Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: LV 1x20 - Sounds of Silence

2008. szeptember 03. 14:00 - nyolc_mini_vese

Két vidám lányka autózik az éjszakában, amikor egyszer csak ugrik egyet az autó. Megállnak és boldogtalanok lesznek, mert úgy tűnik, hogy elütöttek valakit. Szerencsére rendes lányok, kihívják a rendőrséget. Velük érkezik Grissom, Sara és Warrick és már el is kezdenek helyszínelni. Grissom és Sara megnézik a hullát, amin két keréknyom is van, egy nagyobb és egy kisebb. Grissom szól O'Riley-nak, hogy ne tartóztassa le a lányokat, mert úgy tűnik, hogy csak egy hullán hajtottak át. 

Cathrine és Nick érkezik a helyszínre, éppen útban vannak egy lövöldözés felé. Cathrine megkéri Grissomot, hogy ne felejtse el a aláírnia a papírjait a műszak végéig, mert szeretne eljutni Chicagoba egy konferenciára. Grissom, Warrick és Sara elmennek Robbins dokihoz boncolgatni. A jó patológus elmondja, hogy azonosították már az ujjlenyomatai alapján a fiút, 22 éves, Briannek hívják és születésétől fogva siket. Grissom megjegyzi, hogy a gázolás szomszédságában van egy siket iskola, lehet, hogy odatartozik a fiú is. Robbins doki azt mondja, hogy a fiú ujjai is véresek, de azt nem indokolják a sérülései, úgyhogy úgy tűnik, hogy a gázolás előtt még verekedett is valakivel. Sara szerint, lehet, hogy pont ezért gázolták el.

Cathrine és Nick megérkeznek a kávézóba, ahol a lövöldözés történt. Brass már ott van, elmondja, hogy négy hulla van, egy sráccal pedig útban vannak a kórházba. Az egyik halott egy korábbi kaszinó tulajdonos, mellette fekszik hű – és ezek szerint alkalmatlan – testőre, valamint akad még két női hulla is: a kávézó dolgozói. Pénz nem hiányzik a kasszából, Brass arra gyanakszik, hogy a kaszinós faszi miatt történhetett a dolog. Nick és Cathrine szomorkodnak a fiatal lányok hullái felett, Brasst pedig felhívják, hogy a srác is meghalt a mentőben.

Grissom elmegy meglátogatni a siket fiú anyját és elmondja neki, hogy sajnos a fia meghalt és még az is lehet, hogy gyilkosság áldozata lett. Cathrine Robbins dokival és halottkém Daviddel nézegeti a lövöldözés áldozatait. A kaszinóst fejbe lőtték, de Robbins doki szerint lehetett volna egy kicsit türelmesebb a gyilkosa, mert a fickónak előrehaladott állapotú vastagbélrákja volt és egy-két hónap múlva úgy is kiszenvedett volna. A másik hulla, akit megnéznek az egyik fiatal lányé. Róla kiderül, hogy hat hetes terhes volt, de nincsen férje, az anyukájával él. Cathrine visszamegy a kávézóba, ahol Nick lelkesen gyűjtögeti a töltényeket, majd megérkezik a kávézó vezetője is, aki teljesen kikészül, amikor meg tudja, hogy meghaltak az alkalmazottai.

Warrick és Sara ellátogatnak a siketek iskolájának igazgatónőjéhez, aki szintén nem hall, van velük egy jeltolmács is, de az igazgatónő rövid úton vérig sértődik, mondván, hogy ebben az iskolában nagyon közel áll mindenki egymáshoz, Saraék meg taplók, úgyhogy kirugdalja őket az irodájából azzal, hogy küldjenek valakit, aki jobban megérti őket. Warrick és Sara találkoznak Grissommal és elmondják neki, hogy csúnyán elküldték őket, parancs hiányában. Sara szerint az igazgatónő meg volt sértődve rájuk, mert ők hallanak. Grissom visszamegy velük az iskolába. Az igazgatónő már éppen őt is ki akarja ebrudalni, amikor kiderül, hogy Grissom tud jelelni, Warrick és Sara álla a padlón koppan. Grissom nagyon kedves dolgokat mutogat neki, mert végül ennyi bűvészkedéstől az igazgatónő is megenyhül és kész segíteni, csak azt kéri, hogy tájékoztassák mindenről. Grissom megnézi a fiú aktáit, amiből kiderül, hogy rengetegszer panaszkodott a szobatársa miatt. Az igazgatónő szerint azért, mert nem könnyű eset, egy éve vesztette el a hallását és ezt rosszul viseli kicsit, viszont nem volt másik szobájuk, ahova Briant áthelyezhették volna. Grissom szeretné kihallgatni a szobatársat, de az igazgatónő szerint ez nem lesz könnyű, mert sem szájról nem tud olvasni, sem a jeleket nem ismeri. Saraék megkérdezik a visszatérő Grissomot, hogy árulja már el, hogy honnan tudja a jelnyelvet, de Grissom nem árulja el. Viszont azt hozzáteszi, hogyha Sara ennyire éles határt húz halló és nem halló között, akkor bizony rengeteg problémája lesz ezzel az üggyel. Közben megérkezik a szobatárs, Grissom pedig egy vizuális poligráfot fog bevetni, ami azt jelenti, hogy a fiú agyhullámait mérik, miközben képeket mutatnak neki a gyilkosságról. A fiú nem reagál a halott szobatársának a látványára, úgyhogy ezzel tisztázta is magát. Az igazgatónő megkéri Grissomot, hogy talán keresse az iskola falain kívül a gyilkost. Sara közben füstölög azon, hogy mit titokzatoskodik Grissom, de Warrick szerint pont tök mindegy, úgy sem tudnak a világon semmit a magának való főnökükről.

Grissom az irodájában ücsörög az egyik ízeltlábú barátjával, amikor Cathrine bejön zargatni őt, de csak lassan veszi észre, mert füldugó volt a fülében. Cathrine meg is jegyzik, hogy ő is hallotta ám, hogy ismeri a jelnyelvet, de a főnök neki sem mondja el, hogy mi végett. Cathrine valójában azért jött be, hogy leteremtse Grissomot, mert nyilván elfelejtette aláírni a papírjait, pedig lejárt a határidő. Grissom nagyon restelli a dolgot, de Cathrine azt mondja, hogy akkor most írja alá őket, mert tudta, hogy elfelejti őket ezért korábbi határidőt mondott. Sara a laborban éppen a srác mellkasán levő gumilenyomatot próbálja azonosítani a számítógép segítségével, Warrick pedig bejön, hogy megnézegesse a srác pólóját, hamarosan felfedezi, hogy aranyos kis tetvek mászkálnak rajta, pedig a halott fiú nem volt tetves – lehet, hogy a támadójáról származnak a kis élőlények. Ekkor lép be Grissom már éppen lelkesen elkezdnek beszélgetni a hajtetvekről, amikor berobban Greg, hogy azonnal menjen vele, mert ő is mutatni akar valamit. Sara ottmarad és elkezdi az autó törött hátsólámpáját nézegetni, amit a helyszínen találtak, és amin rajta van a gyári száma, de sajnos nem az egész.

Brass és Cathrine behívják a kávézó üzletvezetőjét, mert lenne egy pár kérdésük, kiderült ugyanis, hogy régebben a halott kaszinótulaj kaszinójában dolgozott és még fegyvere is van, de nagyon kooperatívnak tűnik, úgyhogy megígéri, hogy beviszi nekik megmutatni a fegyverét.

Greg nagy találmánya az volt, hogy a gyilkos vérében egy baktérium van, amitől kék pöttyök látszanak a vérében, mikroszkóp alatt. Sara pedig bejön, hogy a részleges szám és a keréknyom alapján megtalálta az autót, ami egy Ford Explorer. Tehát csak meg kell keresniük a tetves, pettyes vérű Ford tulajdonost és már meg is van a gyilkosuk. Az autót sikerül megszerezni, Warrick és Sara kevéssé lelkesen vizsgálja a tetves ülést, Grissom közben elmegy az igazgatónőhöz és elmondja, hogy megtalálták a lehetséges tettest. Warrick szerint Sara kicsit féltékeny a siket igazgató hölgyre, mert megint tesz egy megjegyzést rá. A feltételezett gyilkost, aki szintén egy fiatal srác, beviszik az őrsre, de az ügyvédje azt mondja neki, hogy egy mukkot se szóljon. Grissom megmondja neki, hogy ő nem is akar beszélgetni a gyerekkel, csak egy kis vér kellene tőle meg néhány tetű a hajából, erre viszont parancsa van, úgyhogy kezdődhet a fésülködés.

Nick és Cathrine a ballisztikus srácnál van, aki elmondja, hogy nem az üzletvezető pisztolyával lövöldöztek, viszont az összes helyszínen talált golyó egy fegyverből származik. Megjelenik a tanácstalan Brass, aki azért tűnik hirtelen ötlettelennek, mert hiába kérdezik ki a kaszinós összes barátját és ellenségét, mindenki hallgat. Cathrine szerint nem tudják bebizonyítani, hogy a kaszinóst megbérgyilkolták, úgyhogy vissza is térnek a helyszínre, ahol fabábúk és lézer pointerek segítségével összerakják, hogy hogyan nézhetett ki a lövöldözés, kit lőhettek le először. Abból, amit összeraknak, úgy tűnik, hogy nem is az előtérben kezdődött a lövöldözés, hanem hátul, a személyzeti szobában, ahol a terhes lány hulláját megtalálták. Cathrine észre vesz egy golyó nyomot, ahol a golyó beleütközött a falon levő kulcstartóba, gellert kapott és egy zsák szemes kávéban végezte, Nick meg is találja a zsákban a golyót. Cathrine-nek eszébe ötlik, hogy mi van akkor, ha a kaszinós volt az ártatlan áldozat, testőröstül és a valódi célpont pedig a terhes lány volt, akinek hátul találták meg a hulláját.

Grissom elmondja Saranak és Warricknak, hogy a gyanúsítottjuknak bizony nem tetves a feje, amit csalódottan vesznek tudomásul. Greg viszont kimutatja a baktériumot a véréből, úgyhogy az már biztos, hogy Brian verekedett a gyerekkel. Nick és Cathrine szólnak Robbins dokinak, hogy végezzen apasági tesztet a lányon, főleg, mert a családja azt mondta, hogy nem is volt semmilyen fickó az életében.

Warrick és Sara nézegetik a srác autóját, rájönnek, hogy tolatás közben ütötték el, Sara szerint fura, hogy valaki egy belvárosi utcán tolat. Grissomék közben kihallgatják a srácot, aki elmondja, hogy nem direkt ütötte el a fiút, hanem véletlenül, de nagyon észre sem vette. Továbbá vele volt még egy haverja – nyilván ő lehet a tetves. Ekkor betör a kihallgató terembe a siket igazgatónő és igen kiakadva ijesztgeti a srácot, hogy azért kellett-e bántani Briant, mert siket volt? Grissom kivezeti szépen és megmondja neki, hogy ezt nem kellett volna.

Nick elmegy a ballisztikus sráchoz, aki elmondja, hogy mégis a jó fegyver van náluk, csak kicserélték a csövét, ezért nem egyezett a gyilkosság helyszínén talált golyókkal, az, amit kilőttek belőle a tesztelés során. Viszont a golyók hüvelyén szerepel a gyártócég neve és a kaliber is, csak össze kell hasonlítani a gyilkosság helyszínén talált hüvelyeket a fickó pisztolyában levő töltények hüvelyével és tádám. Cathrine és Brass közben újra kihallgatják a faszit, aki már sokkal kevésbé készséges, de ők DNS vizsgálatnak szeretnék alávetni. Erre azért bevallja, hogy egyszer volt valami kis hetyegés az alkalmazott lánnyal, de állítólag nem is tudta, hogy terhes.

Grissom és O'Riley kihallgatják a srácot, aki a másik srác mellett volt az autóban. Grissom őt is megfésüli és ő bizony tetves, úgyhogy elmondják neki, hogy kár is tagadnia, hogy ő vezette az autót. A srác nem tagadja, de azt mondja, hogy véletlenül mentek át Brianen, meg sem álltak, hanem mentek tovább. Grissom finoman figyelmezteti, hogy ez így biztos nem igaz, mert tetveket találtak az áldozat pólóján is és mivel a tetvek vért esznek, ezért könnyen be tudják bizonyítani, hogy az ő tetvei voltak a pólón. A srác erre módosít, azt mondja, hogy ja, észre vették, hogy elütöttek valakit, ki is szálltak az autóból, ő hívni akarta a mentőket, de a másik srác rábeszélte, hogy húzzanak el a helyszínről, mert különben börtönnel is jutalmazhatják őket. Grissom ezt a verziót sem hiszi el, úgyhogy elmondja a sajátját. Szerinte meglátták az utcán Brianet, amint éppen egy kocka sörrel ballag, és mivel ők még kiskorúak voltak (az alkoholhoz, a vezetéshez nem), ezért meg akarták kérni, hogy vegyen nekik is, de Brian nem válaszolt nekik, mert nem hallotta, amit ki kiabáltak neki az autóból. Erre a srácok idegesek lettek, jól megverték, majd még át is hajtottak rajta. Grissom elmondja a gonosz fiúnak, hogy azért nem válaszolt nekik Brian, mert siket volt és nem hallotta, amit mondanak.

Brass, Nick és Cathrine visszamennek a boltvezetővel a kávézóba és ott elmondják neki, hogy bizonyítékuk van a golyók azonosságára valamint, hogy tudják, hogy azért ment be este, hogy végezzen a lánnyal, de sajnos túl sok szemtanúja volt az esetnek, ezért őket is el kellett tennie lábalól.

Grissom visszamegy az igazgatónőhöz, aki megkérdezi, hogy honnan tanult meg jelelni, Grissom neki elárulja, hogy az anyjától. Majd hosszan elcsevegnek az ujjaikkal. (Arról beszélgetnek, hogy Grissom anyukája nyolc évesen vesztette el a hallását, és amikor a kis Grissom megkérdezte tőle, hogy milyen siketnek lenni, akkor azt mondta, hogy olyan, mint amikor a fejed víz alatt van, valamit azt is megtanította neki, hogy semmivel sem különbek a hallók, mint a nem hallók.) VÉGE.

Címkék: csi lv
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joanne 2008.09.03. 21:12:48


Ez volt a legelső Helyszínelők, amit láttam, és egyből függő lettem!
Amikor Sara kérdi, hogy Grisssom elmondja-e, hogy tanulta meg a jelbeszédet, mire kedvenc főnöke egy "Nem"-mel lezárja a témát, az annyira tipikus Grissom!
Catherine meg, ahogy leteremti, hogy nem készítette el neki a papírokat időben, és most nem mehet a konferenciára, -pedig mennyire akart. Majd amikor ez bejön, és Grissomon látszik, hogy stánja-bánja a dolgot, lazán közli, hogy direkt rövidebb határidőt mondott neki, és most azonnal írja meg!:)) Ezen tök sokat röhögtem anno! Ebből is látszik, hogy nem árt ismerni a főnököt!

joanne 2008.09.03. 21:16:31


Ebből a részből nem lesz idézet???

nyolc_mini_vese 2008.09.04. 09:12:48

De, következzenek az idézetek, majd szépen lassan írok a többi epizódhoz is a kommentekbe:

NICK: One person dead, it's a shame; more than one's a party.
----
BRASS: Welcome to the caffeine wars.
----
GRISSOM: You don't need to hear or speak to communicate. Or ... commit murder.
----
SARA: So, you going to tell us how you learned to sign?
GRISSOM: No.
----
SARA: What was that all about? Grissom signs.
WARRICK: Do you know what Grissom drinks when he goes out at night?
SARA: He goes out?
WARRICK: Exactly. Who knows anything about that guy?
----
SARA: So ... that's why Grissom's late.
WARRICK: You just don't like other women in his life.
SARA: I'm going to pretend I didn't hear that.

joanne 2008.09.04. 15:43:53


Köszi!!! Ezek isteniek!!!

Különösen az utolsó kettő!:)))

Nem ebben a részben mondta valaki, hogy "Talking is overrated"? nekem az is tetszett.

Próbálkozhatunk fordítással?

nyolc_mini_vese 2008.09.04. 15:53:41

Reggel még pár előző részhez is raktam idézeteket a kommentekbe, majd megcsinálom az összeshez, szép lassan.

Igen, ezt a siket fiú anyukája mondta Grissomnak.

A fordítással való próbálkozást hogy érted? Én napjaim nagy részét most azzal töltöm, de tegyük a dolgokat Yoda mester szellemében, úgyhogy egy más jellegű, de szintén jó idézetet raknék ide: "Do or do not, there is no try." :-)
süti beállítások módosítása