Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angel 2x04 – Az érinthetetlen

2008. szeptember 09. 14:00 - foxglove (törölt)

Kellett emlegetnem Stephen Kinget 2 résszel ezelőtt, mert ennek az epizódnak a főszereplője egy frusztrált, vörös hajú lány, aki telekinetikus erővel rendelkezik. Angel Hotel. Angel támolyog le, a Darla-álmoknak köszönhetően meglehetősen pilledten. Wesley gyanakodva méregeti Angelt, és az álmairól kérdezi, de mielőtt válaszolhatna, jön Cordy aktuális látomás-rohama. Paraméterek: fiatal lány. Sikátor. Begerjedt fickók.

Angel késve érkezik, már folyik a helyszínelés. „Na, mit tudunk eddig?” lép oda a közeghez. A rendőr kicsit zavarban van, de Angel tapasztalt, fásult nyomozó-előadásmódja kellően meggyőző ahhoz, hogy beszámoljon a részletekről. Lány sehol, csak néhány fickó holtteste, akiket egy szemetes konténer préselt halálra. Nem egyszerűen rájuk esett, hanem úgy tűnik, hogy valaki oldalról nekik lökte. Angel megy vért szaglászni, és hogy szegény rendőr zavara teljes legyen, az igazi nyomozó lép oda hozzá: „Na, mit tudunk eddig?

Angel egy üresen álló raktárszerűségbe lép be, ahol a fiatal lány – nevezzük mondjuk… Carrie-nek – kucorog rémülten. Angel megpróbálja finoman megnyugtatni, mire máris egy vasrudat kap a mellkasába, mert Carrie zaklatott. Angel kiegyenesedik és kihúzza a vasrudat, meglepetés! „Mi vagy te?”, kérdezi a lány. Hát, Carrie, ez egy rohadt hosszú történet, tudod. Szerencsére Angel sem próbálja meg elmagyarázni, inkább átad neki egy névjegykártyát, arra az esetre, ha mégis segítségre lenne szüksége. Carrie nem kér a segítségből, van hol laknia. Lilah-nál.

Mialatt Lilah Carrie legújabb és legjobb barátnőjét játsza, Cordy (és Wesley!) ellátja Angel sérüléseit, így a kötelező Angel félmeztelen!jelenetet is letudjuk. Angel gyorsan kiadja a parancsokat: Cordy nézze át az eltűnt személyek nyilvántartását, Gunn tudja meg, kik voltak a szétlapított fickók, Wesley pedig nézzen után a telekinézisnek. Angel nyűgös. Legszívesebben már rég ágyban lenne, annak ellenére, hogy most csak három órát bírt ébren maradni.

Carrie álmát látjuk. Kicsi-Carrie bujkál a padláson. Az apja lép oda hozzá, és mézesmázos hangon lecsalja „Nyuszit”, molesztálás céljából. Brr. A padláson mocorogni kezdenek a tárgyak, csakúgy, mint a hálószobában. Lilah elégedetten figyeli a jelenetet, egészen addig, amíg egy alacsonyan szálló éjjelilámpa jól fejbe nem vágja. Carrie felriad és sűrű bocsánatkérések közepette elrohan.

Angel jóval kellemesebb dolgokról álmodik: Angelusként vámpír-Darlával szexel. Közben, a valóságban Darla simul hozzá az ágyban, és a régi szép időkről sugdos történeteket a fülébe. Angel a nyakát tapogatva ébred, a szokásosnál is morcosabban. A jó hír, hogy Carrie-t nem kell tovább keresni, mert jött ő magától is. Ez tűnt a legjobb megoldásnak, hiszen Angel (viszonylag) sebezhetetlen, ő pedig nem akarja tovább bántani azokat, akik jók hozzá. Mint Lilah. Szegény Lilah éppen egy jókora monoklival a szeme körül magyarázkodik Hollandnak, amiért a kis bérgyilkos-jelölt kicsúszott a kezéből. Holland nem repdes az örömtől, de ekkor megszólal Lilah telefonja. Carrie telefonál, Lilah pedig megkönnyebbülhet.

Angel megpróbál beszélgetni Carrie-vel, ami határozottan nem könnyű feladat. Cordelia a távolból figyeli őket, és valami feltűnik neki. Szexuális energiákat érez a levegőben. Wesley-nek ettől támad egy ötlete. Határozottan Carriehez lép, és visszaküldi – az apjához. Carrie kiakad, Wesleyt a falhoz vágja, Angelt pedig a napfényre – nem kellett volna egy napsütötte kertnél alkalmasabb helyet választani a beszélgetéshez?

Angel elővigyázatosságból éjjelre hazaküldi Wesley-t és Cordeliát, ő pedig átadja magát az újabb Darla-álomnak. Rossz időzítés. Angel arra riad fel, hogy Carrie ül az ágya szélén, a hangok miatt nem tudott aludni szegény lány. „Rémálmom volt” – magyarázkodik Angel. Carrie ezt nehezen hiszi, tekintettel arra, hogy milyen félreérthetetlen alakzatot vett fel Angel takarója csípőtájékon. De ha már így alakultak a dolgok, Carrie felajánlja, hogy boldoggá teszi Angelt. „Nem kedvelnél, amikor boldog vagyok” hárítja el Angel, egyre nagyobb zavarban. Carrie csalódottan távozik.

A Wolfram és Hart is csalódott. A terv az lenne, hogy Darla molesztálja Angelt, nem pedig a pszicholány. Holland naagyon csúnyán néz Lilahra, itt hamarosan ő lesz molesztálva, ha Carrie nem tűnik el sűrgősen Angel közeléből. Angel közben obivan-t játszik, és megtanítja Carrie-t, hogyan irányítsa az Erőt, hurrá. Carrie boldog, Cordy kevésbé, és nem azért, mert az ő sálját használták a gyakorlatokhoz. Ő tudja, hogy szexuális energiák+Angel: rossz, nagyon rossz kombináció.

Angel és Gunn az egyik támadó lakásában kutat valamiféle nyom után. Gunn kiderítette, hogy a fickót jó pénzért bármire fel lehetett bérelni, a kérdés az, hogy ki bérelte fel. Mintha nem lenne egyértelmű. Angel a biztonság kedvéért lenyomja a telefon visszahívás-gombját, és meglepetés! a Wolfram és Hart recepciósa veszi fel a telefont.

Cordy ezalatt Carrie-vel együtt sétálgat az utcán. Cordy megkéri a lányt, hogy ha lehetséges, többet ne másszon rá a főnökére. Egyébként is, ezt a szegény, ártatlan, segítségre szoruló lány-dumát senki sem veszi be, főleg ha az illető felnőtt, fegyveres férfiakat tud szétlapítani az agyával. Carrie bűnbánóan megígéri, hogy ez nem fordul elő többet. Ugyanebben a pillanatban a Wolfram és Hart emberei bukkannak fel, és megkísérlik elrabolni Carrie-t, de Angel és Gunn megakadályozza ezt, autós üldözés, blablabla. Lilah nagyon ideges, kénytelen bevetni a nagyágyút.

Carrie-t visszaviszik a hotelbe, és megpróbálják elmagyarázni neki, hogy ez bizony Lilah műve volt, aki nem az a jóságos tündérkeresztanya, akinek mondta magát. Nem megy könnyen, de Carrie valahogy visszanyeri az önuralmát, csakhogy az megjelenik az apja az ajtóban. „Helló, Nyuszi.” (Fúj.) Az emeleten minden darabokra törik. „Annyira aggódtam.” Kirepül pár szög a gerendákból. „Visszajössz velem, újra egy család leszünk.” A falak repedezni kezdenek. „Most menjünk le szépen, csak te meg én.” Carrie a levegőbe emeli a férfit és kihajítja az ablakon. Angel jelentőségteljesen ránéz, és bíztatja, hogy használja az erejét. Carrie a talaj előtt pár centivel megállítja a zuhanó testet, aztán mély sóhajjal leengedi.

Lilah lakásán Carrie a cuccait csomagolja. Lilah, mint a legjobb barátnője, kétségbeesetten próbálja visszatartani. „A barátaim nem bérelnek fel valakit, hogy az megerőszakoljon”, feleli nyugodtan Carrie. Lilah még idegesebb lesz, amikor megpillantja, hogy Angel várja Carrie-t a bejárat előtt. „Tanulj meg veszíteni, szivi” – tanácsolja neki vigyorogva a vámpír. „Szép álmokat” – búcsúzik Lilah gyilkos tekintettel, aztán becsapja az ajtót.

Címkék: angel
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása