Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 6x02 - Tüsszentés

2008. március 03. 11:02 - Tipca

Egy tévé képernyőjével nyitunk, Martha a reggeli híradót nézi. A Pentagon tagadja, hogy bárki is áttört volna a biztonsági rendszerén, de mi tudjuk az igazat. A Fekete Csütörtöknek elnevezett hepaj után mindenhol a romok eltakarítása folyik, kivéve Metropolist, ahol egy rejtélyes idegen szép rendet tett azóta. Naná, hogy Clark keze van a dologban, éppen ebben a pillanatban tér haza a szociális munkából, és nem fest túl rózsásan. Az anyja aggódik is rendesen, hogy agyonhajszolja magát, hiszen az ő ereje sem kimeríthetetlen. Clark nem igazán törődik vele, mivel neki kell rendet rakni, ez az ő szemete, pedig szerintem inkább Zodé, és Kentné is egyetért velem. Clark eztán hozzákezd a pajta újjáépítéséhez, de annyira kész van, hogy egy-két szöget csak második nekifutásra tud belenyomni a deszkába. Hogy teljes legyen a nap, kaparni kezd a torka, és akkorát tüsszent, hogy a pajta ajtaja leszakad vasáról, és pár mérfölddel arrébb majdnem agyonüti a kocogó Loist.

A Fekete Csütörtök miatt bezárták az egyetemet, ezért Lana erre a félévre Lexhez költözik. Lana csak csacsog, meg fecseg, Lex oda sem figyel, ugyanis a visszapillantóban meglátja, hogy egy kocsi követi őket. Ezen a csaj kissé besértődik, meg akarja beszélni a dolgokat, de Lex meggyőzi: az minden vágya, hogy órákat várjon reggelente a mosdóra, meg hogy kéthetente hívja a csőszerelőt a méternyi hajszálaktól eldugult lefolyó miatt.

Ilyet sem látunk minden epizódban, Clark elszontyolodva, hőmérővel a szájában ücsörög a konyhapultnál, Martha pedig forró teát készít neki. Épp csak a skótkockás pléd hiányzik a fejéről, és tökéletes lenne az idill. Anya és fia kitárgyalják, hogy Clark még sosem volt beteg, aztán jön egy kis brainstorming az okokat illetően. Clark a túlhajszoltságra gyanakszik, Martha viszont a hűvös, sivatagi éjszakákat okolja Fakóföldén, ahol ugyebár Clark még vérzett is, szóval biztos nem volt topon az immunrendszere sem. Befut Lois is, és izgatottan közli: majdnem agyonütötte egy pajtaajtó a szántóföld közepén. Clark úgy vélekedik, hogy talán egy repülőből esett ki (Értitek, egy pajta ajtaja! Repülőből! Hogy fog ez fedősztorikat kitalálni, majd ha nagy lesz?), de ez - érthető módon - nem igazán győzi meg Loist. Szerencsére a téma gyorsan elterelődik, hiszen Lois észreveszi a papírzsepi halmot, meg a megfázás mindenkori hozzávalóit, és máris Clark kikúrálásába kezd. Ez működik egészen addig, amíg meg nem látja, hogy Kenték pajtájának hiányzik az ajtaja. Martha és Clark felváltva vonogatják vállaikat és rázzák a fejüket.

Lex dolgozószobájában már megint van valaki, csak úgy egyedül. Ott az a rengeteg biztonsági ember, de mindenki ki-be járkál abba a szobába. Ki érti ezt? Kiderül, hogy a férfi egy Pontius nevű magánynyomozó, aki a Lex után járók után kutat. Nyomra bukkant, követte a Lexet követő kocsit egészen egy bizonyos címig. Lex parancsba adja, hogy intézze el ezt az ügyet, bármi áron. Lana érkezik, és ő is azt emlegeti, hogy mindenhol őrök vannak, ennek ellenére mi még mindig nem látunk egyet sem. Lex mesél neki a nyomozóról, meg arról, hogy már napok óta követik. Lana rendőrért kiált, de Lex azok után, hogy pár napja fényes nappal kirámolta a Pentagont, nem nagyon akar róluk hallani. Meg lehet érteni. Mindenesetre Lanában megbízik, ezért oda is adja neki Pontius névjegyét, hogy ha bármi is történne, őt hívja. Itt az a bizonyos puska a falon, tár tele, már csak el kell sütni.

Daily Planet. Clark némi hangulatkeltő előjátékot követően síri hangon közli Chloéval: "tüsszentettem". Chloe csak nevet az egészen, míg Clark orrát megint facsarni nem kezdi valami, és egy kisebb szélvihart okozva a szerkesztőségben eltüsszenti magát. Pedig most még sikerült is eltakarnia a fél arcát. Mint megtudjuk, Clark azért jött, mert aggódik, hogy Lois túlságosan belelovallja magát a repülőből kiesett pajtaajtó sztorijába, és a végén előás valamit, amit nem kéne. Chloe megnyugtatja, hogy ő majd lerendezi Loist, Clark csak menjen haza és gyógyulgasson. Lex, jó szokásához híven, betoppan apjához, és farkast kiált. Vagy ez esetben "gonosz követős apu"-t. Lionel - szintén jó szokásához híven - mindent tagad, de azért csak úgy mellesleg megjegyzi, hogy ha ő követtetné Lexet, azt ő biztosan nem venné észre. Szóba kerül Lex Zod miatt bekövetkező egynapos emlékezetkiesése, Lex még mindig állítja, hogy semmi nem ragadt meg, Lionel azonban nem ilyen biztos ebben. Lex távozik, beszáll a liftbe, de az egyszer csak megakad, és a szellőzőkből gáz kezd szivárogni. Lex előkapja a pisztolyát, de sokra nem megy vele, ugyanis pár pillanattal később összeesik. A lift plafonján lévő ajtón egy gázmaszkos alak érkezik, majd rádión jelenti valakinek, hogy megvan az áru.

Clark törölközővel a nyakában gőzöl, mikor hazaér az anyja egy nagy rakás csomaggal a hóna alatt. Jó fej ez az asszony, hozott ki filmeket dvd-n a fiacskájának, hogy az elfoglalja magát, míg ő elkészül a finom húslevessel. Ilyenkor vajon mi van a szenátori feladatokkal? Lionel érkezik, aki arra kéri Clarkot, segítsen megtalálni Lexet, mert nagyon úgy tűnik, hogy elrabolták. Clark nem nagyon érti, miért kéne ebbe belefolynia, de Lionel felveti, hogy Lex talán csak úgy tesz, mintha nem emlékezne arra az egy napra, viszont kellő buzdítás hatására kinyílhat a szája, az meg ugye nem volna jó se neki, se Clarknak. Lex valamiféle laborban ébred az ágyhoz bilincselve, ám mielőtt még elszaladna a fantáziája, és keresni kezdené Lanát, egy férfi tolakodik be a látóterébe. Azt szeretné tudni, honnan szedte Lex a képességeit, aki persze azt állítja, neki fogalma sincs, miről beszél a másik. Blockot (merthogy ez a neve) azonban nem ilyen egyszerű lerázni, ugyanis nála van egy felvétel Lexről, amint Zodként kirabolja a Pentagont és lepattannak róla a golyók. S hogy ez hogy lehetséges? Az ő kezükben van az egyetlen olyan műhold, amely működött a Fekete Csütörtökön. Lex az embereivel fenyegetőzik, mire a férfi felnevet, és közli, ha Lex Pontiusra gondol, neki golyót repítettek a fejébe, szóval pillanatnyilag nincs túl jól.

Lois és Chloe az ominózus pajtaajtónál. Lois úgy pattog az izgalomtól, akár egy palotapincsi, így paranormális tevékenységek, úgy X-akta, de Chloe lehűti: feltehetően csak egy mikrokitörésről lehetett szó, vagyis egy hirtelen hőmérsékletváltozás meg nyomáskülönbség miatt kialakult minitornádó repítette idáig az ajtót. Ismét Lexnél járunk, ahol Blockot kioktatja a másik emberrabló, Wagner, hogy az utasításaik szerint csak végső esetben szabad erőszakot alkalmazniuk, szóval hanyagolja a stukker, ha lehet. Block azonban magasról letojja őt és a főnökét is, egyedül a titok érdekli, na meg hogy ezt hogyan lehet pénzzé váltani a piacon. Wagner ellenkezik, de Block megfenyegeti, hogy ha nem fogja be a száját, úgy végezheti, mint Pontius. S hogy ezt bebizonyítsa, vállon lövi Lexet, akiről ez alkalommal nem pattan le a golyó.

Lois újságírói babérokra tör, és az időjárásról meg mutánsokról szóló cikkével szeretne felkerülni a Planet címlapjára. Chloe nem igazán akar ebben segédkezni, főleg, hogy Lois Lane köztudottan nem a legjobb helyesíró. Lana eközben szomorú dalt zongorál, mikor Lex dolgozószobájába váratlanul Clark érkezik. Állítólag nyomozni jött, ám Lana átlát a szitán, és ráhibáz, hogy Clark az egészet önös érdekből teszi, és kérdőre vonja őt: honnan tudta már jóval korábban, hogy Zod Lex bőrébe akar bújni? Clark nem felel, ezért Lana kiakolbólítja a szobából, aztán gyorsan telefont ragad, és felhívja Pontiust, de az – ismert okok miatt – nem veszi fel. Mindezt Clark füle hallatára teszi, aki a folyosón megállt hallgatózni, viszont az igazi nyomot már nem várja meg, ugyanis Lana kutakodni kezd Lex asztalán (hogy mit keres, az számomra rejtély), és rábukkan a megfigyelőrendszer távirányítójára. Főképernyőn Lana szobája, ahogy arról a lány meg is győződik egy gyors visszatekerés és saját öltözködésének megtekintése után. Na de most nem ez a lényeg, hanem az a videó, ami a rész eleji beszélgetést örökítette meg Pontius és Lex között, és amelyben elhangzik a gonoszok rejtekhelyének pontos címe is.

Lex elárulja a teljes igazságot Zodról meg a másik bolygóról, de Block ettől csak bedühödik, és fegyvert szorít Lex fejéhez. Az higgadtan fogadja egészen addig, amíg a nemesebb szervei nem kerülnek a pisztolycső elé, akkor kiköpi, hogy a Luthor művek laborjában az egyik széfben van egy injekció, és attól lett megagigaerős. Lionel ez idő alatt látogatóba megy Lex régi iskolatársához, Oliver Queenhez, aki meglehetősen nagy halatomra tett szert Star Cityben, és aki most váratlanul Metropolisba költözött. Queen tulajdonában van az egyetlen olyan műhold, ami nem ment tönkre a Fekete Csütörtökön, említi meg Lionel, mi pedig már dörzsöljük a kezünket. Az igazat megmondva Oliver nem is nagyon tagadja, hogy ő rabolta el Lexet, legalábbis elég gyengén játssza a meglepődöttet.

Clark a Planetbe szaladt, de útközben le kellett állnia a szupersebességgel, így meglehetősen kipurcanva érkezik meg Chloéhoz. Lenyomozzák Pontius címét, és Clark bármennyire is ellenkezik, Chloe viszi el őt hozzá. Eközben Lana megérkezik a rosszakhoz, de mielőtt bemenne, beszél Chloe rögzítőjére, hogy a lány ugyan nyomozzon már le neki a címet. Mondjuk nem értem, hogy minek lenyomozni, ha már ott van, de legalább szólt valakinek, hova ment. Amint leteszi a telefont, Block máris pisztolyt szorít a fejéhez. Chloe és Clark betörnek a magánhekushoz, Chloe ráveti magát a fickó laptopjára, de Clark egy rejtett szobára lesz figyelmes a fal mögött. Megpróbálja letépni a fém burkolatot, de mostanra totál lemerült az aksija. Chloe azt javasolja, próbálja elfújni az útból a falat, elvégre a tüdőkapacitásának meg kell, hogy legyen, ha ekkorát tud tüsszenteni. Clark először szkeptikus, de aztán életében először használja a szuperfújás képességét. A szobában rábukkannak egy fotóra a raktárról, ahol Lexet tartják, és Clark faképnél hagyva Chloét elrohan.

A Luthor művek széfjében tényleg volt egy injekció, amit Wagner már látványosan spriccelget is a levegőbe, mikor Block beráncigálja Lanát a színre, és rajta akarja kipróbálni az állítólagos erőnövelőt. Lex ellenkezik, a szérum az ő vérére lett beállítva, mondja. Block vállat von, és odamegy Lexhez, hogy beadja neki a szurit, mire az nemes egyszerűséggel lefejeli, míg Lana a másik fickót teszi ártalmatlanná, és a pisztolyt is megszerzi. Nem sokáig tart azonban az öröm, mert mialatt a lány Lexet oldozgatja, Block előreront, és felkeni őt a drótkerítésre. Éppen tarkón lőné, mikor sajnos Lex is kiszabadul, és a pasi nyakába döfve a tűt megmenti Lanát. Az anyag természetesen valamiféle méreg volt, így a fickó összeesik, ám előtte még néhány pisztolylövéssel felgyújtja az egész kócerájt, ahonnan Wagner még időben el tud menekülni. Lex és Lana is menekülnének, de nem tudnak, mert ahol éppen nem tűz, ott lángoló gerendák állják az útjukat. Már éppen könnyes búcsút vennének egymástól, mikor egyszer csak a tűz elalszik, mintha elfújták volna. Naná, hogy a meglepve pislogó párocska mögött ott kuksol Clark az árnyékban.

Clark és Chloe a strandra készül, mikor betoppan Lois, és nagyban lobogtatja az Inkvizítor legújabb számát, melyben címlapon jelent meg a cikke, igaz, kissé átdolgozva, ugyanis a szerkesztő úgy gondolta, nagyobb lesz a lapeladás, ha mindenféle űrlények vannak az elején. Ha tudná, hogy majdnem eltalálta! A másik kettő ugratja egy kicsit emiatt, de Lois rendíthetetlen, és úgy érzi, megtalálta a tökéletes hivatást: újságíró lesz. Nocsak. A kastélyban Lana kérdőre vonja Lexet a szobájában működő kamera miatt, aki beleegyezik, hogy azt az egyet leszedeti, de a többi marad, s ha nem tetszik, Lana mehet a híd alá, vagy ahova akar. Hajrá Lex! Wagner megérkezik Oliver Queenhez, aki a tetőn lövöldöz zöld íjával. Úgy látszik, ez a kérdőre vonások éjszakája, mert Queennek nem nagyon tetszik, hogy az emberei erőszakot alkalmaztak. A férfi persze Blockot okolja, aki teljesen bekattant, aztán közli, hogy nem úgy tűnt, mintha Lex tobzódna a szuperképességekben, ám volt valaki a raktárban, aki nagyon is. Ez felkelti Queen figyelmét, és parancsba adja Clark megtalálását. Valami készülődik itt, kérem szépen!

Címkék: smallville
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2008.03.03. 12:54:21

Csak a lényeg maradt le a végéről. Vagyis, hogy Oliver a fél várost átlőve a nyíllal, tökéletesen eltalálja az előtte célként említett Borneo szigetét a Plane tetején lévő földgömbön.

Tipca 2008.03.03. 14:02:49

Na ja, tényleg, ez lemaradt.

Zoli úr 2008.03.03. 17:57:05

Gondolom ő lesz a Zöld Íjász....

Smallville4ever 2008.03.03. 19:22:47

Tipca: Hát igen...a magyar program szerint elég lassan megy a sztori...
Kár h csak hétvégén adják-adhatnák gyakrabban is
Egyébbként a Zöld Íjász is egz érdekes figura-de azé birom
süti beállítások módosítása