Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 6x19 - Az átváltozás

2009. szeptember 05. 18:00 - the black ball

Kórház, nagy sürgölődés, valaki transzplantációra vár. Műtősök bemosakodtak, ideje elaltatni a beteget: Teal’cet. Aztán megjelenik az orvos Apófisz személyében, és szemet villogtatva közli, hogy „vágjunk bele”. (haha) Persze ez csak egy rémálom volt, Teal’c el is megy megmosni az arcát, de…hiányzik a homloktetkója. Jónás megérdeklődi, hogy jól van-e. Ugyanis CsupaszHomlokTeal’c hamarosan oda fogja adni az egyik veséjét a nevelőapjának, Bra’tacnak. Segített Jónásnak beilleszkedni, ezért Jónás segíteni szeretne, de CsupaszHomlokTeal’c visszaküldi aludni.

Aztán megfogja a kukac nélküli hasát, erre huss meg hess, a Parancsnokságon találja magát a kelnorimból feleszmélve. Az ebédlőben Carter nem tud az ugyanolyan zselék közül választani. Teal’c is beugrik, és közli, hogy nem sikerült a kelnorim. Ez csak olyankor szokott előfordulni, amikor sérült. Carter szerint igyon egy gyógyteát, és lazítson, elvégre biztos ideges a küldetése miatt, ami a lázadó jaffák utolsó esélye lehet. Erre CSH Teal’c egy tűzoltóságon találja magát, ahol szintén Carter beszél hozzá, és szerinte CSH Teal’c most biztos nagyon ideges. A veseátültetésről van szó. O’Neill tűzoltóparancsnokként újságot olvas, Jónás meg rózsaszín kötényben reggelit szolgál fel.

Aztán megszólal a csengő, egy hídon karambol volt, az egyik autóból folyik a benzin. Odaérvén CSH Teal’c az egyik sebesültet a hátára fordítja, aki nem más mint Apófisz ismét. CSH Teal’c leblokkol, de a másik autóban meg Bra’tacot véli felfedezni, csakhogy begyullad a benzin. O’Neill visszahív mindenkit, de CSH Teal’c odarohan megmenteni, ekkor azonban felrobban az autó, és röpül egy nagyot. Erre a bázison Teal’c elájul. Fraiser szerint semmi baja, de még nem látott jaffát elájulni. Úgyhogy éjjelre a gyengélkedőn kell maradnia. De CSH Teal’cként ébred egy kórházban. Megúszta egy fejfájással a robbanást. O’Neill szerez neki egy kis aszpirint, és útközben találkozik Bra’tackal és CSH Teal’c barátnőjével, Shau’nackal. Shau’nac aggódik CSH Teal’c miatt, szerinte kissé össze van zavarodva. Jack ismer egy remek pszichológust, majd elküldi hozzá.

Bra’tac lehordja CSH Teal’cet, hogy mégis mit képzelt a hősködéssel. Szerinte valami nem stimmel, elvégre közvetlenül mellette robbant fel egy autó, mégsem égett meg, csak a feje fáj. Huss, megint a gyengélkedőn vagyunk. Teal’c közli, hogy álmodott, de nem úgy, mint a kelnorim alatt. Fraiser szerint ez megszokott az embereknél, de egy jaffánál elég furcsa. Elvégez pár vizsgálatot a kukacon, addig behúzza a függönyt. Amit aztán dr. Daniel Jackson, pszichológus húz el. CSH Teal’cnek nagyon ismerős a fickó, szerinte már találkoztak. Jackson szerint talán egy máik életben. Sétálnak egyet a parkban. Jackson nem engedheti, hogy megoperálják CSH Teal’cet. Lehet, hogy fizikailag jól van, de nemrég hallucinált, és folyton rémálmai vannak. De ezekről még később dumálnak, mert Jacksonnak mennie kell. CSH Teal’c visszaindul a kórházba, de az indítócsarnokba érkezik.

O’Neill közli, hogy siessen, mert nem olcsó dolog nyitva tartani a kaput. A féregjárat a kihalt kórházba vezet, ahol összetalálkozik a díszkukacba öltözött Apófisszal. Apófisz közli, hogy ő még mindig az istene, és vár rá a túloldalon. Teal’c ordítozik, hogy nem, nem, aztán huss, és CSH Teal’cként álldogál pár öregember kórtermében. Kezd becsavarodni, kirohan, de a kórház kijáratai zárva vannak. Aztán ismét műtősnek öltözve közli vele, hogy menekülhet a végzete elől. CSH Teal’c erre meglöki a vészkijárat ajtaját, és ismét az indítócsarnokba kerül, ahol Jack ismét közli, hogy siessen, nem olcsó a kapu nyitva tartása.

Teal’c elsápadva a hasához kap, és elkezdi ordibálni, hogy eltűnt a szimbiótája. Végül kiderül, hogy hol is van Teal’c valójában: pár száz halott lázadó jaffa társaságában haldoklik, és közben egy szimbiótán osztozik Bra’tackal. Ezután megint CSH Teal’cként ébred, és Shau’nac közli vele, hogy megtörtént a műtét, megmentette Bra’tacot. De CSH Teal’c nem emlékszik semmire, csak arra, hogy Jack hozta haza. Kiakad azon, hogy talán megőrült, mert az álmában ez a világ álom, ha itt van, akkor meg fordítva. Shau’nac ad neki egy csókot, hogy bebizonyítsa, ez a valóság. Másnap CSH Teal’c meglátogatja Bra’tacot, aki közli, hogy nem fogadja be a szervezete az új vesét. Bra’tac kész meghalni, nem fél a haláltól, de CSH Teal’c igen. Ám Bra’tacért képes meghalni, és nem azért ment át ennyi mindenen, hogy az öreg csak úgy feladja.

Ezután találkozik Jacksonnal. Beszélnek az álmairól. CSH Teal’c elmondja, hogy álmában egy titkos csapat tagja, ami idegen bolygókra utazik. A tagok megegyeznek a tűzoltó kollégáival. Ráadásul ő nem is ember, hanem valami jaffa, akit egy idegen lény tart életben. Jackson szerint akárcsak a veséje ezen a világon. CSH Teal’c szerint mindkettő valóságos, de nem tudja, melyik az igazi. Jackson szerint talán egyik sem az. Csak tartson ki még egy kicsit. (Ezek szerint végig a felemelkedett Daniel tartotta a lelket Teal’cet.) A bázison vagyunk, a valóságban, Teal’cet hazahozták az bolygóról. Jack elmondja Hammondnak, hogy csapda volt a találkozó a lázadó jaffákkal, mindenki kukacát eltávolították, kivéve Bra’tacét. Azon éltek ketten. (Vagy Teal’cén? Zavaros valami.)

Jacob azonnal jön, és új kukac helyett valami mást hoz: tretonint. Azóta feljavították, hogy a jaffáknál is hasson, de még nem próbálták ki. Ez az első teszt. Amikor Teal’c felébred, ismét Daniellel találkozik. Elmondja, hogy Bra’tac jól van, és ez csakis Teal’cnek köszönhető, aki három napig tartotta úgy életben, hogy közben ő bármikor meghalhat. Aztán megígéri neki, hogy mire felébred, minden rendben lesz. És vége.

Címkék: csillagkapu
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sol 2009.09.05. 21:53:21

Én úgy emlékszem, hogy Teal'c kukaca maradt meg és ő rakosgatta kettőjük között a kukacot, hogy Bra'tac-t életben tartsa.

korxi 2009.09.06. 11:34:55

@Sol: Igen, ez így volt. Ennek volt kivetítése a fiktív történetekben, hogy odaadja Bratacnak a fél veséjét, meg kimenti a robbanni készülő autóból stb.

the black ball 2009.09.06. 11:58:41

CARTER: We found over a hundred rebel jaffa dead. Every single one of
them had had their symbiotes removed except one.

O'NEILL: Bra'tac.

Ezért zavaros. Vagy nekem maradt ki valami.

Sephinroth 2009.09.06. 12:31:57

Jonas és a rózsaszín, "újfiús" köténykéjének láttán rámtört a fullsztó röhögőgörcs :D
Én azt hittem, azért vannak ilyen dolgai Teal'cnek, hogy a szimbiótája felnőtt, és gazdatestet akar, de melléfogtam:D

Gabba 2009.09.06. 15:27:39

Ez nagyon jó rész volt, ezzel, hogy csak a végén derült ki, miért hallucinál Teal'c, nagyon jó sikerült adagolni a feszültséget.

Én azon vigyorogtam, hogy a rész forgatókönyvét Christopher Judge írta, és jól bele is írt magának egy kis smacit Shau'nac-kal :)

korxi 2009.09.06. 17:59:46

@the black ball: Mivel cserélgették, simán lehetséges, hogy amikor rájuk találtak, pont Bratacban volt Tealc kukaca (jáj nem úgy értem).

Egyébként azáltal, hogy csak a végén mondták el, mi történik valójában tényleg direkt zavaros volt az egész rész.

Gabba 2009.09.07. 09:57:29

@the black ball:

megnéztem a hivatalos site-on (mgm.stargate.com) az epizódleírást, szerintem is Teal'c szimbiótájáról van szó, bár a leírás tulképp nem egyértelmű:
"Teal'c found Bra'tac, and passed his symbiote between them until help arrived."

the black ball 2009.09.07. 15:46:04

Egyszer azt mondják, hogy egyedül Bra'tac kukaca maradt meg, aztán meg azt, hogy Teal'c a saját kukacát cserélgette.

Jó vagyok szövegértésből, de ez kifog rajtam. :]
süti beállítások módosítása