Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 1x20 - Politika

2008. augusztus 17. 14:45 - the black ball

Az előző eszméletlenül jó rész után visszaveszünk egy kicsit a pörgésből. Beleöltek egy csomó flashback-et, arról hadd ne hogyvoltozzunk újra, majd hivatkozunk szépen. Szóval. Daniel a gyengélkedőn az előző részben szerzett koordinátákkal dobálózik. Ez valóság, hinni kell neki, mert különben botfegyverekkel a hátsónkban végezhetjük. Carter az egyetlen, aki nyitott a párhuzamos világ elméletére. Amíg meg nem tudja, hogy odaát éppen Jack-kel készült házasodni. Sam szerint ekkora eltérések miatt más lehet a két világ történelme. Daniel szerint egy közös ponton múlik, Ré halálán, az meg ott is végbement. O’Neill még a házassággal van elfoglalva, mert az szabályellenes. Megjelenik Samuels alezredes. Ő ráncigálta vissza parancsra Jacket az első részben a programba. Amúgy ellenzi ezt az egész hóbelevancot. A marha. Azt makogja, hogy valami meghallgatásra jött. Egy Kinsey nevű szenátor ugyanis erre tart. Érdekli a programunk, de nem nyerte el a tetszését. Van ilyen ember?

Ez a Kinsey a Költségvetési Bizottság elnöke, még az elnök sem bírálhatja felül. Ez történik, ha a pénzre építed az országod, hehe. Az elnök szerint ha bevonjuk a szenátort, akkor megértő lesz, és kipengeti továbbra is az évi 7 milliárdos rezsinket. Nos, nem lett megértő. Daniel már jön is a friss goa’uldos-leigázós sztorijával. O’Neill szerint ezt hagyjuk meg végső fegyvernek. Megjön Kinsey, leülünk. O’Neill kerül a szenátorral szembe, szegény Hammond meg Teal’c bicepsze mellett kapkod a levegőért. Kinsey egy kicsit nyalja a saját hátsóját, mert megteheti. Mi inkább belerúgnánk, de mi nem tehetjük meg. O’Neill meggyanúsítja Samuelst, hogy direkt félrevezette Kinsey-t a programmal kapcsolatban. Még nem tudja, hogy a szenátorunk alapból idióta. Carter beveti azt, amihez a legjobban ért: a sokat felfedő kis trikók világát tudományt.

Szerinte többet haladtak az asztrofizikával pár hónap alatt, mint az eltelt 50 évben. Daniel meg beveti a csajozási szokásait az ókori kultúrák tanulmányozását. Erre Kinsey Pandora szelencéjének történetével jön. O’Neillt ez nem érdekli, a kapu már nyitva van, történt, ami történt. És nem veszthetjük szem elől a goa’uldok általi fenyegetést. Kinsey szerint csak hatásvadászok vagyunk, hogy pénzt csaljunk ki. Igen? Jack szerint küldjük a bürokrata valagát a P4A771-re, aztán meglátjuk, hány másodpercig bírja.

Kinsey szerint évek óta hallgatja, hogy építeni kell high-tech fegyvereket a kaput döngető barbárok ellen. Már rég vége a hidegháborúnak. O’Neill közli, hogy ezúttal tényleg itt vannak, goa’uldnak hívják őket, és bizony döngetnek egy bizonyos kaput. Kinsey szerint ezért kell lezárni. Daniel mondja, hogy űrhajókkal jönnek. Kinsey szerint majd jól megszívják, ha az USA hadseregével húznak ujjat. Fő a szerénység. Majd betöltünk ugye egy vírust az anyahajó számítógépébe. Kár, hogy az űrből is kiirthatnak minket. Elszabadulnak az indulatok kissé, amikor Kinsey burkoltan hazugnak nevez minket. De megígérte az elnöknek, hogy végighallgat minket. Micsoda öröm. Na nézzünk pár küldetést. Végigvesszük a chulaki szökés eseményeit. Kinsey szerint egy ember segítségével simán el tudtak menekülni, ráadásul a halálsiklót is gyerekjáték volt leszedni. Csakhogy akkor a miénk volt a meglepetés ereje. Kinsey szerint eddig mindig könnyedén elbántunk velük. Ők lennének a legnagyobb ellenség?

Nos, igen. Mivel egyszer már ki is nyírtak minket. Ha van személyi pajzsuk, akkor akár hajókat is felszerelhetnek velük. Kinsey megkérdi, hogy egyáltalán láttunk-e már egy hajót is. Jóhogy. Ré hajóját az Abydoson, na meg Nirrti monstrumát képernyőn. Azon kívül láttuk már, hogy a goa’uldok egész civilizációkat is elpusztítottak. Ez nem elég? Végre Teal’c is felszólal, aki közli, hogy azért szállt szembe velük, hogy felszabadítsa a népét. Kinsey egy bunkó paraszt, őt csak az USA népe érdekli. Teal’c szerint akkor hallgasson rájuk, mert ha ideérnek a goa’uldok, akkor ez az ország az elsők között fog elpusztulni. Mindegy neki, folytassuk. Egyszer ugye majdnem felrobbantotta egy kukac a hegyet. Aztán a betegségek, amiket behurcoltunk. Ez épp elég ok, hogy lezárjuk a kaput. Vagy amikor O’Neillt megfertőzték a nanociták. Az persze kimarad a sztoriból, hogy két bolygó népét is megmentettük.

De Kinsey-t lehetetlen meggyőzni, tuti, hogy republikánus. Szerinte ilyen áron nem éri meg folytatni a programot, az embereink nem elég jók, és amatőr eszközökkel dolgozunk. Mindent elkövet, hogy bezárják ezt a helyet. A rohadék. Na de jön Daniel az aduásszal! Na igen, az alternatív valóságból szerzett információ majd biztos jobb belátásra téríti. Tárcsázzuk fel a címet, és járjunk utána. Kinsey megkérdi, hogy hány hajó jön, merről jönnek, meg ilyenek. Daniel nem ismeri a részleteket, mert voltak eltérések a két világ között. Jaaa, értjük. De attól még jönnek. Kinsey szerint hadd jöjjenek. Ez hülye. Szerinte alábecsüljük ezt a szép nagy nemzetet. Teal’c szerint ő becsüli alá az ellenséget. Kinsey szerint ha jönnek, akkor majd ötórai tea mellett elmondjuk, hogy hát haver, eltemettük a kaput, ne gyilkoljatok már le minket, jó?

Ha harc lesz, akkor meg mi győzünk. (Ennél a pillanatnál jövünk rá, hogy Maybourne Kinsey-hez képest még egész normális fickó.) Ha meg nem jönnek, ami valószínűbb, akkor legalább annyit elértek, hogy Pandóra szelencéjét lezárták. Miután elmegy a debilküldöttség, Teal’c közli, hogy haza akar térni, ha a Föld nem harcol tovább. O’Neill is vele akar menni. De Hammond nem engedheti, az elnök világosan megmondta: ha Kinsey nemlegesen dönt, azonnal abbahagynak minden munkát. A CSK-1 odaáll az ablakhoz, rájuk zoomolunk, szomorú zene szól, átváltunk a kapura, és... Folyt.köv.

Címkék: csillagkapu
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2008.08.17. 17:27:35

Kinsey egész szereplése alatt annyira jól alakítja a faszkalapot, hogy az ember várja, hogy Jack vagy Teal'c mikor vágja pofán.

the black ball 2008.08.17. 19:38:54

Jaja. Ronny Cox már a Robotzsaruban is jól játszotta a seggfejet. De itt helikoni magaslatokba emeli. :]

Én is akarok kommentelni 2008.08.19. 07:17:58

Kövezzetek meg, de Maybourne is mocsok volt, de ő teljesen másképp fogta meg a dolgokat.. és őt habár szemét volt, fura módon kedveltem is egyben... és lám mi lett a vége.... :P
süti beállítások módosítása