Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 8x10 - Bride

2010. november 08. 09:00 - Tipca

Szólnak a harangok, Jimmy és Chloe esküsznek, mint arról Clark és Lois kézikamerás jókívánságaiból értesülünk. Az esküvőt valamilyen oknál fogva a Kent farm pajtájában tartják, bár ez még mindig ésszerűbb, mintha a Luthor-kastély dolgozószobájában rendeznék. Nagy a boldogság egész addig, míg valami nagy, sötét és morgós rá nem támad a násznépre. Itt a film kicsit átmegy Cloverfieldbe, remeg a kamera, sikolyok, egy-két véres végtag, aztán már csak azt látjuk, hogy Jimmy a földön, Chloe az arcát simogatva próbálja ébresztgetni, ám ekkor döngő léptekkel a valami nagy érkezik, és elrabolja a menyasszonyt.

Természetesen visszaugrunk nyolc órát, mikor még mindenféle emberek ugrálnak a pajtában Lois zsarnoksága alatt, aki önjelölt partiszervezőként kergeti őrületbe a jó népet. Az operatőrhöz kerül a kamera, mely a továbbiakban még pár nem kívánt gesztust és jelenetet rögzít, de erről később. Megérkezik Jimmy, aki magát az esküvőt nem izgulja túl, ám a balszerencsét hozó jeleket annál komolyabban veszi. Ha már ott van, Cupidót játszik, próbálja összeboronálni Loist és Clarkot (egyelőre az utóbbi tudta nélkül), melyet a lány heves tagadással fogad, ám aztán ellágyult arccal simogatja Clark kikészített szmokingját. (Levideózott kínos jelenet #1 – pipa.)

Jimmy ezután hazarohan a nyakkendőjéért, ott azonban Chloe öltözködik, úgyhogy az „esküvő előtt ne lássuk a menyasszonyt” szabály értelmében Jimmy megkísérli egyszerre eltakarni a szemét, s közben csorgó nyállal sasolni Chloe harisnyakötőjét. Megbeszélik, hogy minden rendben lesz, a kapcsolatuk túlélt már egy horda pszichopatát, másik bolygóról érkezett dominát és egy masszív amnéziát, szóval ők gyakorlatilag egymásnak vannak teremtve. Jimmy megkeresi a nyakkendőt, addig Chloe lehallgatja a hangpostáját, amelyen Davis könyörögve kéri, hogy hívja fel őt. Jimmy kérdésére Chloe azt feleli, csak Lois sürgeti a menyasszonyt, ám amikor Jimmy elfordul, arcáról rögtön lefagy a mosoly. (Lkj #2)

Clark a ház zsúfolásig teli konyhájában Oliverbe botlik, aki azonban nem a nagy eseményre jött. Megtalálta Lexet, pontosabban egy routert, amin keresztül a kopasz üzeneteket küldözget Tessnek. Csak egy a bibi, mire beméri és odaér, Lex mindig eltűnik, szóval Clark hussanására lesz szükség. Az eddigiek alapján úgy tűnik, ma is jelentkezni fog, azonban Clark kerek-perec kijelenti, hogy nem hagyja itt Chloe esküvőjét most, hogy már a képességeire sem emlékszik, mivel nem értené meg. Annyit azért megtesz Olivernek, hogy elugrik a routerért, ám amikor rájön, hogy Ollie még mindig a szüleit próbálja megbosszulni Lex becserkészésével, nem adja át a szerkezetet, legalábbis az esküvő végéig. Clark távozik, ám amíg Clark és Oliver beszélgettek, Random Mellékszereplő Wi-Fin szépen letöltötte a router adatait Olivernek, szóval kezdődhet a vadászat.

Chloe teljes harci díszben halványítja el a napot, Lois körbedicséri, aztán el is érzékenyül kicsit, mert megkérdezi Chloét, honnan tudta, hogy Jimmy az igazi. Chloe mosolyog (valószínűleg ő is tisztában van a nyilvánvalóval), és azt feleli, hogy ha találkozik a Nagy Ő-vel, Lois tudni fogja. Megcsörren Chloe mobilja, de nem veszi fel, mivel megint Davis az. Chloe mesél Loisnak a csókról, meg hogy Davis azt mondta, nem hagyja, hogy a rossz férfihoz menjen hozzá. Megvan az új, a régi, a kék, már csak valami kölcsön kell, úgyhogy Chloe áttúrja Clark cuccait. Szemet is vet egy hatalmas kriptonitra, amit az ekkor betoppanó Clark nem vesz túl jó néven. Inkább valami mást javasol: azt a virágot, amit Chloe még az első évad utolsó részében adott Clarknak, mikor együtt mentek az iskolai bálba. Chloét meglepi, hogy még megvan, mire Clark azt feleli, hogy a jó emlékeket sosem dobja ki, amivel mindkét lányt sikerül meghatnia.

A router jele Kubába vezeti Olivert, aki Zöld Íjászként be is hatol Lex bunkerébe, ám elkésett. Ott már csak egy csalinak otthagyott próbababát talál, gallérjára tűzött üzenettel, hogy „bocs, nem várhattam”. Oliver már éppen meglepődne, mikor valaki iszonyatosan tarkón rúgja és lekaratéjozi, míg rá nem ismer az ifjú Queenre. Oliver szeme is nagyra nyílik az ismeretlen ismerős láttán, hiszen nem más az, mint Lana Lang fekete osonóruciban. Juhé! Komolyan mondom, kicsit már hiányzott a csaj állandó picsogása. Most épp a legutolsó „kemény-Lana” program fut még rajta, Lexre vadászik, hogy megvédje Clark titkát, noha nem egészen biztos benne, hogy a kopasz él. Oliver kooperációt ajánl, amit Lana szemöldökráncolással fogad. A fej nélküli próbababából ítélve Olivernek ez kicsit többről szólhat, mint Clark védelme, márpedig ez nem jellemző a Zöld Íjászra. Lana könnyek között (nosztalgikus sóhaj) Clark hogyléte felől érdeklődik, amire Oliver azt feleli, hogy éppen oltárhoz vezeti Lana legjobb barátnőjét, szóval miért nem nézik meg maguk? Lana szerint ez nem ilyen egyszerű, ám Ollie szerint ha Lana annyira clarkos akar lenni, igen, hiszen ő nem hagyná ki ezt a napot.

Lois és Clark kicsípve találkoznak a házban, alig bírják levenni egymásról a szemüket, hát még amikor Lois meglehetősen kétértelmű kifejezéseket használva próbálja bevezetni Clarkot a mandzsettagomb hordás világába. A helyzet csak még kínosabb lesz, mikor Clark beleolvas Jimmy esküjébe, ami egy szerelmi vallomással kezdődik, és amiről a háttal álló Lois először azt hiszi, neki szól. Ciki. Megjelenik az operatőr, és megszületik a rész elején látott jókívánság. Davis csurom véresen, rogyadozó lábakkal hívja Chloét (megint csak hangposta), valami szörnyűséget követett el. Ebben lehet valami, lévén a mentőautóról is úgy kell lesikálni a vért, ráadásul Davis két gyanúsan csöpögő, hátborzongató csomagot hajít a közeli szemetes konténerbe. Valami polgárőrszerű valaki érkezik, igazából mindegy is, mert addig szaglászik, míg meg nem találja a véres zsákokat, mire Davis szeme vörösbe fordul, tüskéket növesztve kezd átváltozni, és hiába próbálja elzavarni a kíváncsiskodó férfit, az cafatokban végzi.

Megvolt a szertartás, már a lagzi zajlik, Clark és Chloe tánc közben elbeszélgetnek, hogy a kapcsolatuk ettől semmit sem fog változni, annyi mindenen mentek közösen keresztül, amit Chloe sosem fog elfelejteni. Naná, már biztos nem. Mindenesetre Chloe bevallja, hogy régóta úgy érezte, mintha egy hatalmas súly ereszkedne a vállára, de az amnézia óta ez eltűnt, és ez nagyon jó. A vőlegény lekéri a menyasszonyt, így Clark más partner után néz. Lassú szám kezdődik, Lois és Clark ringatóznak, egyre közelebb kerülnek egymáshoz, a szájuk is, már majdnem elcsattan az első csók, mikor beállít Lana, hogy rohadna meg! Most már emlékszem, miért utáltam mindig ezt a nőt… Lois kiteszi székhelyét a tornácra, és megpróbálja pezsgőbe fojtani bánatát, mikor megérkezik Oliver. Miután tisztázzák, hogy ők már csak jó barátok, Lois (név nélkül) kiönti a lelkét, ám Ollie átlát a szitán, és biztosítja a lányt, hogy biztosan kell Clarknak, elég jól ismeri ahhoz.

Lana Clark pajtaszobájában sertepertél, sms-t kap, melyben a kissé aggasztó „Hitt neked az Íjász?” üzenet szerepel. Éppen befejezi a választ, mikor megkörnyékezi Clark. Elmerengenek a régi szép időkön, hogy anno Lana épp egy ilyen esküvőről álmodozott, csak úgy képzelte, ő lesz fehér ruhában. Clarkon nem múlott a dolog, habár biztos könnyebb lett volna, ha Lanánál is meghúzza az emléktörlős manővert. Lana csak a fejét rázza, a hazugságok a titka védelmében még csak-csak elfogadható, de azt sosem bocsátaná meg Clarknak, ha elvenné tőle ezt a tudást. Hiszen akkor sosem jutott volna el oda, ahol most van, amit pedig először az életében helyesnek érez. Mindenesetre Lana büszke Clarkra, amiért Maszatként embereket ment Metropolisban.

És akkor elkezdődik a rész. Jön a sötét, gonosz kőszörny, és vérfürdőt rendez. Clark próbál az útjába állni, de a szörny egyetlen legyintéssel átröpíti a pajtán, természetesen épp a srác dugikriptonitja mellé. Szegény operatőr gyerek sem ér túl szép véget, Jimmy pedig, aki egy husánggal próbálja megállítani a behemótot, kap néhány csúnya, mély vágást a mellkasára. Chloe ébresztgeti, de hiába, Jimmy nem mozdul, nem úgy a szörny, aki odasétál a lányhoz, közel hajol hozzá, megsimítja az arcát, és még a nevén is szólítja. A sérült Lana közben felvonszolja magát Clarkhoz, gyorsan beteszi a meteorkövet az ólomládikóba, mire Clark rögtön életre kap, de későn, ahogy azt az ekkor érkező Oliver megállapítja. A szörny elvitte Chloét.

Lana visszatér állandó fellelhetőségi helyére, a kórházba. Jó, most azért mások is vannak itt rajta kívül, de azért elvigyorodtam, mikor először láttam. Lois pont rosszkor megy el az ajtaja előtt, Clark épp a lányt vigasztalja, ám azt már nem látja, mikor Lana eltolja magától Clarkot, mondván, érte már nem tehet semmit, inkább keresse Chloét. A folyosón Lois teljesen össze van törve, nem érti, miért mindig velük történnek ezek a szörnyűségek (na ja, ilyen egy főszereplő sorsa). Clark megígéri neki, hogy visszaszerzik Chloét, ám Lois felteszi a húszmillió forintos kérdést: mi van, ha mégsem? És elkezdődik az évad eddigi legjobb zárása zenés montázzsal, ami végigmegy a főbb szereplőkön a tragédia után. A teljes jelenetet itt nézhetitek meg, érdemes mozgás és zene közben is látni, de álljon itt szóban és képekben.

A nagy kérdésre Lois nem vár választ, csak elfordul, és elsétál a lift felé. Még utoljára hátrafordul, ő és Clark egymás szemébe néznek, aztán Lois távozik.

Lanát is megviselték az események, miközben egy orvos a lábát látja el, ő halkan pityeregve mered – kandalló és tűz híján – a szoba sarkába.

Jimmy állapota stabil, ám még nincs túl az életveszélyen. Átszállítják Star Citybe, a megye legjobb sebészeihez.

A szörnyeteg a díszlet alapján a Magány Erődjébe vitte a szépséget. Itt-ott feketék a kristályok, hiszen ne feledjük, Brainy szelleme behatolt a gépbe! A szörny egy oltárszerű lapra fekteti Chloét, akinek kinyílik a szeme, mely higanyszürkén ragyog, aztán a lány elmosolyodik. Ajjaj…

És végül, de nem utolsó sorban, nem más nézegeti az esküvői mészárláson készült videofelvételeket, mint a kedvenc kopaszunk, gépekre és csövekre kötve. Mi lesz még itt?

Címkék: smallville
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desperatefan14 2010.11.08. 21:12:08

Tényleg Lana szinte a fél 6.évadot a kórházban töltötte// és kb. annyiszor bámult a kandallóba is :D

Tipca 2010.11.10. 09:07:11

@Desperatefan14: Jé, valaki még olvassa ezt a hogyvoltot?! :D Igen, Lanának a kórház mostanra szinte második otthonává vált, de ez ebben a sorozatban ugyanolyan visszatérő elem, mint például Smallville pusztulása, az éves pajtabontó ünnepség, vagy hogy a főszereplők MINDIG pont jókor veszítik el az eszméletüket/nem néznek oda, mikor felbukkan Clark hősködni. :P

Galádriel 2010.11.10. 09:44:42

Igen, Tipca olvassa, és köszi szépen a munkádat :-)

nevar 2010.11.17. 16:19:24

Igen Tipca, olvassuk, sőt én tovább is küldtem barátoknak, és nekik is nagyon tetszik :)
Szenzációsan írod a Smallville történetét, sok kellemes percet szerezve :) Tegnap azért kellett abbahagynom az olvasást, mert a sok nevetéstől már teljesen elfáradtam.
süti beállítások módosítása