Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 4x15 - Láncreakció

2009. március 21. 16:00 - the black ball

Bejövő féregjárat, a CSK-1 az, megtámadták őket. Íriszt kinyitjuk, erre egy tucat energialövedék csinál ementálit a parancsnoki hídból. Hammondnak vissza kéne kapcsolnia az íriszt, de még vár vele. Jól tette, a csapat átér. Mindennapi esemény, nem is törődnek vele. Kivéve Hammondot, aki közli, hogy belefáradt abba, hogy embereket küldjön az ismeretlenbe, és ezzel veszélynek tegye ki őket. Úgyhogy megtiszteli a CSK-1-et azzal, hogy ők tudják meg először: azonnali hatállyal lemond a Csillagkapu-program vezetéséről. O’Neill szerint itt bűzlik valami. Nem veszi be, hogy csak azért mond le, mert hatszázadszorra is jaffák támadtak rájuk.

De Hammond tántoríthatatlan. Mindenki elbúcsúzik tőle a maga módján. Teal’c szerint a Chulakon ha egy harcos visszavonul, a többi énekel neki. Szerencsére(?) nem a Chulakon vagyunk, úgyhogy csak meghajol. Aztán megismerkedünk az új góréval, egy bizonyos Jack Bauer dandártábornokkal, aki beiktatásán a világ legszívhezszólóbb, legösztönzőbb és legszebb beszédét mondja el: „Én vagyok az új parancsnokuk. Alig várom, hogy együtt dolgozhassunk. Köszönöm.” És ezzel Köcsög tábornok megkezdi pályafutását.

Kezdésnek áthelyezi Cartert a laborba, hogy tökéletesítsen egy naquadah-bombát. Danielt besuvasztja egy irodába, és csak mint tanácsadó dolgozhat a bázison. Teal’cet pedig átrakja a CSK-3-ba. O’Neill kissé kiakad ettől, úgyhogy meglátogatja Köcsög tábornokot. Tudatja vele, hogy ha ők nem lettek volna, akkor most egy kukac lenne a fejében, és nem a feje lenne a seggében. Az eredmény garantált: Jack kap egy pár hét kényszerpihenőt.

A szabadsága alatt meglátogatja az igaz és egyetlen Hammond tábornokot. Felvázolja a helyzetet, és még mindig nem hiszi el, hogy azért lépett le, mert elege lett. Hammond beadja a derekát, és elárulja, hogy pár hete megkereste őt az N.I.D., hogy erőszakosabban gyűjtsük az idegen technológiákat. Hammond elküldte őket a francba. Másnap két fickó elvitte az unokáit, megkocsikáztatta őket, majd hazavitték őket. Nem volt választása. Megkéri Jacket, hogy ne folyjon bele. Áh, ő? Dehogy fog.

Meg is látogatja a jó öreg Maybourne-t, aki egy szövetségi cellában csücsül árulásért a múltkori orosz incidens miatt. Naná, hogy még a börtönben is mindent tud a dologról. Mivel a másik kaput lezárták, az N.I.D. az oroszokkal egyezkedett, de most már az se működik, úgyhogy a Parancsnokság került célkeresztbe. Jack további infókat akar, de Maybourne csak akkor segít, ha kimehet a börtönből. „Odahaza” Carter közli Köcsög tábornokkal, hogy nincs elég finomított naquadah a bomba befejezéséhez. Köcsög tábornok szerint van egy bolygó, ami tele van vele: a P3S-452. Kár, hogy az egy kukacerődítmény.

A CSK-3 megy oda, az egyiküket ki is nyírják. De Köcsög tábornokot csak az ásvány érdekli. Teal’c ugyan hozott belőle, de csúnyán néz. O’Neill rávette az elnököt, hogy Maybourne kijöhessen, úgyhogy elmegyünk az egyik rejtekhelyére. Pofás kis lakás egy számítógéppel és egy hűtőnyi sörrel és mustárral. A legjobb párosítás. Maybourne a frigóból kikap egy floppyt, aztán fellépünk a netre N.I.D. infókért. Megtudjuk, hogy ezek fórumokon és chateken szoktak dumálni. (Martin is ezek egyikén hallott a csillagkapuról?) De Maybourne ki van zárva a rendszerből, úgyhogy hekkerkednie kell.

A bomba közben elkészült, és Köcsög tábornok már ki is jelölte a tesztbolygót. Alkalmas az emberi életre, és 80 km-es körzetben nincs település, szóval nyugodtan szétbarmolhatjuk. Carter szerint ez nem biztos, hogy elég. Még el kéne végeznie pár szimulációt, de Köcsög tábornokot rohadtul nem érdekli. Robbantunk és kész. Maybourne közli Jackkel, hogy nem tudja megbuktatni az N.I.D.-t, csak sakkban tarthatja. Megjelenik egy fekete dzsip pár elit rohadékkal: lenyomozták Maybourne-t. Menekülőjárat, dzsipet lopunk, hot dogot eszünk. Mivel ránk tapadtak, Maybourne szerint meg kell látogatniuk egy fejest. Aki mellesleg égy régi, kedves barátunk: Kinsey szenátor.

Elindult a bomba, de Carter le akarja állíttatni, mert a légi felvételek szerint naquadah-bánya működött régen a bolygón. Ha a bomba robban, az láncreakciót vált ki, és az egész bolygó felrobbanhat. Carter szerint Köcsög tábornok végig tudott erről. Az említett úgy véli, hogy ez lehet a kulcsa a kukacok elleni harcnak. Akkor jobb, ha tudja, hogy a kapu nem biztos, hogy elpusztul, és akkor a nem kellemes sugárzás átjöhet rajta. Köcsög tábornok szerint a kockázat elfogadható.

Kinsey éppen sznob bulit tart, jó az időzítés. A felesége igazi IQ-huszár, szóval Jackék nyugodtan használhatják az igazi neveiket: Starsky és Hutch. Kinsey kutyája, Oscar az egyetlen jó arc a házban, vele Jack össze is barátkozik, aztán félrevonulunk dumálni. Jack mindent tudni akar az N.I.D.-ről. Kinsey tagad. Maybourne felfrissíti az emlékezetét: tudja, tőlük kapta a kampánypénzt. Kinsey szintén tagad, és távozásra szólít, úgyhogy O’Neill fegyvfert fog rá. Nem megyünk el üres kézzel.

Köcsög tábornok felrobbantja a bombát, és mily meglepő, a kapu épségben maradt. De mi nem sokáig maradunk, mivel irdatlan magas gammasugárzás jön át. A kapu nem reagál, íriszt lezárjuk, evakuálunk, aztán irány a pánikszoba. Carter szerint ha az írisz megadja magát, akkor az egész Földön Resident Evilt lehet játszani. Egyetlen esélyük az, hogy kivárják a 38 percet, hátha lekapcsol magától. Még 17 perc van vissza. Kinsey szerint Jack jó nagy bakot lőtt. Ha ennek vége, elintézi, hogy Carter alaszkai vécésnéni, Daniel egyiptomi szőnyegárus, Teal’c meg ukrán stand-up komikus legyen.

Maybourne újra megpróbál belépni a rendszerbe, de kell Kinsey jelszava. Olyasvalaki neve lehet, aki nagyon közel áll hozzá. Mivel a leszármazottaiból túl sok van, a felesége meg bétaverziós, Jack szerint csak a kutya lehet. Bizony, Oscar a jelszó. Kiderül, hogy Kinsey másfél éve N.I.D.-s, tudott az orosz kapuról és Hammondról is. Jack megzsarolja: visszahelyezi Hammondot, vagy egy másolat megy a sajtóhoz. Ezalatt megérkezik újabb három fekete kocsi, hogy izgalmasabb legyen a helyzet. Úgyhogy Kinsey kérné vissza a másolatot. De O’Neill előbb megejt pár hívást.

Letelik a 38 perc, a kapu azonban nem kapcsol le. Valamiért még 34 másodpercet rászámol, aztán lesz csak vége a mókának. Köcsög tábornok elismeri, hogy köcsög volt, és sajnálja. Jack és Maybourne kisétál Kinseyvel a háza elé, ahol az elitkommandót beelőzi egy rakás újságíró, akiket Jack csalt ide azzal, hogy Kinsey indul az elnökválasztáson. Hogy van-e esélye, az már következő részben ki is derül. Kedvenc kopasz tábornokunk pedig ismét a helyén. Ami pedig Maybourne-t illeti, ő elküldte magának e-mailben az N.I.D. anyagot, úgyhogy egy jobb helyen töltheti le büntetését:

A viszontlátásra!

Címkék: csillagkapu
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2009.03.22. 08:25:29

Én titokban reménykedtem, hogy Teal'c mégiscsak rázendít a búcsúztató dalra. Akkor vágtak volna igazán WTF fejet a többiek :)

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2009.03.22. 12:18:53

Ez szerintem egy qrva jó rész volt. Főleg ahogy beszambáztak a partyra, azon szakadtam.

Llew 2009.03.23. 10:47:36

A vége jelenet csak szerintem hajaz kicsit A bárányok hallgatnak befejezésére?

the black ball 2009.03.23. 18:27:46

@Llew: Mallozzi szerint nem volt véletlen. Mondjuk nekem fel sem tűnt, ott a pont.
süti beállítások módosítása