Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 3x20 – Anyai ösztön

2009. január 18. 11:00 - Llew

Nehéz idők járnak a lázadókra jaffákra. Bár a Halálcsillagot elpusztították azt hitték Apófisz halott, a Birodalmi erők kiűzték őket titkos bázisukról ő Sokar katonáit vezetve megtámadja a Chulakot. Bra’tac mester és sebesült tanítványa a Földön keres menedéket.

Jack káromkodik a visszatérés hallatán, Teal’c pedig rohanna harcolni. Ha még lenne miért, de nincs. Apófisz jött, látott, győzött. Dr. Frasier nem tudja megmenteni a sebesült jaffát. Az elhunyt mellett Bra’tac elmondja Teal’cnek, hogy öregnek érzi már magát ehhez az egész lázadás dologhoz, és szívesen ráhagyná az érdemi melót.

Mivel halhatatlan goa’uldunk alaposan lemészároltatta a népességet és átkutattatta a bolygót, valószínűnek tűnik, hogy keres valamit. Nyílván a harsesis gyereket, de nem tudja, hogy az a Kheben van, akár hol is legyen az. Persze a világ kicsi, és Bra’tac meg elég öreg, így már erről a helyről is hallott valami régi legendában. Néhány jaffa ott tanulta meg a lélekvándorlást. A goa’uldok előtt titokban tartották a helyet, de azok mégis megtalálták. Pechükre, mert akik oda mentek nem tértek vissza. Így a hely, tiltó listára került.

Az abydosi goa’uld és az O’Neill által feltöltött ős címek összevetésével meg is találják Kheb koordinátáit, szóval indulhat a heti erdőkerülés. Velük tart a CSK-2 is, így van esély némi földi áldozatokat követelő tűzharcra. Ők maradnak kaput őrizni, a fő- és visszatérőszereplők pedig elindulnak egy állítólagos templom irányába. Bra’tac és Teal’c jó cserkész vezetőkhöz méltóan nyomolvasó leckét tartanak O’Neilléknek. Nyolc jaffa jár előttük. Négyen pamut zoknit hordanak a csizmában, hárman bal lábbal keltek fel. Kettőnek, pedig nincs nője, mert bementek az erdőbe és egy csajjal tértek vissza.

Hamarosan meg is találják őket, de valaki vagy valami kicsit túlsütötte őket. Megvan a nő holtteste is, de őt a jaffák lőtték hátba. Valószínűleg ő vitte a gyereket, aki most nincs sehol. Bra’tac szerint úgy két napja halott, így Apófisz hamarosan új katonákat küldhet az eltűntek keresésére. Hőseink megtalálják a távol keleti stílusú templomot, benne egy szerzetessel. A fickó hangzatos, de érthetetlen rébuszokban beszél, amiből csak annyit tudnak kihámozni, hogy cipőben nem kéne odabent topogni. Hát Cain mester jöhetne segíteni, de legalább fordítani. O’Neill szerint érdemes lenne a gyerekről érdeklődni, de arra a kérdésre se kapnak egyenes választ. Jack ki is megy Carterhez és Teal’chez, Daniel és Bra’tac azonban maradnak megvilágosodni.

A dolog azért nem megy olyan simán, hogy ilyen betévedt turisták ripsz-ropsz elérjék. Az öreg jaffa mesternek először is ki kéne szednie a szimbiótáját, hogy egyesülhessen Oma Desalával. Akkor viszont meghal, de ha a köztes időben sikerül megvilágosodnia, akkor nincs gond, mert utána már nem kell a test. Hát, ő délutánra mást tervezett, szóval ez most kimarad. Daniel nem adja fel, és hamarosan el is kezdik az első leckét. A feladat egyszerű, az elméjével kell meggyújtania egy gyertyát. Persze nem megy neki. Pedig ha bízna abban, hogy Oma Desala – akiről még mindig nem tudjuk kicsoda – meggyújtja, akkor minden sima ügy lenne.

Rájuk esteledik, és Jack úgy dönt, hogy több mint elég időt hagyott Danielnek a játszadozásra. Aki be is mutatja, hogy nem töltötte haszontalanul az időt, mert most már nyugodt szívvel dobhatja ki az öngyújtót meg a gyufát. O’Neill nagyon büszke rá, de megjegyzi, hogy nem cirkuszi trükköket tanulni jöttek, és ha Daniel nem tudja kideríteni a gyerek hol létét, akkor majd ők jól átkutatják a templomot. Az sem számít, ha cipőben kell bemenni minden terembe. Erre aztán Jackson komolyabb trükkhöz folyamodik és megrepteti Jack fegyverét a szobában. Ez már inkább lenyűgözi az ezredest, mint a gyertyagyújtogatás. A szerzetes szerint erre már ő is képes és szeretné, ha O’Neill is megismerné Oma Desalát. A csevelynek a templom felett elrepülő halálsiklók vetnek véget.

Bra’tac és Teal’c felderít, Carter aknákat telepít, Jack meg igyekszik sürgetni a távozást, de a szerzetes szerint az idő nem fontos, csak az élet számít. Pedig fontos lehetne, mert egy egész hataknyi jaffa készül bevenni a templomot. Bár a helyzet fokozódik, Daniel mégis folytatja a tanulást. Most már nem csak a gyertyát, hanem a homokot is képes meggyújtani. Azonban üveget még nem tud csinálni. Szerinte minden instrukció oda van írva a falakra, Carter viszont valami titkos technológiára gyanakszik. Furcsállnám is, ha nem így tenne. Daniel szerint „Ő” nem engedi el vele a gyereket, amíg nem látja, hogy képes megvédeni. Teal’cnek rossz híre van. Kétezer jaffa közeledik.

Danielnek megjelenik egy fényes, lebegő medúzaszerű valami. Átváltozik egy női arcú, nagyjából emberi alakká, és eltűnik az egyik falban. Régészünk követi, így a többiek nem találják, pedig menni kéne, mert a jaffák már a spájzban az erdő szélén vannak. Jack kiadós seggberúgást helyez kilátásba Jacksonnak, aki eközben végre megtalálja a gyereket. Aztán nagy nehezen leesik neki, hogy nem lett ő itt se jedi, se varázsló, se szuperhős. Mindössze a nő, – aki feltehetően Oma Desala – mutatta meg a hatalmát. Daniel mentségére legyen mondva, hogy valóban egyértelműbb lett volna, ha a homokba írja, hogy ő a bébiszitterek királya vagy inkább királynője és nem lesz gond a babával.

Odakint látványosan beborul az ég és megérkeznek a jaffák is. A többségük azonban valószínűleg eltéved a templomkertben, mert a kétezerből mindössze heten találják meg a bejáratott, ahol hőseink rejtőznek. A szerzetes udvariasan felhívja figyelmüket, hogy nem látja őket szívesen, amire a vezetőjük a Sokartól ellesett arroganciával válaszol és lelövi. O’Neillék is akcióba lendülnének, de Daniel kirohan az épületből és kéri, hogy tegyék le a fegyvert, mert a megjelent idegennek akkora a hatalma, hogy nem kéne összetűzésbe kerülni vele. A jaffák persze keménykednek és lelőnék a fegyvertelen csapatot, de az utolsó pillanatban egy tovasuhanó fehér fény mindenki előtt elnyeli a botfegyverek lövedékeit. Danielnek még van annyi ideje, hogy búcsút intsen a rosszarcoknak, mielőtt villámok sújtanak le rájuk, majd a halálsiklókra és feltehetően a további ezerkilencszázkilencvenhárom jaffára is.

A szerzetes eltűnik, mint Yoda mester a takaró alatt és egy fénylő medúza jelenik meg helyette. A női alak is kilibeg a gyerekkel a templomból, majd átváltozik és elrepül. A szájat tátó CSK-2 és az időközben megérkezett erősítés még látja, amint átlibbennek a csillagkapun. A CSK-1 is haza indul, de előtte még Daniel megkeresi a bakancsát.

Jövőhéten évad záró, addig ezzel a képpel búcsúzom.

Címkék: csillagkapu
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the black ball 2009.01.18. 12:20:07

"Négyen pamut zoknit hordanak a csizmában, hárman bal lábbal keltek fel. Kettőnek, pedig nincs nője, mert bementek az erdőbe és egy csajjal tértek vissza."
Brutális. :]

Onix Titan 2009.01.18. 12:47:57

Ezek most a Dagobah-t? tárcsázták WTF? Am jó volt a hogyvolt, áthúzós edition!

korxi 2009.01.18. 18:57:22

"Velük tart a CSK-2 is, így van esély némi földi áldozatokat követelő tűzharcra"
:)

És ezzel ellentétben most azok is életben maradtak. Amúgy én is mindig sajnálkozva nézem a CSK1-nél magasabb sorozatszámú CSK csapatokat. Legalább 1-2 tagjuk általában már akkor halálra van ítélve, amikor kiteszik a lábukat a kapun.

kla 2009.01.18. 19:30:36

Kivéve természetesen a CSK-3-at, a Csillagkapu Program igazi hőseit!

Szombat! 2009.01.19. 11:13:27

Nagyon jók a hogyvoltok, és eddig sztem ez sikerült a legjobban, végigröhögtem.

Ezt a részt sajnos nem láttam, de így is élmény volt :)

Llew 2009.01.19. 12:50:23

Örülök, hogy nem csak humorosnak tűnik, hanem a visszajelzéseitek alapján akkor tényleg az is az iromány.
A CSK-2 most szerencsés volt, de lehet később már nem, mert a vezetőjük nem rémlik a későbbiekből.
És nem tudom mennyire tűnt fel, de Bra'tac tanítványa nem más, mint Chief Tyler.

kla 2009.01.19. 15:08:51

Azaz Tyrol, de tényleg ő az. :D Boomer is lesz majd később. (az egyik kadét abban a részben, amikor behülyítik az újoncokat)

Llew 2009.01.19. 15:21:10

Frak it, hát nem elírtam. Őt ráadásul később újrahasznosítják egy ellenséges jaffa szerepében.

kla 2009.01.19. 18:47:43

A CSK-2 parancsnoka meg Camulus lesz majd 5 év múlva. És a Pegazus volt elsőtisztje. (imdb)

korxi 2009.01.20. 20:53:34

Hö, ez tényleg a chief. Nekem ez magamtól fel se tűnt, nem csak a rész nézésekor hanem most sem, így kimerevített képen. Ez a jaffa fém úszósapka jól eltakarja az ember kilétét.

Llew 2009.01.21. 09:14:23

Ezen a képen tényleg nem annyira egyértelmű, de amikor már holtan mutatják a műtőasztalon fekve, akkor látszik a haja is, ami majdnem olyan, mint a BSG-ben.
süti beállítások módosítása