Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 1x05 - Hideg

2008. szeptember 01. 13:02 - Tipca

Chloe elrángatja Clarkot egy gimis buliba, amit a befagyott tó mellett rendeznek. Kanos tinik és pia van elég, úgyhogy Chloe rögtön bele is veti magát a partiba, ami nála azt jelenti, hogy leül a tűz mellé egy bögre forró csokival. Szemet vet rá egy rögbis, Sean, és miután a macho duma eredménytelennek bizonyul, beveti a „nagyon jók a cikkeid” ütőlapot, ami legutóbb már Lanának is kitűnően működött. Chloe gyorsan rá is firkantja a számát a srác kezére, aki örömében gyorsan elmegy rögbizni a haverokkal. A labda berepül a jégre, a többiek elmennek pizzát tolni, otthagyva Seant, hogy hozza ki a labdát. A jég persze beszakad, és a srác elmerül a zöldes fénnyel derengő vízben. Másnap a srác kékre fagyva mászik elő a krátertóból, hogy aztán kiszipkázza a hőt az égve hagyott tábortűzből, jéggé dermesztve a lángokat.

Na, itt van, amiről beszéltem, gondok vannak Kenték családi kasszájával, de heti három kocsit totálkárosra törni (vagy töretni mindenféle mutánsokkal), azt tudnak. A csodahármas nagy vehemenciával tárgyalja ki Sean csapodárságát, ám Chloéról gyorsan elterelődik a szó, az örök klasszikus Lana-Clark szálra. Ezt a lány kicsit rossznéven veszi, és kiosztja a két fiút. Eközben Sean az iskolaorvosnál ül, mert megint összefagyott. A doki nem hisz a szemének, mikor a srác „láza” 12 Celsius foknak mutatkozik, így hát a szokásos kézrátétes saccolást választja, amitől Sean arcába ismét szín költözik, a doktornőt pedig kirázza a hideg.

Lex tűnik fel a Kent farmon. Articsóka kellene neki, mert tart egy nagy, össznépi banzájt a pénzhiánnyal küszködő gazdáknak, hogy jól jövedelmező befektetésekkel segítse őket. Martha szeme felcsillan, de szomorú arcából látszik, tudja, hogy Jonathan inkább csatlakozna egy Survivor stábhoz, és hónapokig csak gilisztákon élne, mint hogy elfogadná egy Luthor pénzét. A kopasz milliárdos ezután Lanát környékezi meg, és ködösen arra utalgat, hogy Whitney egy fasz, jobban tenné, ha dobná. Persze, nem szó szerint, ő nem a „dobná” kifejezést használja. Ám ezzel még nincs vége Lex körútjának, a következő állomás Clark, akinek elmondja, hogy az előbb kihallgatott beszélgetés alapján Lana szabadnak tűnik másnap estére, amikorra véletlen pont van nála két jegy egy Radiohead koncertre. Bónusznak még egy limót is bedob a kalapba, ha Clark egy percen belül meghívja Lanát.

Miközben Clark a limós nem-randit ecseteli barátainak, Sean rohan oda Chloéhoz. Csacsogni kezdenek, ám a lány a mondat feléig sem jut, a didergős Sean észreveszi korábbi barátnőjét, és minden szó nélkül elsétál. Még szerencse, ugyanis az ex-barátnő keményre fagyva, majd szilánkokra törve végzi a fürdőszobája padlóján. Eközben a Kent farmon áll a bál, Jonathan úgy reagál Lex ajánlatára, ahogy arra számítani lehetett, azonban Martha a sarkára áll. Márpedig elmegyünk a megbeszélésre, mert én már megígértem, és punktum!

Sean sorra hívja egykori barátnőit, hátha valamelyik hajlandó egy kis hőcsapolásra. Sajnos nem talál ilyet, azonban hirtelen észreveszi tenyerében Chloe telefonszámát. Ajjaj, Clarknak megint el lesz rontva az estéje. Ő viszont minderről még semmit sem tud, éppen azt próbálja kitalálni, mit vegyen fel a nem-randira, miközben Chloe csipkelődését hallgatja, miszerint, ha Lana új göncöt vesz magára, akkor ő randinak tekinti a koncertet. Csörög Chloe mobilja, Sean az, akivel Chloe megbeszél egy másik nem-randit a Fáklyába.

Kenték megérkeznek Lexhez, és kiderül, hogy a kopasz egyedül őket hívta meg az össznépi banzájra, mert segíteni akar nekik. Jonathan egy kicsit még kéreti magát, aztán belemegy, hogy meghallgassa Lex ajánlatát. Lana és Clark romantikáznak egy kicsit a limuzinban, amolyan baráti szinten. Az idillt Lana rontja el, aki a kocsi berendezéseit vizsgálgatva bekapcsolja a tévét, ahol éppen híradó megy, és bemondják, hogy mindenki Seant keresi a volt barátnője meggyilkolása miatt. Satufék, nyomás vissza.

A mit sem sejtő Chloe zajt hall a Fáklyában, így felfedezőútra indul. Virágszirmokból kirakott ösvényt talál a folyosón, és mosolyogva indul el a végzetébe. Clark kiteszi Lanát a kávézónál, aztán Chloe megmentésére siet, akit közben az uszodába vezetett az ösvény. Miután szembesül a Mr. Fagyba átment Seannal, beleesik a vízbe, és a medence túlpartján próbál kikecmeregni, csakhogy Sean megfagyasztja a vizet, így a lány nem tudja kihúzni az egyik lábát. Szerencsére jön Clark, és kimenti, de addigra Seannak nyoma veszik.

Eközben Pete, aki a kávézóban összefut Lanával, véletlen elszólja magát, hogy Clark számára nincsen fontosabb, mint a lány, mire Lana rögtön átpasszolja a limót Pete-nek és kappanhangú barátnőjének, és hazaviteti magát az épp ekkor érkező Whitneyvel. Sean valami áramfejlesztőhöz, vagy mifenéhez szökött, gondolom, úgy van vele, hogy majdcsak kisüt valamit (vagy magát). Clark csalódottan látja, hogy Lana eltűnt, de nincs sok ideje búslakodni, pislákolni kezdenek a lámpák, ami nála egyenlő Seannal. Nem rossz, ő aztán tud következtetni.

A Luthor kastélyban is elmegy az áram, de csakhamar bekapcsol a generátor, és folytatódhat a megbeszélés. Jonathan még mindig bunkó, Lex pedig egyre csak a vasat üti, és a férfi büszkesége ellen a biztos jövőt hozza fel. Hazafelé Whitney rákérdez, így Lana bevallja, hogy Clarkkal volt. Vitatkozni kezdenek, ám hirtelen Sean veti magát a kocsi elé. Whitney elrántja a kormány, és belehajt az árokba. Sean eltűnik, Whitney pedig a közeli Luthor ház fényei felé viszi a sérült Lanát.

Clark megtalálja Whitney kocsiját, de Sean lecsap rá, és kiszívja belőle a hőt, utána pedig ő is a Luthor ház felé veszi az irányt. Csak lesz abból az össznépi banzájból valami! Lassan elegen lesznek, hogy gyilkososat játsszanak. A hangulat már megvan, a generátor lecsapolása miatt ismét pislákolni kezd a fény, majd sötétbe borul a kastély. Clark magához tér, s eközben a Luthor házban a Kentek veszik át az irányítást. Jonathan a főkaput indul ellenőrizni, Martha pedig a generátort. Az utóbbi rosszabbul jár, találkozik Seannal, ám mielőtt valami visszafordíthatatlan történne, a helyszínre hussan Clark, és kimenti anyját. Következik a szokásos mutánsbunyó, némi hőszipkázással tarkítva, végül Clark belehajítja Seant egy közeli kacsaúsztatóba, ami rögtön befagy, foglyul ejtve Seant. Igaz, hogy a rész elején simán ki tudott jönni, a befagyott tóból, de e fölött most szemet hunyunk.

Lex ismét a Kent farmon jár, és csalódottan veszi tudomásul, hogy Jonathan mégis a nyolcszázadik bankkölcsönt választotta az ajánlata helyett. Mindenesetre nem adja fel, és közli, hogy a kastélyban mindig megtalálják, ha esetleg meggondolnák magukat. A suliban Clark bocsánatot kér Lanától az elrontott nem-randi miatt, és rögtön megpróbál lefixálni egy másikat, de Lana inkább Whitneyt választja. Mikor Clark megkérdezi, hogy miért, Lana azt válaszolja: mert Whitney ott van, amikor szükség van rá, és ez biztonságérzetet ad neki. Clark úgy bámul utána, mint akit gyomorszájon vágtak.

Címkék: smallville
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Stein (törölt) 2008.09.01. 21:12:23

Genyóság, de aranyos, reális forgatókönyv zolivagyoktól:

Szkófildet a börtönbe érkezése másnapján már egy 120 kilós feka és T-Bag felváltva abúzálja amúgy análisan. Naponta megverik, míg megszokja a regulát - az orvosiban pedig egy műhibaperek miatt minden más kórházból kirúgott, részeg doki foltozgatja, nem pedig valami trendin sminkelt csaj. A buta fivérét közben megsütik a villanyfotelben. Szkófild hamar rájön, mekkora butaság volt ez a szökési terv, lassan a szőr is benövi a bonyolult térképet (egyszer megpróbálja előadni a dolgot a zárkatársának, de Szukré ahelyett, hogy a falbontásban segítene, inkább röhögve felfalja Szkófild legutóbbi látogatáskor kapott csomagját - hülye vagy, gringó).

A fiatal építészmérnök büntetését letöltve sehol nem tud elhelyezkedni, büntetett előélettel és nyaktól faszig teletetovált felsőtesttel egyetlen normális munkahelyen sem alkalmazzák, pláne nem tervezhet több börtönépületet. Végül egy sikátorban találják meg a hulláját, akkor már egy éve hajléktalan volt, és az utcán összeszedett, kezeletlen tüdőgyulladás vitte el. Utolsó erejével meg a combjára tetovált felforrósított golyóstollal egy tervet arról, hogyan tudna egy sonkás szendviccsel és egy töltőtollal bejutni Fort Knoxba, hogy az USA ott őrzött aranykészletéből időgépet vásároljon, és visszautazva a múltba, mindent megváltoztasson. Szegény hülye, agyára ment a börtön, vagy a titkolt homoszexualitása - pusmogják a temetésén.

Dr. Stein (törölt) 2008.09.01. 21:13:18

Buáá, ezt a Szökéshez akartam, bocs!
süti beállítások módosítása