Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Titkok könyvtára II. (The Librarian) - A visszatérés Salamon kincséhez (Return to King Solomon's Mines) 2/1

2014. november 29. 13:00 - Kapitánylány

Rossz fiúkkal nyitunk, fővezér igen boldog, végre megtalálták a Kristálykoponyát, Atlantis egyik kincsét. Ezt már Flynn-től tudjuk meg, egy indiánnal épp őket figyelik tisztes távolságból. Rossz arcúak robbantani készülnek, Flynn pedig leereszkedik a sziklaszirtről, meg kell szerezniük a Kristálykoponyát. Sikerül észrevétlenül megszerezniük az ereklyét, de a Könyvtáros ekkor észrevesz egy sziú indián nyílhegyet, és hát ez fantasztikus felfedezés! Indián társa hiába mondja, hogy neki otthon legalább 5 ilyen hegye van, Carson nem tágít, a kődarabok alól kihúzza a nyílhegyet nagy hangzavar mellett. Persze ezt észreveszik, úgy hogy menekülniük kell, Flynn-ék lovon, utánuk meg a rossz fiúk motoron és homokfutón. Folyamatos fegyverropogtatás és dinamit robbantás mellett kell loholniuk, majd egy szikla szorosba menekülve sikerül előnyt szerezniük, de egyben csapdába is kerülnek. Flynn észrevesz egy csomó tamariska bokrot, és hát március is van, akkor le tudnak ugrani a sziklaszirtről. A lovakkal együtt a mélybe vetik magukat, szerencsére egy folyó van alattuk, így megmenekülnek. A szárazföldre kievickélve elmagyarázza Flynn, hogy a tamariska csak víz mellett nő, és márciusban elég magas a vízállás, ekkor közli bajtársa, hogy már április van! Flynn halál nyugodtan veszi tudomásul, hogy szét kellett volna lapulniuk, nagy szerencséjük volt.

01.jpg

Egyiptomban vagyunk, egy férfit üldöznek, a zsebében szorongatott csomagot egy kisfiúra bízza, fel kell adnia a postán, majd tovább fut a szűk sikátorokban. A rohanásnak végül egy autóval való találkozás vet véget, a helyi rossz fiúk átkutatják a haldoklót, de nem találnak nála semmit. A férfi végül meghal, de előtte annyit ki tud nyögni, hogy a titkot meg kell őrizni.

02.jpg

Flynn érkezik vissza a küldetésből a Könyvtárba, Charlene mint mindig szívélyesen fogadja, a számlák után érdeklődik, majd meghagyja, hogy ő nem a postása, és ezzel átadja azt a bizonyos csomagot is, amit Egyiptomban már láttunk. Flynn elindul megkeresni Judson-t, de az útjába Excalibur kerül, kardozni szeretne a Könyvtárossal, de Carson-nak nincs sok kedve hozzá, de kiáll ellene egy szigonnyal. A harc során törik egy-két üveg, de végül Flynn elkapja a kardot, és már kárörvendene a győzedelme felett egy vizes hasonlattal, mikor is a szigonyból víz kezd el ömleni. Judson szedi szét őket, majd elveszi Flynn-től Poseidon háromágú szigonyát. Carson kicsit nehezményezi, hogy Judson betanította Excalibur-t a váratlan támadásokra, kezd számára sok lenni. Az öreg szerint ez mind a kiképzése része, és legyen szíves Flynn ne a Torinoi lepelbe törölközzön. Judson kicsit megmossa Flynn fejét a nyílhegy fiaskó miatt, egy Könyvtáros csak akkor lesz igazán nagy, ha a személyes érdekeit a közérdek mögé helyezi. Flynn erre sértetten elvonul.

03-1.jpg

03-2.jpg

Flynn édesanyjához érkezik meg, a lakásban sötét van, de nem sokáig, a nappaliban hirtelen fény gyúl, a Könyvtárost jöttek felköszönteni a születésnapja alkalmából. Margie rögtön be is mutat a fiának egy lányt, de kiderül róla, hogy Flynn harmad unokatestvére, ez a férfinál kizáró ok, anyuka szerint legalább van közös témájuk. Carson próbál csevegni a lánnyal, de kis idő múlva inkább lelép ital szerzés ürügyén. Épp önti ki az itókáját, mikor Jerry bácsi jelenik meg, köszönti Flynn-t, majd rögtön állást is ajánl a srácnak, de Flynn nemet mond. Ajándékot is hozott, egy tibeti medáltartót, benne egy régi fényképpel, amelyen Jerry és Flynn apja látható, de Margie érkezik, ideje menni karaokézni.

04.jpg

Flynn immáron régi szobájában régi képeket nézeget, édesanyja érkezik meg, kiderül, hogy az apja 32 éves korában halt meg, Flynn már nem is emlékszik rá igazán. Margie próbálja felvidítani fiát, egy medált ad át neki, amit még régen egy utazása során szerzett be Mr. Carsen. A medál szakasztott mása az Egyiptomban megölt férfi nyakában lévő medálnak, ennyit arról, hogy Flynn apja ruhakereskedő volt. Felidézik, hogy Flynn apja milyen meséket adott elő fiának, tótágast álló völgyekről, nevető kövekről, és ezeket mind le is rajzolta a kisfiú, Margie meg is tartotta őket, Flynn magához is veszi ezeket az emlékeket.

05-1.jpg

05-2.jpg

Flynn hazamegy az albérletébe, és végre kinyitja az egyiptomi csomagot, amelyben egy réginek tűnő papírtekercs lapul különös írásjelekkel. A nyitott ajtón belépve látja, hogy feldúlták az egész lakását, rögtön fel is hívja Judson-t, de nem sokáig tud vele beszélni, hangok szűrődnek ki a hálószobájából. Egy serleggel a kezében indul el megkeresni a betörőt, de kiderül, hogy csak egy macska randalírozott. A nappaliba már megnyugodva ér vissza, de ekkor Samir (egyiptomi rossz fiú) leüti a Könyvtárost.

06.jpg

Judson téríti magához, kiderül, hogy elvitték a papírtekercset, amelyen egy Dávid csillag volt alatta egy félholddal, Judson rögtön közli is, hogy az Salamon pecsétje. Immáron a Könyvtárban egyeztetünk tovább az ügyről, vagyis Salamon királyról és annak elrejtett kincses bányáiról, amelyekhez vezető térkép Flynn birtokában volt egy ideig. Flynn szerint az nem térkép volt, de Judson elmondja, hogy nem minden az, aminek látszik. Azonban van nagyobb gond is, Salamon kulcsa, vagyis egy kódex is itt van elrejtve, ennek a könyvnek nagyon nagy hatalma van (megállítja a teret és az időt, elő tudja hívni az alvilág erőit), szóval újra veszélyben a világ. Szerencsére a térkép megfejtéséhez kell egy jelkulcs, amely Volubilis-ben található, a római romok közelében. Charlene átadja a repülőjegyet, meg a szükséges felszerelést, majd útnak indítja a Könyvtárost. A nő aggódva kérdezi Judson-t, hogy elmondta-e Flynn-nek, az előbukkanó öreg nemet mond, de nem tudjuk meg miről van szó.

07.jpg

Flynn a romoknál köt ki, az ásatást vezető nő rögtön ki is szúrja az idegent. Carson geológiai kutatónak adja ki magát, talajfelmérés miatt jött, Emily lehűti, várnia kell ezzel. Flynn érdeklődik, hogy a nő mit keres erre fele, Emily közli, hogy Sába királynője után kutat, Carson rögtön rátér a jelkulcsra, a nő közli, hogy ma már ő a második, aki efelől kérdezősködik. Rögtön kérdéseket szegez Flynn-nek, aki sorban elbukik, a nő pedig kidobja az ásatásról.

08.jpg

Flynn nem adja fel, éjszaka tér vissza, de szépen le is bukik, Emily rátalál. A férfi bevallja, hogy egy titkos termet keres, a nő nem igen hisz neki, de Flynn nem sokára rá is talál a bejáratra, egy kriptában kötnek ki. Kicsit keresgélnek, majd az egyik földgömbszerű szoborban megtalálják a jelkulcsot. Emily még nem látta a kulcson lévő jeleket, de Flynn-nek ismerős, és már mutatná is meg a medálját, de ekkor egy karddal rájuk támadnak. A férfi nem szeretné, ha a kriptából kikerülne a jelkulcs, majd újra rátámad a párocskára, végül fojtogatni kezdi Flynn-t, de a nyakában lévő amulett felizzik, a támadó pedig elugrik a Könyvtárostól. Kiderül, hogy az amulett a kripta kőműveseinek rendjének jelképe, a támadó is rendelkezik vele. A férfi átadja a jelkulcsot Flynn-nek, de ekkor hangot hallanak, a támadó kiengedi őket egy másik járaton a párocskát, majd megadja, hogy hol van a jelkulcs másik része. Kimenekülnek az alagútból, majd stoppal elindulnak a városba, miközben látjuk, hogy Samir felégeti az ásatást.

09.jpg

A kulcs második része Kenyában van, Emily is megy, mert csak ő tudja elolvasni a jeleket, hiszen Flynn nem tud akkádul. A Könyvtáros próbálja megfejteni a jeleket, de nem megy neki, a nő meg nem is segít neki, ő is részt akar venni a felfedezésben. Gedi tartományhoz Emily szerzett is fuvart, egy nászutas szafari útra sikerült helyet foglalnia. A buszon persze Flynn találkozik az egyik volt randi partnerével, Debra-val a szociális munkással, aki most nászúton van bűnöző kinézetű férjével. A lány élénken érdeklődik Flynn partnere felől, a férfi szemrebbenés nélkül hazudja, hogy Emily a felesége, ugyanis nem szeretné, ha az anyja meg tudná miért is van Afrikában. (Persze az jobb lesz, ha kiderül, hogy állítólag van egy felesége Flynn-nek…)

10.jpg

Samir próbálja kideríteni mit tud a kőműves leszármazott, de a férfi nem mond el semmit, nyugodtan meg is ölhetik. Azonban nem akarják megölni, inkább a családja életével akarják jobb belátásra bírni.

A nászutas buszról leszállva gyalog indulnak el Gedi felé, útközben egy törzsre bukkannak. Flynn próbál felvágni, hogy ismeri a törzsi táncot, de Emily rácáfol, majd összemérik diplomájuk számát, a nő azonban lealázza, neki 25 van, és jövőre kezdi a következőt. A sivatagban bandukolva egy élő fejre bukkannak, egy néger férfit ástak el a földben, mert kukoricát lopott. A párosunk kiszabadítja Jomo-t, aki hálája jeléül elkíséri őket az útjuk során. Egy folyón ereszkednek le épp, amikor is csónakjukat vízilovak támadják meg. Emily szerint csendben kell lenniük, míg Flynn a zajkeltés mellett voksol, de a vízilovak nem tágítanak, Jomo oldja meg a helyzetet, csokit dobál be nekik.

11.jpg

Jomo engedélyez 5 perc pihenőt, míg ő kukacokat falatozik, addig a párosunk a maradék csokira ugrik rá. A keresgélés közben Flynn megtalálja a régi rajzait, Emily persze ócsárolja őket. Jomo már ugráltatja is őket, letelt az 5 perc, indulás. Útközben Emily újra rákérdez a rajzokra, Flynn elmeséli, hogy az apjától hallott meséket rajzolta le. Sajnos nem ismerte az apját, mert kiskorában egy rablótámadás során megölték. Emily is elmeséli, hogy neki sosem mesélt az apja, nem ért rá erre soha. Elérik Gedi tartományt, most már csak az a kérdés merre tovább, mit jelent az, hogy Sába keblei, illetve a mindent látó szem. Flynn körbetekint a horizonton, majd megtalálja Sába kebleit…

12.jpg

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása