Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 6x22 - A kör bezárul

2009. szeptember 13. 15:00 - Llew

Skaara nagyon szalad, mert már várják egy nőegyleti gyűlésen. A törzs/klán/pereputty asszonyai éppen a hüvelygomba veszélyeiről az Abydost fenyegető támadásról értekeznek. Anubisz jön, és nekik meg harcolni kell. A srác felveti, hogy ha már meg kell halniuk, azt sokkal kevesebb energia befektetéssel is elérhetnék, de ekkor a háttal álló alakról kiderül, hogy Daniel az, aki közli, hogy nem lesznek egyedül. Ez szép, csak az nem derül ki belőle, hogy csoportos elhalálozás várható-e, vagy valami hasznosabb segítség.

Jack bent ragad a felvonóban, és mikor segítséget hívna, Daniel szólítja meg. Ő először furcsán néz a kagylóra, majd kiderül, hogy barátja személyesen van ott a liftben. A magasabb létsíkon valószínűleg nem kaphat fizut, mert megint ugyan azt a pulóvert hordja, amit korábban is. Azonnal a közepébe is vág, miszerint Anubisz Ré Szemét keresi az Abydoson. Tiamatnak, meg négy másik goa’uldnak volt még ilyenje, és ezek együtt valami nagy erőt képviselnek. Persze hamarabb nem tudott volna szólni, csak most mikor az utolsó hiányzik.

Jack először is felveti, hogy bevezetőnek egy rövid udvariassági csevegés talán bele fért volna, majd kifigurázza Danielt, amiért mindentudó/ható lényként tőle kér segítséget. Az exrégész azért nem tehet semmit, mert Oma megállítaná, hogy a Többiek ne őt rúgják seggbe, amiért tanfolyamot csinált a felemelkedés nagy titkából. Rövidesen Jack már a csapatnak és Hammond tábornoknak tart eligazítást, de minden igyekezete ellenére sem tudja elkerülni a kérdést, hogy ezt honnan a fenéből tudja. A választ hallva a tábornok azonban nem hivatja Dr. Fraisert egy kényszerzubbonnyal. Inkább további információkat szeretne, Carter pedig Daniel hogyléte felől érdeklődik. O’Neill furcsállja, hogy nem nézik hülyének, mire Teal’c is bevallja, hogy ő is látta Danielt, csak azért nem szólt, mert az ezredeshez hasonlóan nem volt biztos benne, hogy valóban megtörtént.

Az Abydoson Teal’c Skaara csipet-csapatával bolygóvédelmi állást épít ki egy szedett-vedett kőfal, és egy ponyva fedezékében pár kézifegyverrel. A társaság nagyobb része meg megy Szemet keresni, de közben Anubisz is megérkezik. Amíg Jonas régészkedik, addig Skaara meghívja O’Neillt az esküvőjére. A kivel megy kérdésnél bekapcsolódó Carter  kérdőn néz Jackre, aki szóbahozta őt, majd esküvőre együtt menő barátokként definiálva magukat kimenti felettesét a zavarba ejtő helyzetből, O’Neill pedig sürgősen távozik, hogy ellenőrizze Jonast. Anubisz csapatai támadásba lendülnek, de az al’keshekből és halálsiklókból álló flottát nem tudják visszatartani, hiába lövi Teal’c csípőből a – kezében vágásonként változó – vállról indítható rakétákat.

O’Neill barátságos son of a bitchezésére megjelenik Daniel, de csak annyit tud segíteni, hogy nagyjából belövi a titkos kamra helyét, mivel marhára nem lett minden tudó, csak a korábbi okoskodását megfejelte ezzel az eltűnős-feltűnős bűvész trükkel. A kamra kinyitásához Indiana Jonesosat játszanak, ami nem is olyan egyszerű, ha közelből hallatszó lövöldözéssel igyekeznek jobb tempóra buzdítani az embert, az ellenség ugyanis már a templom bejáratnál szorongatja őket. O’Neillék derekasan küzdenek, hullanak is a jaffák, de az abydosi srácok is. Még Skaara is kap egy lövést. Jonasék megszerzik a Szemet, és közben találnak egy kőtáblát az ősökről szóló szöveggel. Egy régen élt emberi fajból fejlődtek ki, aminek egyes tagjai megtanultak felemelkedni, mikor egy galaxis szerte terjedő járvány kipusztulással fenyegette őket.

Hiába van meg, amiért jöttek, Daniel lelépett, őket pedig elvágták a kaputól, és beszorították a titkos kamrába. Egy ismerős jaffa, Her’ak fenyegeti őket halállal, O’Neill azonban szabad elvonulást kér, vagy felrobbantja a Szemet. Azért nem szalasztja el az alkalmat, hogy heccelhesse a kukacosokat. Skaara mindeközben csendben haldoklik. Anubisz nem veszi be O’Neill blöffjét. Ha nem kapja meg a Szemet, elpusztítja a bolygót. Erre aztán megjelenik Daniel, hogy világhódító terveinek tragikus befejezésével fenyegesse meg a kukacot. Sajnos mindezt olyan gyenge fellépéssel teszi, amivel a homokozó vödör tulajdonjogáért sem szállhatna harcba egy óvodai konfliktusban.

Ráadásul Anubisz felkészült versenyzőnek tűnik. Tudja ki és mi az exrégész, és azt is, hogy csak szájkaratézik. Daniel viszont nem ismeri őt. Ennek alátámasztására pedig bekapcsolja a belső világítást a nyakán lévő burában, amitől abban egy koponya rajzolódik ki. O’Neill megkapja az ellenajánlatot, de nem alkuszik, mondván a kukacok csak blöffölnek. Ha He’rak minden mondat után a főnökhöz szalad, marha sokáig fognak tárgyalni. Skaara egy láthatatlan felemelkedett lénnyel beszél, majd meghal és ő maga is felemelkedik.

Daniel és Anubisz továbbra is kit tud nagyobbat mondanit játszik, és utóbbi áll nyerésre. Az exrégész szerencséjére Yu Nagyúr érkezik a Rendszerurak egyesített flottájának élén, és ő is beszáll a fenyegetőzősdibe Anubisz ellen, aki azonban ettől sem akar megijedni. Aztán abban maradnak Daniellel, hogyha megkapja a Szemet, akkor örökre megkíméli az Abydost. Daniel visszatér a bolygóra, és kiderül, hogy semmit sem tud a Skaarával történtekről. Vagyis Oma itt van és figyeli, de őt ez most már nem érdekli, mert megtudta Anubisz titkát.

A kukacnak egykor sikerült felemelkednie, az ősök azonban nem akarták bevenni a klubba, így visszapenderítették a halandók közé. Csakhogy útközben valahol megakadt a dolog, és ott ragadt a két állomás között. Most valamiféle energia formájában létezik, amit a maszkja tart össze. Ettől eltekintve még mindig nagy hatalmú, és rengeteg mindent tud az ősök technológiájáról is. Jack itt már nagyon mereszti a szemét, mert Sam nem tájékoztatta, hogy a kőtábla alapján a felemelkedett lények egyenlők az ősökkel. A jaffák odakint mozgolódni kezdenek, Daniel pedig azt akarja, hogy alkuja szerint átadják a Szemet Anubisznak.

Mindegy, hogy a goa’uldok kinyírják, vagy csak megszorítják egymást egy időre, Jackéknek azalatt meg kell találniuk az ősök Elveszett Városát, amit a kőtáblán említenek, és ami tele van olyan fegyverekkel, amikkel legyőzhetik Anubiszt is. Jacknek a város is tök új információ, így teljesen értetlenül néz. Carter biztos az esküvő hiányában elmaradó randin bánkódott, azért ment ki a fejéből az információ átadása. Ugyan még Daniel sem tudja hol van a város, de majd segít megkeresni, most viszont betartatja Anubisszal az ígéretét, hogy a többiek békében elmehetnek és az abydosiaknak sem esik baja.

O’Neill coming outol a kamrából és átadja a Szemet, a jaffák pedig az egyezség szerint simán elvonulnak. He’rak átadja a szajrét a főnöknek, akinek igazából csak a közepében lévő kő kellett, így a jaffa zsebre vágja a megmaradó tányérnyi arany gyűrűt. A kő a spéci hajó, spéci fegyverzetéhez kellett, ami pár lövéssel elsöpri az őket körülvevő – meglehetősen kicsinek tűnő – hatakok jó részét, a maradék meg nagy iramban menekülőre fogja. O’Neillék hazafelé tárcsáznak, és a kapu körül csak az abydosiak ruháit találják. Miután végzett a hatakokkal, Anubisz parancsot ad az Abydos elpusztítására.

Ekkor azonban megjelenik Daniel, hogy megállítsa. Már gyűjti a kezében az energiát a kamehamehoz, de mikor rálőné, a burafejű csak az arca(helye)elé emeli kezét – mintha csak a Danny fiú mosatlan köpenyéből eredő szagokat próbálná távol tartani finoman –, az energia meg visszahullik régészünkre, aki rövid tiltakozás után egy villanás keretében elenyészik a levegőben. A főjaffa rögtön hasra is vágja magát, hogy: Hű, Főnök te aztán tényleg hallod-e bazmeg! Anubisz azonban – goa’uldoktól szokatlan szerénységgel – megjegyzi, hogy ezt most pont nem ő csinálta, nem úgy, mint a következőt. Azzal megnyomja a trónszéken lévő bazi nagy piros gombot, mire a Halálcsillag hajója tüzet nyit az Alderaanra Abydosra.

O’Neill már úgy lép át a kapun, hogy szikrázik a piramis, és már a járat is szakadozik, mire haza ér. Azonnal vissza is tárcsáznak, de a járat nem nyílik meg. Egy gyors eligazításon arra jutnak, hogy a jelek szerint Daniel nem tudta betartani az alkuját, vagy megakadályozni az Abydos pusztulását. Sőt, talán meg is halt – már ha ez lehetséges felemelkedett lényként – miközben megpróbálta. Szerencsére a kőtáblát haza vitték, így neki állhatnak keresni az Elveszett Várost, már ha Jonas le tudja fordítani a szöveget. (Nem angolul van? Ki írta ezt a forgatókönyvet?)

Sokadszori próbálkozásra – órák, napok múlva – sikerül megnyitni a járatot és a MALP semmi nyomát nem mutatja robbanásnak, így visszamennek. Odaát mindenki éli életét, mintha mi sem történt volna, még Skaara is rendben van. Ehhez képest azt mondja mindenki meghalt. A robbanás előtt Oma segített valamennyijüknek felemelkedni, de Danielről nem tud semmit. Elköszön O’Neilltől, közben eltűnik a tábor is, majd ő is. A kapu kikerül a piramisból, és addig ott marad míg a csapat hazatér.

Címkék: csillagkapu
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the black ball 2009.09.14. 18:23:28

Mi volt ez az instant felemelkedés? Akkor Daniellel miért játszadozott annyit Oma?

Sephinroth 2009.09.14. 19:33:58

@the black ball: Daniel és az
"ellenállhatatlan varázsa" megfogta Omát is, aki maga mellett akarta tudni:D
Amúgy meg úgy hallottam, hogy Shanks besokallt, és nem akart a Csillagkapuba ragadni. De senki nem kérte fel, így visszakönyörögte magát.

Llew 2009.09.15. 08:13:39

@the black ball: most biztos jó napja volt Omának, vagy sürgető volt (bár Daniel is haldoklott, szóval ez még se). Egyébként meg talán megmagyarázható később történtekkel, bár nem hiszem, hogy annyira előre gondolkodtak volna.
süti beállítások módosítása