Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

ER 13x07 - Kirakósjáték/Dadus kerestetik

2007. november 21. 12:19 - zaphodbeeblebrox

a port.hu-n Dadus kerestetik, az ertéelen meg Kirakósjáték címmel futott, úgyhogy megkaptátok mindkettőt:)

Kovac dokis indítás, jön vonattal melóba Joeval a mellén, bébiszitter nem ér rá. Dadus keresés indul, bár ennek, a múltkoriak alapján, gondolom Abby nem örül felhőtlenül. Kórházban: Weaver betegnél, a múltkori tévés nő próbálja rábeszélni, hogy szerepeljen a tévében, ő nem akar, mert ő csak egy orvos, nem tévésztár. Haha, ez így belegondolva vicces.

Mr. Ames back, nem Kovachoz jön, fellebbez, pénzt akar. Ennek örülünk, mert Forest Withaker jó ebben is, mint azt a múltkor megszavaztátok a kommentekben.

Pszichoarc a zsúfolt váróban, zavart, nézegeti az embereket, odamegy egy kisfiúhoz, játszik vele. Anya észreveszi, potenciális sorozatgyilkos pedofilt lát egyből a fickóban, úgyhogy felrángatja a gyereket a pali mellől. Pszichoarc nézelődik tovább, aztán üvöltözni kezd az üveg mögötti nővérkével. Sam kicsit helyrerakja, mert ő ilyen kemény csaj. Egy jó kis mészárlást várunk ezek után. A pultnál kis közjáték, bombanő betipeg, Lukát keresi, Abby arca megnyúlik. Ideges pszichoarcot Sam és Morris vizsgálja, ami nem egyszerű, mert nem akarja, hogy hozzáérjenek, neki csak influenzája van, hagyják őt békén. Idióta.

A pihenőben kiderül, hogy a bombanő egy dadus, kicsit debil, Kovacnak készül kiesni a szeme a nagy nézésben, bárgyú mosolya mindent visz. Nem ő lesz a befutó Abby arca alapján. Őt követik a bizarrabbnál bizarabb nanny jelöltek, Kovac és Abby mosolya egyre kínosabb, de Joenak tetszik a dolog, vigyorog mint a vadalma. Cukorpofa. Pszichoarcra váltás, mégse influenzás, a szivével van valami. Minden kezelésnek ellenáll a kis pöcsfej. Szívultrahangtól bepöccen, üvölt meg veri az ajtót. Menjél azt' haljál meg, ha ennyi ész szorult beléd. Vidám az élet a sürgősségin. Weaver betegnél, aki csak gyógyszert kérne, mert ő szalad vissza dolgozni, Weaver előbb a saját dokijához küldené, de az nem ér rá ilyenekre. Hope megkerüli Weavert, a kis huncut, kiadatja a gyógyszert Sammel és odaadja a palinak. Mert ő  amolyan heartbreak lélek. Morris rájön, hogy Weavert felkérték a tévés szereplésre, de az nem akarja. Weaver kidobja a cetlit a tévés telefonszámmal erre Morris fejest ugrik a szemetesbe utána. Esszüje.

Kiskopasz főgeci az M&M-en, természetesen összetűzésbe kerül mindenkivel, aki él és mozog, de főleg Abbyvel, aki szerencsére nagyon szúrósan tud nézni, úgyhogy egy kis elégtételt érzünk, helyettünk is nézett így a mi Abbynk erre a iciripiciri kis díszfaszra. Ezután Neela köt bele Tonyba ugyanitt, miután az utánfutója megsúgja neki, hogy van gyerek meg élettárs. Gates erősen meglepődik, nem érti, hogy mipöcs van. Az van hülyegyerek, hogy fűzöd a nőt, miközben van családod, ééééérted!? Közben a pszichofickót visszahozták összeverten, nem emlékszik, hogy itt járt már délelőtt. Most épp nem pszicho, teljesen békés, mint egy tibeti szerzetes. Morris nem ért semmit, ehhez mérten néz bután aztán meg síkideg lesz. Pszichoarc skrizofén úgy tűnik. Amesre ugrás, nézi a kávézó ablakából Abbyt és Lukát Joe-val és nem vág barátságos arcot. Ajajj, készül valamire. A gyereket hagyjuk már békén kedves írók, szenzibilisen empatikus vagyok a kérdésben. Abby a parkban Joe-val, turkál a pénze után a hotdogosnál, Ames odalép hozzá, kifizeti helyette. Abby nem látta még sosem, úgyhogy fingja sincs, hogy ki is az. Mosolyogva figyeli, ahogy Ames gügyörészik befelelé a babakocsiba. Na, kedves kiscsoportosok, itt az ideje az újabb bekiabálásoknak.

Kórházban: Hope bevall mindent Weavernek, az ő szokásos ömlengős, szegény kicsi fiú és az ő apukája, hát meg kell a szívnek szakadni stílusában. Weaver nem haragszik, jól tetted Hope lányom. Hmmm. Ennyi? Semmi balhé, semmi lerágom az ujjad, ha mégegyszer? Sam az egyedüli aki kicsit berág, legalább ő beolvas neki. Ugrunk: Abby és Ames sétálgatnak a parkban. Azt mondja a karjáról, hogy leesett a létráról, megrándult. Elfelémenet Joe elejti a békáját, Ames meg magához veszi, nem adja vissza. De mit akar??? Krimizni fogunk?? Morris megtudja, miután már halomra zaklatta a tévéseket, hogy Weaver mégis elvállalta a tévés melót, amire ő pályázott volna. Ettől lehervad egy pöppet.

Pratthez eljön az egyik ismerőse, akit még az előző részben ismerhettünk meg a borbélynál. A fickónak kiütései vannak egy olyan gyógyszertől, amit a baptista templomban egy gyógyszercsereprogram keretében kapott. Pratt elhűl és menteni indul, ezúttal lelkeket is. Pszichoarcba visszatért a pszicho énje, annak hatására, hogy mellette lévő szobában kiabál a kölök. Húbazmeg tényleg skrizofén, máshogy hívják a pszicho énjét. Közben Neela összebalhézik Tonyval, aminek a vége az, hogy egymás nyakába borulnak és összenyalják egymást, fetrengenek az íróasztalon egyet, azért Neela, torkában Tony nyelvével, nem felejti el megemlíteni, hogy a múltkor egy nő vette fel a telefont, mi lenne, ha esetleg elmagyaráznád Tony. Á, most nem, inkább dugjunk... Ray persze épp akkor épp arra jár és épp látja a jelenetet és ettől szomorú kutyaszeme lesz és összerántja a szemöldökét.

Morris rájön hogy a pszichoember tudathasadásos, dupla doktoros az eset, amit nem értünk, hogy mit jelent, de jó ez így, már megszoktuk. Előadja Raynek, de az szkeptikus, kikérdezi a beteget, normálisnak találja, ami fura, mert eddig delfinekről magyarázott angyali mosollyal, most pedig kurvanyázik. Senki se hisz Morrisnak, pedig ezesteben véletlenül pont igaza lehet. A pszichiátriáról meg basznak lejönni. Eh, idegesítő, Morris is befordul ettől eléggé. Pratt se segít neki, inkább elmegy a baptista templomba, hogy elbeszélgessen a lelkésszel, aki a gyógyszercsereprogramot indította. Itt szájkaratéznak kicsit. Ezeknek az embereknek nincs pénzük orvoshoz járni, ezért indította a lelkész ezt a programot. Mindig oda lukadunk ki, hogy szar a rendszer. Pratt nem is tud mit szólni, eldönthetetlen számomra is, hogy kinek van igaza.

Pszichoarc vitatkozik Sammel, közben előjön a jobbik énje, a delfines zenmester, aki szeretné a beavatkozást. Tud a másik énjéről, ledöbbenünk. Nem tud mit kezdeni a pszichoénjével, úgyhogy Sam próbálkozik tovább. Pszichoén férfiasságára próbál hatni, a zen éned bátrabb mint te klisével, ez beválik, beleegyezik. Hope Morristól kér tanácsot, hogy mit csináljon most Sammel, mert az megbántódott. Azt tedd amit Jézus tenne, mondá Morris, ámen. Az ő szájából elég érdekesen hangzik. Bemegy pszichoarchoz, aki most se pszicho, se zen, most a harmadik személyisége jön elő, húha milyen tolongás van odabenn. Ő a kisgyerek én, Morris ottmarad vele és pátyolgatja meg matchboxokról beszélgetnek. Szeretünk Morris, könnycsepp elmorzsol.

Címkék: vészhelyzet
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szmájli 2007.11.21. 13:19:30

ha neela ebben a 27 cm magas tűsarkúban topog napi 10 órát akkor tényleg nagyon fárasztó lehet az orvosi hivatás... (de látványnak nem rossz persze)

Gukker 2007.11.21. 13:29:05

A Pszichoarc betegsége nem skizofrénia, hanem un. disszociatív v. multiplex személyiségzavar. A skizofrénia teljesen más betegség, bár jellemzően összekeverik a kettőt. Bővebben pl. itt:
hu.wikipedia.org/wiki/Disszociat%C3%ADv_szem%C3%A9lyis%C3%A9g

zaphodbeeblebrox 2007.11.21. 13:35:23

tényleg azt nem is vettem észre, hogy mekkora baszott nagy sarka van a cipőjének:)))

én bizony összekeverem a betegségeket, nem vagyok orvos, jelemzően csak nézem a vészhelyzetet lámaként:) evvan, ne várjatok tőlem betegségek kapcsán megfelelő és helyénvaló és szakmailag korrekt kommentálásokat.

Gukker 2007.11.21. 13:58:44

Nem is vártam el, hogy bárki is tudja, csak a félreértések elkerülése végett írtam. Nem volt benne semmi személyes. Csak gondoltam mást is érdekel, mert igen érdekes és rémisztő betegség. Egyébként én sem vagyok orvos, csak az ismerőseim közt van többszörös személyiségű és skizofrén (ami egyébként itt Magyarországon elég gyakori)ember is és a kettő ég és föld.

zaphodbeeblebrox 2007.11.21. 14:31:49

ja, nem is vettem személyeskedésnek, nem sértődtem meg vagy bármi, kösz az infot, tényleg nem tudtam, hogy van különbség, nekem nincs ilyen betegségű ismerősöm. De ha már szóba került és neked van, akkor már megkérdezem, hogy tényleg ilyen erősen elkülönülnek a személyiségei egy ilyen embernek mint a filmben ennek a fickónak? Meg ilyen hirtelen váltásokat produkálnak?

Attus Germanicus · http://attus.hu 2007.11.21. 15:20:14

Parminder Nagra úgy kb. 155 cm. Összevetésül a szintén nem túl magas Maura Tierney is 160. Hát ezért hord Neela kétemeletes cipőt :-)

Gukker 2007.11.21. 15:33:46

A filmet nem láttam (ezért is olvastam el a hogyvoltot), de egyébként általában stresszhelyzetben történhet váltás. Személyes tapasztalatom szerint jellemzően hirtelen erős döntési kényszerhelyzetben, megoldhatatlan(-nak tűnő) szituációkban fordulhat elő. "Csak úgy" nem.
Az már személyfüggő, hogy ez milyen erős impulzusra történik. Van, akinek az is megoldhatatlan kérdés, hogy lelépjen-e a járdáról avagy sem. Ez súlyos eset és persze ritka, ezért könnyű kiszűrni. Általában erősebb impulzus kell (haláleset, válás, munkahelyi problémák stb.).

Rosencrantz 2007.11.21. 18:49:48

A dupla doktoros szerintem azt jelenti, hogy mivel a páciens a betegsége miatt belátási képességgel nem rendelkezik és felelős döntést nem tud hozni, a beavatkozáshoz két orvos egybehangzó nyilatkozata (aláírása) kell. Gondolom.

Cattish 2007.11.21. 20:05:08

Miért van az az érzésem, hogy a kiskopasz vérgeci Romano-ra hajaz?
Sajnos nem az igazi még...

Romanot akarom!!!

zaphodbeeblebrox 2007.11.22. 07:26:29

Azért van ilyen érzésed, mert tényleg ugyanúgy gecizik, mint Romano anno, nem sikerült új főgonosz karaktert írniuk igazán. Még a kopaszságukban is hasonlóak. Reméljük azért ennek nem helikopter fogja levágni a karját:)
süti beállítások módosítása