Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 2x18 – Szabadnap

2008. október 27. 16:00 - Llew

A CSK-1 egy rosszul megvilágított, a letakart holmikból ítélve elhagyott terembe érkezik a kapun át. A cuccok idegen eredetűek, Teal’c sem látott még ilyeneket. Carter talál egy PDA-t, Daniel pedig költői kérdést tesz fel arról, hogy mi lehet odabent, a függöny mögött. „Én vagyok idebent.” válaszolja egy öregember. Fegyveres figurákat talán nem kéne így ijesztgetni, mert reflexből majdnem le is lövik. Teal’c szerint ő Ma'chello aki a goa’uldok ellen gyárt fegyvereket és a rendszerurak időtelen-idők óta üldözik ezért. Daniel megnyugtatja, hogy ők nem goa’uldok, mire az addig az aránylag normális öreg átmegy full kreténbe és elkezdi ismételgetni, amit a többiek mondanak. Megmutatja Danielnek egyik eszközét, de mikor mindketten megfogják, elveszti az eszméletét és összeesik.

Odahaza Fraiser doki szerint Daniel rendben van, de Ma'chelloba beledugdostak minden csövet, amit a Vészhelyzetben láthat az ember. Jackson kicsit szétszórtan viselkedik a eligazításon is, majd a doki javaslatára szabadnapot kér a tábornoktól. Persze csak kamuzik, mert amint a sofőr kiteszi otthon rögtön az első szembejövő nő nyomába ered. Nyomasztó lehet egy katonai bázison melózni.

A Cheyenne-hegyben ez alatt Ma'chello magához tér és azt állítja magáról, hogy ő Daniel Jackson. Na, az öreg tényleg nincs jól. Vagy tényleg ő Daniel, mert olyan dolgokról beszél, amiket Ma'chello semmi képen sem tudhat. Ez alatt a jól ismert Daniel magához képest is hülyén viselkedik, és vadidegeneket szólít le az utcán, hogy megismerje a kultúrájukat. Egyedül egy koldus áll vele szóba, akinek ő Ma'chello néven mutatkozik be. Na, ez érdekes lesz.

A doktornő szerint Ma'chello testileg Ma'chello, csak a sajátja helyett Daniel tudata és emlékei vannak benne, amit feltehetően a gép tett bele. Jackék visszamennek a bolygóra a masináért, hogy amíg Daniel-Ma'chello előkerül, addig megértsék a működését. Carter talál valami orvosi berendezést, O’Neill és Teal’c, pedig védőruhában összepakolják a tudatcserélőt, de amikor megfogják, valami történik. Visszaérnek a Földre és Teal’c közli a tábornokkal, hogy a dolog nem ment túl jól. Ő most O’Neill, mert a gép őket is kicserélte.

Hőseink nem túl boldogok az események alakulása miatt, amit a maguk módján ki is fejeznek. O’Neill-Teal’c a maga kimért módján aggódik, Teal’c-O’Neill pedig cinikus megjegyzéseket tesz. Carter szerint annyira nem rossz a helyzet legalább tud rajtuk kísérletezni. Így aztán össze vissza fogják meg a gépet, de nem cserélődnek vissza, csak az ezredes lesz beteg. Teal’c megnyugtatja, hogy a kukac majd meggyógyítja, de ahhoz a testének a kel’no’rim állapotába kell kerülnie, ami egyfajta meditációszerűség. Ha nem sikerül ezt elérni, akkor meghal.

Ma'chello és hajléktalan barátja betérnek egy gyorsétterembe lakomázni. Az összes vendéget meghívja ebédelni, ami Danny fiú hitelkártájával a zsebében nagyon baráti dolog. A pincér csajnál is bepróbálkozik, de mivel úgy viselkedik, mint aki most szökött a zárt osztályról, nem ér sikert. Elmeséli új barátjának, hogy azért harcolt rendületlenül, hogy mindenkit megvédjen a rendszeruraktól. De innentől fogva csak hamburgert és sült krumplit akar enni. Fél óra alatt igazi amerikai lett.

O’Neill arra tér magához a meditációból, hogy Teal’c az ő fejét akarja leborotválni, hátha örökre az ezredes testében marad. Sikerül erről lebeszélnie, majd engedélyt kér a tábornoktól, hogy részt vehessen Ma'chello keresésében. Nem kapja meg, mondván, hogy nem egészen önmaga. A testrabló a kiadós lakoma után éppen a helyi csajozási szokások felől tudakozódik hajléktalan Fredtől, amikor a hitelkártya használatnak köszönhetően a zsaruk begyűjtik. Ideje volt, mert Carter már azon aggódik Daniel mellet, hogy a barátja meghal.

Meghozzák Ma'chellot, de ő közli, hogy a gépet úgy alkotta meg, hogy ne lehessen visszacserélni a testeket. Alkut ajánl, mely szerint Daniel testéért cserébe átadja a tudását, amivel legyőzhetjük a goa’uldokat. Szembesítik a haldokló Daniellel, akivel erkölcsről, meg áldozat hozatalról beszélgetnek. A beszélgetés közben Daniel meghal, de újra élesztik, amitől visszatér Ma'chello lelki ismerete. Most már visszacserélné a testeiket, de egyedül ő nem teheti ezt meg. 

Ezek után Carternek már pofon egyszerű a megoldást kitalálni. Hivatja O’Neillt és Teal’c és egy keresztbe testcserét játszanak le. Daniel-Machello cserél Teal’c-O’Neillel, majd O’Neill-Teal’c Ma'chello-Daniellel. Majd Daniel-O’Neill O’Neill-Daniellel, Teal’c-Ma'chello Ma'chello-Teal’ckel, és máris mindenki önmaga. Mindenki boldog, kivéve Ma'chello, aki rövidesen el is halálozik. Végül az egész kaland csak pár hamburgerbe került.

Címkék: csillagkapu
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spdf smd (törölt) 2008.10.29. 17:48:05

ezt a részt már láttam. az a legnagyobb amikor o'neill - teal'c kezd el beszélni
süti beállítások módosítása