Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 6x14 – Hatalmi harc

2009. augusztus 16. 11:00 - Llew

Kezdésnek röviden emlékeztetnek minket arra, hogy Kinsey szenátor mennyire köcsög egy alak, hisz Hammond tábornokot is megzsaroltatta, hogy jobb ráhatása legyen a Parancsnokság működésére, majd Jack Fehér Házi látogatását is megfúrta, és azon töprengett, vajon az ezredes meddig menne el, hogy megakadályozza az elnökké választását. Ezek után valaki szépen lepuskázza, és amíg a testőrök csak pislognak a napszemüvegük mögött, addig O’Neill sétál ki egy sikátorba, kezében a fegyvert rejtő táskával.

Majd arra tér vissza a bázisra, hogy társai a szenátor haláláról szóló híreket nézik a TV-ben. Minderről ő nem tud, ugyanis szabin volt. Sok ideje azonban nincs is emészteni a hallottakat, mert Hammond tábornok érkezik két katonával, akiknek az a feladata, hogy letartóztassák az ezredest, és gyanúsítottként átadják a washingtoni zsaruknak. A csapat persze nem hiszi, hogy O’Neill követte volna el a gyilkosságot, a bizonyítékok azonban arra utalnak. A lövés helyszínéül szolgáló hotel biztonsági felvételén szerepel az ezredes, és egy tanú látta, amint a tavába dobta a gyilkos fegyvert, amit meg is találtak.

A gond csak az, hogy azon kívül, hogy útállta Kinsey pofáját, Jacknek nem volt indítéka a gyilkosságra. A zsarolási ügyet ugyanis úgy tette helyre, hogy ő is megzsarolta a szenátort, hogy kiteregeti a piszkos kapcsolatait a sajtónak, ha nem száll le Hammondról és a Parancsnokságról. A helyzet politikailag kényes, és így a piros telefon sem segíthet, ezért a tábornok beszünteti a CSK-1 bolygójárását, és elküldi őket Colombosat játszani. Mivel azonban sem Teal’c, sem Jonas nem nézhetett sok krimit, azzal kezdik, hogy meglátogatják O’Neillt és letörten közlik vele, hogy rosszul áll a szénája, amin a magányos horgászat, mint alibi nem nagyon javít.

Ha pedig nem ő volt, akkor valaki, aki pont úgy néz ki, amire már láttak megoldást. Jonas az alak másoló szerkezet hallatán csak kapkodja a fejét, mert arról ő még nem hallott, pedig már a bázison lévő wc papírt is kétszer elolvasta. A hiba azonban nem az ő készülékében van, az esetről ugyanis nem készült jelentés, nehogy valaki megtudja, hogy bizony a bázis védelmében csúnya nagy lyukak voltak. A lényeg, hogy Carter elszalad az 51-es körzetbe, ahol aztán kiderül, hogy az elmúlt fél évben valaki az összes eszközt hamisra cserélte.

Jonas – Teal’ckel megtámogatva – kedvére olvasgathatja a kutatók személyi aktáját, amíg Carter Washingtonba megy, hogy beszéljen Barett ügynökkel. Az NID-s jól érthetően kidobja az irodájából, de közben egy cetlin randit kér az őrnagytól. A parkban, a lehallgatóktól távol aztán elmeséli, hogy a Prométheusz eset óta, a Fehér Ház megbízásából titkos nyomozást folytat a szervezeten belüli titkos csoport után, és Kinsey neki dolgozott. Mielőtt lelőtték bizonyítékokat akart átadni.

Jonasék nyomra bukkantak. Három hete egy megrendezettnek tűnő balesetben meghalt az eszközön dolgozó Dr. Langham. Barett ügynök és Carter meglátogatnak egy fegyerkereskedőt, aki felismeri O’Neillt, mint a gyilkos fegyver vásárlóját. Megvesznek egy másik puskát, amit megfogott, de az ezredesé helyett Mark Devlin NID ügynök ujjlenyomatai vannak rajta. Dr. Fraiser az epilepszia gyógyszerei alapján megtalálja az álnéven bujkáló Dr. Langhamet, így a két földönkívüli meglátogatja. (Visszautalós poén, mikor Teal’c Jonas érdeklődésére elmondja, hogy Daniel tanította vezetni: „Mikor? Úgy emlékszem 1969-ben.”)

A háznál egy ismeretlen nyit ajtót Langham álnevén, de Jonasnak elköszönés után beugrik, hogy első érkezésekor látta a férfit a Parancsnokságon. Ő azonban már szökik is a hátsó ajtón, de amíg a könyvmoly kergeti, Teal’c fénysebesen elé kerül, és egy ütéssel leteríti, amit később „rábeszélés”-nek titulál a tábornok előtt. A menekülő ember maga Dr. Langham, csak rajta van egy álcázó. A bázison először ügyvédet követel, de aztán mégis elmond mindent, pedig Teal’c csak csúnyán néz rá. Mark Devlin felrobbant egy házat és meglép, Barett ügynök viszont ügyesen kihasználj a helyzetet, hogy Carterre vetődhessen.

Langham szerint egy üzletemberekből álló, Bizottság nevű szervezet áll a dolgok mögött, aki korrupt NID-sek segítségével, idegen technológiákkal akarják feldobni cégük őszi kollekciójukat, és új samponjukat. A nevekért cserébe felajánlják, hogy elrejtik egy idegen bolygón. Eközben Carter és Barett kapcsolata bizalmi válságba kerül, ezért az őrnagy kénytelen megosztani az álcázók eredetének történetét, és a Langhamtől szerzett információkat, cserébe megtudja, hogy Kinsey nem is halt meg. A fenébe, pedig ennyi haszna lehetett volna ennek a kavarásnak.

Most viszont igyekezniük kell, mert a Pentagonból Davis őrnagyot küldik Kinseyhez, de helyette az álcázott Devlin ügynök jelenik meg. Innentől felváltva látjuk azt, amint Devlin a Bizottság tagjaival beszél, akik Hammond tábornok zsarolására vagy megölésére utasítják, illetve azt amint Carterék elkapják Devlint. Aztán mikor elhangzik a lényeg megjön Barett ügynök és csapata, Devlin meg visszaváltozik Carterré. Hurrá, mindenki örül, kivéve Jacket, akinek a sajtó előtt kell bratyiznia Kinseyvel, hogy tisztázhassa magát. Szerinte nem biztos, hogy megéri.

Címkék: csillagkapu
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2009.08.16. 14:11:25

A "Kinsey egy geci"-részek mindig jók, ebből már csak Maybourne hiányzott.

"Langham szerint egy üzletemberekből álló, Bizottság nevű szervezet áll a dolgok mögött"

Nem Tröszt?

victorsirius 2009.08.16. 17:58:36

Elegem van a küzdelmes hétköznapkból, de akar a faxom virtuális Agyarországot építeni, elég egy is belőle. Inkább Stargate-maratont tartok egész héten. Most értem a 10e02-höz.
Egyébként utálom a Kinsey-részeket, a színész annyira jól hozza figurát, hogy még a részeket is utálom, amikben szerepel.

Gabba 2009.08.17. 08:50:08

Teal'c nézése kemény...

"egy üzletemberekből álló, Bizottság nevű szervezet"
Ennél csak az lett volna jobb, ha egy képzőművészekből álló, Bizottság nevű zenekar állt volna a háttérben :)

Llew 2009.08.17. 09:36:32

@kla: "They call themselves the Committee"
A Tröszt csak később jön.

Bar Kochba 2009.08.18. 22:44:28

Ja, és a magyar szinkronban sikerült a Trösztöt "Bizalom"-ként fordítani.

korxi 2009.08.24. 21:00:03

@kla: Egyrészt kinsey nem ugyanaz mint Maybourne, másrészt meg a Dallasban is mindenkinek Dzsoki volt a kedvence.
@Bar Kochba: Huafas.

Sephinroth 2009.09.04. 22:26:47

@victorsirius: A Kinsey-részekben mélységesen egyetértek veled. Boldog voltam, mikor elterült, mint Hortobágyon a furulyaszó.
De úgy tűnik benne is van valami Apófisz-hajlam, hogy nem képes kinyiffani.
süti beállítások módosítása