Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 1x06 - Housewarming

2014. március 06. 13:00 - AaannnaaA

Ray rettentő dühösen trappol a kikötőben egy yachthoz, konkrétan annak tulajdonosára mérges, így mikor meglátja a tagot, laza lábmozdulattal beakolbólítja a vízbe. Gyorsan kiderül, hogy az öntött ürgét Franknek hívják, és nem mellesleg FBI ügynök, hősünk pedig azért dühös rá, mert hiába fizeti, Miller ügynök mégis a nyakában liheg. Nos, újdonsült vidránk szerint Miller kitartó bulldog típus, szóval ha rájuk mászott, nem lesz könnyű megszabadulni tőle. Ray kéri, hogy Frank állítsa le „kollégáját”, ám a férfi szerint ez nem így működik. Hősünk kihalássza az ügynököt, aztán morcosan odébb áll.

A Donovan házban Conor és Bridget reggeli közben arra próbálják anyjukat rávenni, hogy engedje el őket Bunchy házavató bulijára, ekkor lép be Ray, és beint egy méretest. Aztán leesik az álla is az infótól, miszerint az idióta öcskös házat vett. Dühösen elvakogja, hogy ha apja bármelyiküket is hívja, azonnal tudni akar róla – a gyerekek döbbenten hallgatnak, majd irányba állnak a suliba. A házaspár kettesben marad, Abby rögtön kérdi férjét, mégis merre járt? Ura kamuzással próbálkozik, de mikor vizes nadrágja lebuktatja, túl sok infót akkor sem ad át, lévén a bizniszről nem beszélünk, ugye.

1.jpg

Ezra és Deb kórházban vannak, a férfi műtétjét beszélik át az orvossal, melyre hamarosan sor kerül. Mikor a doki távozik, Ezra meglehetősen zavartan viselkedik – érthetően be van tojva, és Rayt hiányolja.

Mickey és Bunchy eközben használt bútorokat cipelnek az amúgy is rettenetesen lepukkant új kéróba. Bunchynak lelkiismeret furdalása van, szerinte Ray baromi pipa lesz a ház miatt, meg amiért ennyi lóvét elvert. Mickey erre nem szól semmit, inkább hívja Abbyt, és némi hízelgéssel ráveszi, hogy segítsen csinosítgatni a kérót. Menye igent mond.

Miller ügynök egy kajáldában fogyasztja ebédjét, meglehetősen akkurátus a pasi, csak mondom: mindent élére állít, saját műanyag evőeszközt használ, szóval kíméletlenül pedáns – az a típus, akitől az átlagembert kiveri a víz. Mellette Avi ül, ő csak egy kávét rendel. Feltűnés nélkül valamilyen löttyöt önt a kávéjába, majd egy óvatlan pillanatban kicseréli kettejük csészéjét, ügynökünk pedig felhörpinti a feljavított iszit.

2.1.jpg

2.2.jpg

Ray nyugtalanító telefont kap egyik emberétől: Deonte Brown (az első részben mellette halt meg egy luvnya az ágyban) már megint egy ribanccal van egy hotelszobában, de ennél rosszabb hír, hogy odalent limuzinsofőr várja a nőt, akivel valamiféle összeesküvésre készülnek – még nem teljesen világosak a részletek, nemsokára megtudjuk.

Addig megskubizzuk Miller ügynököt: beér az irodájába, ahol az Avi által beadott anyag hatni kezd – a tagnak egyre érdekesebb hallucinációi vannak.

Ray hívja Deonte-t, akit a kurva épp leszop, hősünk pedig azt üvölti a telefonba, hogy nehogy elélvezzen. Már késő, az anyag a nő szájában végzi, ő egy műanyag pohárba visszaköpi, majd a poharat a jégvödörbe teszi, azt pedig a küszöbre, ahonnan társa viszi el. További útját egyelőre nem tudjuk, de a folytatást erősen sejteni lehet.

3.1.jpg

3.2.jpg

Miller hallucinációi bedurvulnak, a mosdóban frissíti fel az arcát éppen, mikor az egyik mellékhelyiségből egy makimajom jön ki, kezet mos, kézszárítót használ majd távozik, mindezt az ügynök egyre jobban elkerekedő szemei láttára. Mikor az irodájába indulna vissza, a folyosón újra a majmot látja; hallucinációjából csupán főnöke megjelenése rángatja ki – azt felfogja, hogy valami rohadtul nem stimmel, ezért olajra lép. Hangosan röhögök.

4.jpg

Tovább követjük a sportolósperma útját – a limuzin sofőrje vette ugye magához az ajtó elől, jégvödröstől a kocsi csomagtartójáig viszi, ahol áthelyezi egy nagyobb műagyag dobozba, amiben még több jégtömb van, majd a volán mögé ülve indulna tova, ha nem lépne közbe Ray. Hősünk a hátsó ülésről bukkan fel, a biztonsági övvel szorongatja meg a tag nyakát és vicsorogja, hogy hagyja békén Deontét a jövőben. A sofőr bólint, az „anyagot” pedig a szorongatás hatására visszaszolgáltatja.

Miller úgy döntött hazamegy, és annyira debil, hogy ezt autóval teszi. Így hát nincs min csodálkozni, mikor egy rendőr lemeszeli, azon meg pláne nem lepődünk meg, hogy az előző részben megismert Steve az, Ray embere. Ügynökünk vadul titkolná kilétét, de nem sikerül, az átadott irataiból egyértelmű, ki ő. Rendőrünk kiszállítja a kocsiból, mert messziről üvölt róla, hogy nincs tiszta állapotban; elvégezteti vele az ilyenkor szokásos teszteket, a rendőrautó fedélzeti kamerája persze mindent rögzít. Ezután hazaviszi az ügynököt, és mikor az bemegy a lakásába, értesíti Rayt, hogy hazazsuppolta az árut.

5.1.jpg

5.2.jpg

Hősünk eközben megérkezett Deonte lakosztályába annak dobozos spermával felszerelve. Kitessékeli a szopós luvnyát, és kegyetlenül lebassza a sportolót az egész ügy miatt. A férfinak leesik az álla, erre egyáltalán nem számított – ő azt hitte, megcsalja az asszonyt, de gond nem lehet, mert csak szopás volt. Na ja.

Ray – szavait nyomatékosítandó – felhívja Deonte nejét, és nem szól a telefonba, csak úgy tolja le a sportolót, hogy az asszony végig vonalban van, bár cefetül szitkozódik, úgyhogy a férfiak suttogását nem hallja. Ray elvicsorogja, ha nem vigyáz, hamarosan nagymenő sportolóból gimis edzővé csúszik le, úgyhogy kössön csomót a farkára ha máshogy nem megy, de hagyja abba a kurvázást, mert abból zabigyerek hegyek lesznek, nemcsak élvezkedés. Oké.

6.jpg

Deb ijedten konstatálja, hogy Ezra eltűnt a kórházból, de mielőtt erről többet megtudnánk, visszaváltunk ügynökünkre, akit immár otthonában egyre meredekebb hallucinációk gyötörnek. Miközben lemegy az alagsorban található „irodájába”, az általa gyűjtött játékfigurák életre kelnek – karddal támadják, motorral száguldoznak, én meg óvodásként vihogok. Miller kínjában az asztala alá bújik.

Abby megérkezik Mickey-ékhez, hozott pár cuccot lakást szépíteni, és a női kéz nyoma gyorsan meg is látszik a házon – bár egy festés / tapétázás és egyéb felújítás bőven elférne, a nő gondoskodik róla, hogy sokkal pofásabb legyen a kéró. Mickey hívja Abbyt, hogy jöjjön el este gyerekestől a lakásavatóra azzal a dumával, hogy legalább megismerik Terry új nőjét, de az kontráz: a nőm vszg nem lesz itt (ezek szerint még nem monda el családjának, hogy Frances házas). Abby kizavarja a tesókat, hogy hordják be a többi cuccot a kocsijából, apósa pedig kihasználja az alkalmat, hogyha már kettesben vannak, beszéljenek kicsit. A nő szerint férje meglehetősen dühös lenne, ha rájönne, hogy idehozta a gyerekeket, de Mickey biztosítja róla, hogy tőle sosem tudná meg.

7.1.jpg

7.2.jpg

Ray és Avi lazán besétálnak Miller házába, és kiszedik őt az asztal alól (pontosabban félrehúzzák az asztalt, így kikerül alóla…). Hősünk udvariasan megérdeklődi, hogy ugyan ki tud még a kis nyomozásáról (senki), és mégis miről beszélnek az apjával (semmiről – na persze); majd megmutatja a Steve fedélzeti kamerája által készített felvételt a szondázásról, Avi pedig levág egy tincset ügynökünk hajából (lévén abból még évekig kimutatható az LSD). Szóval, mint láthatja, elég bizonyíték van a lejáratására, ezért szíveskedjen őket békén hagyni, és ha kijózanodott, ezt telefonon megerősíteni. A totál betojt Miller mindenre rábólint, így Ray és Avi távozik.

Abby épp Bunchy hálószobáját rendezgeti, mikor a férfi csatlakozik hozzá némi lelkizésre, és ez a beszélgetés végre esendő emberi arcát is megmutatja az eddig csak hülyegyereknek látszó Bunchynak. Szerinte Ray Mickey miatt nem engedi el a gyerekeit a házavatóra, meg egyáltalán a közelükbe (bezony!), pedig szerinte nem az apja tehet róla, hogy őt molesztálták. A pap anno Terrynél is próbálkozott, de ő elég tökös volt a lerázásához (konkrétan eltörte a kezét), csak a legkisebb Donovan gyereknél ért célt. Abby megsajnálja őt, de a történethez nincs nagyon mit hozzáfűzni, az együttérzésen kívül többet nem tehet.

8.1.jpg

8.2.jpg

A Donovan házban Bridget és Marvin épp szájon át akarják lenyelni egymást, mikor megérkezik Conor. Rögtön össze is rúgja a port nővérével, mert ha az nem erőltette volna, hogy elmehessenek Bunchy házavatójára, akkor sunyiban odalóghattak volna. Mielőtt a testvérek még jobban egymásnak ugranának, Marvin közbeszól – a szüleitek sehol, buli van a nagybátyátoknál, szóval mi a gond?

Végre megtudjuk hol van Ezra: kórházi ruhában épp egy kutyasétáltatót vegzál valahol a városban, hogy adjon el neki egy ebet. Szerencsére Ray megérkezik, és némi lelkizéssel ráveszi, hogy vesse alá magát a műtétnek.

A házban Bunchy egyedül ücsörög, mikor Mickey hazaérkezik. A fiú szerint senki nem fog eljönni a bulira, de apja erről most nem akar értekezni, inkább piát tölt magának, mire Bunchy a saját adagját kéri, csakhogy faterja józanon akarja tudni. A gyerek azonban beint, elég nagy ő már a piáláshoz – ennyit a leszokási kísérletről.

9.jpg

Este a bulin aztán már anyagot is tol rendesen a pia mellé (ha lúd, hát legyen kövér, és gágogjon, ugye). És igen, jöttek vendégek is – egy kisebb maréknyi kurva, akiket Mickey hívott meg; itt van Terry, sőt eljött Frances is. Őt hódolója elég morcosan fogadja, de ahhoz már gyáva, hogy annak okát is megmondja.

Közben elkezdődik Ezra műtétje, Ray és Deb vannak vele. Szerencsére már megnyugodott, így további ellenkezés nélkül aláveti magát a beavatkozásnak – hősünk azonban meglehetősen ideges, ebből is látszik, mennyire kedveli az öreget. A kórház folyosóján várakozik, mikor az immár kijózanodott Miller ügynök hívja, és csak annyit mond, hogy bassza meg magát. Ray rosszul viseli a hírt, hogy ellenfele felvette a kesztyűt, de nem sok ideje marad agyalni rajta, mert felesége és Deb érkezik, akik nagyon aggódnak Ezra miatt, őket kell hát nyugtatnia.

A házavatóra megérkezik Bridget, Conor és Marvin, utóbbi saját kocsijával hozta el a Donovan gyerekeket, nagyapjuk nem kis örömére, bár Conor rögtön közli, hogy titokban jöttek el. Bunchy is plafonig ugrik jöttükre, enyhén szétcsapva azonnal szórakoztatni kezdi őket, míg örege le nem állítja. Bridget nincs táncolós kedvében, ahogy Terry sem, Frances és Marvin azonban igen, így hát párt alkotnak, és irány a táncparkett (értsd: a szoba közepe); Mickey pedig piával kínálja Conort (legalább edződik a gyomra, mondom én), majd az egyik vendég fűvel is.

10.1.jpg

10.2.jpg

Kicsit később idősb Donovan egy kurvához kormányozza Bunchyt, hogy szenteljék fel a házat. A szopás azonban nem úgy alakul, ahogy kellene, Bunchy ugyanis egy pillanatra a kurva helyett a papot látja a lábai között, ezért lerúgja a nőt magáról. A bocsánatkérés itt már nem segít, kurva balra el, a frusztrált csávó pedig könnycsatornákat és sört nyit, majd tüzet gyújt, baszki. Értem én, hogy a „Boston” feliratú zászló a múltat szimbolizálja, amit így akar eltüntetni, de könyörgöm, a szoba falán felgyújtani? A földszinten eközben mit sem sejtő családja önfeledten bulizik, egészen addig, míg Bunchy meg nem jelenik, és el nem rebegi apjának, mit művelt.

11.jpg

Ray a még alvó Ezra ágya mellett ül, mikor Terry hívja fel a hírrel: a gyerekei öccsüknél vannak, ahol egy kisebb tűz volt. Hősünk dúvadként rohan el a kórházból, én pedig rosszat sejtek. Az események folytatása egy durva, de hihetetlenül jó jelenetben látható, itt alább.

Ezután Ray visszatér Ezra betegágya mellé, az öreg pedig hamarosan magához tér. Azonnal levágja, hogy gáz van, kérdi hősünket, hogy mi történt, aki elrebegi, hogy az apja komoly problémát jelent, lévén az FBI-nak dolgozik. Ezra szerint ideje kinyiffantani, de Ray nemet int – mégiscsak az apjáról van szó. Nos, akkor elő kell szedniük valakit, aki náluk is jobban utálja. Az utolsó képen pedig egy férfire váltunk, valószínűleg ő lesz a megoldás a problémára, de azt már csak a következő részben tudjuk meg...

Címkék: Ray Donovan
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Segna 2014.04.22. 09:42:47

Már csak azt nem értem, hogy a kölykök, miért ragaszkodnak így a nagyapjukhoz? Látják, h az apjuk teljesen megvész, ha a vén fasztarisznya a közelükbe megy, normális gyerek ilyenkor mosolyszünetet tart a nagypapival, legalább addig, míg kiderül, h a fater miért is van így berágva. Mellesleg az öreg olyan túl nagy jót és szépet nem tesz értük. Pénzt ad, meg vidámparkba viszi... nagy cucc! Ezek nem csóró gettó-pulyák, van elég lové otthon is, és mellesleg az apjuk ugyan nem az a "srácokkal focizok és füvet nyírok, szomszédasszonyt dugok" kertvárosi klissé, de azért azt érezniük kell, h törődik velük, félti őket.
Miért ilyen fontos, h pukkasszák? Nekem ez nem nagyon jön át.
A feleséget se értem nagyfater ügyben mellesleg.
Persze lehet, h nekem szegényes a fantáziám...

AaannnaaA 2014.04.22. 10:32:24

@Segna: Dehogy szegényes! Régen voltunk hasonló korúak, és akkor sem ilyen gazdagok. Vagy csak nem értjük a forgatókönyvírók logikáját :)
Szerintem egyszerűen örülnek neki, mint előkerült családtagnak, ezért lógnak rajta, plusz olyan dolgokat lehet vele, ami apuval esetleg eddig nem volt téma - nagypofájúan beszél a dugásról, piát ad, szóval olyasmiket művel, amit apu nem, és ez érdekes, mint ahogy a három fejű macska is érdekes első látásra, sőt gyerekszemmel valószínűleg másodikra is.
Most így hirtelen ez jutott eszembe.

Is 2016.11.23. 08:55:31

@AaannnaaA: Ray nagyon kemény volt a végén. Nyilvánvaló volt, hogy nem nyírja ki az apját, de azért meleg volt a pite. James Woods feltűnésétől pedig sokat várok... :)
süti beállítások módosítása