Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 4X02 - Marisol

2016. július 12. 11:00 - tinipuma

Mindjárt a címszereplővel kezdünk, Marisol, az előző részben megismert Hector nővére, a napi betevő drogadagját szippantja az arcába, elég lelakottnak néz ki, azt meg kell hagyni. Egyébként egy tévéstúdióban van, interjúban készül beszámolni a nagyérdeműnek az öccsével folytatott viszonyról. Marisol persze nem így fogalmaz, a producercsaj kissé aggódva figyelmezteti, hogy élő adásban ne trágárkodjon, ha lehet.

01.jpg

A nagy bejelentést promózzák ott is, ahol Muncie nyomozó halad célja felé. A nő ki is kapcsolja a rádiót, a pasas valszeg női bugyiban szeret flangálni, azt meg ő leszarja, neki sokkal fontosabb a megszeppent Mickey Donovan a hátsó ülésén. Szorult helyzetben van az öreg, de kutya legyek, ha nem azon agyal, hogyan másszon ki ebből is.

Ray érkezik Hectorhoz, a srác igencsak be van szarva az interjú miatt, barátunkat kéri, hogy segítsen, pénz nem számít, este sokmillió dolláros meccset játszik, de ha az adás lemegy, akkor neki vége. Hősünk húzódozik, inkább Romero atyához kéne fordulni az ügyben, javasolja. Hector legyint, megvolt, a pap szerint sürgősen gyónnia kellene, az szerintem is sokat segíthet egy ilyen helyzetben. Mindenesetre Ray kész elfuvarozni a barátját a templomba, mi ez, ha nem segítőkészség? Hector könyörgőre fogja, ő csak tizenhárom éves volt mikor elkezdődött, a jóval idősebb nővérkéje kihasználta a nyomorúságát és tulajdonképpen csak ott folytatta, ahol az őt molesztáló pap abbahagyta, meséli. Ray gondterhelten néz, szerintem meggyőzték.

02.jpg

03.jpg

Abby otthon pocol, az orvosa próbálja elérni a műtét miatt, de a nő eldobja a telefont. Ő tudja. Eközben a fiúk (azaz Conor, Daryll és Terry) vidáman reggelizgetnek a tévé előtt, a nagy bejelentést várják ők is. Megy a találgatás, Hector biztos meleg. Vagy régebben még Heléna volt. Abby vet véget a mókának, jól letolja Terryt, amiért sört reggelizik, amúgy meg szedelődzködjön mindenki, indulás van.

Csúszásban vagyunk, közli Marisollal Lena, mint technikus, újra be kell állítani a mikrofont. A csaj gyanakodva ugyan, de követi. Ray láttán viszont menekülőre fogja, ki nem néztem volna belőle, hogy tud verekedni, de Lena vérző orral marad a padlón és Ray is kap egy gyomorrúgást, végül sokkolóval ütik ki. Közben a stúdióban síkideg mindenki, eltűnt az alany, az interjú alighanem elmarad.

04.jpg

05.jpg

Mickey már a rendőrségen gubbaszt Muncie irodájában egy székhez bilincselve. Kettejük viszonya továbbra is fagyos, bár az öreg kap egy szendvicset. Ennyi gondoskodástól megered a nyelve, csevegni próbál, a lányáról kérdezgeti a nyomozót. Meghalt, vakkantja oda a nő, bár ne tenné, Micknek ez csak olaj a tűzre, hogy előadhassa a lánya halála miatt szüntelenül kesergő apa balladáját.

A sportcsarnokban már javában folynak az esti meccs előkészületei, ide érkezik Ray a foglyával, már nagyon várják. Hector, pontosabban a menedzserei ülnek le vele egy kis csevejre, ha csendben marad, leáll a droggal és békén hagyja a fiút, akkor havi 25000 dollárt kap. Nekem jó üzletnek tűnik, de Marisol szerint megbaszódhat mindenki. Hector is megerősíti, hogy nem szeretné látni többet a nővérét, mire az kifakad, akkor bezzeg nem így beszélt az öcskös, mikor leszopta. Bájos. A tárgyalást berekesztik, Marisol Ray őrizetében marad.

06.jpg

07.jpg

Ugrunk, a kompánia másik úrinője, a nagyon terhes Terka vegzálja otthon a férjét, kívánós a lelkem. Szexet akarna egyre, de Bunchy valamiért vonakodik, ki kell nyitni a boltot, meg minden, motyogja. Ráadásul anyuka leszel, teszi még hozzá, aha, szóval innen fúj a bús szél. Az asszony megmérgesedik, Brendan szedje össze magát és dugja meg, de sürgősen.

Ray tehát társaságot kapott maga mellé, Marisol útközben az iránt érdeklődik kedvesen, hogy hősünket vajon az apja is megerőszakolta annak idején, vagy csak a pap? Mert őt bizony dugta az apukája, büszkélkedik. Gyomorforgatóan közönséges a nő, de Ray valamiért nem csapja le. Közben Bridget is bejelentkezik, Abby ugyanis szólt neki, hogy menjen együtt a családdal az esti meccsre. Apu megerősíti a meghívást, de nem akar semmit erőltetni, ebben maradnak.

Párosunk Ray lakásába érkezik, ahol Lena várja őket. Váratlanul Avi telefonál, rájött, hogy Mickeyt elkapták, csak idő kérdése, hogy beköpje őket, szóval csinálni kéne valamit. Ray tehát a kolléganőre bízza Marisolt és lelép. Mondjuk Lena nem egy bébiszitter alkat, de hát a jövevény se kimondottan tündibündi, rögvest meg is jegyzi, hogy az új pesztrája biztosan a főnökével kefél. Lena sajnos közli vele, hogy őt a farkak nem érdeklik egyáltalán, bár ne tenné. Hol is van az a sokkoló?

Abby és Terry az edzőteremhez érve szemétszedéssel kezdi a napot, mivel Bunchy hanyag lett mostanában. Egy suhanc bukkan fel hirtelen és lenyúlja Abby táskáját. Sógora a tolvaj nyomába ered, persze hiába, csak azért találja meg mégis, mert a srác megáll szemrevételezni a zsákmányt. Terry ezúttal a bunyóban is alul marad, egyetlen ütést sem tud bevinni szegény. Nincs mit tenni, szólnak a zsaruknak, Abby szeretné visszakapni a cuccait, arról nem is beszélve, hogy az esti meccsre szóló VIP jegyek is a tatyóban lapultak. Egy rendőrnő veszi fel gondosan a jegyzőkönyvet, azért eredményt ne nagyon várjanak, mondja, majd távoztában csábos mosolyt küld Terry irányába. Abby nagyon vigyorog.

Ray egyenesen a rendőrségre megy, Muncie közli vele, hogy most már kár erőlködni, természetesen alkut fog ajánlani apusnak, aki így el fog mondani mindent, szóval vége a dalnak. Hősünk ellenajánlatot tesz, egy napot kér és leszállítja a nyomozónőnek Ivan Belikovot, úgyis őt akarja elkapni. Avi tehát szedheti elő a fegyvereket, mert bizonyíték is kell. Ezen vitatkoznak egy sort, már az irodában persze, samesza szerint a főnök meghibbant, hogy át akarja adni a cuccot a rendőrségnek, arról nem is beszélve, hogy őt is belerángathatják, de Ray ragaszkodik a tervéhez. Rohanna tovább, de Romero kapja el egy fejmosásra, ugyanis nem tetszik neki, ahogy hősünk Hector ügyét kezeli, mert így nem segít a fiún. Hogy mi a megoldás? Gyónni kell, meg megbocsátani, természetesen. Ray persze faképnél hagyja.

Mindenesetre beszél Hectorral, hogy talán mégse kéne bezárva tartani Marisolt. A srác állítja, hogy már megbocsátott a nővérének, de továbbra is azt kéri Raytől, hogy segítsen, mert ha a nő kitálal, akkor neki annyi.

Hősünk tehát fürdőbe megy, na nem szórakozásból, hanem hogy becserkéssze Belikovot. Kellemesen elbeszélgetnek szaunázás közben, persze itt is a bokszmeccs a téma. Ivánnak is van tippje a nagy bejelentésre, szerinte kokszol a srác, a bunyó pedig elmarad. Az új barátok együtt távoznak a fürdőből, Ray egy alkalmas pillanatban elkábítja és a csomagtartójába helyezi a célszemélyt, majd a fegyverek után érdeklődik. Hiába, Avi egyelőre ragaszkodik hozzá, hogy mindet beledobálta az óceánba.

Terry az edzőterem környékén lófrál, az ellopott táskát keresve, hátha a suhanc kihajította miután kiszedte belőle az értékeket. Abby rámutat, hogy senki nem dobálna el egy ezer dolláros tatyót, de azért hálás a segítségért. Eközben a teremben Bunchy gondterhelten figyeli, ahogy Terka egy, a pocakját tapogató pasassal viháncol. Félelmeire Daryll tesz rá egy lapáttal, a pali be van indulva, ez nem vitás, vannak akik kifejezetten erre gerjednek, ő már csak tudja. Bunchy hiszi is meg nem is. Conor szerint csak jól meg kéne verni a betolakodót, na ez se lett okosabb.

15.jpg

16.jpg

Avi egy fotót kap a telefonjára amitől menten pepöccen: főnöke az ő (pontosabban az anyukája) garázsában helyezte el a foglyot, közvetlenül az "Avi babafotók" feliratú doboz előtt. Persze azonnal odarohan, láss csodát, a fegyverek is megvannak. Kreálnak némi bizonyítékot (ujjlenyomatot az egyik pisztolyon), majd Ray egyezteti az átadás időpontját.

Abby kikapcsolódásra vágyik, wellnessezni menne, ebbéli óhaját közli is a férjével. Majd, ha több időnk lesz, jön a válasz, nem lesz ebből nyaralás sose. Bunchy találja meg és elpanaszolja a sógornőjének az ő nagy problémáját. Abby nevet, ez van öcsi, a terhes nőknek szex kell és nem, nem tudod fejen találni a babát. Ha meg nem bírod az iramot, hát vegyél az asszonynak vibrátort. Együtt mennek el a szexboltba, hogy kiválasszák a megfelelőt, bár Terkát ismerve aggódom kicsit, hogy a dildóval fogja felpofozni a férjét.

Az ajándékozás persze félresikerül, Bunchy arra ér vissza a terembe, hogy asszonya a korábban látott pasassal ölelkezik. Megmérgesedik persze és nekiront a másiknak, Terka választja szét őket. Ez csak az unokatesóm, te hülye, még az esküvőnkön is ott volt, teszi még hozzá. Sajnos a bunyó hevében a dildó a padlón landol, mindenki megcsodálhatja, Bunchy megszégyenülten kullog el. Terka utána, szerencsére megértő, úgyhogy szent a béke.

A kikötőben Ray átadja Belikovot a nyomozónőnek, bizonyítékostul. Muncie így már rá tudja kenni a Minassianok legyilkolását, cserébe elengedi Mickeyt. Az öreg alig hiszi a szerencséjét. Gyorsan távoznak a helyszínről, elmenőben egy tetovált alak figyeli őket szúrós szemmel. Ray egyenesen a buszpályaudvarra viszi apust, vett neki jegyet is, igaz, csak oda. Mickey még bepróbálkozik a legújabb ötletével a szerencsepatkó kirablásáról és esküdözik, hogy a fiát sose köpné be. Persze hiába, így végül kénytelen felszállni a buszra.

Terrynek mázlija van, véletlenül meglátja az ellopott táskát egy arra sétáló leányzón. Be is rángatja a terembe, a kiscsaj keménykedne, de Abby is előveszi a kültelki modorát (szétrúgja a kislány seggét, de alaposan, ha nem kapja vissza a cuccait), ez most is hatásos. Kisvártatva megjelenik a suhanc is egy papírzacskóval, minden megvan, lehet örülni. Terry még megállítja a srácot, jók a képességei (ezt a saját bőrén tapasztalta, ugye), lehetne bokszoló. Kezdésként neki adja a saját VIP jegyét az esti meccsre, kezdjen tanulni a gyerek. A fiú csak ámul, Terry viszont úgy tűnik új feladatot talált magának.

21.jpg

22.jpg

Ray a lakásába megy, Lenát egyedül találja, Marisol is megvan amúgy, csak be kellett zárni a hálószobába. Ezt megértem. A nő amúgy a szokásosnál is szarabbul néz ki, na ja, órák óta nem jutott droghoz. Most is a táskáját követeli, de előbb olvasnia kell, Ray megírta helyette a tévés nyilatkozatát. Mindjárt meg is nézhetjük, Marisol élő adásban védi meg az öccsét, sajnálkozik rettenetesen, amiért hazudott, de most már belátja, hogy kezeltetnie kell magát. A nyilatkozat amúgy hiteles, ordít a nőről, hogy a fél karját levágná egy szippantásért. Romero atya is nézi a műsort és nem boldog.

Esteledik, lassan kezdődik a meccs, a jól végzett munka után Marisol megkapja végre az anyagát. Rögtön odavakkantja Raynek, hogy ők mind egyformák és ne merjen ítélkezni. Hectorra terelődik a szó, a nő persze sokkal jobban ismeri a testvérét bárkinél. Na ja. Hablatyol még a kapcsolatukról is, de új dolgot már nem tudunk meg, Marisol menet közben kiugrik az autóból és eltűnik a sötétben, Ray hiába menne utána.

23.jpg

24.jpg

Hector ezen nagyon kiakad, annál is inkább, mert a nő azt üzengeti neki, hogy öngyilkos lesz, ha pedig megteszi, azért ők lesznek a hibásak, mert belehajszolták. Ray nyugtatja, nem kell izgulni, nem fogja a csaj megölni magát. Mindenesetre Hector elég toprongyos idegekkel indul a ringbe, ez nem sok jót sejtet. A meccsen telt ház van, a VIP páholyban ott ül a Donovan család (Bridget is eljött), kivéve Terryt, aki otthon gubbaszt a tévé előtt, a helyén az új fiú, Damon bámészkodik.

Romero még kiosztja Rayt, nagyon nem tetszett neki a mai akció, ez nem valódi segítség, csak arra jó, hogy egyeseknek ne kelljen szembenézniük a tetteikkel. Ezen vitatkoznak egy sort, hősünk szerint az atya ugyanezt teszi a pedofil papokkal, csak épp arra rá lehet húzni a vezeklés kártyát. Romero csalódott, ha Ray nem veszi észre, hogy elcseszett életek maradnak hátra bármerre jár, akkor nincs mit tenni. Hősünk elmereng, közben Hector kétszer is a padlóra kerül, majd ott is marad kiütve.

25.jpg

26.jpg

Címkék: Ray Donovan
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2016.07.17. 13:21:01

Jó kis rész volt ez, alakul az évad. Kíváncsi vagyok a rendőrjárőrnő előkerül-e még (Terryvel lesz-e valami). De ha lesz, baszki, rendőr... :)
Ez a Marisol csaj meglehetősen unszi, legalábbis nekem.

Ja, szuper a fénykép a buszról :D Mit kapok, hogy megfejtettem a feladványt?

tinipuma 2016.07.17. 16:53:08

@AaannnaaA: Nem hiszem, hogy egy sima járőr sokat zavarna a dolgokon, bár arra tökéletes, hogy nyavalyogjanak miatta. Terry kapcsolatának örülnék, de a várható szenvelgés miatt mégis a nemre szavazok.
Egyetértünk, nagyon irritáló a nő.

Izé, nyeremény is volt? Akkor kapsz egy csokor jácintot :D
Amúgy örülök, hogy megfejtetted :)

AaannnaaA 2016.07.17. 17:08:51

@tinipuma: Azt mondtad feladvány. Márpedig azoknak nyereménye is van :) Jácint jöhet :D

Is 2017.08.09. 08:52:22

@AaannnaaA: Amint ebben a részben hosszabban is mutatták Marisolt, egyből arra gondoltam, hogy de ismerős, csak nem Zoe Kravitz? De ahhoz egy kicsit idős, vagy lepukkant, Aztán rákerestem, és láttam, hogy Lisa Bonet az, szóval nem álltam nagyon messze az igazságtól. :)

Romero halálra idegesít. Oké, nyilván segített Ray-nek, meg nem adta fel, meg ő komolyan is gondolja a megbocsátást, de nekem egy pedofil papokat bújtató (oppardon, nekik vezeklésre lehetőséget adó) alak ne magyarázzon.

A tetkós fasziból kiindulva nyilván nincs még lezárva az örmény szál.

Mickey-t meg valaki verje már agyon a családból, mielőbb az egész pereputtyot börtönbe csukatja a nagy ötleteivel. :)
Egyébként hogy a tökömben van ott a nagy patkóban lazán 4 millió dollár? Margit, nooooormális?
süti beállítások módosítása