Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 1x19 - Jarod's Honor

2008. október 25. 10:00 - missparker

Az epizód címe nem sejtet sokat, de annyit elárulok elöljáróban, Jarod nagyon furcsa hivatást talált. Megint piros füzetet gyárt, egy kisállattemetős átverésről. Végezhetett az üggyel, mert vigyorogva készíti elő a csomagot arra, hogy Missék majd megtalálják. Vidám, elégedett magával.

Egy e-mail érkezik Sydney aláírásával: menjen New Orleans-ba, találkozzon a mellékelt képen lévő férfival, mert ez lehet a kulcs a múltjához. A fotó van vagy 30 éves, ez alapján nem lesz egyszerű megtalálni az illetőt. Persze rohan New Orleans-ba, bejelentkezik egy szállodába. A folyosón haladva az egyik szobából segítségért könyörög valaki, ez neki való téma. Benyit, dulakodás nyomai, majd egy pasas esik a nyakába, eléggé haldoklik. Jó kezekbe került, de még Jarod zsenialitása sem menti meg, meghal.

Riasztani kellene a recepciót, de ekkor Jarod felfigyel az áldozat holmijára: egy fegyver az ágyon, továbbiak egy bőröndben, néhány hamis igazolvány a halott pasi képével, fényképek gyilkosságok áldozatairól, és egy fényképező. Csörög a telefon. Jarod felveszi a rendelés a bérgyilkosságra, igazán szép hivatás. A halott bérgyilok egyik lába rövidebb, így Jarod is bicegni fog.

Központ, Broots és Sydney pletykálnak Missről, le akar szokni a cigiről, mégpedig nikotintapasszal, ez vidám lesz, már érezzük :) Miss meg is jelenik, Jarod üzenetet hagyott, de személyesen Sydneynek címezve. Miss hisztis, rágyújt egy rágóra (örülünk, hogy nem egy nótára). Az üzenet szerint Sydney egy Minneapolis-i hotelban találhat kulcsot a múltjához. Mostmár tudjuk, Angelo irányítja mindkettőjüket. Ő viszont nem rosszindulatú, még ki is sülhet ebből valami jó. Miss és Sydney indulnak. Broots szemétkedik, Miss hotelszobájába kér a párnára egy doboz mentolos cigit, ez jó poén, de nem röhöghet rajta sokáig, Öreg Rém hívja.

Jarod a megrendelővel találkozik, bemutatkozik, Jarod Doe, gratula. Meg is felelne, csak a fényképezős perverzióját nem csípi. A leendő áldozat Ben Worth, Megrendelő a hülyécske unokaöccsét, Donny-t adja Jarod mellé, hogy megbizonyosodjon a munka elvégzéséről. Ezután lesz még egy megrendelés. Jarod lök egy tízest Donnynak, vegyen neki filmet a fényképezéshez, majd vegye fel 3 óra múlva a hotelnél.

Sydney és Miss konstatálják a Minneapolis-i hotelban, hogy itt bizony ikertalálkozó van. Jarod megtalálta a régi fotó helyszínét, egy ott lakó nénitől megtudja a férfi nevét is, Sonny Herbert, 25 éve nem látták. Magánnyomozó volt, eltűnt gyerekekre specializálódott.

Miss ideges, szerencsétlenkedik a csomagjaival, alig tud benyitni a szobájába, mi kell még, hogy felrobbanjon? Broots bájos ajándéka a párnán :)

A leendő áldozat, Ben a kerti medencéjében szórakozik egy szöszivel. Egy fegyver nyomódik a fejéhez, Jarod az, beszélgetnek kicsit. A jobb létre szenderült igazi bérgyilokkal is kell kezdeni valamit, elsőkörben átvizsgálni, mitől sánta, utána szakszerűen tárolni. Ezt megoldotta, brr.

Sydney még mindig nem érti, miért kellett részt vennie az ikertalálkozón, de legalább Miss lebarmolja a cigiért a párnán. Sydney ártatlannak vallja magát, Miss következő ötlete Jarod. A jelenet elég sivár, muszáj, hogy értelmet nyerjen a látogatás, ez meg is történik. Ikerhölgyek szólítják le Sydney-t, Millie és Tillie, te jó ég!

Dr. Jacobnak szólítják, a több mint 25 éve rendezett oktatóprogramján vettek részt. Sydney elmeséli nekik a balesetet, válaszul a hölgyek egyszerre döntenek le egy-egy stampedlit, majd nagy hátraarccal elhúznak. Értjük már, mit kerestek pszichiáternél gyerekkorukban :)

Jön az este, Jarod és Donny mennek Bent leölni, Jarod egyedül menne be a házba, Donny keménykedik, így a falhoz csapódik Jarod kezei által, így marad az ajtó előtt. Később csak összeszedi magát, hall pár lövést és látja a vaku villogását. Jarod kis híján lebukik, de a szerepéhez hűen inkább pofáncsapja Donny-t újfent. De ha már utánament legalább segíthet cipelni Ben "hulláját" a kocsihoz. Útközben meg is kell állni, és elásni Bent, ez a parancs, Donny felügyeli.

Már csak Megrendelőhöz kell visszamenni a bérért, az unszimpatikus figura megkapja a tányérjába a filmtekercset, éppen elfogadja a bizonyítékot, de a következő célpontnál saját szemével akarja látni a munka elvégzését. Ez rossz hír. A szállodában Jarodot Ben már várja, miért is akarja Megrendelő holtnak látni? Idétlenkedésben nincs hiány, ez a 64 ezer dolláros kérdés, de Jarod kikéri magának, ő csak ötvenezret kapott. Megrendelő Ben jazz klubjait venné meg, értékes ingatlanon fekszenek, de Ben nem adja. Viszont Jarod minden utasítását elfogadja, mikor megtudja, hogy az exfelesége, Doris a következő célpont. Még a fürdőszobát muszáj megmutatni neki, hogy ne pánikoljon. Azért persze pánikol.

Jarod kicsit foglalkozik magával is, Sonny Herbert volt irodájába megy, az új tulaj kiselejtezte a papírokat, az épületet le akarja bontani. Az eltűnése előtt Herbertet pár gólem kereste, és egy oxigénpalackos fazon, állítólag tartozás miatt. Siettek, így a tulaj nem említette Herbert pincében lévő aktáit és képeit. Angelo, köszi, ez telitalálatnak tűnik! Sajna, nem az, a legrégebbi is 20 éves, Jarod ennél régebbi ügy. Jarod magábaroskad az irathalom tetején.

A következő nyom Herbert titkárnője. Herbert kórházban van, élet-halál közt, állítólag elaludt dohányzás közben, testének 80%-a megégett. Csakhogy krónikus álmatlanságban szenvedett, ez nem túl meggyőző. A balesete előtt viszont úgy érezte, követik.

Millie és Tillie bekopognak Sydneyhez. Egy héttel a baleset előtt látták utoljára Jacobot. Jól megjegyezték azt a hétfőt, akkor láttak először fegyvert. Jacob üvöltözött Dr. Billyvel (Dr. William Raines?), majd fegyvert rántott Jacobra.

Jarod felkeresi Dorist, Donny a nyomában, ezt sejtheti, mert látványosan sántít. Becsönget, az asszony beengedi, ez nem gyilkosságnak tűnik. Donny bizonyítékot akar, kiásná Bent, de nem találja. A szállodában Jarodot már a Megrendelő, Donny és a gólemei várják, Ben testét követelik rajta (aki Doris-szal a fürdőszobában lapít, a bérgyilok jeges porhüvelye társaságában). Jarod támadásba lendül, elvitte a holttestet, ha esetleg az idióta Donny jártatná a száját, Megrendelő így védve van. Dorisról is mutat egy fényképet, még nem ölte meg, de elrabolta, hogy Megrendelő láthassa, ahogy megöli. Egy kis tisztáson fogja elgázosítani kipufogógázzal. Már csak a hegre kíváncsiak a térdén. Meggyőző. Donny még el akar menni a mosdóba, azt nem kéne. Szerencsére Megrendelő ráparancsol, hogy húzzanak el minél gyorsabban, hagyják felkészülni Jarodot.

Action time, Jarod autót szerel, fegyvert tisztít, kamerát izzít, a tisztáson találkozik Megrendelővel. Doris is ott van, valóban a kocsiba zárva. Megrendelő örül, de Jarod megölésére is utasítást ad. E drámai pillanatban megjelenik Ben, Jarod megint behúz Donnynak. Doris kiszáll a kocsiból, Megrendelő+Donny+a gólem beszáll, Jarod fegyvere hatására.

Kamera bekapcs, Jarod kicsikarja belőlük a vallomást a bérgyilkosságokról némi kipufogógáz segítségével. A kocsi csomagtartójában az igazi bérgyilok teste mellé még egy rendőrségnek címzett boríték kerül, nagyon úgy fest Ben és Doris újra összejönnek. Jarod végzett.

Sydney Jacobbal beszél látomásában, bevallja, hogy mindeddig félt, de elhiszi végre, amit Jacob le is írt neki: nem az ő hibája volt a baleset. Miss bekopog, ennyit a nikotintapasz hatékonyságáról.

Jarod meglátogatja Herbertet, az anyja képével próbálja meg az emlékeit feleleveníteni. Herbert emlékszik a nőre, és hogy a kisfiát kereste, de a nevét már nem tudja megmondani.

Jarod felhívja Sydney-t, megköszönni a tippet, Sydney is köszöni az ikertalálkozót. Rájönnek, hogy egyikük sem küldött semmit a másiknak. Angelo a szellőző rácsai mögül figyeli a beszélgetést. Vége.

Címkék: a kaméleon
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Castiel 2008.10.26. 01:09:26

Ismét egy kiválló Kaméleon hogyvolt.

Ez volt az első olyan rész ahol Jarod nem kimondottan egy tanult szakmát választot és inkább csak úgy beleeveredett egy ügybe.

Pissta 2009.03.16. 21:49:06

Király a "bérgyilok" +nevezés! ;)

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.03.17. 08:36:35

Köszönöm :) Bár nem saját alkotás, sokfelé használják.
süti beállítások módosítása