Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 3x10 – Egy örökké tartó nap

2008. december 14. 11:00 - Llew

Katonák kommandóznak keresztül jaffa holtesteken egy kis medencében álló karám felé, amiben Kasufot, Daniel apósát még vagy egy tucat férfit és nőt tartanak fogva. Kiszabadítják őket, majd az öreg közli Daneillel, hogy elvitték az unokáját. A közeli sátor előtt Sha're áll, de mikor Jackson közelebb ér, egy jaffa rohan ki bentről. Régészünk lelövi, de a másodikat már Teal’cnek kell elintéznie. Az emelkedő tetejéről eközben másik három kukachordozó tűz alá veszi O’Neillt és a többi katonát. Carter egy páncéltörővel kilövi az állványos botfegyvert, de a következő pillanatban annyi jaffa rohan rájuk, amennyi az eddigi részekben tán összesen nem szerepelt (~100). Komoly csata helyett azonban csak egy mészárlást kapunk, mert a két CSK csapat lekaszálja őket.

Daniel végre újratölti a pisztolyát és rohan a sátorba, ahol Sha're, illetve Amonet a goa’uld várja. Daniel a gyerek után érdeklődik, de helyette a nő a kézifegyverrel kezdi pirítani az agyát. Jackson próbál a felségére hatni, de csak a kukac van otthon. Teal’c érkezik, még éppen időben, hogy a goa’uld arcába pörköljön a botfegyverrel, de ezt nem látjuk, mert ronda lenne, meg mert jön a főcím.

Fraiser doktornő világít a kamerába, vagyis Daniel szemébe, szóval a gyengélkedőn vagyunk. Ott van mindenki, és mivel Jackson nem nagyon emlékszik a dolgokra, csak a felesége jelenlétére, így vázolják a történteket. O’Neill közli, hogy mostantól özvegy, Teal’c pedig bűnbánóan elmondja, hogy csak így tudta őt megmenteni. Daniel szerint nincs gond, mert bepakolták a szarkofágba, amire a többiek nem mondanak semmit, csak tolószékbe teszik és elindulnak valahová.

A hullaházba mennek, ahol az egyik tepsiben Sha're fekszik, és bár kicsit zöld, de meg van a feje is. Daniel nem érti, miért nem hagyták a bolygón, hogy a szolgái feltámaszthassák. Mert mi győztünk, büszkélkdik O'Neill és Teal'c, kinyírtunk mindenkit aki mozgott. Daniel Teal’cet vádolja, hogy túl korán cselekedett, és nem kellett volna megölni Sha'ret. Később Carter megy látogatóba, láthatóan aggódva barátja miatt, de régészünknek nincs nagy kedve csevegni, inkább alszik egyet. Sha'reről álmodik, amint a fejét izzítja, majd arra ébred, hogy a felesége az ágya mellett ül.

A csapat elmeséli, hogy a tok’rak egy szarkofággal felélesztették a nőt, és eltávolították belőle a parazitát. Magukra hagyják a párt, és Sha're a fiúról kezd beszélni. Aztán olyan fejet vág, mint aki most tér magához és nem tudja hol van. A következő pillanatban, pedig az eltorzuló szoba magába szippantja. Daniel felébred, és a felesége után érdeklődik. A doktornő szerint nem hozták el a testét az Abydosról. Kezd zavaros lenni a helyzet.

Jackson beadj a felmondását Hammond tábornoknak, mivel eredetileg azért csatlakozott, hogy megtalálja a feleségét, ez pedig, ha nem is a várt módon, de teljesült. Pár nap elteltével már a holmiját csomagolja, mikor O’Neill látogatja meg azzal a szándékkal, hogy marasztalja. Szerinte úgy se fogja egy hétnél tovább bírni az élő történelem nélkül, de Danielnek csak Carter fog hiányozni. Hát, ő nekem is hiányozna. Daniel elhagyja a bázist, és még Teal’cnek sem bocsát meg, pedig a hallgatag óriás tényleg igyekszik.

Jack és Sam otthon segít neki kipakolni, és a terveiről faggatják. Régészünk meglehetősen goromba, aztán finoman ki is dobja őket. Este van, este van, Daniel nyomja a szunyát. Újfent a sátorban történtekről álmodik, majd felébred. Vagy mégsem, mert Sha're kel fel mellette. A nő szerint folytatnia kell az útjait, hogy a fiú nyomára leljen és meg kell bocsátania Teal’cnek. Visszaalszik, majd ismét felébred, most úgy tűnik valóban, mert csak egyedül fekszik az ágyban.

Sha'ret eltemetik az Abydoson. Ott van Hammond, O’Neill, Carter és Fraiser is. A temetés után Kasuf közli Daniellel, hogy meg kell hallgatnia a feleségét végre, mert fontos a mondani valója. A sátor mögött meg is jelenik a nő és újfent arra kéri férjét, hogy bocsásson meg Teal’cnek végre. Valamint elmondja, hogy a gyermek, azért fontos, mert egy harsessis, vagyis két gazdatest gyereke, így birtokolja a goa’uldok minden tudását. A beszélgetést nem tudják befejezni, mert a Sha'ret megint beszippantja a háttér, Daniel pedig újra a sátorba kerül, a kézi fegyver elé. Otthon az ágyában ébred és a bázisra telefonál Carternek.

A visszatérő CSK-1-et a tábornok és Daniel fogadja. O’Neill megörül, hogy végre lepasszolhatják a pótrégészüket, de Jackson csak Sammel akar beszélni. Félvállról még odavet Teal’cnek egy megbocsátok félét, de nem túl meggyőző. Arról érdeklődik az őrnagynál, hogy a kézifegyver képes e gondolatokat továbbítani? Mert szerinte Sha're üzenni akar neki, csak még nem tudja mit. Mire hazaér, Jack és Kasuf várják a nappaliban. Az após szerint tovább kell utazni, hogy megkeresse a fiút. Ezt a lánya mondta neki, ha nem hiszi, kérdezze meg őt, ott van a szomszéd szobában. A szobaajtó azonban közvetlenül a sátras bolygóra nyílik. Jobb, mint a csillagkapu. A sátorban újra kezdődik a kézi fegyveres jelenet, miközben Daniel Sha'ret hallja, amint a magához hívja, de megint csak az otthoni ágyban ébred.

A bázison Teal’c meditál, mikor Daniel nyit a szobájába. A harsessisről érdeklődik. Teal’c szerint az ilyesmi tiltott, és a goa’uldok mindig is üldözték, mert a tudása veszélyes lenne rájuk nézve. Jackson a tábornokhoz megy, - ahol O’Neill éppen az új emberre panaszkodik - és közli, hogy visszajönne. Jó filmes szokás szerint semmi gond, a főnök még el sem küldte a felmondását. Carter örül a visszatérőnek, O’Neill a távozónak és úgy tűnik Daniel és Teal’c között is szent a béke.

Óriási vizuális effekt következik, egy lilára színezett növényekkel borított világra érkeznek, de amint hátat fordítanak neki, Daniel lelép a kapun keresztül. Hova máshova menne, mint arra a bolygóra, ahol minden kezdődött. A sátorban megjelenik Sha're és elmondja, hogy a fiút a Kheben rejtette el. Daniel szerint az csak egy mítikus hely, de a felesége szerint létezik.Azt nem mondja el mere van, csak azt, hogy meg kell menteni a gyermeket. Visszatérünk a fejpirításos jelenethez, ami végre folytatódik is így láthatjuk amint Teal’c mellbe lövi Amonetet. Halála előtt még egy pillanatra megjelenik Sha're, hogy elbúcsúzzon. Daniel pedig biztosítja Teal’cet, hogy helyesen cselekedett. Végül befut Sam és Jack is, hogy a záróképen velünk együtt nézhessék a felségétől búcsúzó Danielt.

Címkék: csillagkapu
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása