Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A miniévad, amit szinte mindenki elfelejtett

2018. június 08. 17:00 - Sick Rhymes

2672500754001_2976299028001_amc-twd-s1-tornapart.jpg

A Youtube már egy globális siker volt, amikor elindult a TWD első évada, azonban talán még ma is vannak olyanok, akiknek kimaradt a Walking Dead: Torn Apart. Ez egy hivatalosan tévés kánon történet, egy hatrészes websorozat, ami a sorozat egyik legelső leölt zombijának történetét meséli el. Pedig mind a hat részt Greg Nicotero, a sorozat nélkülözhetetlen maszkmestere rendezte.

A Torn Apart annak Hannah-nak, más néven a biciklis lánynak a történetét meséli el, akit Rick a parkban látott deréktól lefelé hiányosan a földön csúszni. A sorozat azért is érdekes, mert végig King Countyra, Rick georgiai otthonára fókuszál a lányon keresztül. Ráadásul az egész a sorozat előzménye, vagyis Rick kórházi magához térése előtt játszódik nem sokkal, szóval akár egy újabb darálás előtt ezzel érdemes elkezdeni újra nézni az összes évadot.

Nicotero rendezése különösen a brutális részek kedvelőinek ajánlott. Szabad kezet kapva, Nicotero mindent kihasznált, hogy a lehető legbetegebb dolgokat is megmutathassa a képernyőn, mint például amikor egy nő szájon át próbál lélegeztetni egy ájult embert, aki aztán zombiként magához térve leharapja az arcát. Különösen azért sokkoló ez a kis minisorozat, mert egy családon keresztül mutatja be a járvány első pillanatait, és az ezzel járó irtozatosan nehéz döntéseket. Nicotero munkáján pedig érezni, hogy folytatás híján bátran leölte a fontosabb karaktereket, akár a legváratlanabb pillanatokban. Ez az, ami a sorozat első pár évadában ugyebár elég jellemző volt, és ez a minisorozat is jó példa erre. A Torn Apart záró jelenete pedig annyira brutális, gyomorforgató és egyben nyomasztó, mint a Walking Dead legjobb momentumai.

A Torn Apart egyébként teljesen ingyen megnézhet (még login sem kell hozzá!) az AMC honlapján, és tényleg nagyon ajánlott azoknak, akik egyszerre szeretik a gore-t és a tragédiát. Sajnos a szereplők azóta sehol sem bukkantak fel a Walking Dead környékén, pedig az utolsó részt látva izgalmas eljátszani a gondolattal, hogy mi történhetett velük, akár a következő évadokban visszahozni őket vagy a Fear The Walking Deadbe, jópofa visszakacsintás lenne a kezdetekhez.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serrin 2018.06.11. 09:44:16

Ezek a TWD minisorozatok tényleg jók.
süti beállítások módosítása