Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 2x02 – Vadászat

2008. augusztus 30. 14:00 - Llew

Faragott szoborral és a háttérben szép tóval nyitunk. Majd robbanást, rohanó embereket és halálsiklókat kapunk. Hőseink jobb sorsra érdemes népeket menekítenek át a kapun a goa’uldok elől. Sam lemarad egy fickót újra éleszteni, de mikor lélegeztetni kezdi, az elkapja a nyakát, és mire kiszabadul a szorításból, már villogó szemekkel tekint a világba. Az akkor érkező O’Neillnek hazudik egy nagyot, majd átrohannak a kapun.

 

A megbeszélésén a csapat arra próbál rájönni, hogy mi lehetett a támadás oka, mert a goa’uldok már 300 éve nem mutatkoztak a bolygón. Teal’c megjegyzi, hogy nem mindig kell nekik ok, mire Carter tőle szokatlan nagyképűséggel megjegyzi, hogy mit tudhat arról ő, hisz csak egy jaffa. Később tesz még pár megjegyzést, amit furcsálló tekintetek követnek a többiektől, de ennyiben maradnak. A megbeszélés végén Jack megjegyzi a századosnak, hogy ideje lenne felkeresni a dokit, mert már hiányolja a szokásos vizsgálatok miatt.

Fraiser doktornő megnézi a nyakát, majd beles a torkába, ami ugyan le van horzsolva, de Sam azt hazudja, hogy torokfájás. Azt is megbeszélik, hogy Carter másnap meglátogatja Cassandrát, aki már nagyon hiányolja őt. Másnap az Légierő Akadémia korházában a doki az egyik ott kezelt nasyai sérültet vizsgálja. A betegnél - súlyos égési sérülései ellenére  - nincs nyoma fertőzésnek. Ez szokatlan, de az sokkal inkább, hogy miután egyedül marad, világítani kezd a hasa.

Carter meglátogatja Cassandrát. A kislány örül is neki egészen addig, amíg a százados magához nem öleli. Ekkor annyira megijed tőle, hogy a szoba túlfelébe hátrál. Carter erre goa’uldos arcot vág és bevillantja a szemeit. Jack telefont kap Janettől, hogy Cassandra valamiért csak vele hajlandó beszélni. O’Neill a kórházba siet, és a lánytól megtudja, hogy Carter goa’uld lett.

Daniel és Teal’c készülődik az új küldetésre, mikor Carter rájuk tör, mint anya a kisiskolásokra, akik éppen lekésik az iskolabuszt. A srácok meg is szeppennek rendesen, majd húznak az indító csarnokba. O’Neill jön és közli, hogy kompjúter hiba miatt nem lesz küldetés, majd egy injekciót nyom Sam vállába. Elefánt adagnyi nyugtató van benne, de a százados mégsem dől ki tőle, hanem goa’uld üzemmódba kapcsol és követeli, hogy engedjék át a kapun. Kicsit még tárgyalnak, majd a nyugtató csak hatni kezd és goa’uld Sam eszméletét veszti.

Újabb megbeszélés, most a hogy kerül bele a kukac témakörben. Jacknek eszébe jut a bolygón lélegeztetett fickó, és rögtön ki is szedetné a parazitát, de abban nincs nagy gyakorlatuk, szóval egyenlőre várnak vele. A tábornok biztosítja őket, hogy nem adják ki Cartert ha esetleg Maybourne előkerülne. Viszont a bázist át kéne nézni, hogy nem lett e szabotálva, és jó lenne kihallgatni a kukacot.

A menekülteket is meg kell ultrahangozni, hogy nincs e másik „vendég”. A feladattal megbízott doktor ezt a világító hasú égési sérülttel kezdi. Szerencsétlenségérre, mert a múmia jól megfojtogatja, majd „ruhát” cserél vele, pont Fraiser doki vizitje előtt. Daniel eközben a nasyaiaktól gyűjt információt Carter goa’uldjáról. A múmia se tétlenkedik, ő szintén a nasyaiakat járja sorra orvosnak álcázva magát, és átvilágítja a fejüket a tenyerében hordott eszközzel. Daniellel is összefut, de nem bukik le. Fraiser doktor viszont egy vérvizsgálati eredményből végre rájön, hogy az égési sérültje valójában az eltűnt orvos.

A bázison Jack megkezdi a kihallgatást, de nem nagyon jut sehova. A fogoly eleinte fölényeskedik, aztán amikor meg jófejnek kezd tűnni, akkor az ezredes nem hisz neki. Teal’c némileg több sikerrel jár, mert vele közli, hogy Jolinarnak hívják és a tok’ra tagja. Ez egy goa’uld csoport, ami szembe áll a rendszerurakkal. Az – időközben – eltűnt nasyiai, pedig egy ashrak (goa’uld bérgyilkos), aki őt üldözi.

Ismét megbeszélés van, a mai téma: Vajon hazudik? Daniel és Teal’c bizakodó, Jack és a tábornok szkeptikus a kapott információk ellenére is, de Carter azért mindenki szeretné megóvni a bérgyilkostól. Amíg ők töketlenkednek, addig az ashrak álcát vált, és katonaként visszatér a bázisra a nasyiaiakkal együtt, akiket új otthonukba indítanak. Kiderül, hogy az ashrak bejutott a bázisra, így a fogoly védelmére a fogdába érkező őrök éppen megzavarják mielőtt végezne Jolinarral és Carterrel. A katonai álca megvédi és ezt kihasználva próbál átjutni a kapun, de Daniel felismeri.

Túszejtés és engedjenek át a kapun jelenet következik, de jön Teal’c és egy zattal rövidre zárja a dolgot. Fraiser dokiéknak sikerül visszahozni Cartert, mert Jolinar feláldozza magát, hogy ő életben maradjon. A végén még Cassandra is meglátogatja, szóval happy enddel zárunk.

Címkék: csillagkapu
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása