Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 4x09 - Goodbye Beautiful

2016. augusztus 29. 11:00 - AaannnaaA

Megérkezik Moszkvába Belikov koporsója pár patkánnyal kiegészítve, a címzettek meglehetősen morcosan veszik tudomásul, hogy a prosti holtteste helyett egyik emberük utazott a ládába lapátolva. Sonia épp a galériát nyitja, mikor megkapja a testről készült fotót, és a dühös orosz góré hívja azzal, hogy este fél 8-kor találkoznak ott nála, megbeszélendő a problémát.

Hősünk a városban autókázik, villogó autó állítja meg – régi ismerősünk, Frank Barnes szeretne elbeszélgetni vele. Az FBI-ost az érdekli mi köze van egy vámtisztviselő megöléséhez a kikötőben, de hősünk adja a hülyét, és nem válaszol semmilyen kérdésre. Továbbhajt, és gyorsan kiderül, hogy tényleg nem tud semmit, mert Lenát hívja, hogy derítse ki mégis kit gyilkoltak meg.

1.jpg

Ray és Avi szemétégetőhöz jöttek, raktárból hoztak ide bizonyítékokat megsemmisíteni (úgy nézem elég sok mindent elégetnek), az nem világos, hogy a sajátjukból, vagy a Texasiéból. Pakolás közben kihullanak a cuccok közül O’Connor atya tárgyai is.

A galériában Sonia két megbízható embere – Vlad és Jacob Waller társaságában nézi a videót, amin Belikov „utolsó útja” látható. Egyértelműen látszik, hogy Ray bemegy a kikötő épületébe a letakart holttesttel a kezében és az orosz kíséretében, majd valamivel később egyedül hozza ki ugyanazt a testet. Btw. elég nagy hülye, ha ilyen helyen nem számított kamerára, csak mondom. Legalább azt is megtudjuk, hogy Vlad ölte meg a kikötőben az embert, akitől a felvételeket szerezte. Meg azt, hogy az öreg, akit estére várnak nem más, mint Dimitri, Sonia nagybátyja, aki a nő apját már megölte, és sanszosan velük is végezni fog a történtek miatt. Az asszony nyugtatja a többieket, hogy talál megoldást, szóval szíveskedjenek visszafáradni dolgozni, majd ő elsimítja az ügyet.

2_1.jpg

2_2.jpg

Daryll borítékot hozott Marisolnak benne 200 ezer dollárról szóló csekkel, és szóbeli üzenettel: húzzon a francba! A nő felkapja a vizet, berohan a házba, bőröndöt vesz elő és random cuccokat kezd bele dobálni – úgy nézem Hector dolgait meg olyasmiket, amiket tőle kapott. Testvérét ezalatt a teremben fényképezik, a bajnok ragaszkodik hozzá, hogy a képen ne csak régi, hanem új edzője, Terry is rajta legyen. A férfi nem túl boldog a dologtól, de jó képet vág hozzá.

Kicsivel később aztán megérkezik Marisol, a bőröndöt a terem lépcsőjére teszi és nemes egyszerűséggel felgyújtja. A lépcsőházban nincs tűzjelző, így kész csoda, hogy még időben észreveszi egy random kifelé induló vendég, azonnal Terryért kiált, aki tűzoltó készülékkel a kezében, és Hector kíséretében rohan ki és fújja le a lángokat. A sűrű füstön át is látják Marison gyűlölettel teli arcát. Nem lesz ez könnyű elválás, én mondom.

3_1.jpg

3_2.jpg

Sonia kirámolja a galéria széfjét, jópár köteg pénzt lapátol a táskájába, aztán a lányáért megy az iskolába, kirángatja óráról és magával viszi azzal a dumával, hogy egy barátjukhoz mennek.

Abby a kis Mariával tévét néz, mikor Bunchy hívja és arra kéri, hogy vigyázzon még ez napot a lányára – neki az asszonnyal akadt egy kis dolga. Átadja a telefont Koncsítának, hogy beszéljen a gyerekhez, aki gagyog is néhány szót, ami amúgy kifejezett haladás az eddigi katatón állapothoz képest. Pillanatokkal később beállít Sonia és a lánya azzal, hogy szeretnének bemenni. A nő nemet mond, mire vendége felteteti lányával a fülhallatóját, aztán közli, hogy Ray megölt valakit, ami miatt mindannyian nagy bajban vannak. Abby türelmet kér, visszamegy a lakásba, felhívja férjét a hírrel, hogy váratlan látogatók érkeztek, végül beengedi őket.

4.jpg

Mickey zaciba jött gyűrűt venni, de helyette egy hangtompítós fegyverrel, na meg egy gitárral távozik. Végülis, majdnem ugyanaz. Még mindig Bunchyval és Teresával utazik, fia kérdésére elmondja, hogy a hangszer Bridgetnek lesz. A fegyver meg arra kell, hogy visszaszerezze Bill Primmtől a négy millert. Ezt persze már csak akkor köti fia orrára, amikor megérkeznek az említett otthona elé. Bunchy vadul tiltakozik, nem akar semmiben részt venni, pláne fegyvert fogni bárkire, de az apja győzködi: övé lehet a pénz fele. Az nem kell! Oké, akkor nekem segíts, hogy új életet kezdhessek Silvie-vel Bostonban. Ez hat, fia beleegyezik.

Az öreg kaszinótulaj házába Silvie segítségével jutnak be; most tudjuk meg, hogy az asszony az öreg barátnője (látjuk amint mellette ébred, míg a tag oxigénmaszkban - vagy valamiféle horkolásgátló szerkezetben? - alszik). Szóval beengedi a két Donovant a házba, megmutatja hol a széf, aztán megy vigyázni az urára. Odakint a medencénél Algoma – Primm nevelője – héderel, de ő nem veszélyes, mert néma. Apu elővesz valamiféle lángvágó szerkezetet, azzal esik neki a széfnek, fiának azt ígéri 15 perc és már itt sincsenek.

5_1.jpg

5_2.jpg

A teremben gyújtott tűzhöz kijöttek a tűzoltók és a rendőrök is (én arra tippelek, hogy Terry eloltotta ugyan, de vagy ő, vagy valamelyik előzékeny szomszéd bejelentést tett). A zsarukat a csini járőrnő képviseli, aki már múltkor is tetszett a férfinek – ő volt, aki felvette a bejelentését, mikor Damon elcsórta Abby táskáját. Elmondja, hogy Marisol a gyújtogatásért pár napra biztosan megjárja a sittet. Terry összeszedi magát, és mielőtt a nő dolga végeztével lelépne meghívja vacsorázni, amit az egy italra módosít. Vigyorgok, olyan cukik.

6.jpg

A két nő kényszeredetten társalog egymással a Donovan-házban, Abby szerint Soniától meglehetősen arcátlan dolog volt ide jönnie azok után, hogy lefeküdt a férjével. Azzal mentegeti magát, hogy utolsó stádiumú rákos, szóval nem jelent igazi veszélyt Rayre, de valljuk be ez elég sovány vigasz. Közben említett is érkezik a házhoz, már messziről kiszúrja, hogy Vlad nem sokkal távolabb az autójából figyeli a környéket, fel is hívja a hírrel Avit. Mikor hazatér Sonia kéri, hogy négyszemközt beszélhessenek, de Ray nem hajlandó rá – bármit akar mondani, tegye a felesége füle hallatára. Mi a manó!

Az asszony gyorsan felvázolja a helyzetet: felvétel van arról, hogy hősünk a halott lánnyal és Belikovval megy be a raktárba, de a férfi nélkül jön ki, ami elég bizonyíték a gyilkosságra. A nagybátyja emiatt idejön Moszkvából, szóval testületileg szarban vannak. A felvételt eddig ugyan csak Vlad és Waller látta, de nem engedik őt hozzáférni a pénzforrásához, szóval nem tud elmenekülni. Na ez erős csúsztatás, lehet a bankszámlákhoz valóban nem nyúlhat feltűnés nélkül, de a kápét a táskájába halmozta, szóval hazudik hősünknek! Arra kéri, segítsen neki meglépni a lányával együtt, Vladtól és Wallertől pedig szabaduljon meg, hogy ne mondhassák el az öregnek mi történt. Abby itt vág közbe, hogy „szó sem lehet róla”, Ray egyelőre nem mond semmit.

7.jpg

A rablás – minő meglepetés – nem megy gördülékenyen, Bill Primm már felkelt, és munkába készülődik (Silvie épp a póthaját varrja fel!), miközben Mickey még mindig a széfet próbálja felnyitni. A vágó szerkezet azonban bemondja az unalmast, jöhet a B-terv. Bunchy szíveskedjék elővenni a fegyverét, és Algomához menni vele – na nem kell ráfogni, csak feltűnően lóbálni. A srácnak rohadtul nem fűlik hozzá a foga, mégis megteszi, de azért elküldi faterját a halál faszára. Mick fogja a saját stukkerét és besétál Primm hálószobájába. Magához inti a nőjét – csak hogy világosak legyenek a viszonyok – aztán kéri a széf kódját. Hát azt már nem, felesel egykori főnöke, mire Mickey rámorran, hogy ez esetben nézzen ki az ablakon.

Az öreg meglátja a nevelőnője mellett fegyverrel hadonászó Bunchyt, ettől rögtön összébb megy az egója. Azt persze nem tudhatja, hogy csak arról hadovál az öreglánynak, hogy nem tud úszni, mert gyerekként járt ugyan úszásoktatásra, de az első fiaskónál olajra lépett. Mindezek ellenére Bill a kombinációt továbbra sem adja meg, ezért Mick az öklével próbálja kiszedni belőle.

8_1.jpg

8_2.jpg

A Donovan-házba megérkezett Avi és Lena, főnökükkel közösen törpölnek a megoldási lehetőségeken. Avi azt javasolja, hogy öljék meg Soniát, Vladot és Wallert és ezzel levan a gond. Hősünk nem osztja ezt az elgondolást, a nőnek mégiscsak van egy gyereke. Lena intézi nekik az útlevelet, rövid idő alatt elkészülnek. Azt javasolja, hogy miután alkatra, meg – ha megfelelő szögben bandzsítunk – külsőre is hasonlít Soniára, ezért felvehetné az ő ruháját, az utcában pocoló Vlad tutira követni fogja, elcsalja egy kieső helyre, és végez vele. Avi hiába lelkesedik, hogy ez milyen jó ötlet, főnökük nem akar belemenni a dologba, félti kolléganőjét.

Primmél felpörögnek az események, megérkezik ugyanis Larry, az öreg testőre. Amint felméri a szitut fegyvert ránt, ezzel pedig patthelyzet alakul ki, lévén Mickey Bill mögé húzódva fog az említettre fegyvert, míg Larry a sajátját rájuk szegezi. Az öreg elkiabálja magát, hogy lője le Silvie-t, amit gondolkodás nélkül meg is tesz, baszki! Ezután Mickre emeli stukkerét, ám belép az eddig odakintről passzívan szemlélődő Koncsíta, és a Bridgetnek szánt ajándék gitárral fejbe kólintja. Donovanapu a kiájult testőrhöz lép, és beleereszt három golyót, erre Bill kínjában elárulja a széf kódját.

9_1.jpg

Hősünk arra kéri feleségét, hogy utazzon el a gyerekekkel Bostonba a testvéréhez, ám a nő nem hajlandó erre. Oké, a kölköknek biztonság kell, de ő marad; vége már azoknak az időknek, mikor semmit sem tudva a partvonalról szemlélt mindent. Ura beleegyezik, így a gyerekek sem mennek Bostonba, csak Debbyhez. Lena felveszi Sonia ruháját, bár Ray továbbra sem tartja mindezt jó ötletnek, ám kollégái nem nyitnak erről vitát (Avinak most is az a véleménye hogy mindenkit meg kéne ölni). Kicsivel később látjuk, amint beül az említett autójába és elhajt, Vlad pedig utána.

A kaszinótulaj házában Bunchy és Teresa végeztek a széf kipakolásával, Mick ebben nem vett részt, a halott Silvie testét simogatja. Mikor a pár rászól, hogy menniük kellene, kiküldi őket, maga pedig előveszi a fegyverét. Bill csak annyit kér, hogy legalább Algomát kímélje meg, úgysem ért semmit abból, ami körülötte folyik. Nem kap egyértelmű választ, ahogy azt sem tudjuk meg, hogy Mick őt lelövi-e, de sejtéseink azért lehetnek.

10.jpg

Hősünk útra készen áll az immár az asszisztense ruháit viselő Soniával és annak lányával, előtte még elbúcsúzik a feleségétől. Abby megígérteti vele, hogy nem öli meg a nőt, még akkor sem, ha átveri. Aki később az autóban a férfi-női ellentétről csacsog, egy ’73-as teniszmeccsről, ahol nő győzte le férfi ellenfelét, és ez a férfi rokonaiból mekkora felháborodást váltott ki. Kicsit tartok tőle, hogy ez egy áthallásos beszéd, csak még nem értjük a mondanivalóját.

Ezalatt Lena profin teszi a dolgát: a reptér parkolóházába jött, azon belül a tetőre hajt fel, ahol szerencsére senki nincs. Leparkol, pillanatokkal később Vlad is utoléri. A férfi előveszi fegyverét, a háta mögé dugja, így megy főnökasszonya autójához. Lesz nagy csodálkozás, mikor lekúszik az ablaküveg, és nem Soniával néz szembe. Ellenfele nem hagy sok időt gondolkodni, fejbe durrantja és már ott sincs.

11.jpg

Avi is megérkezett a célállomásra, nem ismerem fel a helyet, talán Waller irodája az. Feltöri a zárat, halkan beoson, majd fegyvert fog az első szembe jövő tagra. Ez nem az ő estéje, az első júzert követi vagy öt, és bár keményen küzd, végül alul marad – a földre küldik, és alaposan helyben hagyják.

Hősünk magán gépre rakja a menekülőket, az asszony búcsúzás előtt még vált vele pár szót. Nem érti miért segített neki ahelyett, hogy megölte volna, de köszöni szépen. Azt tanácsolja, hogy a nagybátyjával (Dimitrivel) soha ne húzzon ujjat, inkább lépjen olajra az életben maradásért. Kap még egy búcsú ölelést, aztán mehet ki merre lát.

12_1.jpg

12_2.jpg

A tetthelyről távozóban Mick erősen lógatja az orrát a kocsiban – tényleg el lehet keseredve, ha a pénzt Bunchyéknak adja. Erre még Koncsítának is megjön a hangja, szánakozóan apósa vállára teszi a kezét, és elmondja, hogy mennyire sajnálja.

Ray a reptér mellett nézi végig a magángép távozását, mikor hívást kap. A megkötözött, véresre vert Avi csupán annyit tud a telefonba motyogni, hogy sajnálja amiért elcseszte, majd Dimitri veszi át a szót: hősünk szíveskedjék átadni az unokahúgát, különben megöli Avit. Na, ez szívás!

13.jpg

Hogyvoltíró a twitteren - további tervek, megjelenések, készültségi fok információk:

https://twitter.com/AaannnaaA_HV

Címkék: Ray Donovan
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tinipuma 2016.09.04. 19:19:58

Dimitri bácsinak nagyon megörültem, a Justified-ban igen szerettem a karakterét. És most is hasonló :)

AaannnaaA 2016.09.04. 19:34:39

@tinipuma: Nekem nem voltak ilyen prekoncepcióim, lévén az istennek sem bírtam rájönni honnan ismerős az arca. De onnan biztosan nem :D Végül kiderült, nem is sorozatból ismerem, hanem több filmben láttam.

Is 2017.08.14. 09:03:12

@AaannnaaA: Szegény Avit. Nagyon sajnáltam. Még azt várom, hogy végül kiderüljön, hogy ez a Dimitrij a Belikov faterja. Mert akkor aztán rendesen fröcsög a kula. :)

A rendőrnő pedig az egyik kedvenc mellékszereplőm a True Bloodból. :)
süti beállítások módosítása