Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 2x18 - Downloaded

2008. október 10. 11:06 - Freevo

Egy teljesen újszerű élményben lesz részünk ezen a héten: a Battlestar Galactica stábja ezúttal a cylonok társadalmában tesz látogatást, amihez a felütést a Baltar barátnőjeként megismert hús-vér Six nyújtja. A szőkenő kilenc hónappal ezelőtt testével védte meg a fasziját egy atomrobbanástól, amit még egy cylon szervezete se tolerál valami jól, így nem sokkal később már egy takonnyal teli kádban is találja magát hősünk.

A nyálkafürdő mellett Xena fogadja Sixet, és rögtön felvilágosítja, hogy új testet kapott, miután az előző elpusztult, majd gratulál is az emberfeletti (érted) teljesítményéhez, aminek köszönhetően egy csettintésre sikerült kipusztítaniuk az emberiséget. Szegény nő annyira nem lelkesedik a dologért, de a visszafelé lejátszott cylon-motívumra megjelenő Baltar doki figyelmezteti, hogy ne árulja el, milyen érzéseket táplál őiránta, mert könnyen leleplezheti magát.

Tíz héttel ezután az Adama-merénylő Boomert lőtte le a féltékeny Cally, hogy ő is megmártózhasson a cylonok kvázi-anyaméhében. Ha lehet, Sharon még rosszabbul fogadja az újjászületés hírét, mint Six, ugyanis, meglátva tökéletesen azonos ikertestvéreit, elégedetlen üvöltözésben tör ki. Ezalatt a szőke sorstársa már megtanult beilleszkedni a robottársadalomba, amelyet az atomrobbanástól besárgult Capricán rendeztek be, csak azt esik még mindig nehezére elfogadni, hogy egyes-egyedül ő tehet az emberiség pusztulásáról.

Sharon nem igazán hajlandó elfogadni valódi mivoltát, ezért beköltözik az egykori lakásába, képeket nézeget a fiktív szüleiről, és például elviselhetetlen popzenét hallgat. Látogatást tesz nála Six, hogy átsegítse a lelki válságon, és az ő kis képzeletbeli Baltarja segítségével meggyőzi arról, hogy ő is más, mint a többiek, és volt egy szerelme a támadások előtt, akit még mindig nem tudott kiverni a fejéből. Annál váratlanabbul éri, amikor megtudja Boomertől, hogy a faszija még mindig él, mi több, ő a kolóniák alelnöke.

Eközben újra összefutunk néhány régi ismerőssel: a capricai ellenállási mozgalom, Sam Andersszel az élén nemhogy talpon van, de megállás nélkül gerillaakciókat szerveznek, és tucatjával gyilkolják a cylonokat. Most épp arra készülnek, hogy bombát robbantsanak egy forgalmas kávézó alatt, hátha észbe kapnak a robotok, hogy ez így nem mehet tovább, és elköltöznek.

A Galacticán is teszünk egy röpke látogatást: az ott lakó Sharon-másolat terhessége kedvezőtlen fordulatot vesz, miután kiderül, hogy a béna robotok mindenre odafigyeltek az ember lemásolásánál, kivéve az anyaméhet. Helo és a cylon nő babája, Hera így koraszülötten, fejletlen tüdővel jön világra, és csak gépekkel lehet életben tartani. Roslin úgy gondolja, hogy ha a gyermek a cylonoknak fontos, az nekik csak rosszat jelenthet, ezért nem engedheti, hogy az anyjánál maradjon a pici.

A Capricán Sixéknek leesik, hogy Xena csak valami játékot űz velük, és direkt titkolta el, hogy Baltar még él, Boomert meg nem is akarja újraintegrálni, csak a megfelelő bizonyítékra vár, hogy az egész modelljével együtt végleg kivonhassák őt a forgalomból. Úgy tesznek hát, mintha Sharon végre fejlődést mutatna, és hármasban elindulnak kiköltöztetni az "emberi" lakásából, amikor rájuk robban az ellenállók pokolgépe.

Kisebb-nagyobb sérülésekkel mindhárman túlélik a katasztrófát, sőt, a romok alatt még a merénylőt magát, Sam Anderst is megtalálják, aki szerencsétlenségére bent ragadt az épületben. Xena már legyilkolná, de Six megállítja, mondván, hogy kihallgathatnák a társai hollétéről. A felmentőseregre várakozva Six rájön, hogy ő és Sharon azért jelentenek veszélyt a cylon társadalomra, mert individuumokká nőtték ki magukat, akiket háborús hősként tisztelnek, és akikre hallgatnak.

Mindketten belátják, hogy az emberiség kiirtása az Isten szemében bűn, és hibát követtek el, ezért Six egy hatalmas kővel lemészárolja a kiiktatásukon fáradozó Xenát, és futni hagyja Anderst. Elhatározzák, hogy megváltják a világot, mostantól nem cselekednek az Úr parancsa ellen, és ráveszik erre a társaikat is, akik felnéznek rájuk.

Roslin új asszisztense, Tory korántsem olyan galamblelkű, mint Billy volt, mert együtt kitalálják, hogy megrendezik Sharon babájának a halálát, és örökbe adják egy titokban kiválasztott anyának, hogy ne is keressék a flottában lévő cylon ügynökök. Csak Cottle dokit avatják be a tervbe, aki azt hazudja Helónak és Sharonnak, hogy a kicsi tüdeje nem bírta tovább, és leállt. Hera eközben már egy utasszállítón, egy gondoskodó mostohaanyuka karjaiban pihen.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2008.11.14. 11:22:38

A gondoskodó anyuk meg úgy emlékszem Jo Lupo az Eurékából.
süti beállítások módosítása