Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 1x08 - Úgy rohan az idő

2008. július 06. 16:43 - the black ball

Egy görögösen öltözött fickó éppen egy szobortól kér erőt meg egészséget, amikor mögötte a kapu aktiválódik, és megjön a CSK-1. Daniel nem ismeri fel a szobrot, mert görögből csak négyes volt. A nézelődést egy női ordítás zavarja meg. A görögös fickó, Alekos felesége az, aki a szülés határán van. Teal’c egy oszlop mögül hirtelen rájuk fogja a botfegyverét. Na, ettől a magzatvíz már el is ment. Alekos közli, hogy mi nem Pelops vagyunk. Nos, köszönjük. Segítséget kér, mert a bába jelenleg offline. Mindenki Carterre néz. Mivel a csapat női tagja sem ért hozzá, haladunk felfelé a férfiassági ranglétrán, szóval Daniel a következő. Ő naná, hogy csinált már ilyet, ezzel is végez se perc alatt. Fiú születik. A vállán egy háromszög alakú anyajegy van, állítólag szerencsét hoz. A gyereked a kabalád. Elnevezik Jackson után Dan-elnek.

Elvisznek minket a faluba. O’Neill már szemezik is egy csajjal, aki erre hoz neki egy tállal a helyi specialitásból. Csak neki. Teal’c felvilágosítja, hogy ez a nő közel akar kerülni hozzá. Nahát Teal’c, tudsz te, ha akarsz. Kiokoskodjuk, hogy a szobor, amit láttunk, Pelops szobra, aki goa’uld valószínűleg. Viszont az itteniek nem rabszolgák. Teal’c szerint talán egy jó goa’uld volt. A kijelentést O’Neill harsány röhögése követi. Aztán nők elviszik egy padhoz, ahol Kynthia, aki rámozdult Jackre, lejt egy táncot neki. O’Neill kissé hallucinál hozzá, a specialitás tényleg speciális volt. A jelek egyértelműek: az ezredesünk megízleli a helyi „vendégszeretetet”. Alekos meg hoz egy is alkoholt, mert a „teremtő mindegy gyermekének 100 boldog napot ad”, szóval carpe diem.

Miután Jack feleszmél az ágyban, hogy héló, mi is történt, Kynthia elalszik. Pontosabban mindenki elalszik. Egyszerre. Mivel O’Neill nem csaphatott ekkora bulit, marad a külső tényező. Naplementekor történt az eset. Betegség kizárva, talán az ételben van valami. Hoppá, az ételkülönlegesség. O’Neill összeesik, és ő is elalszik. Másnap szó szerint másnapos. Elküldi Teal’cet és Danielt a templomba, hogy nézzenek körül, Carter meg kérdezősködjön az emberektől. Ő meg addig kiheveri a dolgokat.

A templomban Alekos elmondja a helyi blablát: Pelops megkedvelte az őseiket, ezért ők lettek a kiválasztottak, blabla. Daniel írásos emléket akar, de Alekos azt se tudja, mi az. Daniel rámutat a szobor alján lévő jelekre, és DJuice-reklámosan mondatja vele, hogy í-rás, ííí-rás. Teal’c közli, hogy régies goa’uld nyelvjárás. Szerinte ez valamilyen számsor, vagy ilyesmi. Elkezd nyomogatni pár jelet, erre kijön egy panel, benne az e-book goa’uld megfelelőjével. Egy sima fém lap, ami felett ha végighúzunk egy kristályt, megjelennek a jelek. Teal’c szerint ezt nem mostanában fogjuk lefordítani. Úgyhogy elnézünk Carterhez. A közeli tengerparton gyűjt mintákat. Arra megy Alekos felesége egy gyerekkel. Carter talált egy kagylót, odaadja a néninek, hogy adja át Dan-elnek. Erre közli, hogy az a gyerek Dan-el. Végül is tegnap született, de ma már futkos a parton. Normális.

O’Neill minden hozzáértését és tudományos szakértelmét felhasználva, közli, hogy ez lehetetlen. Kiderül, hogy Alekos felesége 21 napos, Kynthia meg 31 napos. Az szép. Carter közli Danielékkel. Daniel szerint Pelops az ittenieken kísérletezett. Lerövidítette az élettartamot, hogy tanulmányozhassa az emberi evolúciót, a jövőbeli gazdatestek miatt. Jackson továbbmegy. Szerinte egy vírussal csinálta, ami testi úton terjed. Mivel csak O’Neill pajzánkodott egy helyivel, és csak ő aludt el. Közlik vele is, de a Nap pont lemegy, és megint elalszik mindenki. Jack még kiad egy parancsot, hogy menjenek haza, és ott találjanak gyógymódot. Otthon Fraiser mutat két vérmintát. Az egyik egy helyié, amiben kis valamik vannak. A másik az ezredesé, amiben százszor több olyan kis izé van. A doki szerint azért több, mert későn kerültek be a vérébe, úgyhogy most túlórával megy a meló az ereiben.

O’Neill már az ötvenes évei végén járhat. Carter mondja, hogy ez nem vírus, de két héten belül meghal, ha nem találnak ki valamit. Jack visszaküld mindenkit a Földre, hogy akkor dolgozzanak tovább. Később Carter otthon észreveszi, hogy azok az izék nem szaporodnak, hanem sokszorozódnak. Ezek gépek. Éljen a nanotechnológia! O’Neill ezalatt Kynthiával beszél egy kicsit. Kiderül, hogy az a sütemény, amit Jacknek adott, amolyan eljegyzés volt. O’Neill aztán hevesen elmondja, hogy Pelops nem isten, csak kárt okozott az ittenieknek, valójában akár száz évig is élhetnének. Kynthia erre elrohan.

Carterék rájönnek, hogy csak azon a bolygón öregít a nanocucc. Valaminek még kell ott lennie. Ekkor hirtelen elkezdik felemészteni Carter gumikesztyűit, terjednek. Jack ezalatt már megőszült. Jön Alekos, aki ámul, hogy O’Neill mennyit élt már. Ha Alekos több ezer napot élhetne, elhagyná a falu határait, hogy megnézze, mi van ott. O’Neill elküldi, hogy itt az idő, nyomás. Másnap Kynthia megint elmegy hozzá. Jack már úgy néz ki, mint Emmet Brown doki. Kynthia vissza akarja ráncigálni a faluba. Mondanom sem kell, hogy smárolásba torkollik. Otthon Hammond mindent megsemmisíttet, mert ez a nanodolog túl veszélyes. Viszont ezzel halálra ítélik O’Neillt. De Hammond szerint ő is ezt tenné ilyen helyzetben.

Küldenek neki egy videoüzenetet. Nem mehet senki ezer évig arra a bolygóra, és csak szimulációkkal tudnak dolgozni. Búcsúzkodnak, és hát ennyi. Az idillt pár falusi rontja el, akik Pelops szobrához hoznak kaját, meg ilyesmit. O’Neill kiakad. Ordibálja, hogy ők csak rabszolgák. Alekost megérinti az öregúr szava, úgyhogy ledöntik a szobrot a francba. Hurrá. Jack és Kynthia sétálnak egyet a parton, túl a falu határán. Besötétedik, és feltűnik Jacknek, hogy még nem alszanak. Reggelre visszaérnek a faluba. Ott meg még senki nem ébredt fel. Szóval az elalvós dolog a falut fedi le. Valami bizony megváltozott.

Naná, hogy a szobor. Az aljában találunk is egy goa’uld cuccot, nyomás tárcsázni. A többiekkel kiegészülve rájövünk, hogy az a dolog frekvenciákat sugároz, pontosabban kettőt. Este aktiválja az öregítést, reggel meg leállítja. Az utóbbit sikeresen elkúrtuk. De rajta vannak a számok a kígyós e-bookon, szóval Carter manuálisan felébreszt vele mindenkit. Mindenki felkel, boldogság van. O’Neill is visszaváltozik pár héten belül, ugyanis a nanociták csak tettetni tudták nála az öregedést. Búcsúzkodás jön Kynthiától, aki fél, hogy Pelops visszatérhet, de O’Neill ígéri, hogy néha elnéz errefelé egy csapat. Aztán egy búcsúcsókszerűség, és végzünk is, mert Teal’cnek már forog a gyomra a romantikától.

Címkék: csillagkapu
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása