Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 7x03 - Törékeny egyensúly

2009. szeptember 26. 15:30 - the black ball

Hammond és Carter nagyon sietnek, valaki behatolt a bázisra, ráadásul O’Neill belépőjével. Ja, és úgy 15 éves. Nevén nevezi Cartert, még kávét is hozat magának egy őrmesterrel, de Sam anyai ösztönei előtörnek, és elkezdi tölteni a lelkifröccsöt, hogy kisfiam, jó hosszú szobafogság jár azért, ha katonának adod ki magad. De a srác érzi a kamaszkort, és közli, hogy nem adta ki magát senkinek, ő maga O’Neill. Biztos ami biztos, kávé helyett csak forró csokit kap, de bizton állítja, hogy tegnap este bevágott bár burritot, megivott egy sört, és így ébredt fel. Úgyhogy essünk túl ezen, vigyék Fraiserhez, és hozzák helyre.

Megjönnek a többiek is, Daniel konkrétan a hasát fogva röhög a padlón, hogy ez mekkora vicc. De MiniJack bebizonyítja: Sam egyszer egyesült egy Jolinar nevű tok’rával, akik az életét adta érte. Daniel nemrég még egy másik létsíkon repkedett, de nem volt csapatjátékos, így kirúgták az Oma fan klubból. Teal’c és Bra’tac pedig elvesztette a kukacát, és azóta tretoninon élnek. Carter szerint talán mégis ő az, de Hammond furcsállja, hogy csak úgy 30 évet fiataladott egy este alatt. Daniel közli, hogy volt már furcsább is: egyszer megöregedett, egyszer ősember lett, sőt valamikor testet is cseréltek. Na jó, teszteljünk.

Fraiser szerint van egy kis abnormalitás, de nagyon úgy tűnik, hogy ez a gyerek a DNS-e szerint Jack O’Neill. Fraiser hívat pár szakértőt, addig meg kényelembe helyezzük KicsiÉnt, ergo Sam szerez neki egy Playstationt. Teal’c szerint előnyei is vannak ennek, biztos jobb az egészsége. Meg hát ki ne élné újra mai fejjel az életét? Mondjuk Jack. Elmegyünk a házába. Teal’c a hűtőben kutakodva megoldottnak véli a történéseket, amikor megtalál egy doboz bűzölgő salsa szószt. Szerinte Jack a saját tudományos kísérletének áldozata lett, de Jack szerint az a salsa még jó. Mivel O’Neill valószínűleg alvás alatt fiataladott meg, a hálószobába vesszük az irányt.

Daniel marhára diszkréten Jack alsógatyái között kezd turkálni, Teal’c meg felkapcsolja a villanyt, amitől Jack zöld gömböket és egy asgard fejet vizionál. Vissza a tárgyalóba. Carter nem érti, mi hasznuk lehetett az asgardoknak abból, hogy megfiatalították O’Neillt, meg különben is: miért nem szóltak? Elvégre szövetségesek vagyunk. Mindegy, amíg nem jutunk előbbre, addig Hammond elküldi Samet, hogy tartsa meg Jack előadását az F302-esről, akinek ez nagyon nem tetszik. Hammond szerint a pilóták nem fognak hallgatni egy kisgyerekre, de Jack szerint szükségük lehet a tudására, meg amúgy is szokják csak, hogy ez nem egy átlagos munkahely. De Hammond tarthatatlan.

Jack is. Miután Samet a pilóták enyhén kigúnyolták, és hangot adtak O’Neill-fanatizmusuknak, az emlegetett megpróbálja átverekedni magát a katonákon, de falhoz szorítva végzi, amíg Carter nem szól az érdekében. A pilóták ismét jót nevetnek, de O’Neill közli, hogy az ezredesi rangjelzésnek bizony ott a helye a ruháján, úgyhogy kuss és jegyzeteljenek. Daniel és Teal’c átnézi az X-aktákat, találnak is 8 olyan amcsi esetet, ahol szintén hasonló dolog történt. Kikérdezik mindegyiket, mind ugyanazt a sztorit mondják el: egy fény elvitte őket egy űrhajóra, ahol négy zöld gömb járta körül őket, súlytalanok voltak, és egy szürke, nagy szemű fickó azt mondta, hogy minden rendben lesz.

Viszont egyikük sem fiatalodott meg. Az asgardok nem válaszoltak eddig a hívásainkra, pedig Fraiser szerint jobb, ha sietnek, ugyanis Jack haldoklik. Fáradékony lesz, aztán szépen egyesével leállnak a szervei. Jacob érkezik, hogy felajánlja a sztázisba helyezést, amíg nem jutunk előrébb a megoldásban. Jack egyszer már elfogadta a tok’rák segítségét, mi lett belőle. Mindenesetre nincs sok ideje, szóval gondolkozzon a sztázison. Kér egy kis időt, amit inkább azzal tölt el, hogy meglóg a bázisról. Első útja természetesen egy boltba vezet, ahol megpróbál sört venni, de a boltos kihajítja. Még jó, hogy arra jár egy volt katonatársa, Harlan Beck. Jack saját maga unokaöccsének adja ki magát, és a nagy találkozást kihasználva megkéri, hogy hozzon már neki egy sört. A bázison ezalatt Selmak megfejti azt az abnormalitást Jack DNS-ben: ő egy klón. Na mi van, Jango Fett nem jött be az asgardoknak?

Danielben kezd összeállni a kép: az agardok ugye klónozzák magukat, csak már olyan régóta csinálják, hogy kezdenek szétesni. Mivel a többi elrabolt nem klón, valószínűleg az asgardok leklónoznak bizonyos embereket, aztán visszaküldik őket, amíg az eredetit tanulmányozzák, utána pedig visszacserélik őket. Viszont Jacknél valami hiba volt, ugyanis az asgardok csak úgy nem szeretik felhívni magukra a figyelmet, szóval nem direkt lett fiatal. Elméletileg a csere után elfoghatják az tettes asgardot. Beck beszól a bázisra, hogy látta Jacket. Amikor megtaláljuk, éppen pecázik egy folyónál.

Elmondjuk neki, hogy egy klón, és a csere alatt elfoghatjuk a felelőst. A klón szerint ő az egyetlen esélyük, őt meg csak az az asgard mentheti meg. Daniel szerint ma lehet a csere, mivel a többieknél is egy hét telt el. Hammond ad egy zatet. Este a csere megtörténik, a klón felkerül a hajóra. Az asgard jön, és mondja, hogy nem kell félnie, erre MiniJack pofán lövi zattel. Odalent az igazi Jack egy nagyon furcsa álomról próbál beszámolni, amikor a klón felsugározza őket. Az asgard magához tér, Lokinak hívják. O’Neill kissé ideges, elvégre 7 napig nem volt wc-n, még nem ivott kávét, ráadásul van belőle egy KicsiÉn.

Loki elmondja, hogy kirakta az Asgard Nagytanács a szűrét, amikor kiderült, hogy titokban embereken kísérletezett. Azért tette, mert hasonlítunk az eredeti asgardokhoz, és remélte, hogy olyan klónt tud létrehozni, ami képes elbírni a magasabb intelligenciájukat. Mivel Jack képes volt befogadni az ősök tudását, azt hitte, hogy ő a kulcs. De azt nem tudja, miért sikerült rosszul a klónozása. Mellesleg a klónoknak nem célja a túlélés, ezért mindig egyszer használatosaknak tervezte őket. Jacknek ebből elég, idehívjuk Thort.

Kiderül, hogy biztosították O’Neill genetikai kódját, ez volt az abnormalitás. De nem ő a kulcs az asgardok új generációjához. Thor ígéri, hogy Loki megkapja a fejmosását, és még a klón DNS-t is megpróbálja rendbe hozni, hogy normális ütemben öregedjen. És már mehet is iskolába. MiniJack szerint van mit pótolniuk a gimiből úgyis. Megegyeznek, hogy nem keresik fel többé egymást, aztán MiniJack első napján rögtön becsajozik, és a tipikusan unalmas Smallville tinirockkal a háttérben bemegy matekot tanulni, hogy aztán félévkor meghúzhassák belőle. Vége.

Címkék: csillagkapu
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sephinroth 2009.09.27. 11:48:04

Ez a rész nekem marhára tetszett:D Haláli a fiatal O'Neill:D
Annak a képnek örülök, hogy kitetted, ahol a katonák felkenik a falra!:D
süti beállítások módosítása