Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 2x01 (XIX. rész)

2009. május 05. 11:00 - Milo Rambaldi

Új év(ad) indult, 1988-at írunk, az „átkos” utolsó igazi évét. Itt még minden maradt a régiben, a nagy váltás majd jövőre lesz, bár emlékeim szerint a sorozat meglehetősen érdekesen követte le az eseményeket. Az év azzal zárult, hogy mindenki kibékült mindenkivel, teljes a családi béke Mágenéknál, Takiék és Vágásiék együtt búcsúztatták az óévet. Alma összejött Jánossal, és a rész végén megjelentek a „kikacsintások”. Ezekre innentől fogva külön ügyelni fogunk.

Jutkával nyitjuk az első részt, begöndörödött a haja tavaly óta (Lenke biztos dauervizet öntött Jutka pezsgőjébe), az iskolában a lurkókat kérdezi, hogy ki mit kapott karácsonyra. Az egyik gyerek vidéken volt, a másiknak felvásárolták a játékboltot és a Keravillt, a harmadik csendben marad. Kiderül az is, hogy miért: anyuka disszidált az öccsével, apuka pedig sokat utazik, ezért nem akar intézetis gyerek lenni. Az említett gyermek egyébként a feljelentgetős Szűcs apuka idősebbik gyermeke. Jutka döbbenten nyugtatgatja. Az eseményekről Ferinek is beszámol, aki szerint nem annyira rettenetes intézetben élni, ő is milyen remekül felnőtt. Mintaférfi, csodás férj. Nem rossz hely az, na.

Juli Klarisszát abajgatja a szalonban, bányarémék mennek Svájcba, meg Ausztriába, Julinak is ajánlja, ezt nem szabad kihagyni. Juli próbál szofisztikáltnak tűnni, de ez nehezen megy neki. Beesik GG a szilveszteri butalibával, majd érkezik Etus is, aki telelni küldi Julit Ádámmal a soproni Lővérbe (előtte megjegyzi, hogy szépsége tökéletes, haja egy etalon), mert neki közbejött valami. GG-vel évődnek egy sort, lencsibabával is, majd GG megjegyzi, hogy Senior egyre inkább hasonlít a kedves mamára. Hát ezt most nem tudom eldönteni, hogy sértésnek vagy dicséretnek szánta Gábor, mindkettőnek elég jó. Ja: GG és Juli ismét magázódnak. Mara gyanút fog, hogy történt valami, GG leoltja.

Mágen doktor eközben a kórházban dekkol, no nem beteg (Juli szerint elmebeteg), hanem intenzív osztályos gyakorlata van a doktor úrnak. A kórteremben az egyik beteg vegzálja a másikat, aki gipszágyban fekszik, ordítás, kaparás, full extra. Jön Ádám, aki megfenyegeti őket, hogy szét lesznek ültetve, de ez sem használ, ellenben jelentkezik Senior a telefonon. Ádám nem örül a Lővér ügynek, mert a gyerekkel akart lenni a hétvégén (tényleg elmebeteg), de végül is beadja a derekát.

Dráma van a nyomdában, nem kicsi, hanem nagy. Feri bevallja Géza bácsinak, aki az ő mentora, oltalmazója, apja helyett apja, etc, hogy leépítések lesznek, és bizony ő lesz leépítve. Feri tanfolyamot ajánl a jó Gézának, de az begőzől, és felmegy Kenézhez. Jön a tiráda, hogy 1968-ban, amikor le akartak váltani, én melletted álltam, amikor a lányod infarktust kapott, én csináltam a bypass műtétet, a macska ellését is én intéztem el, most meg ki akarsz rúgni, te szemét állat? Kenéz köpni-nyelni sem tud, de azt mondja, hogy megpróbál valamit intézni, Géza végszava az, hogy nem kell fáradnia. Igazi proletármártír, Lenin büszke lenne rá.

Fogtündér és Erdészsrác a vadonban sétálnak, ellenőrzik a munkát, majd őzet mentenek, szegény állatka fennakadt egy drótkötélen. János közli, hogy ő a nagyvadakat kedveli, erre Fogtündér büszkén mosolyogni kezd. De aztán, jaj mibe futnak bele a fiatalok: ronda fatolvajokba. Erdészke előveszi a macsó figurát, de ez nem válik, be, már éppen az örök vadászmezőkre költöztetnék egy méteres tuskóval, amikor is befut Dénes (János ellenszenves társa) egy puskával. Dénes egyébként Etus férfi megfelelője. Gyümike egészen megrémül, hogy milyen veszélyes hely ez az erdő. Jaj. Én is úgy félek.

Taki és Lenke otthon ülnek, Lenke mosna, de Taki nem akar a köntösből kibújni. Megtudjuk, hogy Lenke kilépett az ABC-ből, elég volt, ezentúl kardigánokat akar kötni szakmányban. De azért csak beáll segíteni, amikor vásárlás közben észreveszi, hogy a csúnya hiánygazdaság megint csak kifogott a bolt készletein, és Boltos Bandi teljes káoszban tartja a műintézményt. Zsóka is feltűnik a színen, lesérült, kikopott a gömbcsuklója, így már nem segít a múmiáknak. Ráéférne egy nagygenerál a terminátor szekcióra, eléggé le vannak harcolva szegények.

Juli és Mágen utaznak Sopronba, teljes díszkísérettel, Junior és Etus is kint vannak a pályaudvaron. Ádám azt találja mondani, hogy nem is tudja, minek nevezze az anyósát, aki erre annyit javasol, hogy simán hívja Etusnak. Milyen eredeti! Etusnak lenni ezek szerint egy szint. Remélem, soha nem jutok el ide. Junior kérdésére, hogy miért kellett anyját és apját Sopronba száműzni, Tyukszi annyit mond, hogy második körös tárgyalások szükségesek. Ja, meg egy alapos dugás, amikor nem nyit be a visító Junior.

Taki és Feri eközben megint a rendőrségen vannak, ahol mindenki világútlevélért áll sorba (bizony, bizony, 1988-ban már mindenkinek lehetett útlevele). A rendőrnő kiderítette, hogy az XX-es kocsi ütötte el a sértettet, aki azóta elhunyt, de a vezető külföldi volt, így az Interpol segítségét kell kérni. A ház előtt Bőhm latinórát tart megint (mai lecke: rend a lelke mindennek), és dühöng, hogy mindenki az ablakon hajigálja ki a fákat. Majd közli Takival, hogy a T-1000-s ismét szolgálatba állt az élelmiszeripari egységben. Taki csak néz. Majd befut az említett egységbe, ahol Bandi éppen szerződést írat alá Lenkével. Ennyit a vagon kötött kardigánról.

Feri az intézetet látogatja, ahol felnőtt, kap valami oklevelet, rendkívül büszke. A nevelője is überhappy, de csak addig, ameddig be nem hoznak egy gyereket, akit a vonatról szedtek le. Szökni próbált a kisded, de ez most nem jött össze. Feri is bevallja, hogy alkalmasint megfordult a fejében a szökés, de neki mégis ez az otthona („mert én itt születtem, ez a hazám”). Az érzelmi megpróbáltatásokat lezárandó, Ferit beállítja a nevelő focizni a kölykökkel, Feri persze azonnal gólt rúg, az öröm határtalan.

Juniorhoz megérkezett a körzeti orvos, mert már a pályaudvaron is torokfájásra panaszkodott. Csak bébipapit fogyaszhat szívószálon, antibiotikumot kell ennie, és bizony a manduláját is ki kell majd venni. Junior ennek nagyon örül, de Etus ledorongolja, hogy a mandulaműtét az milyen undorító dolog már. Sümeghy érkezik, telefonálna a művész úr drága, mert beteg lett, és le kell mondani a fellépést, de az anyósok gyöngye lazán kihajítja. Sümeghy nem veszi a lapot. Lehet, hogy Etusnak azt kellett volna mondania, hogy „húzz a ’csába, gyökszi vernyák, máshol vakerolj a tetves kagylóba, b+, mert kilógatlak zászlónak a tizedikről!”?

Lenke drámázik, éjjel két óra van, és Erdészke még mindig Fogtündérnél pásztorórázik, Lenke szerint ez minimum felháborító, milyenek már ezek a mai fiatalok. Taki emlékezteti a T-1000-st arra, hogy ő is volt fiatal, de az már annyira régen volt, hogy törlődött a RAM-ból. János hazamenne, Lenke ezt támogatja, de Taki marasztalja. Fogtündér hálásan néz. Pedig tét nélküli volt a parti. Nyugi Gyümi, nem marad el a beporzás.

Címkék: szomszédok
25 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T. Norbert 2009.05.05. 11:10:33

Mi az, hogy 2x01? A Szomszédoknak nincsenek évadjai. Folyamatosan megállás nélkül ment.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.05. 11:15:52

@T. Norbert: Ha olvastál volna, akkor láttad volna, hogy az előző rész címe az volt, hogy önkényes évadzáró, azon egyszerű okból, hogy jobban követhető legyen a történet folyása. Mert az, hogy 234. rész, nem sokat mond. Ahogy láthatod, most az a cím, hogy 2x01 (XIX. rész). Ebből megtudhatod, hogy a 2. évben járunk, tehát 1988-ban, azon belül is nagy valószínűséggel tél van, és egyébként a XIX. rész a kezdetek óta (és a főcím szerint is). Tekintvén, hogy nem olvastál, minderről lemaradtál. Bőhm bácsi erre azt mondta volna: si tacuisses, philosophus mansisses.

Gabba 2009.05.05. 11:28:21

Szerző úr, továbbra is le a kalappal, a hv-t tényleg nem lenne szabad munkahelyen olvasni, de nem tudok estig várni :)

„húzz a ’csába, gyökszi vernyák, máshol vakerolj a tetves kagylóba, b+, mert kilógatlak zászlónak a tizedikről!”

brilliáns!

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.05.05. 11:50:25

@Rambaldi: Ez már nem fejezet? (A 20. már biztos az).

báró Csekonics 2009.05.05. 12:39:54

"amikor a lányod infarktust kapott, én csináltam a bypass műtétet"
LOL :-D

Borcsika 2009.05.05. 12:52:36

és mikor jön már Etelka lovagja, a jó Virág? Az a pasi is szörnyű volt.

a hv isteni, naponta többször is felnézek, hátha már van. kezdek függővé válni. :D

mándruc 2009.05.05. 12:57:50

Nem is emlékeztem, hogy már kb. a harmadik Jánosos részben fatolvajos dráma van. Azt hittem, csak később jönnek...

Elloth 2009.05.05. 13:06:49

Nagyon megy neked a latin Rambaldi. Lassan már a Bőhm nevet fel veheted. :D
A hv isteni, mint mindig.

ACM 2009.05.05. 13:40:01

Nahát, a mindig többes számban beszélő körzeti doki! :)
Ez az Etus - Dénes bácsi párhuzam teljesen megállja a helyét.

kissbe1234 2009.05.05. 14:45:12

"..., és a rész végén megjelentek a „kikacsintások”. Ezekre innentől fogva külön ügyelni fogunk."

???

vagy mégsem volt?

makepeace 2009.05.05. 14:57:10

Megint sirok:)Köszi!!!Zseniálisak!!!

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.05. 15:34:31

@vadász2: Igazad van, ez már fejezet, benéztem.

@Borcsika: Hamarost érkezik a jó Virág doktor is.

@MegmondtamTessékMegmondtam: most nem voltak. Ha lesznek, majd mélyelemzem őket :o)

@Elloth: Innentől csak a "von Bőhm" névre hallgatok :o)

@ACM, @makepeace: köszi.

Acron 2009.05.05. 16:11:40

Ez megint isteni volt! Tudod mit? Én bele sem kontárkodom, ezt úgysem tudnám ilyen színvonalon hozni. Inkább megvárjuk a tiédet (gondolom, mondhatom többek nevében is), még ha esetleg időnként lassabban is készül el.
Isteni volt, függő lettem, nem élhetek Szomszédok-hogyvolt nélkül!!!:)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.05. 16:41:56

@Acron: Köszi :o), de nyáron könnyen lehet, hogy meg foglak kérni, hogy ugorj be egy pár rész erejéig.

+ egy gyors kérdés mindenki felé: bár már így is elszakadtunk a TV folyamától, egy héttel vagyunk lemaradva éppen, van-e igény arra, hogy a TV ütemét kövessük, vagy jó ez így, ahogy most van (heti 4-7 hogyvolt)? A királyi 1-es Videótárából letölthető mindegyik rész, nézni gondolom, úgysem tudja szinte senki (kivéve a váltóműszakosokat, kismamákat és egyéb délelőtt otthon ülő kasztokat), mert délelőtt adják.

mándruc 2009.05.05. 16:58:47

Szerintem jó így, csak legyen hv :) Gondolom napi 2 db képtelenség volna...

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.05.05. 17:45:53

@Rambaldi: persze jobb lett volna, ha sikerült volna tartani az ütemet, de ha már leszakadtál, akkor mindegy, s maradjon így. Így legalább nem kell kapkodnod, ha egy részt nem tudsz időben elkészíteni s tovább csúszol. Én mivel felveszem, muszáj folyamatosan megnézni, de azért ide is be nézegetek.

Elloth 2009.05.05. 18:01:15

Szerintem is jó így. Megvan az izgatott várakozás érzése, hogy már megint mi jót írsz.

Acron 2009.05.05. 18:24:39

@Rambaldi: Megbeszélhetjük, persze, de csak akkor, ha tényleg úgy gondolod, hogy tudlak helyettesíteni:)

Nekem tökéletesen megfelel, ha olyan ütemben írod, ahogy jön. Csak legyen!:)

squeegy beckinheim 2009.05.05. 19:00:26

zseniális !!! Szomszédok hv-ot a népnek!!!

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.05. 20:01:07

@vadász2: Khm. Igazán kegyes vagy. A gond csak az, hogy nem rajongok a burkolt lebaszásokért, de ez legyen az én egyéni szociális problémám.

@Acron: tényleg úgy gondolom, amit küldtél, teljesen jó volt. Believe me.

@Mindenki más: OK

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.05.05. 20:34:32

@Rambaldi: Nem lebaszás akart lenni. Nyilván való, hogy képtelenség napi két részt hetente ötször megírni. Még olvasni is sok! ;-) Eddig is nagy tiszteletem a munkád miatt és további kitartást és kellő szabadidőt kívánok!

Alexa81 2009.05.06. 12:33:16

@Rambaldi: szerintem is jó így az ütem, bár, hogy őszinte legyek, én is mindig nagyon-nagyon várom a hv-det. A kismamák sem mindig tudják megnézni az originalt a tévében...

hangyászsün 2009.11.07. 20:30:03

Bocs, nem olvastam el a hozzászólásokat, de SENKINEK NEM TŰNT FEL? HOGY KISZEL TÜNDE ALAKÍTJA KLARISSZÁT? SZEMÖLDÖKÉNEK TELJES FEGYVERZETÉBEN??!
süti beállítások módosítása