Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Big Bang Theory 1x16 - The Peanut Reaction

2008. szeptember 26. 16:00 - Bruzsy

Tehát, nem is kellett olyan sokat várni, gyorsan röpül az idő, és elérkezett Leonard születésnapja, amit természetesen méltón meg kell ünnepelni. A fiúk a Cheesecake Factoryben nyitnak egy igazi küzdősporttal, notebookkal ölben. Szkandrisznak hívják, és szerintem pár éven belül minden útszéli kiskocsmában elterjedt lesz a törzsvendégek körében. Persze a világ általában nem szokta megérteni a kortárs zseniket, Rambaldi is csúnya véget ért 600 évvel ezelőtt, de mivel a nyilvános megégetés ellen egy két Kockavédő szervezet valószínűleg felemelné a hangját, így az étterem vezetősége kénytelen az asztaltól mielőbbi távozást ajánlani a srácoknak.

Az eredmény tehát patt, Penny pedig annak örömére, hogy újra érdemien bele tud szólni a társalgásba, meghívja a társaságot szombatra az étterembe, szülinapozni. Aminek mindenki örül, csak maga az ünnepelt nem, ő már biztos felkészült, hogy a McDonaldsban fog hátul csúszdázni a barátaival. A kifogás pedig az, hogy őt úgy nevelték, hogy nem szokta megünnepelni a születésnapját, mert hogy az nem elég nagy eredmény ahhoz, hogy valaki boldog legyen. Tehát még születésnapi bulija se volt. Na igen, nem elég, hogy Leonardnak nevezték el a gyereket a Hofstadter szülők, de még az évi egy boldog napot is megtagadtáká tőle. Az ilyeneknek nem lenne szabad gyereket nevelni.

No, ezt azért nem szabad annyiban hagyni, ezért másnap, mikor Leonard lelép otthonról Penny már neki is esik a fiúknak,  hogy titokban meglepetésbulit csapjanak jó öreg barátjuknak. És mindezt olyan szerelésben, amit még Missy Cooper is megirigyelne, szóval elég gyorsan rábólintanak a többiek, kivétel az az egy, akit nem lehet egy dekoltázzsal levenni a lábáról, maximum akkor, ha egy a húrelmélet alapvető állításait megdöntő egyenlet is oda van írva alkoholosfilccel. Nos, a lány nem volt eléggé felkészült, szóval radikálisabb eszközökhöz folyamodik, és szépen megzsarolja Shellyt, hogy ha segít nekik a buli megszervezésében, akkor nem fogja tűzbe vetni a kedvenc képregényeit. Na, Penny, 8 hónap alatt sikerült megtanulni, hogy kell kezelni Sheldont, ez már azért teljesítmény. Gratulálok!

Tehát, megy nagyban a szervezés, ilyen összeesküvést még Mulder ügynök se látott még életében, el is érkezett a parti napja, szóval ajándékcsomagolás következik. Mindenki csupa hasznos dolgot vett barátjuknak, Raj Dark Knight figurát, Wolowitz egy fizika előadássorozat dedikált példányát, Penny egy egyszerű pulcsit (a kis butus), Sheldon meg... Sheldon nem vett semmit. Ejnye, ezek szerint csak végre kell hajtani a képregénygyilkoló hadműveletet? Mondjuk Sheldon okfejtésében van valami (ilyen talán először fordul elő az életben), de ez most nem érdekes: most azonnal elmegyünk ajándékot venni az IT boltba, mert ez egy általános közösségi szabály. Ez pedig meggyőzi. Szóval akkor ő most tudja, hogy nem emberi egyed, de ha meghallja, hogy mit csinálnak az emberek, akkor utánozza őket, nehogy a külvilág számára kiderüljön, hogy egy másik galaxisból érkezett? Na, ez már tényleg Mulder ügynökért kiált.

Szóval Penny és Sheldon balra el vásárolni, a fiúknak addig pedig nemes feladatuk van: Wolowitznak el kell csalnia Leonardot otthonról, Rajnak pedig fel kell diszítenie a lakást. Az előbbi látszik lehetetlenebb küldetésben, ugyanis Leo odabent 24 órás Halo-partit nyom egy koppenhágai kölyökkel, akinek nincs immunrendszere, és amíg a dán Dr House meggyógyítja, nicns jobb dolga mint egész nap ülni a buborékában és játszani. Tehát Leot semmivel se lehet kirobbantani onnan. Az ajándékvásárlás is brutális sebességgel halad (a lejtőn lefelé), Shelly dvd-írót akarna venni, ed Penny szerint inkább olyan kéne, amit Leo nem venne meg magának, valami jópofát, amivel el lehets zórakozni. Például egy wireless router! És állítom, a routerekkel tényleg jól el lehet szórakozni. Akár napokig is.

Ezalatt Wolowitz végső elkeseredésében aljas húzásra szánja magát: mogyoróérzékenységét kihasználva beadja Leonak, hogy véletlenül megevett egy Snickerst, és hát ha nem mennek sürgősen kórházba, akkorára puffad, hogy az ajtón se fog kiférni. Az ünnepelt kénytelen tehát feladni a küzdelmet a kölök ellen, és szájhúzva, de elhagyni a lakást. Fél siker már megvan. De csak azért fél, mert a boltban Sheldon még mindig azon agyal, hogy melyik dobozt vegye meg lakótársának, kétségbeesésében még Penny véleményét is kikéri (höhöhö). És közben persze meg is magyarázza, miért keresi a tökéletes ajándékot: nem akarja hogy barátja ugyanazt a traumát élje át, mint ő gyerekkorában. És hogy mi volt az? 12 éves korában egész évben egy titániumból készült centrifugáért sóvárgott, hogy szétválaszthassa a radioaktív izotópokat. És erre mit vettek neki a szülei? Egy crossmotort! Istenem, Amerikában tényleg ilyen kemény szülők élnek? Node, végre sikerült kiválasztani a megfelelőt, szóval lehetne hazamenni, de sajnos úgy néz ki, hogy arrafelé is leszarják az eladók a vevőket a Media Marktban, így Sheldon kötelességének érzi, hogy kisegítse szegény megszorult vásárlókat. 1,5 órán keresztül. Mert úgysincs jobb dolga.

Azonban ez a másfél óra nem volt belekalkulálva a programba, Wolowitznak pedig kezd elillanni a kifogása, amikor a kórházba érve nem akarnak neki tünetmentesen orvosi kezelést nyújtani. Nehéz ügy, hát hogy a fenébe lehet még egy kicsit távol tartani Leot otthonról? Fel kell áldoznia magát a csapat érdekében. Például azzal, hogy tényleg megeszi a mogyorós csokit. Tényleg a jó ügy érdekében teszi, no meg azért, hogy aztán később Penny bemutassa néhány könnyűvérű barátnőjének. Ezt az ajánlatot nem lehet visszautasítani. Howard tehát ház méretűre dagad, Penny pedig ráhívja Sheldonra a biztonságiakat, hogy végre hazamehessenek.

Pár órával később a Spock létformából visszatért Howard pedig kijelentheti: elindulhatnak haza. Otthon azonban nem várt meglepetés várja őket: a bulinak már vége, mindenki hazament. Raj pedig beállva, félmeztelenül karaokezik a nappaliban.

A buli tehát végetért, de nem lehet, hogy Leonard ne kapjon valami különlegeset, ha már az első szülinapi partiját lekéste, úgyhogy Penny meglepi egy könnyed szülinapi csókkal. Aztakurva. Leonard persze bepörög, az események láncolatának itt pedig vége szakad, holnap pedig jövünk az évadzáróval, ahol kiderül: lesz még ennek a csóknak folytatása. De hogy milyen? Az a jövő zenéje...

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása