Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 6x08 - Statikus

2008. április 14. 16:35 - Tipca

Lana az új hobbiját űzi, bánatosan mered maga elé az ágyban, épp csak a kandalló hiányzik. Lex érkezik, és arról faggatja a lányt, hogy mi baja van mostanában, bonuszként pedig megígéri, hogy megbízhat benne, és mindig ott lesz neki. Lex burkoltan szerelmet vall, amire először nem kap választ, majd épp, mikor Lana előhozakodna – feltehetően – a gyerekkel, megszólalnak a riasztók, és a biztonságiak (most éppen három is van belőlük) rontanak be a szobába, mondván, hogy betörtek a kastélyba, a kód a 142-es.

Lana értetlenkedik, de még mielőtt hisztizni kezdene, átrángatják az irodába, hogy ő és Lex elbújjanak a pánikszobába. Csakhogy Lex a szoba közepén átmegy Junosz tévébe, felzizeg, majd nyoma veszik. A sikoltozó Lanát berángatják a helyiségbe, közben látjuk, hogy Lex magához tér az üres irodában. Kimenne, de statikus zaj kíséretében visszakerül a szoba közepére, telefonálna, de a keze statikus lesz, és átmegy a telefonon. Lex olyan képet vág, mintha éppen megfogadná, hogy soha az életben nem vesz fel műszálas pulcsit.

Clark a Planetbe hussan, Chloe talált neki egy újabb zónaszökevényt Tajvan partjainál, ahol valaki egy egész teherhajó legénységét kivégezte. A hajó az óta Seattle-ben van, Clark már szaladna is, de Chloe figyelmezteti, hogy ezek már nem mutánsok, hanem veszélyes bűnözők, akik ártani tudnak neki, de Clark nagyon elszánt, meg különben is ott van neki apuci Supermanes medálja. Hívás fut be, Lana beszámol Chloénak Lex eltűnéséről, aki rögtön meg is kéri Clarkot, hogy segítsen, ő azonban végre magasról ürít a kopaszra, és elrohan, amit Chloe nem néz jó szemmel, pedig pár résszel ezelőtt még fordított volt a helyzet.

Lionel is nyomoztat Lex után, vajmi kevés eredménnyel. Lana látogatja meg, és hisztizni kezd, hogy neki senki nem hiszi el, hogy Lex egyszer csak csatornát és létsíkot váltott, és még a biztonsági felvételeket sem hajlandóak neki megmutatni. Lionel kiszedi a lányból, hogy még a 142-es kódot is hallotta, de állítólag ez a férfinak sem jelent semmit. Ennek ellentmond, hogy Lana távozása után telefont ragad és egy bizonyos Dr. Chavezzel akar beszélni.

Seattle, Clark átlényegül egy medikussá, akit a halottkém mellé küldtek ki. Ilyen esetekkor én mindig azt várom, hogy mikor érkezik meg az eredeti. Ezúttal ez nem történik meg, viszont Clark megtudja, hogy a legénységet nem egyszerűen megölték, hanem szó szerint kifilézték. Ráadásul az utolsó két áldozat két seattle-i dokkmunkás, szóval a gaz is partot ért.

Chloe hisz Lanának, aki lelkesen mutogatja, hogy hol tűnt el Lex, mindezt a férfi közreműködésével, aki felváltva ordibál és nyúlkál át Lana testén. Lex gépéről próbálják megnézni a biztonsági felvételeket, de Lana nem tudja a jelszót, holott az ő szülinapja az. Lana már a legrosszabbra gondol, de Lex – habár nem hallják – bőszen állítja, hogy ő visszatér hozzá, és hogy teljes szívéből szereti őt. Chloe közben fél perc alatt átmásolta az egész vinyót, hogy majd a Planetben feltöri a kódot. Lanáék távoznak, ám megjelenik az irodában a titokzatos 142-es paciens, aki bosszút akar állni Lexen, amiért elvették tőle az életét.

Jimmy nem nagyon érti, Chloe miért akar Lexen segíteni, de azért benne van a buliban. Chloe Clarkot emlegeti ziháló kebellel és remegő ajkakkal, amit Jimmy kicsit zokon vesz, hiszen mit tudhat Clark, amit ő nem. Ha te azt tudnád, Jimmy! Közben befut Lana is, akivel Chloe közli az örömhírt, feltörte a rendszert, és elég érdekes dolgot talált a felvételeken: mintha lett volna még valaki a szobában akkor este, egy megtestesült csillagkép. Lana hívást kap a 142-estől, miszerint a telefonáló tudja, mi történt Lexszel, és ő is megtudhatja, ha nem fecseg senkinek a hívásról.

A 142-es immár személyesen elmondja Lanának, hogy azért rabolta el Lexet, mert az a Luthor művek 33.1-es emeletén lévő titkos laborban kísérletezett rajta, meg a hozzá hasonló meteormutánsokon, és ez neki valamiért nem tetszett. Mivel egy őrültnek senki nem hinne, arra gondolt, ha Lex imádott barátnője tárná a világ elé az ügyet, neki igazat adnának, így hát kész odavinni Lanát.

Clark ezúttal a Winchester fiúkat majmolja, és a frissen lopott halottkémi bilétájával vagánykodik a zsaruk előtt, akik be is engedik a tetthelyre. A tettes feltehetően egy konténerből kitörve kezdett gyilkolni, ami emberfeletti erőre vall. Eközben a nem csak gonosz és erős, de még csúnya főellen is akciózik, pár másodperc alatt végez egy fegyveres rendőrrel, és sebtében még a gerincét is kitépi.

A 142-es és Lana a Luthor művek liftjében állnak, és hogy teljen az idő, Lana beszélgetést kezdeményez. Megtudja, hogy a férfi műszerészként dolgozott az egy évvel korábbi meteoreső idején, és akkor fertőződött meg, minek hatására képes lett utazni a frekvenciák között. Lana rákérdez, hogy nem tart-e attól, hogy a liftajtó kinyílásának pillanatában szétloccsantják az agyát, de a 142-es bátor és nem fél, ha kiderül az igazság, minden megéri. Erre azonban nem kerül sor, sem a főbelövésre, sem az igazság kiderülésére, ugyanis a szint – habár létezik – teljesen üres. Lana megkönnyebbül, a 142-es kicsit ideges lesz, a lány Lexet akarja, a férfi is, csak ő nem azért. Gyorsan fel is pattan egy frekvenciahullám hátára és tovaszáll.

Lexet vonja felelősségre, pedig ő aztán igazán tudhatná, hogy a kopasz egész idő alatt el sem mozdult az irodából, nem hogy egy teljes szintet pakolt volna ki a saját kezével. A 142-es bepipul, hogy teljesen idiótának nézik, és erőszakkal fenyegetőzik, meg Lana becserkészését emlegeti.

Jimmy csinált valami ketyerét, amivel ő és a lányok képesek meghallani Lexet, amiket az irodában mondott, köztük a szerelmi vallomást. Jimmy rögtön leszűri, hogy Lex egy idegen frekvencia rabja. Jézusom, ez de hülyén hangzik! A lényeg, hogy a vele való kommunikáció abban a szobában lehetséges.

Clark újabb hullát talál, és még egyet, aki még ugyan él, de nem sokáig. A szuperfiú azonban közbelép és megmenti, aztán a csontfaló szörnyeteg képébe tolja a medált, mire az kiröhögi és felhajítja Clarkot egy daruba. Mire lekászálódik onnan, az ellen meglóg.

Chloe a Luthor művek alaprajzát nézegeti, ám épp, mikor a titokzatos 33.1-es szinthez érne, a gépe váratlanul letörli az összes adatot. Micsoda véletlen, éppen ekkor állít be Lionel. Chloe kérdőre vonja a szinttel kapcsolatban, ám a férfi tagad, mi mást tenne? Jimmy épp akkor ér vissza a kávéautomatától, mikor Lionel távozik, és Chloe szomorúan közli, hogy minden kör bezárult, amitől Jimmynek Greg House-t idéző epifániája (copyright by candyperfumegirl) támad, és rájön, ha a kör nem is, a háromszög segíthet: háromszögeléssel lehet, hogy kiszabadíthatják Lexet.

Lana úgy dönt, hogy itt az idő, elmondja most Lexnek a „terhes vagyok” dolgot, mikor az úgysem tud visszapofázni, és ráadásként még ő is kimondja az „sz” betűs szót. Befut a 142-es is, és nagyon meggonoszult, mindenféle késekkel hadonászik, meg dühösen kiabál. Lex is dühös lesz, és ő is kiabál, közben villognak a lámpák, meg hangyák harcolnak a szoba összes monitorán. A férfi éppen rászánná magát a lány megölésére, mikor Jimmy hátulról leüti. De a 142-est keményebb fából faragták, mintsem kidőlne egy egyszerű kis fotóstól, így készül frekvenciautazni, ám Lana az utolsó pillanatban megragadja a vállát, és ő is vele tart. Lana szokásához híven elájul, mialatt Lex és a 142-es dulakodni kezdenek. Előkerül a kés is, Jimmy közben próbálja befogni a helyes frekvenciát, de Lexék csak verekednek tovább, mígnem a penge belefúródik a 142-es mellkasába. Lana abban a pillanatban tér magához, mikor a győztes Lex odalép hozzá, hát nem csodálatos? Ölelkeznek, örülnek meg minden, Jimmy pedig visszaháromszögeli őket a valós világba, örvendjünk!

Clark eközben rátalál a zónaszökevényre egy elhagyott hangárban. Nem tudom ugyan, mit akarhat vele kezdeni mindenféle fegyver nélkül, de nagyon elszántan néz, például oda is, ahol lát valakit elhussanni, aki nem az ellen. Ez nem hatja meg azonban a gonoszt, aki könnyedén felkapja Clarkot, és már törné el a gerincét, mikor történik vele valami, amitől összeesik. Clark felfedezi, hogy valaki hátulról kézrátéttel nyírta ki a férfit. (Legalábbis egy megégett kéznyom van a hátán.) Keresni kezdi a tettest, rálép valamire, ám mielőtt felvehetné, észrevesz egy kopasz alakot, aki világító szemekkel mered rá, majd a hold előtt felrepül, és vörös színcsíkot húzva maga után elszáguld.

Jimmy és Chloe a 33.1-es szinten kutakodnak. Az energiaellátásból arra gyanakodnak, hogy nem egyszerű irodai munka folyt az emeleten. Mindezt Lanával is megosztják, de Lana úgy vélekedik, hogy Lex nem engedte volna be őket, ha lenne titkolnivalója. Chloe szerint Lex bűnös, Lana szerint nem, ezen aztán hajba is kapnak.

Lex az apja irodájában. Kiderül, hogy a szintet Lionel tüntette el, mivel szerette volna megőrizni a cég imázsát. Lex nem hiszi, hogy ez a helyzet, viszont megtudja, hogy a szintet Lionel egy az egyben átköltöztette valahova máshova. Hogy hová, azt csak akkor hajlandó elárulni, ha Lex beveszi a buliba.

Chloe meglátogatja Clarkot, aki már hazatért, és kicsit bosszús. Egyrészt, mert a kristály nem működött és a zónaszökevény majdnem megölte, másrészt pedig azért, mert valaki más viszont, aki még nála is erősebb könnyűszerrel végzett vele. Chloe reméli, hogy az a valaki az ő oldalukon áll, de Clark nem ilyen derűlátó. Chloe távozása után Clark rálép egy ugyanolyan valamire, mint a hangárban, de én az istennek nem tudok rájönni, hogy mi az. Talán egy pilótakeksz? Passz, jöhetnek az ötletek!

Zárásként Lana bocsánatot kér Lextől, amiért nem szólt hamarabb a gyerekről, és biztosítja a férfit, hogy ha igaz is, hogy meteormutánsokon végez titkos kísérleteket, ő nem bánja, mert jobb lenne a világ nélkülük, és meg kell ellenük védeniük magukat meg a születendő gyereket. Lex az állát keresi egy kis időre, meg mi is, de csak amíg Lex át nem vezeti Lanát a rózsadíszbe bújtatott irodába, és ott meg nem kéri a kezét. Izgatott körömrágás a jövő hétig, hogy Lana vajon mit válaszol.

Címkék: smallville
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása