Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bűbájos Boszorkák 1x02 – Javna Szeme

2008. február 24. 08:00 - Hartmann

A Quake-ben kezdünk Phoebevel és Piperrel, aholis Piper ki van akadva a főnökére, aki csak úgy lelép a vendéglőből. Ráhagyta a középső tesóra az üzlet vezetését, pedig Piper nem is managerboszi, hanem Séfboszi. Csatlakozik hozzájuk egy régi ismerősük, Brittany, aki rendelkezik pár feltűnő ismertető jeggyel. Magas, szőke, és egy angyal tetoválás van a kézfején. Miután távozik, magára hagyja a kétharmad háromtestvért, beül az autójába és a visszapillantóban egy férfi szempár bámul rá.


Hogy a harmadik testvér se maradjon ki, elkapcsolunk hozzá is. Éppen Andynél, az Okkultabb Nyomozónál öltözködik, és készülődik lelépni, az első közös éjszaka után. Andy persze felébred, de már későn, csak a távolodó autó hangját hallja már.

Másnap reggel a Halliwell házban Piper főzőcskézik miközben a TVt nézi. Éppen egy boszorkányokról szóló dokumentumfilm megy, amely szerint a boszorkányok nem tudnak belépni a templomokba, és egyéb szent helyekre, mert Isten lecsap rájuk. Az Úr nem hagyja, hogy megszentségtelenítsék a házát. Közben belibben Prue is, és elmeséli, hogy milyen jó is volt az első randija Andyvel. „Vacsora, mozi, szex”. (Még mindig családi sorozat szerintem). És mivel a háromtestvér között semmi sem marad titokban ezért várható, hogy Phoebe is megjelenik a színen, és ő is értesül arról, hogy Prue jót randizott. A nagytesó még mindig nincs megbarátkozva a gondolattal, hogy ők mások, és van erejük. Továbbra sem akarja, hogy használják, se nyilvánosan, se emberektől távol, sőt jobban örülne, ha egyáltalán nem is lenne. Így mikor megtudja, hogy Phobenek látomása volt az este arról, hogy egy pasassal megismerkedik, és tényleg meg is történt, akkor eléggé kiakad. A kishugi meg hiába magyarázkodik, hogy egyikőjük sem tudja kontrollálni az erejét, meg hasonlók, Prue nem hatódik meg.

A két nyomozó, Trudo és Morris, épp Brittany fényképét nézegetik, mivel a lány barátja épp az eltűnését jelenti be nekik. Próbálják nyugtatni a felzaklatott srácot, de nem sok eredménnyel. Végül sikerül rávenni, hogy menjen haza, hátha a lány is hazaér vagy hazatelefonál. A nyomozók későbbi beszélgetéséből kiderül, hogy Brittany már a negyedik lány a héten (és még csak csütörtök van :D). Majd nyomozás közben kiötlik, hogy a Quakekel szemben lévő bank automatájának a kazettáival lehet tudnak valamit kezdeni. Hátha meglátják az elkövetőt rajta. Később visszatérünk hozzájuk és kiderül, hogy hasznukra is vált a szalag, ki szúrják rajta Stephant, a fotóst. Amilyen gyorsan tudnak mennek a műterméhez.


A tévéműsor Séfboszi fülébe beültette a bogarat, és hosszan szemezni kezd egy templom ajtóval. ’Bemenni, vagy nem menni, ez itt a kérdés’, kérdezhetné a koponyától, de a tanakodását egy pap zavarja meg, szóba kerülnek a boszorkányok. Beszélnek arról, hogy nem léteznek jó boszik, és jobban is teszik a gonosz lények, hogy nem próbálnak bemenni Isten házába. Mikor a pap elmegy, Piper továbbra sem nyugodt és megkísérti a sorsot. Kiszáll, elsétál a kapuig, a remegő keze már szinte a fogantyún, mikor hirtelen dördül egyet az ég. Piper para indul. Később még lelkiznek ezen egy sort Phoebevel, a hugica próbálja nyugtatni, rávezetni, hogy nála jobb ember nincs, és nem lehet az, hogy Séfboszi gonosz boszi legyen.


Prue vonalon egy állásinterjúnak és annak előzményeinek lehetünk tanúi a Buckland aukciós háznál. Egy pasi szóba elegyedik vele a liftben, és mindeközben Andy is telefonál. Persze lerázni nem olyan könnyű a nyomozót, és önkéntelenül is rossz szavakat használ a leendő munkahelyére. Késésben van, sietne, de a lift minden emeleten megáll, ergo a reggeli lecseszős szavai ellenére ő is használja az erejét, hogy már csak ott álljon meg a felvonó, ahol neki jó. Pár pillanattal később megtudjuk azt is, hogy ezek a rossz szavak eljutottak a nem megfelelő fülekbe. A leendő főnöke volt az, aki szóba elegyedett vele a fülkében. Az interjú nem zajlik zökkenőmentesen, de még nincs semmilyen döntés, hogy Prueboszi a Bucklandnél dolgozik-e vagy sem.


Közben Phoebe megismerkedik egy pasival a Quakeben. Egy fotóssal, aki gyorsan el is hívja a kishugit egy fotózásra magához. A fotóshoz egy elhagyatott városrészben térünk vissza és van vele egy lány is. A helyzet különlegessége csak annyi, hogy a lány meg van kötözve, a fotós pedig nem az eddig megszokott megnyerő arcát viseli. Inkább valami rémisztőt, öreget, ráncosat. A lány sikoltozik, de a fotós, aki Javna néven mutatkozik be, a szemébe néz és elszívja fiatalságát, és így visszaváltozik a jóképű fiatal fényképésszé. És az új arcával egyből új áldozatot keres a Quakeben. Elég könnyen rálel a New Yorkot megjárt kishugira, de időközben már kezd visszaváltozni Javna-vá, így az idő eléggé szorítja. Mikor Trudo és Morris is megjelenek az étteremben gyorsan el is húzza a csíkot.


A szerelmi románc tovább folytatódik az Okkultabb Nyomozó és Prue között. Bár nem felhőtlen a beszélgetés, Prue nem tudja, hogyan kéne tovább kezelni a dolgot a reggel után. Számára furcsa, hogy onnan folytatták ahol hét éve abbahagyták. Andy ellenben szeretné, ha folytatódna. Kicsit lassítva és újrakezdve, de mégis folytatva azt, ami korábban félbeszakadt. Közben Pruet visszahívja az aukciós ház a munkával kapcsolatban egy második interjúra. Így rohan is, és magára hagyja a gondolataival Andyt aki semmi konkrétat nem kapott a jövőjükkel kapcsolatban. Az interjú második köre, egy teszttel kezdődik, ahol Pruet különböző műalkotásokkal eresztik össze (eredetiség, történet, értékbecslés témakörökben), mindegyiknél kiütéssel nyer. Mindent tud, és mindent jól tud. Az interjú legfontosabb mozzanata, mikor Hanna, Rex asszisztensnője, meglök egy állványt, hogy a rajta lévő festék Pruera csorogjon. Ismét használja az erőt, hogy a kiskosztümöt ne ecetes ollóval kelljen tisztítani. Természetesen Prue fel van véve. A jelenet zárásaként kiderül, hogy sem Rex, sem Hanna nem az, mint akiknek látszanak. Tudnak a boszorkányokról, boszorkányságról és erőkről.


Séfboszi ismét kezébe veszi a sorsát, és dacolva a félelmeivel és a villámcsapás kockázatával újra a templomajtóval néz farkas szemet. A keze ismét remegve fogja meg a fogantyút, megrántja, de most elmarad a mennydörgés, csak az ajtó sarokpántjainak nyikorgása hallatszik. Az nem volt elég, hogy kinyílt az ajtó és még mindig eleven, még tovább játszik a tűzzel, be is lép a templom kapuján. Ismét nem történik semmi, hisz hogyan is történhetne bármi rossz már a második részben az egyik főszereplővel. A templomból kijövet meglát egy öreg hölgyet egy ismerős tetoválással. Egy angyal a kézfejen, csakis Brittany lehet (bár a szinkronban itt már Britney-ként szólítják). Gyorsan haza viszi, ahol az interjúról hazatérő Prueval futnak össze. A két nővér az árnyékok könyvében néz utána az esetnek, és meg is találják Javna-t, aki egy hétig fiatalok életerejével táplálkozik, így él nagyon sokáig. A könyvben megtalálják a megoldást is a problémára. Már csak ki kell találják, hogy ki is az a Javna, és hol rejtőzködik. Ebben viszont Brittany segít nekik, meglátja a hűtő oldalára kirakott címet. Azt a címet ahová Phoebe indult fotózásra.


A Brittanys beszélgetés közben Phoebe megérkezik a fotózásra, de mikor az ajtón kopog saját magáról kap egy látomást, amiben ki van kötözve, így menekülőre fogja, de nem jut messze. Mikor visszatérünk hozzá, már ki van kötözve, Stephan átváltozott Javnává, a szemei izzanak, de érkezik a kétnővéres felmentő sereg. Javna már elkezdte elszívni Phoebe fiatalságát, de a tesók megzavarják. Egy kis gonoszember reptetés után, Séfboszi megszabadítja hugicáját a kötelektől, ismét rendelkezésükre áll a hármaserő, hogy Javnát visszaküldjék oda, ahonnan jött. Vissza a pokol legsötétebb bugyraiba. Mire a nyomozók kiérnek már csak hamu és por maradt a jóképű fotósból, de Trudo még kifaggatja a lányokat, hogy mit keresnek egy gyilkossággal gyanúsított egyén lakásánál. A lányok, élükön Prueval, kifogásolnak szokásukhoz híven. Okkultabb nyomozó természetesen nem fogadja el a kifogást, de nem teszi szóvá. Még nem. Csak gyűjti az információkat.


Sem Trudo, sem senki más, nem tudhatja meg, hogy a lányok Bűbájosak.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aszusz 2008.02.24. 19:39:13

Ez az epizód sokkal jobb lett, mint az előző! Csak így tovább!
Amúgy is jólesik újraolvasni ezeket a részeket, az első három évadot már nagyon régen láttam...

Hartmann 2008.02.25. 10:32:42

Aszusz: köszi. igyekeztem. És próbálok folyamatosan javulni is :)


Más: tudom, hogy vannak helyek ahonnét hiányoznak a vesszők, de nagyjából a szükséges mennyiségben szerepelnek a szövegben. Csak van mikor a helyük nem passzol :D
süti beállítások módosítása