Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 4x13/14 - There's No Place Like Home 2/3 és 3/3

2008. október 06. 16:16 - sixx

Egy nagy posztban foglaljuk össze a Lost valóban kiváló évadzárójának eseményeit, mert így van értelme - ez egy duplarész volt, minek szétszedni. A múltkor ott hagytuk abba, hogy Danie lelkesen fuvarozza a parti népséget a hajóra, amin annyi C4-et helyezett el MiszterKími, amivel a Margitszigetet is fel lehetne robbantani, a sziget belsejében Bent pofánvágják a zsoldosok, Katinkáék meg az ádörök fogságába estek, szóval zajlottak az események rendesen a meseerdőben, mégis egy flashforwarddal nyitunk, mégpedig a harmadik évad zárójelenetével.

Szakállas (és politoximán) Dzsekkünk épphogy elkiáltotta magát a nagyon szépre sminkelt Katinka után, hogy vissza kell mennünk, a csaj a kocsiba pattant, és húzott is el - itt hagytuk abba a harmadik évad végén, most megtudjuk, hogy szeplős arcú hősnőnk nem ment sehová, hanem visszatolatott, hogy elmagyarázza a dokinak, hogy lófaszt mennek vissza, hiába hívogatja beszakadva és mutogat neki egy gyászjelentést Jeremy Benthamről, aki pedig Katinkát is meglátogatta, szóval ismer mindenkit az Oceanic Hat tagjai közül. Kár, hogy fogalmunk nincs, ki ez a Jeremy gyerek, de Katinka őrültnek tartja, és nem érti, hogy Dzsekk miért hisz neki. A beszélgetés elfajul kissé, Áron nevének említésére Katinka kioszt egy régen esedékes pofont Dzsekknek, és lezártnak tekinti ezt a "menjünk vissza a szigetre szívni" témát.

Vissza a meseerdőbe, Dzsekk egyre szarabbul van a sebe miatt (vakbél ugye), de ő hős, és tovább botorkál a bozótban, míg rá nem lelnek az Orchídea állomásra, az éppen vizelő Hörlire meg Lokkbácsira. Dzsekk és Szójer hamar képbe kerül a helyzetet illetően, és a két Nagyon Okos Vezér (Lokk és Dzsekk) egy újabb hitvitába bonyoódik az indákkal alaposan benőtt Dharma-állomás kellős közepén, amit ezek szerint a katonák már régen elhagytak. Közben a hajón Dzsin, Májkül és Dezmond nézegetik a kissé eltúlzott bombahalmot, amit majd egy rádión keresztül, a távolból fognak felrobbantani Dez szerint. A helyzet igen sötét, mert tulajdonképpen bármilyen vezetéket vágnak el (igen, még ha a pirosat is), a bomba felrobban. Ettől Dzsinn még keresi azt az egy drótot, amit nyugodtan át lehet vágni, sok sikert hozzá.

Dzsekk nem akar beszélgetni Lokkbácsival, hanem rohanna a helikopterhez, ami annyira nem jó ötlet, mert MiszterKími pont oda vitte a félhülyére vert Bent. Jobb híján Dzsekk meghallgatja Lokkbácsit, de mielőtt ezt mi is megtennénk, ugrunk Benre és MiszterKímire, akik a helikopter felé menetelnek egyre. A menetelés vége a Lostban általában problémás, és ez most sincs másképpen: a helikopterhez visszaérő zsoldosok figyelmét először a sásból előtűnő Katinka mosolya tereli el, majd jön a feketeleves az ádörök támadása képében. Az akciójelenetek meglepően jók lettek (tévés költségvetéshez képest egyenesen zseniális mind), különösen a MiszerKími-Szájid csörte, aminek végén az arab macsó abszolút diadalt arat, de nem nyírja ki a geciembert, mert ezt megteszi helyette Richard, aki faszán hátbalövi a kissé elmebeteg zsoldosvezért. Szájid és Katinka mehet isten hírével a szigetről, Benék meg indulnak vissza az Orchídea állomásra.

A jövőben Hörli az elmegyógy- és intézet pizsamás lakója, mert csak itt érzi magát biztonságban a szellemektől és a számoktól - erre egy öreg néni behozza neki Waltot, aki valóban sokat nőtt, mióta nem láttuk. Lehet, az egész időutazásos mizériát azért találták ki, hogy megmagyarázzák a kiskölyök hirtelen nyúlását, mit lehet tudni. A beszélgetésnek vannak érdekes momentumai: Walt nehezményezi, hogy senki nem kereste fel az Oceanic Hat tagjai közül, és igen, őt is meglátogatta Jeremy Bentham. Walt azt sem érti, hgy miért kell a szigetről lelépett csapatnak hazudnia, hát azért, mondja Hörli, hogy az ottmaradtakat megvédjük. Mint a fatert? Igen, mint apádat, Májkült.

A szigeten végre megtudjuk, mi az a '"leader stuff", amiről Dzsekk és Lokkbácsi beszél: a kopasz azt akarja, hogy a doki maradjon a szigeten annak ellenére, hogy egy hete még egymásnak estek, fegyverrel, késsel, satöbbi. Lokkbácsi szerint Dzsekkéknek nem szabadna elmenniük, mert itt a helyük, okkal vannak a szigeten, stb. Dzsekk hajthatatlan, erre Lokk mondja neki, hogy oké, de ha elmentek, akkor mindenről hazudni kell, mert csak így lehet megvédeni a szigetet. Dzsekk kiakad, azon különösen, hogy Lokkbácsi szerint ez már nem is sziget, hanem valami varázslatos hely, mert szerinte csodák márpedig nincsenek. Ekkor érkezik meg Ben, hogy a virágok között szerencsétlenkedő Lokkbácsi helyett kinyissa a rejtekajtót, Dzsekket meg leszarja a fegyverével együtt. Aztán elmondja neki, hogy rohanjon a helikopterhez, ahol várják a többiek, és ha van esze, akkor egy órán belül már nem lesz a sziget környékén. Ezzel a végszóval Benék lemennek a föld alá egy helyes kis liftben.

A hajón Májkülék azt ötölték ki, hogy lefagyasztják a bomba rádióvevőjét árammal ellátó akkut, így lelassítják a robbanást. Amíg tart a nitrogén, addig nincs baj, utána bumm, oszt szevasz. Daniel visszaér a partra, és nekilát elszállítani az újabb adag túlélőt, mindenki happy, mert nem tudnak a bombáról. Sárlott, Májlsz és Daniel beszélgetnek egy kicsit, kiderül, hogy Májlsz maradni akar a szigeten, ahol olyan faszán tud kommunikálni a halottakkal, és nem érti, hogy Sárlott miért akar innen elmenni, amikor egész életében csak azon volt, hogy ide visszatérjen. Vaddöfakk? Nem magyarázza el a rohadék, nesze neked egy rejtély az ötödik évadra. Lokkbácsiék mennek le a föld alá, az igazi Orchídea állomásra, ami úgy néz ki, mint egy tipikus őrült tudós laboratóriuma, benne egy titokzatos helyiséggel, ami nem a varázsdoboz, mint a kissé ideges Ben elmondja neki. Bent láthatóan zavarja Lokkbácsi kekeckedése, így ad neki egy videókazettát, ami majd minden kérdésére választ ad (kötve hiszem), csak hagyja már őt békében.

Lokkbácsi nekilát az orientációs videónak, amin Dr. Edgar Hallowax meséli el, hogy az Orchídea állomás attól különleges, mert itt valamiféle különleges tulajdonságok miatt a szigetet időben és térben mozgatni lehet. Az a helyiség pedig, amibe Ben éppen minden mozgatható fémtárgyat igyekszik bepakolni, a Kamra, amiben az idő/tér utazás megtörténik, hiszen negatív energival töltött fasztuggyamikhez van nagyon közel. A videón éppen közlik, hogy fémtárgyakat SOHA nem szabad benne elhelyezni, muhaha. A kísérletben egy nyulat akarnak előrevinni az időben, de ennél többet nem tudunk meg, mert Lokkbácsi elkezd gombokat nyomogatni a videón, amitől az beszarik. Ó, John Locke, és a te gombfétised bazmeg. Ben azért megerősíti, hogy igen, időutazó nyuszikról van szó, ez egy ilyen sziget. És ekkor elkezd csörömpölni a lift - valaki jön le.

Hörli, Szójer, Katinka, Dzsekk, Szájid és Lapidus a helikopternél találkoznak ösze, nagy az összeborulás. A doki elég ramaty állapotban van, de ez most lényegtelen, mert ahogy Szójer kiszabadítja a pilótát, irány a hajó, ahová Daniel mániákus módjára hordja a jónépet. A rototok felpörögnek, mindenki vigyorog, a sorozatot, illetve a belengetett jövőt ismerve ez nem fog sokáig tartani. A föld alá természetesen MiszterKími érkezik, a Terminátorba öltött Jack Bauer, az Elpusztíthatatlan Ember, aki a szokásos rosszember dumával nyit odalent, miközben Ben és Lokkbácsi bujkál egy kicsit. Ja, és úgy maradt életben, hogy testpáncélt vagy mi az istent visel, az meg bírja a golyót.

Megtudjuk végre azt is, hogy mi az az izé a karján: egy szívritmus-mérő kütyü, ami szépen továbítja a jelet a hajón felhalmozott C4 vevőjének, azaz ha MiszterKími elhalálozik, a cucc felrobban. Ezt most úgy mondja, mintha Bent egy cseppet is érdekelné Dzsekkék sorsa. Muhaha. Elsőként Lokkbácsi kerül elő, aki próbálja észérvekkel lerendezni a dolgot, ne késeljünk, beszélgessünk. Nem jó ötlet, mondja az ellen, erre a háta mögül előjön Ben, aki a vipera néven ismeretes geci kis eszközzel (egyfajta teleszkópos fémrúd) félig agyonveri, majd mellbeszúrja vagy kétszer egy rambókéssel. A kütyü vésztjóslóan pittyeg, Lokkbácsi kétségbeesik ("Ezzel mindenkit megölt a hajón!"), és jön az epizód legjobb beszólása Bentől: "És?" Klasszikus.

A parton Sárlott közli Daniellel, hogy bizony ő is marad a szigeten, mire a kis fizikus kiakad, bazmeg, örökké itt fogsz ragadni, ez így nem jó. A csaj azért maradna, mert keresi a szülőhelyét, ami ezek szerint akár a sziget is lehet, nesze neked ötödik évados rejtély. Juliska sem fér be ebbe a körbe, mert tele a csónak, és valahogy nem hiszem, hogy lesz következő, mert Daniel elég bizonytalan a visszatérést illetően. A hajón Dezék a bombát baszlatják, de nem sok sikerrel, az összes drót vezet valahová, a nitrogén meg egyre fogy - ha tudnák, hogy Kími halott, sikoltozva rohangálnának fel s alá. A terv: mindenkit el kell vinni a hajóról (a legközelebbi szárazföld a sziget.) A helikopterből csorog a benzin, amit a legröhejesebb odavetített jelenettel oldják meg, amit eddig csak láttunk a tévében, még arra sem figyeltek oda, hogy menet közben a tankból csorgó üzemanyag nem lefelé folyna, stb. A lényeg, hogy az erdei lövöldözésben, esetleg a hajón, amikor a kapitány hepciáskodott, valaki eltalálta a tankot, és most szarban a haza.

Lapidus le akar szállni, de a szigeten nincs üzemanyag, így keresik a hajót, és közben mindent kihajigálnak a helikopterből, aminek súlya van, csak Hörlit nem. Jól teszik, mert ő az, aki később meglátja a hajót odalent. Dzsekk semmiképpen nem akar visszameni a szigetre, így Szójeren a sor, hogy hős legyen. Odasúg valamit Katinkának (közben kiderült, hogy annyit, hogy keresse meg a lányát a külvilágban), istenesen lesmárolja, majd kiugrik a helikopterből és elkezd úszni a sziget irányába. Dzsekk kissé ideges lesz ettől, mert ő a rezidens hős errefelé, de végül is csak jobb megmenekülni, mint a szigeten szívni, hát belenyugszik. Flashfoward a jövőbe: Hörlihez Szájid érkezik az elmegyógy- és intézetbe, de éjjel, mint valami James Bond. Kinyír egy faszit, aki a kapu előtt figyeli az épületet, és közli Hörlivel, hogy menjen vele, mert itt nincs biztonságban. Bentham ugyanis halott, két napja hunyt el öngyilkosság következtében, de ezt senki nem hiszi el. Hörli közben sakkozott, egy láthatatlan partnerrel, akitől most el is köszön: Sakk-matt, MiszterEkó. Kösz.

A helikopter továbbra is úton a hajó felé, üzemanyag már csak öt percre van, ekkor Hörli meglátja a hajót, és mindenki örül. MiszterKími Lokkbácsi minden erőfesztítése ellenére beadja a kulcsot, előtte még odaszól azért Bennek, hogy hiába fut, Widmore úgyis megtalálja. A hajón pont ebben a pillanatban gyullad föl a piros fény, Májkül Dezmondot és Dzsinnt zavarná kifelé a C4-kupac mellől, Dez rohan fel a fedélzetre, és meglátja a helikoptert, de hiába jelez nekik, hogy ne szálljanak le, nincs már üzemanyag. A nitrogán egyre fogy, a lámpa vörösen ég továbbra is, Lapidus beragasztószalagozza a léket a tankon és megtankolja a helikoptert, igen ám, de ki fog erre felférni? Szájid, Szán, Áron, Katinka, Dzsekk, Hörli, Dezmond és Lapidus. És ennyi. A nitrogén elfogyott, a bomba fel fog robbanni, Dzsinnek mennie kell. A helikopter már szállna fel, hogy a szigetre vigyen mindenkit, Dzsinn rohan a helikopter felé, és BUMM. Felrobban az egész a francba, a helikopter a levegőben, de Májkülnek (kinek a robbanás előtt még megjelenik Dzsekk faterja, hogyaszongya, "most már mehetsz, Májkül") és Dzsinnek annyi. A felrobbanó hajó is nagyon gagyi lett mellesleg.

A jövőben vagyunk, Szán Londonban sétál, és a lányával gügyög telefonon, majd odalibben Widmore mellé, és közli vele, hogy közös érdekeik vannak, jobb, ha telefonál majd neki, hogy megbeszéljék a sziget dolgát. Lokkbácsi sík ideg az Orchídea állomásban, Ben, te állat, miért kellett megölnöd mindenkit a hajón? Ben közben telepakolta a kamrát mindenféle cuccal, majd beindít egy gépezetet, és nagy robbanás jön, meg szikra mindenütt. Juliska a parton üldögél egy üveg rummal, amikor is megérkezik a félmeztelen Szójer a tengerből, és közösen nézik az égő hajóroncsot. Ben átvedett prémes télikabátba, mert ahová ő megy, ott nagyon hideg van (tetszenek emlékezni arra a részre, aminek az elején Ben a sivatagban ébredt kabátban? Na, az a jelenet EZ UTÁN következett, nesze neked időutazás.) Lokkbácsi nem megy sehová, ugyanis az, aki elmozdítja a szigetet, soha nem jöhet vissza. Lokkbácsi viszont az ádörök vezetője lesz innentől kezdve, így neki maradnia kell. Ben a végén kezet nyújt neki, és elnézést kér, hogy ennyire geci volt vele. Kösz, Ben.

A kamrában Ben széjjelgórja a cuccokat, és egy földalatti üregbe mászik be, amiben mindenféle rúnákkal díszített kövek és egy jégbarlang várja, a barlangban meg egy baszott nagy kerék a falban. Ilyen régi malomkerék jellege van, fogantyúk mindenütt, szóval így kell elmozdítani a szigetet? VADDÖFAKK? És Ben nekilát a kerék forgatásának, ami elég sziszifuszi mutatványnak látszik elsőre, hiszen be van fagyva, de Benjamin Linus kitartó ember, és megforgatja a kereket istenesen. Közben sír egyre, mert el kell hagynia szeretett szigetét. A külvilág ebből annyit érzékel, hogy az ég lilára változik, valami furcsa hang szólal meg a levegőben (pont úgy, mint amikor Lokkbácsi felrobbantotta a bunkert), és a sziget egyszer csak puff, eltűnik. Csak úgy, hipp-hopp. Vót, nincs. Lapidusék a helikopterben kikészülnek, Dzsekk pedig rádöbben, hogy valóban hazudniuk kell mindenről. Lokkbácsinak igaza volt.

A helikopter üzemanyaga elfogy, zuhanás következik, amit mindenki túlél, habár Dez majdnem otthagyja a fogát a vízben. Van helyes kis mentőcsónakjuk, abban hédereznek egyre, nem biztos, hogy jó ötlet volt elhagyni a szigetet, Dzsekk barátom. A jövőben Katinka nem alszik túl jól, recseg-ropog a ház, és még telefonon is keresik, de csak visszafelé beszélnek benne, ami annyira nem fasza. A recsegés-ropogás Áron szobájából jön, mégpedig azért, mert Kler ott van benne, és a fiát simogatja. Katinka kikészül idegileg, ez meg miafasz? Kler csak annyit mond neki, hogy vissza ne merd hozni, mertkülönben! Katinka felébred a rémálomból, persze Kler sehol, az kéne még csak, ő a szigeten vigyorog a faterrel. A mentőcsónakban Dzsekk először még hepciáskodik egy kicsit, nem mozdította el Lokkbácsi a szigetet sehová, mondja, de majd később megbékél a gondolattal. Hajót lát Lapidus, és kérem szépen EZ már Penny hajója lesz, együtt sírunk a fedélzeten megjelenő Penny Widmore-ra és Dezmonddal.

A terv az, hogy a hajóval elviszik őket egy sziget közeébe, ahol majd "rájuk találnak" és kész a is a sztori, a többit meg már tudjuk, hatan élték túl, illetve nyolcan, de ketten meghaltak. Dez és Lapidus marad Penny hajóján, róluk eleve nem tud senki, szóval nem lesz feltűnő a dolog. Megint ugrunk, mégpedig holtrészeg Szakállas Dzsekkre, aki visszamegy a ravatalozóba, hogy megnézze magának Jeremy Bentham holttestét. Nincs ám egyedül, mert Ben is megjelenik a koporsó mellett, és jól kiosztja a dokit, látod bazmeg, kellett neked eljönni a szigetről. A totál szétesett Dzsekk sírva mondja, hogy Jeremy elmesélte neki, hogy nagyon rossz dolgok történtek a szigeten a távozásuk után, és vissza KELL menniük, mégpedig MINDENKINEK. És ebben majd Ben segít neki, mert neki is ott a helye a szigeten. A kamera ekkor rásvenkel a koporsóra, amiben ott fekszik Jeremy Bentham, azaz Lokkbácsi, akit dettó vissza kell vinni, koporsóstul. Szép kis ötödik évad lesz, az tuti. Köszönjük a figyelmet, jövőre találkozunk.

Címkék: lost
61 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sélli_ 2008.10.06. 16:40:51

'Lokkbácsi elkezd gombokat nyomogatni a videón, amitől az beszarik. Ó, John Locke, és a te gombfétised bazmeg.' JÁHÁHÉÁHÁ LOL :))))
Szerintem ezt JJ-ék DIREKT írták bele! :)

báró Csekonics 2008.10.06. 16:53:29

'Kár, hogy fogalmunk nincs, ki ez a Jeremy gyerek'

Akkor jól van - azt hittem már én felejtettem el valamit, mert fogalmam nem volt először, ki az a Jeremy...
A videós-gombos jelenet ász volt :-)
Bár nekem még jobban tetszett a 'nem azt mondták, hogy nem szabad fémet rakni a kamrába...' kezdetű börleszk.

adam434_ 2008.10.06. 17:10:32

...aminek végén a perzsa macsó abszolút diadalt arat, de nem nyírja ki a geciembert, mert ezt megteszi helyette Richard...
nem úgy volt, h Kimi fojtogatta már Szajidot?

kla 2008.10.06. 17:15:10

"Lehet, az egész időutazásos mizériát azért találták ki, hogy megmagyarázzák a kiskölyök hirtelen nyúlását, mit lehet tudni."

Ezen most igazából nincs mit magyarázni, mert a jövőben vagyunk, így meg simán lehet nagyobb, a Taller Ghost Walt meg csak látomás volt mondjuk.

"Odasúg valamit Katinkának (közben kiderült, hogy annyit, hogy keresse meg a lányát a külvilágban)"

Korrekció: valóban ezt súgta, de a producerek azt nyilatkozták, hogy nem volt semmi a forgatókönyvben, azt csak úgy mondta, tehát ebből még bármi lehet. (A gyökér AXn meg felhangosította a suttogást)

Amúgy rohadt jó beszólások voltak a részben, a kedvencem a "Checkmate, Mr. Eko".

Mielőtt valaki kombinálni kezdene, a xanax által linkelt videó csak a spoilerezők megtévesztésére szolgált. (sikertelenül)

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2008.10.06. 17:15:25

Jó kis évadtzáró, kéne most egy időutazás 2009-be, mi :-) ?

Két apróság.
" MiszerKími-Szájid csörte, aminek végén a perzsa macsó "
Arab, nem perzsa. Nagy sértés ez, mint a székelynek a román.

Másik, a Locke és videó jelenet, nekem úgy tűnt, most nem Locke apó kavart be a gombokkal. Hanem a szalagot gyűrte be a masina, pont a legizgalmasabb jelenetnél....

sarasvati (törölt) 2008.10.06. 17:39:28

azért örülök, hogy Dez nem halt meg, végig azon paráztam, hogy akkor hogy?:))
klassz volt:))
folytköv mikor lesz?

kla 2008.10.06. 17:43:07

Az AXN-en szerintem április környékén lehet reális, Amerikában január legvége-február legeleje körül.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.10.06. 17:43:59

De miért Májkül nem vágta el a piros zsinórt, amikor megjelent a piros fény, és kifogyott a nitrogén? Hátha jó vezetéket vág el, ha meg nem akkor így is, úgyis BOMM.
Mi történt Deniellel és a rakat motorcsónak-töltelékkel akik látták a szigetet eltűnni? Őket nem mentette ki egy halászhajó? Még mindig ott sodródgatnak az óceánon?
Ja és végül összesen hány napos volt a O6 számára a kalandtúra?

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2008.10.06. 17:53:22

nekem meg úgy tűnt, hogy locke nem nyomogatatta a gombokat, csak mikor már elkezdett visszatekerni a szalag, mielőtt kiderült volna róla, hogy most akkor mi lesz a nyúllal. aszittem, hogy ez már egy időugrás volt maga :)
amúgy nekem az a jelenet volt a csúcs. most ki is lennék akadva, ha nem a lostot néznénk, mert tudjuk, a halál nem garancia arra, hogy az illető eltűnjön a színről.

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2008.10.06. 17:54:38

bocsesz, nem frissítettem. sigismundus már említette az általam is felhozott témát :)

Nem Penny hajója 2008.10.06. 18:59:45

"Ja, és úgy maradt életben, hogy testpáncélt vagy mi az istent visel, az meg bírja a golyót."

Magyarhonban a testpáncélt úgy hívják, hogy golyóálló mellény. :)

Nem Penny hajója 2008.10.06. 19:00:26

A lényeg: végre láthattuk Penny hajóját! ;)

f3 2008.10.06. 19:51:44

A hajón pedig ott van egy üvegedényben tartósítva Charlie bal kézfeje, rajta a felirat: "Not Penny's Boat" és a Not át van húzva. :)

Herbert Putzenschramm 2008.10.06. 20:18:48

"Odasúg valamit Katinkának (közben kiderült, hogy annyit, hogy keresse meg a lányát a külvilágban)"

Ezt mikor mondta? eredetiben nem volt hallható, legalábbis úgy emlékszem. Valamiről meg lemaradhattam, de volt már szó korábban Szójer lányáról?

BruceWayne 2008.10.06. 21:18:34

Na de mégis, hogy lehet ekkora fasságot kitalálni hogy "elmozdítják" a szigetet, ez már-már a Monty Pythony szintet súrolta, addig nagyon rendben volt a szezonzáró, de az a mozzanat engem eléggé lelombozott... onnantól már nem is nagyon kötött le, igazából a záróképsor is tök érdektelen volt, kb. tökmindegy lett volna ki van a koporsóban. ja és most megnéztem szinkronnal, hát nagyon alja minőség.....

YessicaHard 2008.10.06. 22:14:05

Na ezen a szigeteltűntetésen én is kiakadtam, valahogy "too much" érzésem volt.Ettől már nagyon hihetetlenné vált az egész.
Más: mi lett pontosan Claire-rel?Kicsit fura hogy nem igazán kereste senki,nem nagyon foglalkoztak az eltűnésével, épp csak konstatálták, hogy elment és kész, miközben mindig mindenkit megkersenek, megmentenek, stb. Ő most meghalt vagy mi? Bocs ha esetleg hülyét kérdezek, talán lemaradtam valamiről, de valaki világosítson föl lécci!!!!

BruceWayne 2008.10.06. 22:28:43

ja és akik valamilyen perverzió folytán "szurkoltak" Ben-nek remélem az első rész végi attakja után végképp elálltak ezen megmagyarázhatatlan vonzódásuktól (akármennyire is játssza jól a szerepét a színész, Ben egy f*sz volt mindig is)

YessicaHard 2008.10.06. 22:37:10

Hát Ben az egyik legjobban kitalált karakter szerintem,épp hozzászoksz milyen rohadék, amikor is csinál vagy mond valami emberit, aztán mikor épp elhinnéd már hogy egész rendes, csinál vagy mond valami vérgeciséget.
Ja nekem Desmond és Penny egymásra találása is egy merő giccs volt,túl nyálasra vették. ( amúgy én is izgultam nehogy Desmondot ki(ny)írják a sorozatból, jó karakter ő is.
De mi lett pontosan Claire-rel???????

kla 2008.10.06. 22:38:39

A Lost soha sem a realitásról volt híres, bármennyire is hiényolják páran a 4. évad után - nincs mit.

Nerazzurri: Pedig most Ben lesz a jófiú, egy darabig legalábbis...

BruceWayne 2008.10.06. 22:46:31

hogy mi lett Klerrel gondolom a következő évadban kiderül, ha a külvilágban élő walt tud "kísérteni" a szigeten akkor nem elképzelhetetlen hogy az szigeten élő Kler is tud a külvilágban :-)

és egy bónusz kép:
kepfeltoltes.hu/081006/losts04_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

BruceWayne 2008.10.06. 22:48:51

kla: tudjuk, de azért van egy bizonyos határ, amit párszor már át is léptek, na de most páros lábbal ugorták át

kla 2008.10.06. 22:52:40

Szerintem amúgy a lehető legjobban oldották meg a Sziget mozgatását. Az elég hülyén jött volna ki, ha egy Dharma számítógéppel kell elmozgatni (Prepare to jump on my mark!), de ez a kerék simán beleillik a sorozatba, hiszen eddig is voltak utalások egy ősi civilizációra a Szigeten.

BruceWayne 2008.10.06. 23:12:58

persze, csak a b*szott nagy cunami valahogy elmaradt, meg akkor is az egész hülyeség úgy ahogy van... most akkor pl. hol van a sziget? kitudja?

s3v3n 2008.10.07. 06:29:09

örülök, hogy szerinted hülyeség.

amúgy, honnan a fenéből tudnánk hol a sziget?

Potykaa 2008.10.07. 09:02:40

Köszi a ráadásképet Nerazzurri.

Most már tudom hol a sziget?
Már nem sziget a neve, hanem Atlantis :))

Egyébként mi ez a fordulat, hogy szombaton volt a Lost.
majdnem lemaradtam róla... tök véletlen kapcsoltam az axnre.

don rafael 2008.10.07. 10:07:35

ismerve Ben motivációit, sztem egyáltalán nem meglepö, h szart bele mi történik a hajón lévökkel, meg kell védeni a szigetet, oszt annyi. baszottjól kitalált karakter, de nyilván ha a való életben találkoznék egy ekkora szocipoata állattal, hát nem innék vele áldást.
viszont az a Ben-Locke kézfogás nekem nagyon bejött
amúgy aki geci, az a Widmore, aztán az 5. évadban meg majd jól kiderül róla, h ö a jó srác.

Savafan 2008.10.07. 11:32:35

ha az aki elmozdítja a szigetet akkor Bent miért érdekli, hogy az O6 és Jeremy visszamenjen a szigetre. majd csinálnak ott valamit és akkor mentesül a tolástól és visszamehet? ő már teljesen a való világban kellene, hogy maradjon. igaz onnan is jól tudná kuszálni a szálakat:)
arra nagyon kíváncsi vagyok-leszek, hogy Locke miért lesz öngyilkos? annyira meghülyült az újszigeten, hogy belátta, fasz volt.
arra is kíváncsi vagyok ha Szójör tudott telefonálni Pöttyösbögrének akkor milyen helyre költözött a sziget. mert elötte nem nagyon kommunikáltak a való világgal. csak ha kiutazgattak, néha:)
érdekes ötödik évad lesz, már nagyon várom!!!
és szerintem a sziget mozgatásos Conan a barbár feeling nagyon jól nézett ki. ahogy a fény szűrődött ki a résből és Ben tolta mint az igavonó barom:))

Emanuelle 2008.10.07. 12:44:45

Terminátorba oltott Jack Bauer!:-D

Ami a film effekt-bakijait illeti,
engem nem zavartak, sőt igazából fel sem
tűnt pl. az elfolyó üzemanyag sem, mert
éppen izgultam ezerrel.
A végén viszont nagyon nem tetszett
a kopaszember korpusza a koporsóban,
úgy nézett ki mint egy viaszfigura.
Lehet, hogy az is volt?

Mentula 2008.10.07. 12:56:17

Össze volt ez csapva kicsinyt. A hajós genyók elég jól képben voltak, ki kicsoda a szigeten, és hogy Ben "milyen veszélyes ember". Namost a sokat látott mr. Kími miért gondolhatta, hogy majd pont Ben hatódik meg a hajón lévők sorsán?

Nameg, hogy a hajós genyók szó nélkül átengedték az egy szem helikoptert a számukra tök idegen Dzsekkéknek, há hogyan?

Lósz őrnagy 2008.10.07. 13:15:08

én már csak azt nem értem miért kellett a szigetet egyáltalán elmozdítani, ha már Mr. Kími beadta a kulcsot.
a hajón maradt emberek pedig úgy látszik nem számítanak, mert senki nem szólt nekik, hogy "fire in the hole!"

sélli_ 2008.10.07. 13:23:49

Abban vélek némi ellentétet felfedezni, hogy nem Henry Gél aszonta Lock bácsinak, hogy aki elmozdítja a szigetet, nem jöhet többet vissza... erre meg mi az utolsó mondat: MINDENKINEK vissza kell mennie neki is.

báró Csekonics 2008.10.07. 13:41:18

szvsz. Ben nem genya v. jófej, hanem _racionális_
Teszi a dolgát a 'sziget' védelme érdekében. (Ahogy egy ideje Lokkbácsi is, csak ő még néha karitatívabb.)

s3v3n 2008.10.07. 15:06:19

"én már csak azt nem értem miért kellett a szigetet egyáltalán elmozdítani, ha már Mr. Kími beadta a kulcsot. "

mintha keamy érdekében lett volna a sziget megtalálsa...

gondolkozzatok már, nem keamy meg a csapata akarta a szigetet, hanem widmore.

meghalt a hajós legénység? naés. küld egy másikat.

így viszont...

kla 2008.10.07. 17:13:33

"A hajós genyók elég jól képben voltak, ki kicsoda a szigeten, és hogy Ben "milyen veszélyes ember". Namost a sokat látott mr. Kími miért gondolhatta, hogy majd pont Ben hatódik meg a hajón lévők sorsán?"

A hajós genyók csak katonák voltak, nem tudnak túl sokat Benről. Keamy-nek ekkor már nem volt vesztenivalója, egy próbát megért.

"Nameg, hogy a hajós genyók szó nélkül átengedték az egy szem helikoptert a számukra tök idegen Dzsekkéknek, há hogyan? "

A hajón igazából csak a katonák voltak genyók, a többeik matrózok, akik valószínűleg nem tudtak semmit az egészről, miért ne mentenék meg egy repülőszerencsétlenség túlélőit? Mellesleg végig vagy Keamy, vagy Danielék repültek a helikopterrel, a hajón maradt emberek max akkor követelhették volna maguknak, amikor a robbanás előtt Jack-ék leszálltak tankolni, de akkor nagy volt a felfordulás.

kla 2008.10.07. 17:34:11

Ben egyébként nem mondta magáról, hogy vissza kell mennie. (I said all of you have to go back)

BruceWayne 2008.10.07. 21:26:00

Savafan: locke nagy valószínűséggel nem lett öngyilkos, asszem erre utal is talán jack hogy öngyilkosságnak tünteti fel az újság, ebből nagyon úgy hangzott hogy ez csak kamu.

egyébként az is elég zavaros hogy ben csak így elhagyja a szigetet és lockera bízza a vezető szerepet, miközben eddig folyamatosan másként viselkedett vele mint ahogy most.

kla 2008.10.07. 22:15:12

Ben számára az a legfontosabb, hogy
1. megvédje a Szigetet
2. kövesse Jacob parancsait

Úgy gondolja, hogy Jacob neki adta a feladatot, hogy mozgassa el a Szigetet. Ben számára ez mindennél többet jelent, még ha el is kell hagyni hőn szeretett Szigetét. Áldozatot kell hoznia, és ő ezt vállalja.

BruceWayne 2008.10.07. 22:32:08

lockenak üzente jacob, nem? :-)

s3v3n 2008.10.08. 07:47:04

lol. olvassál már, azt írta, hogy

"Úgy gondolja,"

nyilván úgy is gondolja, majd kiderül miért. de látszott, hogy jacob nincs jóban bennel már.

Robinzon Kurzor 2008.10.08. 09:59:25

Engem nem annyira a kifejezetten files bakik zavarnak, bár kíváncsiságból azért kikockáztam: a felszállásnál még nem csurog a nafta.
Amikor ezt figyeltem, észrevettem, hogy egy rövidgatyós láb látható a jobb ülésben, pedig Lapiduson hosszú nadrág van.

Na, de nem is az a lényeg.

Hanem inkább az, hogy ha ennyi tapasztalt dzsungelharcos ádör maradt, fegyverrel, akkor mi a nyavajáért nem intézték el MisterKimit és 4-5 fős dilettenás kíséretét (egyesével bemenni a dzsungelbe???) úgy 5-6 résszel korábban.

És akkor a Sziget eltolásáról még nem is beszéltünk, az szerintem oltári gagyi.
Oké, hogy misztikum, meg esetleg egyes emberek rohangálnak fel-alá a világtörténelemben, de ezek szerintem még beleférnek egy kvázi valóságba.
Az odébbrakott sziget meg nagyon nem.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.10.08. 11:28:55

Tényleg, az örök élet és/vagy időutazás mennyivel reálisabb :-)

Pepe0419 2008.10.08. 13:19:21

ez a sziget-eltolás nálam is kiverte a biztosítékot (bár a fekete-füst után nem is olyan nagyon misztikus már), de azért megnézem a köv. évadokat is, csak úgy kíváncsiságból :)

enzo23 2008.10.08. 13:58:05

Virtuálisan leborulok J.J. Abrams és Damon Lindelof előtt, hogy ilyenre sikerült kitalálni a

világ legcsavarosabb és legkiválóbb sorozatát!
Hát szóval ez jófajta évadzáró volt, bár nem ütött akkorát, mint az előző.
És azért már egyre megmagyaráz6atlanabb, lassan elkezdhetnének magyarázni, még van 2

évaduk...

na akkor kommentek így idősorrendben, ha már a sorozat nem úgy van:
-jó hogy megtudtuk a visszakőmenni flashfwd folytatását, de sokkal több magyarázás nem is

volt...
-ha ezt vágod el--Bumm, ha azt--Bumm...ha kikapcsolod---? -Bumm?:D:D
-nem volt ám gyanús Kate megjelenésénél h nincs ott Sayid, meg az other banda (akiket

megjegyzem egész évadba alig mutattak)
-Sayid vs Keamy :P hmm...Lost Gladiators, döntő
-Walt--hát bizony neki is hazudtak apukájáról...
-Locke vs Jack :P hmm...Lost Leaders, döntő..ja meg még mikor Ben is ott volt, az csúcs

volt...Locke meg balfaszkodik azt se tudja milyen a flamingóvirág..:)azon röhögtem:)
-Charlotte? Visszatérni? És itt született? Hát ez ilyen rejtett melléxálas vaddöfakk

volt..:)néztem is nagyot..
-Ja...videón Marvin Candle/Mark Wickmund ugye Hallowax nében mutatkozott be, és Ben muszis

kabátja is Halowaxé volt ha jobban megnézitek.
-De most ha a kamrában történik az uatzás, akkor 1.Ben miért cseszte össze? 2.A Sziget nem

fér bele egy kamrába...
Ja és Locke tényleg nem nyomogatta a gombokat, csak miután a videó besz@rt..
-A "jön le vki, add a pisztolyomat" jelenet nagyon ott volt:) nem tippeltem volna Keamyre h

ő lesz...
-Ben bakker..eddigi legköcsögebb beszólása volt az "-És?" ...és ott abbahagyni a

részt..áááá...aztán eszembe jutott hogy van nitrogén...aztán meg hogy az elfogy...
-Na helikopteres súlykidobálást nálam lelőtte az axn.hu/lost4 mer már szombaton fenn volt

egy olyan kérdés h "Ki ugrott ki a helikopterből?" hát gondoltam nem O6 tag...
-LOL: A sakkozásnál jól láttam h Eko volt a fehérrel???:D:D poén :D:D
-Szegény Jin...a hajórobbanás maga gaygi volt de a jelent odabaszott...DzsekFater megjelenik

Michaelnek..."mostmár elmehet" gondolom teljesítette a feladatát, lásd 4x08...BOOOM...
csak azt ne vágom h Jin valójába mintha túlélte volna, mer flashfwdban láttuk, 4x07ben, csak

eltitkolják a halálát..
-Ben kabátján meg se lepődtem h ez ugyanaz ami a 4x09 ffwd elején...de a búcsúzás ott

volt..:)
jégkamra...nagy kerék...:O:O:O:O ja mondom szó szerint tolja el a szigetet?...de ahogy tolta

a kereket az olyan szép jelent volt...narancsszín lángok a háttérben, Ben sír, az ég erősen

a 2.évad végére emlékeztet...meg kéne néznem még1x..
-apropó hasonlóságok: Se1 végén ugye Jin,Michael és Sawyer került a tengerbe, most is így

volt egy ideig...:)
-Kate álomtelefonjában vajonWQalt beszélt megint visszafelé..és Claire előhozása...már el is

felejtettem h nincs meg amit tényleg eléggé leszartak..ja és amikor Jack majdugye megtudja h

Claire a tesója volt, akkor majd kombinálhat h a csaj egy általa Apának neveztt faszival

ment el...akkor hogy is van ez?...más is látja az apját?...
-yeah, it's Penny's boat...pont ezt mondtam nézés közbe: "Na ez már Penny hajója..":)
ugyanúgy megérdemelték Dessel a találkozást mint anno Russzó és Alex (RIP)
"Viszlát egy másik világban testvér"...ez is ottvolt nagyon...szinte olyan nem 'évadvége'

hanem 'sorozatvége' hangulat volt a vége felé...
-A koporsóhulla személyére Bent vagy Lockot tippeltem volna, de mivel Lájnuszbácsi bezsélt

Jackkel, nem lepődtem meg hogy Locke bár nagyon zsír drámaira megcsinálták...
'LOST'booom..vége. Kár. Most várunk és találgatunk. Nem is tudom mi volt a legjobb

idézet..talán a "It's a place where miracles happen"
A realitás teljes elkerülése engem is zavar, de ettől még szeretem a sorozatot, mer már kb

az első évad után bejöttek ilyen lehetetlen izék, bár ez durva volt...kéne egy real változat

is a Lostból, füst, telekinézis, jövőbelátás, időugrálás, szigetelmozdítás nélkül...
szóval Lost: Best.Series. Ever.
Köszönöm aki végigolvasta!:)
Enzo

enzo23 2008.10.08. 13:58:53

sorry, jegyzettömbből másoltam és pár plusz entert rakott bele...és kicsit böszme hosszú lett...

kla 2008.10.08. 14:29:08

"csak azt ne vágom h Jin valójába mintha túlélte volna, mer flashfwdban láttuk, 4x07ben, csak "

Az flashback volt, ennyi.

sélli_ 2008.10.08. 15:06:22

Enzo: mégis hogy képzeljek egy real-Lostot minden földönkívüli móka nélkül??? Ugye te sem gondoltad komolyan? :)
Mi abban a pláne??? Nézz Survivort...! Az elég real? (bár.. asse igazi, de mind1)

BruceWayne 2008.10.08. 18:24:07

miért kell ezen a szigeteltolós baromságon fennakadókat korábbi, szintén "érdekes", bár mégis fogyasztható képtelenségekre hivatkozva leoltani??? elég gyenge érv. ez már sok volt, misztikum ide oda, ennyi erővel bármit kitalálhattak volna, valaki úgyis megmagyarázza, azt is ha mondjuk most a sziget az űrben keringene

kla 2008.10.08. 18:44:51

Attól még, hogy láthatatlan embert, időutazást meg szellemeket több filmben láttunk, mint elteleportált szigetet, nem jelenti azt, hogy az utóbbi reálisabb. Egyszerűen jobban hozzá vagyunk szokva az előbbiekhez, ezért tűnnek "értelmesebbnek".

enzo23 2008.10.08. 19:31:51

Na akkor:
->kla: tényleg...már elfelejtettem, kösz:)
->sélli: neeem, nem gondoltam komolyan:) Survivort meg nézek, vagy legalábbis hv-t olvasok róla..
Reális dolognak meg ott van az élet.
->Nerrazurri: te vmit félreértettél, ha ez nekem ment,én pont h nem a fennakadókat oltottam le, hanem úgy értettem hogy eddig is voltak irreális dolgok, de ez már durva volt..
(Lost.hu-ra alig bírtam elküldeni nagynehezen a komment 2/3-át...ez vhogy jobb..)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.10.08. 19:44:41

"Viszlát egy másik világban testvér"...ez is ottvolt nagyon...szinte olyan nem 'évadvége'

hanem 'sorozatvége' hangulat volt a vége felé..."

Igen, valóban jól LEZÁRTAK végre egy évadot. Gratula. Ha több rész nem is jön ki, még így is élvezhető, hiszen elkerültek a szigetről. (végre valahára)

munyamunya 2008.10.09. 15:14:50

Bocsánat, még egy dolog el lett nézve, Ben nem a melkasát döfködte Mr.Kíminek, hanem a nyakát szurkálta össze.

És a fordítóknak egy újabb minusz: Amikor jön le a lift, és Ben odaszól Lockbácsinak, akkor nem a "pisztolyát" kéri vissza, olyanja nem is volt, hanem a fegyverét = viperabot. Mikor néztem az axn-en, nem is értettem, miről beszél, aszittem, lemaradtam vmiről. Muszáj mindig csekkolni a szövegkönyvet.

munyamunya 2008.10.09. 15:19:09

Ja, és nem ketten haltak meg az eredeti nyolc túlélőből - mármint a meséjük szerint - hanem hárman. Maradt öt, plusz időközben megszületett Áron, így lettek O6.

kisemma23 2008.10.19. 23:09:52

Sziasztok, ma délután volt a lost új évad 1-2. része, naggyon tetszett! Ha mégis lemaradnék, remélem ITT olvashatom majd hogyvolt...

sixx · http://comment.blog.hu 2008.10.20. 05:35:31

kisemma23, ez a poszt éppen az új évad utolsó két részének összefoglalója, és tegnap du. pont a 3./4. epizód ment le, ha jól emlékszem, egyébként minden stimmel.

sziporrka. 2008.11.16. 14:14:15

"Ó, John Locke, és a te gombfétised bazmeg."
sixx, rászoktam a hogyvoltjaidra...

Llew 2008.11.17. 15:58:49

Hát ez nem volt semmi. Csak bazmegoztam a végén. Amikor Szajid elkapta MiszterKímitnak, akkor nem sok eséjt adtam volna a zsoldosnak, de a végére azért elég jól feljött, pedig arab barátunknak megint ott volt a lábmunkája. Viszont egy rambókéses oldalba szórástól még egy ilyen keménycsávó ott mradt volna a fűben, nembeszélve a golyók okozta bordatörésekről meg a sétáról vissza az Orhideára. Szóval az kicsit erőltetett volt, de Ben szövege miatt megérte. Nem tudom ki, hogy van vele, de nem tudok nem szimpatizálni a gülüszeművel minden genyósága ellenére sem. Annyira jól van megírva, hogy nem lehet nem bírni. Aztán majd talán aza ötödik évadban kiderül, hogy most Ben és Richardék a geciemberek vagy tényleg Widmore. Azért remélem Penny megéri a sorozat végét.
Volt valamelyik évadban az a rész, hogy az Antarktiszon vagy valami jeges helyen érzékelték a Szigetes robbanást és hívták Pennyt. Most akkor Penny tudott a Szigetről vagy sem, mert most úgy tünt nekem mintha nem.
Mondjuk van pár dolog ami nekem logikátlannak tünt. Richardék, miért nem kapták el hamarabb MiszterKímit és embereit? Hiszen azok végig Benre utaztak, és úgy Alexet, aki közülök való (?) volt simán megmenthették volna. Na meg az egész bomba hűtős, hajó felrobbanós dolog olyan kusza volt. A hűtésnek akkor lett volna értelme, ha megpróbálják hatástalanítani. Helyette arra mentek, hogy megtudják nézni a piros lámpát. Simán mentőcsónakba kelle tvolna szórni a népeket és pl sorsolás miatt Jin és Michael maradt hatástalanítani, de nem jön össze. Engem zavar, hogy a névtelen túlélűkkel ilyen könnyedén bánnak az írók. Ott tábláboltak a hajón mentőmellényben, ahelyett, hogy ugrottak volna és tempó messze. Ha Jin beugrik már valószínűleg túlélte volna, mondjuk az ő halálának volt értelme a Sun Widmore beszélgetést látva.
A csónakban ülőkkel mi lett? Akkor Danielnek kampeca? Bernard és Rose? A Parti Népségből nem sokan maradtak ahogy néztem. Talán csak Szójer és Juliska meg 2-3 statiszta, bár lehet már csak az ismert szereplők vannak.
Tetszett, hogy a Penny és Dez találkozásakor, meg az O6 búcsújakor tényleg olyan soroztvége hangulata volt a jeleneteknek. Az olyan apróságokat élveztem nagyon, hogy kiderültek dolgok amiket már részek óta tudunk. Pl. Szójer kiugrik és visszaúszik a Szigetre, Ben felveszi a télikabátot, miről-miért hazudnak Jackék, és mindezt úgy, hogy igazából nem adtak túl sok választ, helyette kaptunk egy valag új kérdést. Mert pl. az nem derült ki, hogy Ben akkor hogy került Tunéziába, Sun most tényleg geci lett e, vagy csak szerepet játszik Widmoreral, miért nem mehet vissza Áron, stb.?
Azt nem értettem, hogy Katinka és Dzsekk, vagy Szájid és Hörli egymás között miért Jeremy Bentham-ezi Lokkbácsit. Mert azon kívül, hogy minket nézüket az utolsó pillanatig kétségben tartsanak, hogy az meg ki a fene semmi értelme. És egyik sem volt meglepve, hogy a kopaszember kijutott.
Egyenlőre nekem úgy tűnik, hogy azok jártak jobban akik a Szigeten maradtak akár milyen szőrnyűségek is történhettek ott. Kiváncsi leszek mi történt az ottaniakkal az elmúlt években? sőt, hogy nekik egyáltalán mennyi idő telt el? Lehet, hogy Szójer összejött Juliskával. Akkor Dzsekk infarktust kap.:)

alommano 2008.11.24. 14:38:17

Jó volt ez az évad is, várom már a következőt. Egy dolog van, ami nem tetszett: Charlie halálakor Claire-nek vagy két részt végig kellett volna bőgnie (Shannon halálakor Sayid is eléggé ki volt akadva...), ehelyett ő egy kicsit szomorkodott ott helyben, majd vidáman teázgatott és akasztgatta ki a vizes ruhákat Kate-tel... Jut eszembe, elkapta végül az öt csúcspillanatot tartalmazó papírdarabot?
Kíváncsi vagyok, Jack mivel veszi rá Kate-et, hogy vigyék vissza a gyereket a szigetre. Talán belőle lesz Jacob.

tza13 2008.11.26. 13:55:24

"A csónakban ülőkkel mi lett? Akkor Danielnek kampeca? Bernard és Rose? "

Jó kérdés.


"vagy Szájid és Hörli egymás között miért Jeremy Bentham-ezi Lokkbácsit. Mert azon kívül, hogy minket nézüket az utolsó pillanatig kétségben tartsanak"

Sztem ezért, amúgy nem lett volna ott a poén.


Claire érzelmileg tényleg hamar átlépett Csárlin.

Amúgy gyanús seekem a Tihanyi félsziget..ki tudja?:)

Lakits 2008.11.26. 18:36:38

Néztem előzeteseket és azokban Daniel ott volt a szigeten szóval gondolom a hajó is elteleportált a szigettel.

alommano 2008.11.30. 18:58:37

Az jó!
Danielt lehet szeretni az őrült fizikus szerepében.
süti beállítások módosítása