Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bűbájos Boszorkák 1x15 – A Mumus

2008. május 29. 10:18 - Hartmann

A Halliwell házat valami földrengés szerű dolog rázza meg, erre fel a lányok felidézgetik a régi emlékeiket a korábbi hasonló esetekről, mikoris Phoebe meztelenül rohangált a házban ’Jön a Mumusz’-t kiabálva. A pincéből, ahová Phoebe még sosem tette be a lábát, pedig valami bűz árad, Piper már szerelőt is hívott. A dolog pikantériája, hogy Prue egy aukciós házi munkavacsorát szervezett a házba. Jó kis bonyodalmak alakulnak ebből majd, földrengés, gázszag, satöbbi. A szerelő meg is érkezik időközben, betájolja a pincét és nekifog a felderítésnek. Vesztére, mert talál egy repedést a padlón, és oktondi módon belepiszkál valami eszközzel, ezzel kiszabadít egy gonosz szellemet, melyet a ház alá zártak be.

A gonosz szeretné visszaszerezni a házat, és ehhez minden eszközt fel is használ. Megszállja a szerelőt, aki megnyugtatja a parázó Nagytesót, hogy estére megszűnnek a problémák, minden rendben lesz a vacsorára. Szerelő vissza a pincébe, elbeszélget az árnyékával, aki Kistesót követeli. Őt nehéz lesz rávenni, hogy lemenjen a pincébe, kisgyerek kora óta fél tőle, csak nem tudja miért. Mikor egy jóideig nem kerül elő a szerelő, Phoebe elkezdi keresni, a pincéből jön a segélykiáltás. Ciciboszi pincébe lépése előtt megtudjuk, hogy miért is rettegett a lemenéstől. Látta még gyerekkorában, hogy a nagyija a mumussal küzd, és zárja be a pince padlója alá. Sajnálatos módon úgy dönt, hogy a szerelőn, akinek semmi baja, segíteni kell, így lebotorkál a sötétbe, hogy megszállhassa őt is a mumus.

A vacsora egyik résztvevője szinte mindent tud a Halliwell házról. Dolgozatot is írt róla, ráadásul egy plussz főt is akar vinni a vacsorára, Prue nem kis bosszúságára. De mikor a professzornőt kimondja a spirituális nexus szót, már lehet tudni, hogy az a valami a ház alatt nem csak egy szimpla warlockocska, akit a lányok fél kézzel elintéznek, hanem valami ízig-vérig, velejéig romlott gonosz lény. A plussz egy fő bejelentésén, még Piper is bosszankodik, hiszen későn szóltak, és ő meg már bevásárolt mindent, éppen a borvásárlás közben kapja a rossz hírt. Hogy ne legyen egyszerű az élete, az utolsó palack bort (speciálisan ez a bor jó csak a kajához) egy jóképű pasi elhappolja előle. Tépelődnek egy sort, felkínál duplaárat, beveti a fagyasztást, aztán mégis úgy dönt legyen a pasié.

Alakul valami sötét dolog a házban, mert mikor a lányok hazaérnek, mintha elektromos kisülés keletkezne az ajtó és a ruhájuk között, ráadásul Cirmi is nyivákolva menekül a házból, amint alkalma nyílik rá. A szerelő távoztában még rátámad a hazatérő Piperre, de Ciciboszi megmenti. A mumus egy eléggé jó erővel ruházta fel Kistesót, mert csak rágondolt, és a kezében termett egy baseball ütő (a szinkron szerint bot). Phoebe úgy viselkedik, mintha nem is szállta volna meg a gonosz, segít a testvérén, megmenti őt. Nagytesó meg újabb parát indít be, mikor megtudja, hogy megtámadták a húgát, meg a másik húga milyen erőt kapott. Az ereje mellé még a nyelve csípősségén is növelt a mumus, a szokásától ellentétesen egyre erősebben szólogat vissza Pruenak. Ismét beszélget a mumussal, és megkapja a feladatát. Az új erejét a testvérei ellen kell fordítania.

Piper főzőcskézne, de úgy tűnik minden elektromos készülék ellene van, összeesküvés szagot lehet szimatolni a levegőben, ráadásul Prue szerint a kazán is fel lett tekerve. Kezdenek rájönni, hogy valami nem oké a házzal, mikor Phoebe jelenik meg a pincéből feljövet. Kezdenek szállingózni a vendégek, megérkezik Claire, a professzorasszony, és a plussz egy fő is, aki nem más, mint a Borospasi, Piper nagy meglepődésére. Mivel a konyha nem volt igazán barátságos Séfboszihoz a kaja sehogy sem áll, csak a kacsa-bormártásban van kész, amit gyorsan átkeresztelnek előételnek. Mumusostesó ki is viszi a vendégeknek, de a kacsa olyan friss, hogy még hápog, ahogy leveszi a fedőt róla.

A professzorasszony végre belülről is megcsodálhatja a Halliwell házat, bár ez már nem az az épület, ami eredetileg a nexuson állt, mivel az leomlott egy földrengésben. Ettől függetlenül teljesen el van ájulva tőle, még a pincébe is lemerészkedik, és a mumus hatása alá kerül. Mivel a vacsora nem alakul valami fényesen, ezért Prue inkább áttelepíti a pereputtyot a Quakebe, Claire nem kis megrökönyödésére. Persze a két nagyobbik tesó elő akarja venni Ciciboszit, hogy miért hiúsította meg az eseményt, de Phoebet már teljesen behálózta a mumus, és kizárja a nővéreit a házból. Valami védőmezőt is von a ház köré, így Piperék belépni sem tudnak, hogy a könyvben nézzenek a dolog után.

A két kizárt tesó megpróbálkozik a professzorasszonynál is, hátha ő tud valami infóval szolgálni, hogy mi történhetett a házzal. A nőt éppen rendőrök viszik el, az okról Borospasi ad felvilágosítást a furán néző lányoknak. A profnő elkezdett hülyén viselkedni, nekiesett az embereknek, fojtogatta őket. De az ügy megoldásához megkapják a szükséges lökést. A nexus lehet a korlátlan jó forrása, de akár a mérhetetlen gonoszé is, bár ez még nem segít azon, hogy bejussanak. A gonoszság hatása már terjedni is kezd az utcában, az eddigi békésen egymás mellett élő szomszédok elkezdtek egymással harcolni, verekedni.

A csetepaték miatt kivonul a két ismert nyomozó is, közülük Trudot Phoebe beinvitálja a házba. Mindkettőjük vesztére, mert a nyomozó megjárja a pincét is. Ciciboszi viszont azért fázik rá, mert mikor jön ki a férfi, Piper megfagyasztja az időt, pont abban a pillanatban, mikor a nyomozó a ház erőterében tartózkodik. Így Prueval be tudnak surranni, hogy megtalálhassák a könyvben a megoldást. Mire kilyukadnak oda, hogy a mumus elűzése nem is a könyvben van, hanem a nagyijuk meséjében, addigra Ciciboszi is előtűnik, és rátámad a tesóira. Menkülnének, kifelé a házból de az már nem engedi ki őket.

Az egyetlen aki tudná a mesét, ami tartalmazza az átkot a mumus elűzéséhez, az nem más mint Phoebe, aki nem valószínű, hogy elárulja. Lemerészkednek a pincébe, hogy felmérjék mivel állnak szemben, de az erejük nem hat rá. Nem fagy meg, és nem is mozdul meg, bármennyire próbálkoznak. Közben Kistesó is feltűnik, váltakozva Phoebeként, mumusként. A lányok próbálják rávenni, hogy mondja ki a szavakat, végül meg is teszi, mikor az árny már körülöleli a testvéreit, hogy őket is gonosszá tegye. A rigmus elmondása után minden visszaváltozik a régibe, Ciciboszi elveszti a jó kis erejét, de nem is bánja igazán.

Így a jó ismét megmenekült, hála a nagyi mumusmeséjének.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása