Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 7x01 - A bukott angyal

2009. szeptember 19. 14:00 - the black ball

Magam előtt látom, ahogy Michael Shanks ott térdel Brad Wright és Robert C. Cooper előtt, hogy légyszi, hadd legyen megint főszereplő a 7. évadban, a rajongók is ezt akarják. Erre Wright és Cooper összenéz, elnyomnak egy sátáni kacajt, aztán összedörzsölt tenyérrel közlik, hogy rendben Miki, de ennek ára lesz. Erre Shanks a nyitójelenetben pucéran elfekszik magzatpózban egy tehénlegelőn. Nem semmi. Persze csak úgy odavillant Daniel, a semmiből. Természetesen pár falusi pont arra jár, és egyik sem nyom el egy „Te Józsi bazmeg, egy meztelen fickó idevillant az égből” rácsodálkozást. Nem, ők rögtön összehaverkodnak a pucér idegennel. Aki mellesleg arra sem emlékszik, hogy kicsoda. Ej, Daniel, vad búcsúbulid lehetett a létezés magasabb síkján.

De ez még semmi! Hajajj! Jónás marha vicces bundát növesztett a fejére, hogy meggyőzze Wrightékat, hogy ő sokkal menőbb Danielnél. Még a nemrég szerzett kőtáblát is lefordította, aztán végigrohant a bázison az üvöltözve, hogy megvan neki. Carter reméli, hogy nem fertőző. Szóval a táblán nem az Elveszett Városról irkálnak, mert hát az ősök mégse hagyhattak el egy egész várost, és ha igen, akkor is lett volna neve. Nem. Az Elveszettek Városáról vagyon szó, hogyha asgard fordításban nézzük a dolgokat. Na már most: kapucím az nuku, de utalást tesz a szöveg az ősök Vis Uban nevű félkész, de nagyon modern városára.

Csakhogy az a bizonyos járvány meggátolta a város felépülését. Viszont van rá esély, hogy megtaláljuk. Hiszen amikor Jack 200-szoros IQ növekedést ért el az ősök tudása által, egy rakás kapucímet bevitt a számítógépbe. Ha ezt rendszerezve tette, mondjuk időrendileg, akkor Vis Uban lesz az utolsó cím. Megyünk is. O’Neill kicsit zaklatott a járványtól, elvégre az A Járvány. Vis Uban tele van romokkal, meg a korábban látott falusiakkal, akik szintén utazók, csak valamilyen eltorzult ízlésficam folytán ez a hely nagyon bejött nekik, és itt ragadtak. Amíg mi haverkodunk a falusiakkal, addig a CSK-3 belefut a falusinak öltözött Danielbe.

O’Neill lenyom egy közmondáspárbajt a falu vénjével, aztán Reynoldsék előhozzák Danielt. Illetve Arromot (a meztelen), ahogy a falusiak hívják. De mivel nem emlékszik semmire, elvonul a sátrába. Jack elmondja neki, hogy Daniel Jacksonnak hívják, a CSK-1 tagja, ja és tavaly meghalt. Aztán felemelkedett, összebalhézott Anubisszal, és most itt van. És tartozik 50 dollárral. Carter szerint Danielt megbüntették, amiért beavatkozott a halandók életébe. Megy is beszélni vele. Carter nem érti, hogy Daniel miért nem kíváncsi arra, ki is valójában. Jackson attól fél, hogy nem tetszik neki a múltja. Mi van, ha nem akarja azt az életet élni?

Sam úgy emlékszik rá, mint egy okos, törődő, szenvedélyes emberre, aki ismeretlenekért is képes feláldozni magát. Daniel ezt úgy értelmezi, hogy ők együtt jártak. Még amnéziásan sem bír nem csajozni. Mindenesetre úgy dönt, hogy hazajön. Fraiser szerint makkegészséges, de a szemüveg visszakerül. Az átmeneti szállása is úgy néz ki, mint a British Museum, de főleg Sha’re képét találja figyelemre méltónak. Este aztán álmodik róla, és eszébe jut a neve. El is újságolja Teal’cnek, akit most már úgy látszik nem lehet megzavarni, mert a tretonin óta nem képes a kelnorimre.

Daniel nem érti, hogy Oma miért tette ezt vele. Teal’c elmondja, hogy voltak valamilyen szabályok, amiket megszegett, és valószínűleg ez volt a következménye, az amnézia. De úgy látszik Oma talált egy kiskaput, és átverte a többieket. Daniel szeretné tudni, hogy miért akart harcolni Anubisszal, de Teal’c szerint erre neki kellene rájönnie. Másnap a tárgyalóban arra jutunk, hogy a romok eddig nem igazán utalnak fejlett fegyverekre. Daniel szerint ez nem csoda, mivel ez nem az Elveszett Város. Ezt abból szűrte le, hogy ránézett a kőtáblára. Nem elveszítették az Ősök, hanem elrejtették, álcázták, és minden feljegyzést töröltek róla. Kivéve ezt, úgy tűnik. O’Neill azért adta oda Ré szemét Anubisznak, mert Daniel azt mondta, hogy ott a városban majd akkora csúzli lesz, ami még a szemeknél is erősebb. De fogalma sincs, hol a város.

O’Neill erre mindenkit kedvesen megkér, hogy forduljanak el, amíg kiveri az amnéziát Daniel fejéből. Később Jónás meglátogatja Danielt, és elkezd hangosan gondolkozni. Ugye Anubisz megrekedt két létsík között. Tehát nem tudhat mindent az Ősökről, különben már megtalálta volna a várost. Na már most: mi lenne, ha kicsit átírnánk a kőtáblát. Terv születik. Megkérek mindenkit, hogy nyomjon el egy „A rigófüttyös mindenségit” ordítást, mert ez a terv erős koppintása a yavini csatának a Csillagok háborújából. Szóval: az F-302-essel (régen X-302) egy rövid ugrást követően átjutunk Anubisz hajójának pajzsán. A csodafegyvert egész véletlenül pont egy szellőzőakna hűti, amibe ha belelövünk, a fegyver generátorának annyi. De nem tudjuk, hogy pontosan merre van.

Anubisz számítógépei ősül vannak, így a tok’rák nem tudták lefordítani. Így Daniel és Jónás lesz a két szerencsés, akik felosonnak a hajóra, és megkeresik a gépen. A tok’rák kreáltak egy izotópot, aminek hála senki sem fogja észlelni őket. Viszont maga a hajó nem fog elpusztulni. Ezért Teal’c felkereste Yut, aki hajlandó lenne a rendszerurak megamaradt flottáját Anubisz ellen küldeni, ha sikerrel járunk. Minderre van egy hetünk, addig át kell vinni a Vis Ubanra az F-302-est, ki kell alakítani egy kifutópályát, és el kell költöztetni a falusiakat. Ja és persze a hamis táblával ide kell csalni Anubiszt. O’Neill szerint eddig ez Carter legőrültebb terve. Őrültebb, mint felrobbantani egy napot. Mellesleg Yu egy kicsit szenilis lett az idők folyamán, és ezt az első harcosa is észreveszi.

Eltelt a hét, felszállunk. Jack kicsit sajnálja, hogy nem Vörös Vezérként hagyják el a bolygót. Anubisz hajója megérkezik, Yu flottája pedig készenlétben vár valahol a közelben. Pár jaffa legyűrűzik, azokat leszedjük, aztán Danielék felmennek. A 302-esre Anubisz kedvesen ráküld pár halálsiklót, hogy Jack kipróbálhassa a hajó fegyvereit. Még hogy minden kukac gonosz. Ellenben mindegyik hülye, amit Yu meg is erősít, amikor arra utasítja az első harcosát, hogy vigye a flottát a galaxis másik végébe. Neme tehet mást, Teal’cet bezáratja, és viszi a flottát. Daniel megtalálja a szellőzőt, de addig nem lőhetjük szét, amíg nem élesítik a fegyvert. Mivel Herakék nem találtak semmilyen várost, Anubisz visszahívatja a földi egységet, és indul a mandula, célba veszi a bolygót.

Jónásékat közben megtalálták, de Daniel még időben bemászik egy szellőzőbe, azonban Jónást lezatelik. Jack nagyon érzi az erőt, mert elsőre kilövi az aknát, és a mag felrobban. Anubisz nagyon pipa, rögtön megy is megkínozni Jónást. De az nem mond semmit. Persze Anubisznak még van pár a fém tengerisün vallatójából, és itt bizony vége is a mókának. Folyt.köv.

Címkék: csillagkapu
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LOOOVE · http://szerelmes.dolgok.com 2009.09.19. 19:39:00

Nekem egy-két sorozatból elég ez a pár kép :D

zöld paradicsom 2009.09.19. 19:58:11

Nekem ez a kedvenc sorozatom (és az SG-Atlantis), de a te összefoglalód alapján tiszta hülyének érzem magam ezért:-)

bunkobill 2009.09.19. 20:04:54

Kétféle ember van aki nem szereti sci-fit és aki igen, egyébként egyik sem rosszabb a másiknál, de ez a jobbak közül való.

Sephinroth 2009.09.19. 20:10:17

the black ball: Az elején nagyon jó leírást alkottál, Shanks visszavételéről, meg annak az áráról, de úgy még viccesebb lett volna szerintem, hogy ha az a bizonyos "pucéran elfekvős, magzatpózos jelenet a tehénlegelőnös képet teszed be, ahelyett ahol értetlenül bámul a puskacsőbe. Ne értsd félre, nem kötözködni akarok, de nekem ez viccesebb lett volna:D
Egyébként ez jó rész, nekem nagyon tetszett:D

blackshepherd · http://suckit.blog.hu 2009.09.19. 20:19:33

Basszus ezt mind leírni tovább tart, mint megnézni az egészet...

Netuddki. 2009.09.19. 20:27:58

Nos szerintem az úgy volt inkább, hogy MS egy kicsit sokat kért volna, ezért kiírták a sorozatból, de a közönség nyomására vissza kellett venni. Persze lehet a valóságban máshogy volt, de a következő rész végét, ahol összejönnek a csk1-el valahogy így lehet értelmezni. q. jó lesz!

lavór 2009.09.19. 21:00:36

Kár, hogy a 10. évad is rég véget ért, sőt a sorozat is. De végül is miért ne kritizáljunk egy 1000 éves sorozatot. :)

the black ball 2009.09.19. 21:10:54

@zöld paradicsom: Ne tedd! Mi is szeretjük.

@Sephinroth: ja, de nem volt hozzá merszem. :]

korxi 2009.09.19. 21:36:15

Michael Shanks visszatérése kb. úgy zajlott, mint ahogy a post eljén le van írva.

Amúgy meg Index címlap van!

Sephinroth 2009.09.19. 22:14:49

@the black ball: Miért nem?:D Elvégre ez egy szabad ország:D
@korxi: Ez komoly?:D Meg van ez valahol írva? XD

Labzo · http://labzo.extra.hu/ 2009.09.20. 09:51:54

"ez a terv erős koppintása a yavini csatának a Csillagok háborújából."
Akkor ezen már nincs semmi meglepő:
www.youtube.com/watch?v=GM6Do0Veys0

Gabba 2009.09.21. 10:02:18

Az milyen volt már, amikor az elején megijednek Teal’c-től: “Egy jaffa!”

Mire O’Neill nyugtatólag: “Nem jaffa, csak azt játssza a tévében.” :D
süti beállítások módosítása