Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kés/alatt 5x14 - Candy Richards (évadzáró)

2008. szeptember 02. 16:36 - Madmoazell

Még mielőtt megtudnánk, mi is történt Juliával egy hete, beesik Stifler mamája Candy, a napibeteg, akit már ismerünk, a Szívek és szikék egyik szereplőnője. Akkor se voltak kicsik a cickói, és hát igen, most sem azok. Gale és Bozina (ő hívja így őket, eskü!) kicsit deformáltak, a szájai túlságosan is csókosak, a többiről meg már inkább ne is ejtsünk szót. Egy thaiföldi doki tette vele mindezt, és csak azért nem a McNamara/Troy, hogy Candy ne bukjon le túlságosan hamar. Mert ő egy ikon. Ó jesssz. Mivel Candynek sürgősen kell a dolog, fiaink bele is vágnak, de hamar abba kell hagyniuk. Egy rendőr jött ugyanis. Valami bibi van. Bingó, Julia.

Eden persze ott van már a kórházban, szorongatja mamuci kezét, és előadja a magánszámát, hogy Julia fejbelőtte magát, és hogy ő (mármint Eden) könyörgött neki, hogy ne, és hogy izé meg hozé. Valljuk meg, jól csinálja, de Sean nem eszi meg a sztorit. Mikor nekiáll üvöltözni Edennel, hogy mondja meg az igazat, Olivia elkezdi védeni pici lányát. Juliánál a szobában már ott ül Christian, de ő is elhiszi az öngyilkosságos dolgot. Sean ki van akadva rá is, mire érkezik a doki, és kiderül, Juliának szerencséje volt, agyi sérülés nélkül megűszta a dolgot, de valószínűleg valamilyen módon lesz tartós károsodás. Azt még nem tudni, kómában meddig fog maradni, de legalább él.

Christian közben tovább dolgozik. A hölgy, aki az új páciens, kerekesszékes, térdtől lefelé nem igazán van neki semmi. Dr. Troy már bele is vágna a kikérdezésbe, mikor az asszony kiböki, hogy 25 éve egy szenvedélyes éjszakát töltöttek együtt, csak kár, hogy Christian ebből halványan se emlékszik. Az asszony amúgy 9 éve veszítette el a lábait cukorbetegségben, sőt, még közös fotója is van Dr. Troy-jal, ezen felbátorodva döntött úgy, hogy most megkeresi. Ja meg mert látta a Playgirl-ben. Ja meg mert úgy gondolta, megismerkedik újra egyetlen pici lányának apjával. Jaja, a hölgy Emme mamája. És valahogy le akarja irtani Matt-et a kiscsajról.

Annie még nem tudja, hogy mamival baj van. Sean most készül neki elmondani, és hát eléggé ki van bukva ahhoz, hogy a kislány rögtön rájöjjön, tényleg mamival van valami baj. Nem nagyon tud belemelegedni a dologba, merthogy kintről beszűrődik valami zaj. Colleen az, aki úgy néz ki, meggyógyult, és bár távoltartási rendelet van ellene, ő beszélni akar Sean-nal, meg rendbehozatni a felvágott csuklóját. Sean az elején még meg is hallgatná, de a nő addig károg és hisztizik, mert a hegei miatt még a végén nem lesz neki munkája (ó jaj szegény), hogy Christian megérkezik, és a fiúk egyesült erőkkel kidobják. Colleen teljesen megzavarodott fejjel néz utánuk.

Emme meg van lepve, hogy az anyukája utánajött. Most épp családi kupaktanácsot tartanak, és Christian próbálná lebeszélni kicsi fiát a kicsi lányáról, de Matt hisztizik. Még mindig hülye, de hát „tiszta apja”. Mikor megmutatják neki az orvosi igazolást arról, hogy testvérek, Matt elviharzik Juliához, Emme meg úgy tesz, mintha tökhülye lenne, megy utána, hogy a támasza legyen. Ezalatt Sean újra forgat. Épp egy pasas seggéből próbál kioperálni a sztori szerint egy Leicát, kéri is a szikét, de azt Colleen nyújtja oda neki. Eszelős hangon mondja, hogy a nemet nem fogadja el válasznak, és most már a biztonságiaknak kell kirángatniuk a stúdióból. Seannak a rendező még odasúgja, hogy emeljen már vádat ellene, be kéne zárni, de dokink csak merengve néz utána.

Emme anyja, Darlene a családi míting után ottmaradt Christiannél inni, mostanra pedig már kicsit be is rúgtak mindketten. Darlene tök rendes, kérdezgeti Christiant, hogy rendben van-e, most hogy Julia kórházban van, Emme meg egyáltalán megjelent, és Christian kicsit kifakad, majd bókol egyet az új maminak, aki nekiáll sírni, hogy ilyet neki már nagyon régen, és mióta csak a fele van meg, azóta már nem is jó nő, satöbbi satöbbi. Christiannek több se kell, jól megvigasztalja – az ágyban. Kicsit morbid, de sebaj. Másnap reggel Darlene bevallja, hogy 12 doboz sörrel alszik el, és hogy régen kummantott ilyen jót, slusszpoénként pedig megkéri őt, hogy plasztikázza meg az arcát, hogy újra szépnek érezhesse magát.

Candy újra szép. Na jó, attól messze áll, de már sokkal jobban néz ki, mint az elején. Pattog is ide-oda, mint egy gumilabda, Sean olyan szemekkel néz utána, mint aki most szívott be életében először. Már épp hessegetné is el a szobájába látogató fiatalembert, mikor kiderül, a pasi Seanhoz jött. Ő ugyanos Bob Levitz párja. Annak a Bob Levitznak, akit Colleen szépen megtömött (de ezt egyelőre csak mi tudjuk). Bob csávója ugyanis még mindig azt tudja, élete párja Darfurban önkénteskedik, ez meg valahogy nem illik bele az ügynök-imidzsbe. A rendőrség nem akar segíteni, és mikor a srác felveti, hogy valaki más írhatta meg szerelme helyett az elbúcsúzó szép üzenetet, Sean arcára a felismeréssel egybekötött rémület ül ki.

A nap végén McNamara már otthon van. Épp a kórházzal beszél telefonon Julia kezelésének ügyében, mikor nyitja a ruhásszekrényt… és abból kiesik Bob Levitz. Teletömve, maciszemekkel. Ajjajj. A rendőrök hamar megérkeznek, és kiderül Colleen a tijuanai határon próbált átmenni, már rajtavannak, hogy elkapják. Christian persze leugatja Seant, hogy ez az egész amiatt a hülye sorozat miatt történik, tönkreteszi az egész életét. Kicsivel később műtét közben már bocsánatot kér tőle, és megbeszélik, hogy mindketten hülyeségeket csináltak tömegével. Már épp belemerülnének Liz észosztásába is, mikor jön Linda a hírrel: Julia felébredt. A fiúk elindulnak a kórházba, egy rakás fotóssal a nyakukban, mindenkit Colleen sztorija érdekli (tegyük hozzá, Stifler mamája Candy pedig senkit).

Olivia persze hepi Julia miatt, Eden viszont nagyon nem. Már úgy tűnik, elmondaná anyucinak mindazt, amit csinált, de a következő pillanatban Olivia már ott ül asszonypajti mellett, és mi nem tudjuk meg, mi is történt kettejük között. Julia feje még mindig be van kötve, ha lehet, még rosszabbul néz ki, mint amikor még beteg volt, és bibi van – amnéziás (retrográd, méghozzá, vágjátok), azaz semmire nem emlékszik a lövés előttről. Azt persze nem lehet tudni, hogy mennyi idő múlva jönnek vissza az emlékei. Christian elviszi Annie-t kajálni, míg Sean Juliával beszélget. Megnézi a varrásait, Julia kérdez egy rakás hülyeséget (például, hogy onnan ismerik-e egymást, mert Juliának műtéte volt), majd Sean kamuzik egy irtózatos nagyot – még mindig házasok Juliával, és még mindig olyan boldogok, hogy csak na.

Ezalatt Christian autókázik Annie-vel egyet a kajálda felé, és próbál beszélgetni a kiscsajjal, de semmi eredmény. A fotósok hirtelen betámadják őket, Christian pedig padlógázzal továbbhajt. Egészen addig, amíg bumm!, és szintén padlógázzal beléjük hajt egy másik autó. Ripityomra törés, meg ilyenek várhatók. Míg ők mindezt megejtik, Matt Emme-t kajáltatja meg, meg hazafelé kis városnézést is tartanak. Emme teljesen beindul egy utolsó kummantásra, de meglepő módon Matt lepattintja magáról. A kiscsajt az se zavarná, ha ők szép ketten eléldegélnének afféle Appalache-stílusban otthon, vérfertőzőkként, Mattnek is elég nehéz őt leterelnie a sztoriról. Aztán csak smaciznak egy utsót.

Sean bemosakszik Annie műtétjére. Tisztelettel jelentem, Christian megvan, eltört a karja, meg van néhány horzsolás a fején, és lelkifurdalása van a baleset miatt. Sean ki van akadva, hogy bolond, és mindenről ő tehet, meg hogy inkább egyedül műtené meg Annie-t, az jót fog tenni. El is kezdi, vág, kimos, visszavarr, helyrestoppolja pici lánykáját. Az első sebbel már készen is van, mikor kiküldi Lizt sebtapaszért és gézért. Liz helyett viszont más érkezik meg. Colleen, kezében egy hatalmas henteskéssel, belevagdos néhányat Seanba, aki ennek örömére nekiáll bliggybluggyolni meg elvérezni.

És most snitt fél évig.

36 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KiWiSaGe 2008.09.02. 17:57:00

Baromi jó évadzáró, baromi jó, hogy volt hiányozni is fog a sorozat is meg a hv is.

Bár az tény, hogy jó sok mindent szuszakoltak bele ebbe a részben máshol egy évad alatt nem történik ennyi baleset, de hát ezért is szeretjük a Kés/alatt-ot.

Viszont Julia emlékezet kiesése várható volt jobbat is kitalálhattak volna

s3v3n 2008.09.02. 21:55:56

hát szerintem meg MESSZE a leggyengébb évadzárója volt ez a sorozatnak, komolyan mondom, ennyi szappanopera fordulatot egy epizódba vegyíteni még a barátok köztnek se sikerült eddig.

wino 2008.09.02. 22:03:03

jah, a juliásat én is sejtettem és nekem is egy kicsit sok(k) volt ez az évadzáró! remélem a köv. évad hosszabb lesz. és kiderül h a jövős rész mennyire volt tényleg jövős rész :P

Special 2008.09.02. 22:10:17

hát ezaz.. eseménydús rész volt. túlságosan is.
Vajh mi lészen a mi Sean-unkkal?

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.09.03. 10:13:06

Az a baj, hogy sajnos ahogy Julia-ról tudni lehetett, hogy nem hal meg, sőt leszbi sem marad(ha jól emlékszem) ugyanúgy Sean-ról is tudjuk, hogy túléli, mert ott volt az az idióta jövőben játszódó rész, amiben mind feltűntek. Szerintem azzal elég durván keresztbevertek az ilyen meghökkentő fordulatoknak :(

Madmoazell 2008.09.03. 10:17:35

Jaj ne csináljátok már ezt, csak nekem jött le úgy, hogy az a jövőbemutatós epizód teljesen filler volt?
Ez nem a LOST :)) Nem hiszem, hogy építeni kéne rá.

Julia amnéziája nagyon béna megoldása volt az egésznek (részemről halt volna meg, legalább tényleg történik vele valami). Az meg a másik, hogy annyi hülyeséget mondattak vele, pl. a lányát oké, hogy nem ismeri fel, de milyen hülyeség már azt kérdezni, hogy hozzájuk tartozik-e (mármint a fiúkhoz), vagy hogy onnan ismeri-e Seant, hogy egyszer megműtötte? mivan?? ez gagyi volt szvsz.

Madmoazell 2008.09.03. 10:31:20

Ja meg engem az is érdekel, hogy Colleen mit csinált Lizzel... remélem, se ő, se Sean nem murdálnak meg.

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.09.03. 10:34:59

Filler volt az a jövőbemutató rész, az fix, csak a Kés/Alatt nem az a sorozat amibe ez illett. Annó asszem a Charmed-nak volt egy ilyen jövőben játszódó része mikor a csajok kétezertizenvalahányba kerültek ahol mindannyian életben voltak, azt az egyikük később mégis meghalt a sorozatban, csakhogy az ezt elbírta. A Kés/Alatt meg dráma szóval nem volt idevaló az az epizód, de ha már ott volt, nem tekinthetnek el tőle, mert az végképp komolytalanná tenné az egész szériát.

Amúgy Julia amnéziája annyira undorítóan durván gusztustalan klisé, hogy el sem tudom képzelni hogy voltak képesek elsütni. Ezt leszámítva jó rész volt, de talán megérte volna két epizódra elosztani, mert az évad tempójához képest túlságosan felpörögtek az események.

Madmoazell 2008.09.03. 10:38:37

Azért filler, hogy kitöltse az évadot. Szerintem csak épp nem tudtak magukkal mit kezdeni.
Ha jól emlékszem, Marlowe is szerepelt abban a részben, aki pedig jól eltűnt a 4. évad óta. Hagyjuk is az ezen kattogást, nem hiszem, hogy van értelme...

evicska 2008.09.03. 11:47:20

Úh, szerintem állati jó rész volt!!! Jó, az amnézia elcsépelt, de az sokkal rosszabb, hogy Julia túlélő, mint a csótány.
Sean-ért most mindenki a kezét tördeli és ez a lényeg, hogy valami nagyon izgalmassal és bizonytalannal zárult az évad. És sokkolóval.
Madmoazell, hálás köszönet, hogy Bob-ról nem tettél fel képet!!! Oda se mertem nézni és reménykedtem, hogy itt se találkozom vele.
Hiányozni fog a sorozat és persze a hogyvoltjaid!!

s3v3n 2008.09.03. 13:18:41

ha filler lett volna akkor miért pont ryan murphy írja meg?

Madmoazell 2008.09.03. 13:26:07

evicska, jövő héten folytatom a második évaddal.)

s3v3n Ryan Murphy 56 epizódot írt legalább. nem hiszem, hogy ennek lenne jelentősége ebben az esetben.
de ha szerintetek nem filler, akkor majd januárban meglátjuk.

s3v3n 2008.09.03. 13:40:18

dehogy írt 56ot. 15öt max.

Madmoazell 2008.09.03. 13:42:57

szvsz többet, de ezen ne akadjunk fenn...

s3v3n 2008.09.03. 13:50:06

miért ne?

igencsak fontos tényező, ugyanis a showrunner/creator ritkán ír. ha ír, akkor azért teszi mert nagyon fontos az adott epizód.

www.tv.com/ryan-murphy/person/30616/appearances.html

18 epizód összesen.

Madmoazell 2008.09.03. 13:52:01

az imdb-re építek, sajnos Ryan nem olyan jó haverom, hogy felhívhassam, és megkérdezzem tőle. de oké, igazad lehet.
Azt viszont még mindig nem gondolom, hogy nem egy filler epizód volt :)

Madmoazell 2008.09.03. 13:52:41

akarom mondani építettem. tökmindegy :)

nemecsek ernő áruló 2008.09.03. 13:56:08

Aaaaa, vazze! Es most Sean 2009-ig fog verezni a padlon? Nem mondom, jol birja a srac! :D

wino 2008.09.03. 15:31:01

lehet h nagyon hülye kérdés, sorry érte, de két napja ezen filózok: mi van Sean harmadik gyerekével, aki ugye összenőtt ujjakkal született, nem emlékszem a nevére. vele mi lett?

Ms Groutesque 2008.09.03. 15:40:41

azt hiszem,h. az egyik kezét megműtötték, amúgy él és virul, Julia neveli elvileg nem? bár ez most furán jött ki, mert nem nagyon mutatták...:S szóval nemtom. mert akkor Sean-nál v. Olivia-nal lett vna, miután Julia kórházba került..

Ms Groutesque 2008.09.03. 15:41:31

amúgy Connor a neve.

ja és a jövőben játszódó részre tényleg nem érdemes építeni, az csak egy "alternatív" jövőkép volt...

wino 2008.09.03. 18:48:33

tényleg, Connor. Szóval mi van Connorral???mert egy árva szó sem esett róla ebben az évadban. csak most amikor Sean magyarázta Juliának h 3 szép gyerekük van.

Madmoazell 2008.09.03. 20:07:21

Ha jól rémlik, az évad első részében még mutogatták is... aztán jól el lett felejtve. Kaptunk helyette töketlen Mattet megint. Már úgy unom a csávót.

Johny B. G. 2008.09.03. 20:58:38

Ahh, basszus, hogy ezt a nyomorult amnéziát minden sorozatban eljátsszák...ennél elcsépeltebb fantáziátlanabb szart ki sem találhattak volna...
Tényleg nagyon szappanra sikeredett ez az évadzáró, mint ahogy az egész évad.
Baleset, amnézia, Carter doktort idéző hátbaszurkálás, egyébként érdekes, hogy a teljesen elmebeteg Coleen, akit egy gyilkosságért köröznek, ide-oda kóvájog, Tijuanaból vissza L.A.be, be a rendelőbe és senkinek nem tűnik fel...


A Connor McNamara 2026 pedig valóban egy alternatív jövőkép volt, ami vázolta, hogy az AKKORI ( negyedik évad végefele) állapotok és viszonyok alapján hogyan nézne ki az életük 20 év múlva, de ez nem jelenti azt, hogy szentírás, és minden el van rendelve előre, és minden jövőbeli történés ezen jövőkép irányába kell, hogy mutasson. Az a jövőkép is folyamatosan változik, a jelen változásai által.

Mystique 2008.09.03. 22:08:00

Akkor csak nekem jött le úgy, hogy Julia csak kamuzza az amnéziáját? Mert elég fura feje volt néhány pillanatban, mikor már előjött, hogy nem emlékszik. Nem tudom, szerintem nem kizárt az se, hogy Eden végül elregélte anyucinak hogy mit csinált az meg odament és meggyőzte valahogy Juliát hogy halgasson szépen. Ehhez a sorozathoz túl egyszerűnek tartanám az amnéziát. Lehet, hogy csak én képzelődöm. Mindegy.

Madmoazell 2008.09.03. 22:11:14

Mystique, ez jó kérdés. Én arra is kíváncsi vagyok, hogy Eden elmondta-e végül anyucinak a kis huncutságait, de szerintem igen. Anyucit se ejtették a fejére, nem lesz itt még végük. Eden az egyik legjobb húzása volt ennek az évadnak.

candyperfumegirl 2008.09.04. 01:12:25

Zseniális az a jelenet, ahogy Candy felkészül a nagy kilépőjére, és le se sztarja senki, a dokikat megrohamozzák a paparazzók, majd Candy teljes harci díszben tök egyedül ott marad. Mindent elmond a hamis sztárságról.

Az évadot én nagyon szerettem, nekem bejött Hollywood is, csak egy picit hiányzott Miami. Az tetszett, ahogy a hollywoodi témákat beleillesztették a Kés/Alatt stílusába. Az évadzáróval volt egy kicsi problémám, ha nem merik meglépni egy főszereplő halálát, akkor legalább ne süssék már el ezt a klisét, hogy túléli, de amnéziája van, arról nem is ebszélve, hogy csak a filmekben lehet túlélni egy fejlövést. Tarantinónál belefér, de itt eléggé hülyén jön ki.

candyperfumegirl 2008.09.04. 01:21:56

És ha már filler, ott van az az epizód, amikor Julia elképzeli, hogy az anyja meghal. Az sem változtatott semmit a sorozat folyásán, mert az anyja él és virul. A jövőbeni epizód ugyanígy filler szerintem, de ez már téma volt múlt héten (?) is.

Madmoazell 2008.09.04. 08:40:05

Matt se halt meg, pedig ő is égő háttal ugrott bele a medencébe, aztán úgy tűnt, vége.

Mikor Julia anyja "meghalt", még abban a részben kiderült, hogy mégse, nem? Szvsz az is tiszta filler volt, pedig nem tudom, ki írta.

Archer-DO 2008.09.04. 12:55:25

Nem vagy egyedül Mystique. Én is erre gondoltam egyből. Vajon mivel zsarolhatta meg Olivia? Mert ez biztos nem amnézia. Az túl gyenge ide.
Egyébként szerintem Liz lép ki a sorozatból, mert Őt is bizti megszurkálta Colleen. Sean pedig tolószékbe kerül egy időre. (Senki ne vegye komolyan, csak hülyültem)

KiWiSaGe 2008.09.04. 13:36:50

Remélem nem szeretem Lizt. Julia meg olyan kis patkány tud lenni, hogy simmán kinézem belőle, bár akkor tuti le fog bukni annyira nem jó szinész

fatetű 2008.09.04. 19:50:20

hmmmm...nekem tul csopogos volt a vege...amolyan nagyon rohejes drama.
en tippem, hogy juliskat szepen fejbelovi pudlifeju edenke ugyebar, es ez a resz meg amolyan "koma-story"...dehat franc se tudja

f3 2008.09.06. 09:07:35

Nagyon bírom a sorozatot, de ez az évadzáró elég kapkodós, elnagyolt volt. Sok klisével.

És ugyebár két évad óta nem volt cliffhangeres évadzáró. Ami még zavaró, hogy mindig jut egy pszihopata a sorozatba, aki megtámadja öket.

A jövöben játszódó rész meg alternatív jövökép volt IMHO. Ryan M megmutatta, hogy ilyet is tud.

Julia igazán meghalhatott volna :) Liz ne lépjen ki. Sean úgyis felgyógyul. Eden meg jó karakter, de azért bukjon le :)

liloo 2008.09.06. 14:14:23

Imádom ezt a sorozatot, de lassan kezd nagyon szürreálisba hajlani. Annyi hihetetlen szörnyűség történik ezzel az egy családdal, mint másik 50nel se összesen.. Kicsit olyan mint a régen a Farm, ahol élünk..:-)
Különben nekem az volt furcsa, hogy Matt-en az égésnek semmi nyoma sem látszik. A hátát és a mellkasát is mutatták és semmi baja sem volt.. Olyan súlyos égés, mint ami neki volt nem tűnik el csak úgy pár hét alatt.. Mégha Sean McNamara a papája, akkor sem...

Brizsitt 2008.09.06. 17:16:36

Már annyiszor megállapítottam, hogy Seannak milyen nehéz az élete. :)Szerintem épeszű ember már ki sem bírná, amin ő keresztül ment. De örülök, hogy ő bírja, és remélem, nem vérzik el januárig. Viszont az amnéziás megoldás miatt én is puffogtam egy sort. Igazán kiírhatnák már Dzsúliát a sorozatból, vagy ne reménykedjek?

Hal24 2008.09.08. 22:28:35

Én imádom ezt a sorozatot,és nem nagyon tetszik hogy most fél évig megint nem látom:S Szeretem bár kezd kicsit nagyon is durvulni de végülis ezért igazán jó:)
süti beállítások módosítása