Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

30 rock 1x05 – Jack-Tor

2008. július 14. 11:30 - wayout

Tracy számára szomorú felismeréssel indul a rész, bizony a fizetéséért kénytelen lesz dolgozni, a műsor minden héten megy, és mivel TGS with Tracy Jordan a címe, ezért neki is muszáj megjelennie. És arról ne is beszéljünk, hogy még azt a hülye szöveget is meg kell tanulnia, meg próbákra kell fecsérelnie az időt. Tracy megpróbálja elmagyarázni Liznek, hogy olyan, mint a jazz, amin nevetnek. Lizt nem igazán győzi meg ez az érvelés, gyorsan visszazavarja a mentális kihívásokkal küzdő komikust dolgozni. Végre Jennát látjuk ismét, aki ebben részben bőségesen bepótolja az eddigi hiányát. Épp azt ecseteli Petenek, hogy milyen jó lenne ha beraknának egy általa énekelt dalt a műsor végére. A gyöngyszem címe Muffin Top, egy techno-pop-dance hibrid, amit akkor vett fel, amikor egy perzsa lemez producerrel randizott, és a szám most listavezető Izraelben és második Belgiumban. Pete meglepően engedékeny és zöld utat ad a dolognak, Jenna még egy jó kirohanást sem tud produkálni.

Az írói szobában a csapat egy tündéri kis oktatófilmet néz, Jackkel a főszerepben, a product placementről. Amolyan ’50-es évekbeli szex felvilágosítót képzeljetek el nagyvállalati stílusban, szex helyett áruelhelyezéssel.  Ezután következik egy gyenge poén, ahol azt figurázzák ki, ahogy az áruelhelyezést ki szokták figurázni, vagy valami ilyesmi. (ennél azért kifinomultabbat várnék ettől a showtól). A lényeg az, hogy írók nem akarnak áru elhelyezést mivel ők művészek, nem pedig iparosok, akik kitöltik a kocsi reklámok közötti részt George Bush viccekkel, ahogy azt Jack gondolja. Később a stúdióban, ebédszünetben Jenna megint arra panaszkodik Liznek, hogy Tracy nem hajlandó elolvasni a súgókártyákat. Jenna arra gyanakszik, hogy Tracy bizony nem tud olvasni. Liz szerint ez sértő, de azért átfut az agyán az, hogy még sosem látta olvasni Tracyt, aki inkább a vészkijáraton menekül, amikor olvastatni próbálják.

A háttérben szokatlan páros szövetkezik Jenna behülyítésére, Toofer és Frank. Úgy gondolják épp itt az ideje, hogy valaki kihasználja, a Tracy érkezése miatt törékeny Jennát és jól megszívassák. Be is adják neki azt az átlátszó történetet, hogy Jacknek költségcsökkentés céljából ki kell rúgnia egy színészt. Több se kell Jennának és átkapcsol pánik üzemmódba. Liz Petenek is elmondja, most már egyre növekvő gyanúját, arról, hogy Tracy amellett, hogy egy idióta még olvasni se tud. Ahogy Pete jobban belegondol hasonló felismerésre jut, elvégre attól még, hogy szerepelt egy csomó filmben, azok alapján nem tűnik biztosnak, hogy Tracy olvasta is a forgatókönyvüket. Fent az irodában Jack olyan elmélyüléssel nézi a tőzsdeállást, mint egy filmesztéta egy Bergman filmet, mikor megjelenik Pete és Liz. Végülis írtak egy áru elhelyezéses szkeccst és azt akarják, hogy Jack szerepeljen benne. Simogatni kell egy kicsit a nagyvállalati kövér macska pocakját, ahhoz hogy belemenjen, de végül elvállalja a szerepet.

Később, miután az új szövegeket kirakta a színészeknek, Liz megnyugtatja Jennát, hogy szó sincs semmilyen költségcsökkentésről, de hiába, ha Jennánál beindul a pánik üzemmód, azt nehéz leállítani. Jenna szexualitását akarja bevetni, mint titkos fegyverét, Jackkel szemben, aki ennek majd úgysem tud ellenállni. Citrom viszont enyhén szólva kételkedik Jenna szexualitásának varázserejében, ami szerinte enyhén szólva sosem szokott működni, plusz Jack a 10 évvel fiatalabb, ázsiai csajokra bukik.(WTF? ez olyasmi, ami elkerülte a figyelmem eddig vagy ez csak amolyan általános jellemzője a nagyvállalati vezetőknek?) Citrom az öltözőjében szembesíti Tracyt az olvasás próblémájával és kerek perec megkérdezi, hogy tud-e olvasni. Tracy fél pillanat erejéig sértőnek találja a dolgot, de amikor rájön, hogy ez alkalmat adhat arra, hogy lógjon a melóból, azt mondja Liznek, hogy nem tud olvasni. (Tracy hülye, az tény, de nem ennyire)

Ezután miközben húz is el, elordítja a folyósón, hogy nem tud olvasni és Citrom az ő különleges fehér hölgye, aki segített neki. Mivel ez egy kicsit sem rasszasita feltételezés Citrom részéről. Majd a liftben kinyit egy újságot és hangosan felolvassa. (nos jól tudjon, hogy az ha valaki tud olvasni még nem garancia semmire sem) Liz irodájába az izgatott Jonathan érkezik, (aki mint tudjuk romantikus érzéseket táplál főnöke iránt) aki megpróbálja Lizt és Petet Jack szerepeltetéséről lebeszélni. Bizonyítékul egy vicces kis videokazit hoz, tele az áru elhelyezéses promóban fel nem használt jelenetekkel. Kiderül, hogy Jack igazi színészeti antitálentum, (kb Paris Hilton 10szer), ami miatt 5 napba tellett az 1 perces promó leforgatása, szóval nem túl jó ötlet őt élő műsorban szerepeltetni. Egyszerűen fantasztikus, ahogy mindig magabiztos Jack Donaghy csetlik, botlik, folyton elfelejti a szöveget idegességében, leüti az állvánnyal az operatőrt vagy két NBC-s bögrét szorongat, amikor nem tud mit kezdeni a kezével.

A folyósón Liz egy gyenge próbálkozással le próbálja beszélni Jacket, de mivel ő kihívásokra született mindenképp meg akarja csinálni. Jenna jön, akit csak nem lehet leállítani, most Jacket akarja ostromolni, de Liz kéri, hogy ne zavarja mivel most épp a főnökével beszél. Jenna látja is a sarok mögül, hogy mintha egy idősebb férfival beszélne Jack, elő is kapja a kis rózsaszín szájfényét és a híres nevezetes szexualitását, és akcióba lendül. Sajna a szuperképessége ismét nem működik, de az öreg pasi tejszíntől való fulladozás ide vagy oda vonzónak találja az idegbeteg szőkét. Bent a stúdióban elkezdik próbálni Jack szkeccsét, és Jack ahogy azt illik, el is bénázza a dolgot. Liz határozottan érezteti vele, hogy ez így nem igazán fog menni, de Jack továbbra sem adja fel, ő győzelemre született, majd robotjárással elhagyja a stúdiót. A szünetben Pete és Liz indul tesztelni Tracy olvasási kompetenciáit. Hoznak egy helyes kis posztert azzal a felirattal, hogy: Tracy Jordan, a legkisebb pénisz a show bizniszben. Kemény szituáció, de Tracy állja a sarat és nem szól semmit a plakátra. Hajnalban Jack ébreszti Lizt és berendeli a stúdióba.

Kövér macsekunk még mindig a jelenetét próbálja odabent. Jack kiönti a lelkét Liznek, miszerint nem tud mit kezdeni a színészettel, már gyerekkorában is lefagyott a színpadon. (WTF 2, Jack volt gyerek? Bizony ám, sőt nagyon helyesen mutatott kukorica jelmezben) És jönnek a varázsszavak, Jacknek szüksége van Citrom segítségére. Jack pánikrohamot kap, Liz ügyesen és hatékonyan megnyugtatja. Elmondja neki, hogy minden hülye tud játszani, lásd Josh és Jenna. (az egyikük fogpiszkálóval együtt evett meg egy szendvicset, a másikuk el volt jegyezve David Blainenel, lehet találgatni:)) Liz annyira sikeres, hogy Jack azt is elsüti, hogy ha bármelyik másik nő lenne, akkor most tuti be lenne indulva. (szegény Citrom, pedig tud ő dögös lenni, ha akar, bár nem igazán sokszor szokott rátörni a vágy, hogy vonzó legyen, ez tény) Eljön a péntek, és Jenna halál magabiztosan közli Lizzel, hogy nem kell aggódnia munkája miatt és még Jacket sem zavarta. Liz erre közli vele, hogy az a fickó nem más, mint a Jack főnökét játszó statiszta. Visszajátszásban látjuk, hogy mind a ketten telefonon beszéltek csak éppen mással.

Liz közli Jennával, hogy nem szabadott volna Tooferben és Frankben megbíznia, Jenna erre közli, hogy jól visszavág a szexualitása segítségével. Liz csak annyit, hogy maradt-e neki még egyáltalán, mivel úgy tűnik, hogy Jenna kvázi annak is ad belőle, aki nem kér. Tracy érkezik végre valahára a stúdióba, majd meglátja a legvégső kísértést, egy feliratot, ami forró leszbi csajoknak hirdet meghallgatást, és ennek képtelen ellen állni. Ha, de bent nem szexi leszbikusok várják, hanem Liz és Pete, akik ezzel bebizonyították, hogy tud olvasni. Tracy bizony csak lógni akart, és visszasírja a régi szép időket, amikor le tudott forgatni úgy egy filmet, hogy ki se szállt a kocsijából. Liz közli vele, hogy már nem filmsztár, ez itt a tv, itt komolyan kell melóznia, ez a műsor fontos. Jenna folyósón Toofert és Frank keresi, de csak Pete találja, akit sikerül jól zavarba hoznia a nyögdécselésével. (egyébként nagyon jól csinálja, simán mehetne pornó szinkronizálni, ha mégiscsak kirúgják)

Liz még az utolsó pillanatban még gyorsan elmondja Jacknek, hogy volt némi változtatás a jelentben, de aggódjon, Jack még mindig zavartnak tűnik, de én hiszek benne. Toofer érkezik, akit Jenna próbál felcsalogatni a tetőre a szexualitásával, hogy aztán meztelenül otthagyhassa, csak az gond, hogy Toofer egy picivel okosabban nála és finoman szólva átlát a szitán. Frank az ő súlycsoportja, el is indul megkeresni a tohonya írót. Másnap Jack elégedetten nézi a jelenétét, igen sikerült neki a kétperces színészkedés. Liz jön gratulálni, és rajta próbálja kapni Jacket, hogy magát nézi, de Jack közli vele, hogy túl öreg a cukisághoz. Arra kérdésre, hogy vajon Frank hülyébb, mint Jenna a válasz, egy nagy kövér igen a válasz. Szegény Jacket rémít halálra, ahogy kint áll pucéran az erkélyen. (a gyenge idegzetűek kedvéért szólok, hogy egy növény tart maga elé) A zárásban Liz Muffin Tető nevezetű remekét hallhatjuk, amivel véleményem szerint simán nyerhetne Eurovíziós Dalfesztivált. A dal egyébként nem megy adásba, csak erről épp Jennának nem szólnak, de végülis tök mindegy hisz ő is olyan, mint a papagáj, akinek ha kalitkájára takarót dobnak, azt hiszi éjszaka van.

Címkék: 30 rock
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kathleen 2008.07.14. 12:12:14

Jók a bujtatott reklámok:)
süti beállítások módosítása