Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 4x17 - Teljhatalom

2009. március 28. 17:30 - the black ball

Abydosra ugrunk egy kicsit, mert Kasufnak egy fantomhang Sha’re nevét suttogja, és hát: who you gonna call? A környéken nagy a pánik, mindenki azt hiszi, hogy kukacék eljövetelét jelzi a hang. Egy spontán forgószélből ijesztgeti a jónépet, de most Sha’re helyett Danielt becsmérli. Az említett azonnal elkezd barátkozni a tornádóval, mert nagyon hülye vagy nagyon bátor. Kivételesen az utóbbi, mert a vihar nem más, mint Shifu, a buddhista harcesis. Kicsit megnőtt.

Ugye benne a kukacék összes tudása, de Oma arra tanította, hogy felejtsen. Attól még hazavisszük. Shifu megfogalmazza Hammond munkaköri leírását buddhistául: A lángot a szikra gyújtja, de a gyertya csak addig ég, amíg a kanóc. Fraiser vért vesz, amit Shifu kérne vissza, de nem kapja. A doki megállapítja, hogy nanitok voltak a vérében, attól nőtt meg ilyen gyorsan. De már nem aktívak, valószínűleg Oma kapcsolta ki őket. De fontosabb, hogy mindent tud, amit Apófisz tudott akkor, amikor megdöngette Mrs. Jacksont.

Az egyezség értelmében megosztottuk a tok’rákkal is a hírt. Ők ki tudják nyerni Shifuból a tudást fizikai fájdalom nélkül, de Daniel szerint gondolniuk kell az érzelmi sokkra, ami a srácot érheti emlékezés közben. Hammond szerint okos gyerek, ha elmagyarázná neki, biztos engedné.

Daniel beszél vele. Elmeséli, hogyan történtek a dolgok Sha’re-val, és hogy olyan volt, mint egy hosszú álom. Shifu szerint az álmok tanítanak. Addig győzködi a fiút, amíg az rácsap egy fényeset Daniel homlokára, aki ettől kidől. A gyengélkedőn ébred, ahol űrben keringő gúlákról fantáziál. Szerinte Shifu átadta a tudását. Tanulva a múltkori esetből, most azonnal elkezdik papírra vetni Daniel mondandóit. Kezdetnek egy védelmi műholdrendszer terveit készíti el, amit eddig még egy kukacnál sem láttunk. Nehéz folyékony naquadah hajtja, és fényévekről képes leszedni egy pajzzsal felszerelt anyahajót. Best buy.

Carter szerint rengeteg mérnökre és fizikusra lesz szükségük. Viszont Daniel úgy véli, a tok’rákat nem kéne belevonni. Ugyanis volt már köztük goa’uld kém, és ha rájönnek, mink van, akkor buktuk. Meglátjuk. Később Daniel kissé megszállott lesz, egy darab lefordítandó szóért hazavágja Teal’c kelnorimját. Nem mellesleg azt vizionálja, hogy Teal’c mint az első jaffája, meghajol előtte. A tárgyalóban mindenkivel lekezelően bánik, tiltakozik a tok’rák bevonása ellen, sőt a ruszkikat sem komálja. Davis őrnagy szerint megegyeztek, hogy minden technológiát megosztanak velük, ha nem használják a másik kaput.

Danielt ez nem érdekli, meg különben is tudja, hogy kell deaktiválni egy csillagkaput. (Billentyűzárral.) A bolygót akarják megvédeni, nem a politikával szarakodni. Egy éven belül már tesztelni akarja a rendszert, úgyhogy még kiosztogat pár parancsot a Pentagonnak. Azért nem semmi a fickó. Később a kukac tenyérfegyvert próbálgatja, mert már tudja, hogy működik. O’Neill aggodalmát fejezi Daniel viselkedésével kapcsolatban. De Daniel szerint csak azt teszi, amit Jack évek óta hajtogat, hogy építsünk bazi nagy fegyvereket, aztán lőjük szét a kukacok seggét. Aztán megint vizionál, most Jacket vágja falhoz a tenyérfegyverrel.

Eltelik egy év, és Daniel álmában már goa’uld nagyúrként kínozza Apófiszt. Egy 3 emeletes villában tengeti napjait, amit a fél légierő őriz. Carter jön látogatóba, viszont Danielt rohadtul nem érdekli szegény lány. Itt van Shifu is, aki szerint a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Ezt a tévéből tanulta. Carter becsörtet, és közli Daniellel, hogy tudja, mit tervez, és ezt nem ússza meg szárazon. Persze nem tudjuk meg, miről van szó. Carter másnap már Maybourne volt cellájában csücsül.

Jack meglátogatja. Kiderül, hogy valami történt Teal’ckel, ami szintén Danielhez köthető. Carter arra kéri Jaket, hogy állítsa le, mielőtt még késő lenne. Az említett meg kamerán keresztül figyeli a beszélgetést. O’Neill másnap elmegy Danielhez. Egész véletlenül aznap van a kilövés napja, úgyhogy Daniel meginvitálja, hogy nézze végig. A nappali közepén gyűrűk jönnek elő, aztán máris több emelet mélyen vagyunk Jackson bácsi titkos pánikszobájában. A parkettának meg annyi.

Daniel örül Jacknek, pláne azután, ami Teal’ckel történt. De most sem tudjuk meg, mi az isten történt vele. Legalább megtudjuk a másikat: Carter szerint Daniel világuralomra akar törni. Daniel ezt nonszensznek tartja, a hadsereg nem engedte volna, hogy minden irányítás az ő kezébe kerüljön. A vezérkari főnök, az néger fickó sok sikert kíván, azt fellőjük a műholdakat. Sikeres. Daniel pezsgőt bont, aztán közli Jackkel, hogy mostantól ő is hőssé vált. Ugyanis az elnök le fogja leplezni a Csillagkapu-programot, mivel már meg tudjuk védeni magunkat.

Illetve csak leleplezné, mivel a ruszkik és a kínaiak riadót fújtak a tucatnyi műhold fellövése után. Mivel ezzel megszegtük az egyezményt, az oroszok követelik a műholdak leállítását, vagy leszedik őket. Az elnök engedélyével kilőjük az támadó orosz műholdat. Az oroszok nagyobb haderőt mozgósítanak. Daniel szerint megelőző csapást kell mérniük, de az elnök szerint a védelmi rendszer miatt ez felesleges. Daniel szerint nem. Egy laza mozdulattal felülbírálja a hálózatot, így szert téve a teljes irányításra.

Becélozza Moszkvát. Jack megpróbálja lebeszélni, de Danielben győzött kukacság. O’Neill előkap egy pisztolyt, és egy egész tárat rázúdít, de Danielnek személyi védőpajzsa van. Jack szerint nem lehetnek benne biztosak, hogy Shifu a harcesis. Lehet, hogy egy goa’uld trükk az egész: Shifu beletesz egy csomó dolgot Daniel fejébe, aki erre fegyvereket épít, és elpusztítja a Földet. Daniel szerint csak egy hiba van Jack gondolatmenetében: azt feltételezi, hogy ő nem ezt akarta. És bumm, Moszkvának annyi. Hell yeah!

Aztán ismét a gyengélkedőbe kerülünk, ahol Fraiser szerint Daniel kómában van, mintha álmodna. Francba, pedig milyen jó volt a Gonosz Daniel. A tárgyalóban egy tok’ra szerint a za’tarc-detektorral megállapíthatják, hogy tényleg Shifu-e a harcesis. A vizsgálat során Shifu elmondja, hogy nem bántotta Danielt, csak tanította álmában. Az ember igazi énjét a harc határozza meg, amit a tudata és a tudatalatti vágyai vívnak. Shifu tudatalattijában a gonosz túl erős. Tehát csak úgy győzhet, ha nem harcol - fejezi be a már felébredt Daniel. Röviden: nem adhatja át a tudást, oszt jónapot. Búcsúzás, Shifu fénnyé változik, aztán elrepked a kapuhoz. Vége.

Címkék: csillagkapu
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2009.03.31. 20:35:23

Mindig Daniellel történnek az ilyen hülyeségek. :) Amúgy elég jó rész volt, még akkor is, ha az elejétől tudjuk, hogy úgyis visszacsinálják az egészet.
süti beállítások módosítása