a földre a feleségét, és az ellenállók tüzet nyitnak a Centurionokra, megmentve az összes fogoly életét. Tom Zareket épp Roslin rántja le a lövedékek elől.

Ezalatt a Galacticáról küldött osztag Sharonnal az élén az erdőség egy másik pontján találkozik Andersékkel, ám rajtuk ütnek a cylonok, és csak néhány jól irányzott RPG-lövedék menti meg az életüket. Az egyik ellenálló, Charlie Connor a találkozási pont térképét találja egy halott humanoidnál, amiről Anders egyből megállapítja, hogy csakis Ellen Tigh juttathatta az ellenség kezére.

Régi riporter-cylonunk, Xena arról álmodik, hogy a romokban heverő új-capricai városban a kezében fog egy gyermeket. Látogatást tesz egy emberi orákulumnál, aki hivatásszerűen űzi a Roslin által is kedvelt kamalla fogyasztását, hogy látomásai legyenek. A nőszemély, esetünkben Amanda Plummer elárulja a cylonnak, hogy a ő istene is beszél hozzá, és hogy Helo és Sharon hibrid gyereke él, ő pedig a karjaiban fogja tartani a csecsemőt, és így ismeri meg majd a szeretetet.

Közben Baltar és élete szerelme, Caprica-Six kapcsolata kezd zátonyra futni, az egyre ápolatlanabb férfi már potenciagondokkal is küszködik, beszélgetni meg nem nagyon tudnak miről. Másnap a cylonok ismét elégedetlenségüket fejezik ki az emberiséggel kapcsolatban, és végső megoldásként az egyikük fölveti, hogy egy nukleáris bombával bármikor felrobbanthatják a várost.

Az űrben Adama emberei fölkészülnek a nagyszabású - és öngyilkos - mentőakcióra, Lee pedig elbúcsúzik mindenkitől, hogy a Pegasusszal tovább keresse a Földet. Megbeszéli az apjával, hogy hol és meddig fogják várni a Galacticát, majd könnyekkel küszködve elhagyja a fedélzetet.

Jó-Sharon az ellenállók sátrában beöltözik cylon-Sharonnak, hogy átjusson a buta Centurionokon, akik nem ismerik fel őt, és megszerezze a felszínen állomásozó hajók szigorúan őrzött slusszkulcsait. Ekkor Connor behozza Ellen Tigh-t, és jól bezárják a földalatti fedezékükbe, amíg a férje meg nem jön.

Roslin Andersre bízza Helóék gyermekét és a nevelőanyját, hogy semmiképp se engedjék a közelükbe a cylonokat. Azt nem árulja el, hogy miért olyan fontos a csecsemő, csak Six szavait visszhangozza, hogy ő lehet az eljövendő dolgok arca. A férfi a két legjobb fegyveresét rendeli a védelmükre.

Sharon simán megszerzi a kulcsokat, ám váratlanul D'Anna toppan elé, és mielőtt elmenekülhetne, az elárulja neki, hogy az orákulum szerint él a lánya, Hera. Sharon nem hisz a nőnek, mert Adama biztos nem hazudott volna neki - ami igaz is -, ezért jól lábon lövi, és zavartalanul továbbáll.

A sikeres misszióról értesítik a Galacticát is, így a legénység megkezdi az előkészületeket a támadásra. Adama elmond egy rövid, de annál lelkesítőbb beszédet, majd beindítják a hajtóműveket. Folytatása következik.

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dmg 2008.11.14. 12:45:36

Ez a rész is nagyon jó,de a következö az minimun kétszer ekkorát üt.
Jó itt újra elolvasni a részeket mert már felejt az ember.Az elején a posztok stílusa kicsit zavaró volt de már megszoktam és tetszik is.

Freevo · http://delta.blog.hu/ 2008.11.14. 12:53:29

Örülök, hogy tetszenek a hogyvoltok, de jó pap is holtig tanul, kíváncsi vagyok azért, hogy mi zavart a kezdetekkor a stílusban. :) Ha meg tudod fogalmazni, akkor lehet, hogy okulnék belőle. Köszi!

Dmg 2008.11.14. 13:55:33

Bocsánat rosszul fogalmaztam:az elején a postok stílusa kicsit zavaró volt:nem a bsg-s postokra értettem.Most kavarodtam ide és beleolvasgattam más postokba is amikben néha durván fogalmaztak.Átfogalmazom:
Az egész blogban voltak olyan posztok amiknek a stilusa kicsit zavaró volt az elején de meg lehet szokni.

Prophet 2008.11.15. 18:40:56

A következő rész űrcsatái... még most is magam előtt látom. Lehet azért, mert újranéztem? Már csak párat kell aludni.
süti beállítások módosítása