Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Flash 1x05 – Plastique

2014. november 19. 15:00 - SuperLawyerGirl

Barry elmélkedésével indítunk a jó barátokról, akik a rég elvesztett álmot visszahozzák majd neki, meg arról, hogy milyen szívás már, ha álmaid nője friendzone-ban tart, miközben vele inkább összebújna egy fázós alkonyon. És ami még ennél is nagyobb szívás, hogy még csak le sem tudod inni magad a sárga földig, hogy részeges delíriumodban a csini Caitlin karjai közt találj boldogságot, mert a felgyorsult metabolizmusod gyorsabban égeti a piát, mint annak lenne ideje beütni. Nehéz sors ez a szuperhősség.

vlcsnap-2014-11-13-14h37m13s181.png

Ebből a mélabús állapotból már csak egy metahuman ránthatja ki. Szerencsére meg is jelenik egy, méghozzá egy vörös leányzó képében, aki olyan helyen kutat, ahol nem kellene, majd miután lebukik, elmenekül, kirobbantva a fél emeletet maga mögött, ezzel életveszélybe sodorva egy ablakpucoló munkást, akit aztán Flash-nek kell megmenteni. Hogyan? A válasz egyszerű: csak elég gyorsan kell futnod, hogy legyőzd a gravitációt, és függőleges falak is rögtön a te személyes sétálóutcáid lesznek. Remélem előtte lábat mosott, vagy öntisztító a cipője, különben szegény megmentett ablakpucoló lehet inkább a halált választaná, mintsem újrakezdje az ablaktisztítást. Már olyan sokat megcsinált. Landolás után pedig szemtől-szemben találja magát Irisszal, aki a blogjához gyűjti az anyagot, és hatalmas gyönyörrel tölti el a találkozás. Barry rezegteti egy kicsit az arcát, majd elrohan.

vlcsnap-2014-11-13-14h48m18s161.png

Természetesen ezzel nem zárul le az ügy, kivonulnak a helyszínelők, Barry megállapítja, hogy nem tudja megállapítani, hogy a robbanást mi okozta, míg Eddie tájékoztatja az egybegyűlteket, hogy valamelyik akta hiányzik, és napokba fog telni, mire rájönnek melyik. Joe – a kis ravasz – Allent kéri meg, hogy nézze már át gyorsan, legyen kedves. Barry rögtön kiszúrja, hogy melyik hiányzik, mindenki nagy megkönnyebbülésére. De még mielőtt nagyon leereszthetnének újabb komplikáció, Eiling tábornok tűnik fel, aki az ügyet magának követeli, és mivel ő nagykutya, senki nem mert ellenvetni. Flash-nek is oda kell adni az aktát, de azzal a lendülettel vissza is veszi, szerencsére a katonák csak előre nézek, sosem a kezükben lévő doboz tartalmára, főleg nem egy abból kimeredő aktára, ami hirtelen eltűnik. Ügyes fiú ez a Barry, jutalomfalat.

vlcsnap-2014-11-13-16h43m00s122.png

Joe-nak ráadásul Iris miatt is főhet a feje, a kis hercegnője a Csíkot üldözi, ergo bűncselekmények helyszínét látogatja hobbiból, hogy felfuttassa a blogját. Mondanom sem kell, hogy ennek apuci úgy örül, mint mókus az erdőtűznek, de lebeszélnie nem sikerül. Barry Star Labses barátai segítségét kéri, hogy kiderítsék, ki a rejtélyes robbantó, és így persze előkerül az Eiling-téma is. Dr. Wellsnek van némi története az úriemberrel, akivel anno összebútoroztak katonák szuperkatonává fejlesztése érdekében, de a gonosz parancsnok túlságosan érdeklődőnek mutatkozott a gondolatolvasás technikájának kifejlesztésében, és ehhez kevésbé emberséges eszközöket is hajlandónak bizonyult bevetni, így Harrison szakított vele. Közben Cisco megfejti ki a rejtélyes bombaszakértő: egy bizonyos Beth, akit így Flash meg is látogat. Először szép szóval próbálja meg rávenni, hogy menjen vele, de a lány erre nem igazán fogékony. Mint kiderül, azért nem, mert amihez, illetve akihez hozzáér, az felrobban. Így Flash szuper űrtechnikás ruhája is, ami miatt hősünknek úgy kell elhagynia a tett helyszínét, ahogy erre a földre érkezett. Még szerencse, hogy a metafizika közismert szabályai meghatározzák, hogy a varázs-robbanóerő az alsónadrágra már nem lép át.

vlcsnap-2014-11-13-17h04m48s127.png

Felmerülhet persze, hogy ha amit Beth megérint az felrobban, akkor az egész irodaház, és az akták, amiket az elején láthatóan kesztyű nélkül végigfogdosott hogyan nem semmisültek meg, de számomra azonnal egyértelmű volt, hogy biztosan nem tudja kontrollálni, hogy mikor robban, és mikor nem, és akkor pont nem állásban volt a kapcsoló. Szóval Cisco kissé kiborul, mikor értesül arról, hogy drága gardróbja egy darabbal szegényebb lett, de minden dühe elszáll, mikor Beth arcát meglátja, hiszen aki ilyen szép, annak mindent megbocsájtunk. Joe is megjelenik, de az ügynél sokkal jobban leköti, hogy Barryt terrorizálja azzal, hogy győzze meg Irist, hogy csak ne írogasson róla, úgyhogy sipirc, győzd meg. Allen engedelmeskedik, aminek az a vége, hogy jó alaposan összeveszik a lánnyal, és persze nem sikerül meggyőznie, ami miatt meg Joe veszik össze vele.

vlcsnap-2014-11-13-17h22m32s6.png

De nincs idő ezen szomorkodni, megvan merre kószál Plastique, mert arra kószál a gonosz General Eiling is, és Flash feladata előbb odaérni. Még szerencse, hogy épp ez a szuperképessége. Oda is ér, még mielőtt Beth megbünteti a rajta kísérletezőket, épp azelőtt, hogy a hadsereg kiérne a helyszínre. Kivételesen a katonák még Barry kezére is játszanak, mivel megsebesítik a lányt, aki így meggyőzhető lesz, hogy a Star Labsben azért csak jobb neki, mint kísérleti nyúlként. Cisco számára így válik rózsaszínné a világ, amit mindenki számára egyértelművé is tesz, de Plastique nem viszonozza az érzést. Talán majd később. Nincs is idő romantikára, mert Beth megsérült, és a sebben egy nyomkövető volt, amit mire észrevesznek, már a tábornokkal kell szembenézzenek. No para, elmennek a titkos kis futópályájukra, Eiling lerázását meg Dr. Wellsre hagyják, hiszen ők úgyis régi jó ismerősök.

vlcsnap-2014-11-13-17h32m19s250.png

Barry úgy dönt, hogy meglátogatja Irist, és Flash képében próbálja meg meggyőzni, hogy ne blogoljon róla. Nem megy túl jól, szerintem csak olajat öntött a tűzre, most már leírhatja azt is, hogy mit dumcsiztak. Persze azért Allen elváltoztatja a hangját, olyan módon, hogy rezegteti a hangszálait. Ezek szerint nem csak gyors lett, hanem olyan testrészeit is tudja jobbra-balra mozgatni, amiket eddig nem tudott. Kíváncsi vagyok, ez a képessége vajon még milyen tagjaira terjedhet ki. Iris előadja, hogy a csak egy barátjának akar segíteni, és megkéri Flash-t, hogy segítsen Barryn, vagyis önmagán. Még jó, hogy ezt szeretné, úgyis ez volt a terv, Iris meg már totál belezúgott Flash-be, látszik rajta. Nem kellene ez a sok arcrángató meg hangváltoztató roham, ha Barry is okosan választott volna álruhát és maszk helyett szemüveget viselne, mint Superman. Abban senki sem ismerné fel, de így, ha Iris meglátná az arcát, egyből rájönne, hogy ez a férfias orr, azok a mesés ajkak... csakis Barry lehet. Közben Cisco rossz hírekkel kell szolgáljon szerelmének, nincs gyógyír az állapotára, csak kesztyűket tudnak felírni receptre, de azok is robbannának. Vagy nem? Hogy öltözik fel? Vagy az elmúlt hónapokban nem is fürdött. Olyankor biztos megbeszéli a robbanó-manókkal, hogy lécci-lécci most ne robbantsatok. Igen, ezaz!

vlcsnap-2014-11-13-17h38m16s230.png

Barry elmondja Joe-nak, hogy meglátogatta Irist, és megtudta, hogy miatta érdekli annyira a Csík. West olyan őszintén nevet, mikor Allen elváltoztatja a hangját, hogy nagyon cuki. Flash szerint a legjobb lenne elmondani Irisnak az igazat, hiszen mindent elmond neki. Joe persze beleszól, hogy nem úgy van az koma, bele vagy zúgva, mint a nagyágyú, és nem szólsz neki egy szót sem. Haha, mégsem mondasz el mindent. Fair point, ölelés, és pótapa biztosítja arról fogadott fiát, hogy boldogan lesz jövőbeli apósa. Közben Dr. Wells motivációs beszédet tart Plastique-nek, hogy a legjobban akkor teheti hasznossá magát, ha megöli Eilinget, és persze akár magát is ezzel. Beth is happy to oblige, és beveti magát az utolsó misszióra. Persze a laborban hiányolják, de Harrison rezzenéstelen arccal hazudik arról, hogy hol lehet.

vlcsnap-2014-11-13-18h11m42s105.png

Cisco rájön, hogy hol lehet Beth, Barry pedig a tervére jön rá, úgyhogy rohan is, hogy meggyőzze, nem kell ölni, maradjunk a jó öreg diplomáciánál. Plastique leszereli a katonákat, mire Flash odaér, és épp megölné Eilinget, de Barry megszakítja a motivációs beszédével, így végül a kapitány öli meg a lányt, aki mielőtt kilehelné lelkét megpróbálja elmondani Allennek, hogy Dr. Wells a Télapó, de sajnos belehal a mondatba. A rossz hír, hogy a teste így bombává változik (még szerencse, hogy nem az egész bolygó, amit megérintett), és hogy ne a várost érje a robbanás, víz alá kell tenni, jó messze. Nincs más út, mint a vízen járás, szerencsére ez is megy hősünknek, így ismét megmenti a világot, ha egy barátot már elveszített. A szomorú nap még szomorúbban zárul, amikor Allen utoljára megpróbálja meggyőzni Irist, hogy ne írjon. Utolsó fegyverként azt veti be, hogy ne találkozzanak egy ideig, és ezzel nagyon megbántja a lányt, de nem tántorítja el a céljától.

vlcsnap-2014-11-13-18h20m28s255.png

A bárban próbál vigasztalódni, kifejezetten jó kuncsaft, hiszen sosem lesz részeg, így végtelen mennyiségű piát fogyaszthat. Caitlin hoz neki 500 proof szuperalkoholt, ami decinként két és fél deci alkoholt tartalmaz, de ezen sem akadunk fent, hiszen ez a jövő (OT: embereink nagy erőkkel dolgoznak rajta). De nem eléggé a jövő, mert ez sem üt be elég sokáig. Rituálisan Harrisonnal zárunk, újabb sötét titkok derülnek ki róla, blabla... visszautasítja Eiling ajánlkozását a közös munkára – az megfenyegeti, hogy tudja a titkát, úúúú – és visszaemlékszik, mikor véget ért a közös munkájuk Grodd miatt, akit nem tudott kitenni a szenvedésnek, amit a parancsnok szánt neki. Remélem, a közeljövőben ismét láthatjuk a majmócát, sok jóra számítok tőle. Nekem tetszett a rész, optimista hv-t ígértem nektek, nincs itt a helye a panaszkodásnak, de persze nem is lenne mire... ha keresném se. 

 

Címkék: the flash
19 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.11.19. 17:23:27

"@Is: Ígérem a következő részben jó kislány leszek, és olyan rózsaszín szemüvegen át fogom nézni, hogy neked kell majd kritizálni, ellensúlyozva túlzott elnézőségem :P"

Azért én még éreztem némi iróniát... :D

SuperLawyerGirl 2014.11.19. 17:47:54

@Is: ugyan-ugyan, most te vagy túl kritikus velem. :P

Dixonskickass 2014.11.19. 20:28:44

Továbbra sem értem alkalmanként miért nem használja a gázmaszkot, ami eredetileg a ruha része volt. Főleg Mist ellen jött volna jól de mind1 is:D . Először azt hittem elcsaklizott egy hangváltoztató cumót Oliver Queentől. Legyél kicsit kevésbé kritikus a falon/vízen futással kapcsolatban:D A képregényekben, rajzfilmekben is képes volt rá és itt még meg is próbálják magyarázni, hogy miként tudja véghezvinni és mik lehetnek a következmények:D Grodd.. érdekesnek ígérkezik, most már jó lenne valami komolyabb emberkét látni (Captain Coldon kívül, bár ő számomra kicsit csalódás volt)

SuperLawyerGirl 2014.11.20. 09:58:18

@Is: azt hittem most az jön, amikor te kritizálod Flasht :D

SuperLawyerGirl 2014.11.20. 10:05:17

@Dixonskickass: a gázálarc teljesen eltakarná az arcát, ami nem szexi - én megértem :P (tényleg elég hülyeség) a falon/vízen futással meg szerintem pont ez a gond, hogy megpróbálják megmagyarázni, mert butaságokat mondanak - a legfrissebb részben is, de nem spoilerezek. Szóval szerintem jobb lenne, ha csak az lenne, hogy ez egy szuperhős, ezt meg azt tud csinálni, teljesen mindegy a fizikája, hiszen a szupergyorsaság eleve ellentétes minden ilyen törvénnyel, és kész. De persze ez csak az én véleményem. :)

Is 2014.11.20. 10:59:13

@SuperLawyerGirl: Igazából a te tömjénezésedet kellene visszafognom. :)
De legyen: amennyire vicces a hangszál rezegtetés, akkora baromságnak tartom, még szuperhősi mércével is. Értem én, hogy meg kell magyarázni, hogy hogyan nem ismerik fel hangról, de azért ez... Én is azt hittem először, hogy valami hangváltoztató kütyüt használ.
Viszont a korábban említett probléma azért itt már komolyabban előjön. Mármint az, hogy nincs szuperereje, de azért úgy cipel mindenkit a vállán, és már nem csak rövid távokon, hogy öröm nézni. Szóval azért bele lehet kötni, mint a betonba.

Ja, és a vízen futással nincs semmi gond, olyan gyorsan kapkodja a lábait, hogy nem töri meg a felületi feszültséget. Mondjuk egy test súlyával a vállán már neccesebb... De legalább megpróbálják megideologizálni, ahogy Cisco számolgat.
A falon futás egy darabig rendben van, végül is, ha nekiszaladsz egy falnak megpróbálsz fölfutni rá, akkor 2-3 lépést tehetsz, mielőtt irtózatos módon hanyatt esel :P Ő meg gyors, és tovább mehet.
Ha ilyen hitetlen vagy, nem is tudom, mi lesz veled, ha a képregényhez hasonlóan esetleg elkezdi úgy rezegtetni a testét, hogy áthatolhat a falakon is. :)

Dixonskickass 2014.11.20. 12:26:39

igazad van végül is:D én az Arrow új részén akadtam ki de az már egy teljesen más téma:D:D de valóban az új részben is vannak érdekes dolgok:D

Is 2014.11.20. 23:15:15

@SuperLawyerGirl: És még valami, hogy a kedvedre tegyek :) : csak én nem értettem, hogy miért szakította meg a barátságot a végén Iris-szal? Mert én csak kapkodtam a fejem, hogy ezt most így hogy és miért is?

@Dixonskickass: Mi volt a gondod a tegnapi Arrow-val? Vagy még a múlt hetire gondolsz?

Dixonskickass 2014.11.21. 10:36:35

@Is: A tegnapinak az utolsó jelenete... én őt elsősorban a Flash sorozatban akartam látni, ha az akire gondolok ( és ilyen fegyverzettel ki más lenne). Persze lehet, hogy összemossák, úgy is közeledik a Crossover rész. De am se tetszett annyira a rész, túl sok az íjász már:D:D

Is 2014.11.21. 11:48:14

@Dixonskickass: Ó, hát ez már azóta nyilvánvaló, hogy megjelent, hiszen Ray Palmer neve magáért beszél. És ha belegondolsz, hogy egyazon világban játszódik az Arrow és a Flash, igazából nem annyira meglepő. Való igaz, hogy a Flashez jobban illene Atom, de nyilván úgyis lesznek átjárások, pláne az általad is említett crossover részben.
A sok íjásszal lassan már én is egyetértek. Ráadásul még mindig nincs meg, hogy ki is lőtte le Sarát.

Dixonskickass 2014.11.21. 13:26:34

@Is: Nem Atomra gondoltam, hanem Bumeráng Kapitányra:D aki a megjelenése által sokkal komolyabb nevet érdemelne itt, mert közel sem olyan mint a rajfilmekben pl.:D én Ray Palmernek am nagyon örültem, főleg, hogy ilyen gyorsan Atommá válhat, legalábbis úgy néz ki. Engem igazából ami összezavar az Eddie Thawne jelenléte, mert ha jól tudom a "másik Flash" ő eredetileg, itt viszont eddig ennek nyoma sincs:D Más kérdés, hogy Joe-nak mennyire levágós, hogy csak Dr. Wells tud róla, hogy nyomoz a sárga ruhás ember után és hirtelen megjelenik a csávó és figyelmezteti, hogy le kéne állni öreg:D

SuperLawyerGirl 2014.11.21. 17:31:46

@Is: A barátságmegszakítós részt pont védhetőnek tartom. :D Tény, hogy kicsit derült égből volt, de ugyanakkor szerintem ezt amolyan végső eszköznek tartogatta, hogy ha nem beszélnek, az talán megtöri a lányt, hiszen látja, hogy Barrynek mennyire fontos, hogy ne írjon Flashről/mennyire megbántja azzal, hogy ír róla. Csak Allen benézte, mert Irisnak már most mindennél fontosabb a Csík. :D Szerintem ez a vita utáni nem beszélek akkor veled, pont reális. :)

SuperLawyerGirl 2014.11.21. 17:37:49

@Dixonskickass: Tökéletesen egyetértek. Én is végig azt vártam, hogy hol lesz végre jele annak, hogy Eddie a Reverse Flash, de nem találtam semmit. Ellenben az eddigiek alapján Dr. Wells kellene legyen, hiszen csak ő tudott Joe kis nyomozásáról. De le merem fogadni, hogy Joe nem rakja majd ezt így össze, és ez szuper fusztráló lesz, ahogy majd panaszkodik Harrisonnak, hogy jaj-jaj, ki lehet a gonosz sárga ruhás bácsi. :D

Dixonskickass 2014.11.21. 18:15:00

szegény Harrisonnak aki történetesen pont akkoriban költözött a városba és még közölte is, hogy a felesége 4 hónap alatt összerakott volna egy ilyen részecskegyorsító izét. Mondjuk nem értem minek a tolószék, mitől lenne más ha tudná mindenki, hogy tud járni:D Én is arra gondoltam, hogy ez alapján neki kéne lennie, vagy valami jövőből visszajött Eddie tevékenykedik:D túlbonyolítják vagy nem tudom. Kár, hogy a Gotham sorozattal nem tudják összehozni az idősíkok miatt, az is egész jó kis sorozat lett, bár nekem az Arrow és a Flash jobban bejön.

Is 2014.11.21. 20:55:55

@SuperLawyerGirl: Aha, így már némileg érthető.

Eddie már csak a neve miatt nekem is gyanús volt, de egyelőre nem volt rá utaló nyom. Aztán persze még bármi kiderülhet. De lehet, hogy egy kicsit megkavarják a történéseket, hiszen nem kell annyira mereven ragaszkodniuk a képregényekhez. Itt Harrison egyértelműen nagyon gyanús, minden nyilvánvaló jel rá utal. Már szinte túl gyanús :)

@Dixonskickass: A tolószék szerintem arra kell, hogy sajnálatot ébresszen az emberekben, vagy elégtételt, hogy ő is jól megjárta, ha már ekkora pusztítást okozott. És így nyilván kevésbé gyanús, hiszen szegény tolószékes. Mondjuk vicces lenne, ha valami ráesne a lábára és feljajdulna :D
A Gotham tényleg nagyon jó, nekem is tetszik, de szerintem eddig leginkább Pingvin show. Amit nem is bánok, iszonyúan jól választották ki a rá a fickót.

Dixonskickass 2014.11.21. 23:51:31

@Is: Igen Harrison már túl gyanús:D Valamit tuti sumákol, de valszeg nem ő a sárga villanás:D
Igen Pingvin elég durva:D Kiráz a hideg ahogy mosolyog és megszólal a kis rohadék:D De én Jimet is bírom, meg Alfred se rossz, pont nem rég néztem újra angolul a Batman Begins-t és ott is kb. ezeket a hanglejtéseket, hangsúlyokat, akcentusokat használják, nagyon durván hasonlít.

Dixonskickass 2014.11.22. 11:23:34

@Is: most olvastam, hogy a crossoverben az Arrow csapat egy bumerángos gyilkos után megy Central Citybe:D zseniális...én mondom zseniális:D:D

Is 2014.11.22. 17:26:14

@Dixonskickass: Bumeráng Kapitány? Hm, érdekes lesz. :)
süti beállítások módosítása