Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Cukorbáró 1x06 – Új idők

2008. május 22. 16:01 - silaris11 (törölt)

Alex egy kishavannai nagykutyához tart. Először azt hisszük, valami üzletemberről lesz szó, de mivel Santo Las Madres tetkója a belépő, ez a vélekedésünk hamar eloszlik. Közben valaki ramatyra törve-zúzva fekszik a miami hospital intenzívén, és mivel e két jelenetsor crosscutban megy, hát azonnal sejtjük, hogy a kettő között összefüggés van. Mikor kiderül, hogy a beteg Enrique, Alex meg a nagykutya bizonyos „szolgáltatásait” szeretné igénybe venni, nem álljuk meg a feddő gondolatot: most húztad ki a nyakad egy hurokból, hombre, mért dugod a másikba?

Talán megértjük, ha kiderül, mi történt 24 órával korábban. Flashback.

Szokásos évi rumfesztiválon nyitunk, amit minden évben a Duquék rumja, vagyis a főrumpancser, Pancho nyer. Aki épp dokinál van. Nem hatnak a gyógyszerek, kemózni kéne. Mivel ettől a szaglást-ízlést elvesztheti, nem megy bele. Viszont visszavonulni készül az aromamesteri posztról. A fiúknak nem tetszik az ötlet, de Pancho szerint az időzítés is kiváló: az udvarban lebzselnek a világ legjobb rumfőzői, meg kell találni a legjobbat.

Ellis is hasonlóan gondolkodik, mint én: van, aki megúszik egy gyilkosságot és egész életében hálás érte, van, aki meg először megússza, és azt hiszi, másodszor is meg fogja. Szerinte Alex az utóbbi, úgyhogy magánzsarut hagyja tovább szaglászni.

Izabel a fia esküvőjét szervezi, a fiatalok nem ismerik a násznép 98%-át, szűkítenék a vendéglistát, de Izabelt nem hatja meg a „kisebb esküvőt szeretnénk” monológ. Haha, kislány, egy latin családba házasodsz, mire számítottál?!

Enrique örülne, hogy jól megy a klubja, újabb sztárvendég néz ki Will.i.am személyében, ha a társai nem nyúlnák számla nélkül a készleteket. Dimitrij szerint nem azért nincs a piából bevétel, mert ők lenyúlják, hanem mert extazira nem isznak a vendégek. Jobb szeretik az én cuccomat, mint a tiédet. Ez a kapitalizmus. Vicces fiú ez a Dimitrij. Enriquének viszont nincs humora, úgyhogy ki akarja tiltani az extaziárusítást a klubból. A Duque-név nem sározódhat bé. Dimitrij szerint nem a család adott neki pénzt, mikor kellett, hanem ő. Hálátlan digó. Sejtjük már, hogy került a legkisebb fiú kórházba.

Alex szerelmes gyönyörű terhes feleségébe. Megértjük. És hálás is, amiért részt vesz a fesztiválon. Persze hogy részt vesz, tudja, milyen fontos a papának! Papának nagyon fontos. Reménykedve kóstolgat, de rosszabbnál rosszabb rumokat öntöget a cserepesvirágok közé. Egész addig, míg egy csini szöszi aromamesterrel nem találkozik, akinek a rumja, hangsúlyozom a rumja, le nem veszi a lábáról. Össznépi vacsin mutatja meg a családnak, akik felhozzák ellenérveiket: (i) nő, (ii) szinte még gyerek, (iii) ausztrál. Papa mindet lesöpri azzal, hogy született tehetség, és neki akarja átadni az aromamesteri posztot a Duquénál.

Night. Nightclub. Will.i.am a pultnál csajozgat, Enriquével meg smúzol, de Enrique öröme nem felhőtlen, mert egyik vendégét épp kiütötte az extazi. Dimitri spanjai kidobják a srácot a kuka mellé, de Enriquét elönti a felelősségérzet, és hívná a mentőket. Spanok nem hagyják, inkább jól összeverik, megrugdossák, sőt egy harci ebet is ráeresztenek. Sucks.

Alex kapja a telefont fenti eseményről, kénytelen otthagyni a rumpartit, így aztán a távollétében kapja meg Pancho (zsinórban negyedszer) a legjobb rumpancser címet. De van önkritikája, szerinte csak megszokásból nyert, mert a díj igazából az Aussie szöszinek járna.

Alex Enriquéhez siet a kórházba, ahol jól megtudja, hogy az ő smucigsága meg etanol-freaksége miatt kellett Enriquének extazidílerekkel üzletelnie, hogy pénzt szerezzen a VIP szárnyra, akik cserébe szarráverték az öcsit.

Otthon arapara: prolimenyasszonynak túl nagy a felhajtás és túl sok a szabály. Megszabják mit egyek, mit hordjak, mit mondjak… Lady Di érezhette magát ugyanígy… Jön is a B terv: vegyél el ma éjjel. Semmi felhajtás, semmi hacacáré, csak mi ketten.

Zsaruhaver közben feltölti infóval Alexet: Dimitrij nemcsak extaziban utazik, hanem pénzmosásban, tiltott szerencsejátékban, lopott luxusautókban, mégse kapják el, mert kishal, és felsőbb utasításra az izraeli maffia nagyhalaira kell menni. Alex berág, nem hagyhatja őket futni. Zsaruhaver is látja, úgyhogy figyelmezteti: most húztad ki a nyakad egy hurokból, ne dugd egy másikba. Inkább add el a klubot. Alex megy is üzleti tárgyalni Dimitrijjel. Kicsit meggyőzőbb, mint az öccse, fel kívánja bontani az Enriquével kötött szerződést, és a kisugárzásán kívül a befektetett összeg duplájával (+interest) próbál célt érni. Dimitrijnek nem áll szándékában kiszállni. Oké, akkor vásárold ki te az öcsémet, mondja Alex, ami már jobban tetszik a másik félnek, hajlandó is 2 centet adni dolláronként, hát nem gentleman, az biztos.

Na, most már értjük, hogy keveredett Alex kishavannába a nagykutyához. Mert beérjük a nyitójelenetet: Alex Faurónál kuncsorog a Keresztapa nyitójelenetét idézve: a rendőrség nem segít, én csak igazságot akarok, Señor Fauro. Rendben, segítek, Señor Vega. És egyszer majd kérni fogok öntől egy szívességet…

Míg Alex a harmadik fronton teszi magát zsarolhatóvá (Santo a hullákkal, Frank az alibivel, az alvilág meg egy újabb megbízással), asszonykája Ellisszel nagy egyetértésben a felső tízezer kedvenc szórakozását űzi: valami jótékonysági aukción múlatja az időt. Ellis, miközben úgy tesz, mintha barátkozna, elülteti Izabel fülében a bogarat, hogy csak az ő apja ilyen megszállott, vagy Alex is éjszakába nyúló titkos értekezletekre jár? Pedig most épp nem, mert egy Enrique-látogató gyors kitérő után már otthon is van, Panchóval és Frankkel arról vitáznak, hogy szerezhetnék meg az Aussie szöszit aromamesternek. Frank szerint mivel a pénz nem téma a csajnak, csak azzal győzhetik meg, ha szabad kezet kap, és azt tervez, amit akar. És ha ezt a lehetőséget maga Pancho prezentálja neki. Pancho fogadja is Aussie szöszit, egyből benyalja magát a vallomással, hogy szerinte a csajnak kellett volna nyernie, és így megágyazva az ajánlatnak bejelenti, hogy őt szánja utódjának. Szöszi el van hűlve, de miután mindketten a rumról álmodnak, megvan a közös platform.

Jaime és proliara úton vannak a titkos esküvőre Atlantába, senkinek nem tűnik fel, hogy eltűntek, Izabel például pont azzal van elfoglalva, hogy fáradtan hazatérő urát, ki a közös szombatukat anullálta, beszámoltassa az üzleti megbeszéléséről. Alex mellédumál, de Izabel hamar lelövi a pisztollyal, mármint hogy mért vitte magával, ha csak tárgyalni ment? És mért vitte el a múltkor a zsaruhaver a pisztolyt? Átlátja azt is, hogy Cuñoneshez van az egésznek köze, és mikor megtudja, hogy MÁ meghalt, felteszi az újabb Keresztapát idéző kérdést: közöd van hozzá? És Alex ugyanúgy válaszol, mint Michele Corleone: dehogy, drágám. Őszinte vallomása közben Dimitrij összes emberét kinyírják Fauro emberei. (Megtagadod-e a Sátán kísértését? Megtagadom.)

Jaime Alejandro Vega akarja Rebecca Janet Kinget. Rebecca Janet King akarja Jaime Alejandro Vegát. Ezennel férjnek és feleségnek nyilvánítják őket. Egy koszos atlantai szállodában vadidegen pap előtt tett eskü tényleg sokkal romantikusabb, mint a hónapokig tervezett családi lagzi. Csak értelme nincs sok, mivel a puccos verziót is eljátsszák…

És miközben Alex Fauróval iszik a kölcsönösen előnyös barátságra meg a szabad Kubára, Izabel elvetél. És nemcsak a gyereket veszíti el, hanem Alexbe vetett bizalmát is.

Cuba libre!

(A képeket spamdog szállította, köszönet.)

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása