Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 1x11 - Bucky Fuckn' Dent

2014. június 23. 13:00 - AaannnaaA

Kora reggel Ray az étkezőasztalnál ülve fegyvert szerel össze, mikor Avi érkezik vigyázni hősünk családjára, míg ő Sully után ered. Illetve először Ezrához, nála van most Sean Walker lánya (legalább már tudjuk, hogy lány). A góré mérges, mert nem tud mit kezdeni a gyerekkel (az anyja csak donor volt jó lóvéért, szóval ő kilőve), rá is sózza az asszisztensére menten. Ray ígéri, hogy megoldja a Sully-problémát, viszont nem hajlandó megölni az apját, akármekkora szarban lennének is, ha valamelyik öreget elcsípik a zsaruk és pofázni kezd.

Távozik Ezrától és Frank Barnest hívja azzal, hogy reméli Miller ügynököt már leszedte a nyakáról (nos, ezt apu megoldotta helyette, csak ők még nem tudják). Mikor Frank visszavág, hogy sok dolga van, mert a Walker gyilkosságban nyomoz, amihez szerinte Raynek is köze van, ő nem szarozik és megfenyegeti: ha nem teszi a dolgát és állítja le Miller nyomozását, elmegy a főnökéhez és elmeséli ügynökként mennyi illegális dolgot tett meg neki, és akkor mindketten mehetnek a hűvösre; majd levágja a telefont.

1.jpg

Mickey épp a halott Linda cuccait szedegeti össze a lakásában, mikor két ügynök kopog nála, Sean Walker halála ügyében nyomoznak, és látták az öreg nevét az elhunyt határidőnaplójában.

Terry és Frances újra együtt, épp egy kiadós kuffantás közben csatlakozunk hozzájuk, ám a menetet nem tudják végigvinni, mert betrappol Bunchy (ezek szerint nem lett öngyi) véres pólóban (!) azzal a dumával, hogy valamit nagyon elbaszott. Terry azonnal hívja Rayt, aki Sully után kutatna, de testvére hangja a telefonban meggyőzi arról, hogy jobb, ha most inkább a terembe megy.

Mielőtt a részleteket megtudnák, a Donovan házba váltunk, ahol Avi már javában Conorral beszélget, mikor Abby csatlakozik hozzájuk, és elzavarja a fiát, hogy zavartalanul beszélgethessen férje társával. Ám hiába a faggatózás, Avi rendületlenül ragaszkodik hozzá, hogy csak a riasztórendszert jött megvizsgálni. A nő elküldi a picsába, de pár másodperc múlva meggondolja magát és békejobbot nyújt egy pohár kávé képében.

2.1.jpg

2.2.jpg

Ray megérkezik a terembe, és bezony ronda látványban lesz része: a földön a pap fekszik, akit Bunchy már az előző részben is vegzált, most viszont konkrétan meglőtt, és sérülten idáig hurcolt, baszki. A tag mellett Frances guggol, aki elállította a vérzést (most jól jön, hogy nővér), de ha nem viszik kórházba, akkor bezony megmurdel. Papunk eszméletén van, kérleli a tesókat, hogy valaki vigye orvoshoz, de nem talál figyelő fülekre. Visszamennek a terembe, ahol Ray utasítja Terryt, hogy küldje el Francest, mert nem családtag, nem lehet benne megbízni.

Bunchy közben újra előjön a teóriával, miszerint a pap, akit meglőtt valójában Danny atya, aki anno molesztálta őt, de hősünk leinti. Ekkor előlép Frances, ám Terry némi kamu dumával elküldi, miközben Bunchy átadja a fegyvert bátyjának, amivel a papba durrantott. A stuki ujjlenyomat-eltávolítás után egy fiókban végzi (Bunchy apja fegyverét nyúlta le, az öreg azzal lőtte le Miller ügynököt, csak mondom). A srác baromira be van fosva, hogy böribe megy tettéért, de Ray megnyugtatja: ő azt nem hagyja!

3.jpg

Ezalatt Mickey az őt kihallgató rendőröket kávéztatja, és a Sean Walkerrel való kapcsolatáról mond el féligazságokat (csak annyit, amennyi a segge védéséhez szükséges), ám a zsaruk sem hülyék, tudnak a priuszáról, plusz látják a bevert fejét, de ő azt állítja, az ajtónak ment neki piásan.

Hősünk Bunchyt faggatja a történtekről egy kíméletlen bulldog stílusában, de inkább ő tegye, mint a rendőrök, ugye. Rögtön kiderül, hogy a hülyegyerek a templom előtt hagyta a biciklijét, ezért Ray hívja Lenát (aki épp Sully motelszobájában szaglászik), hogy helyzet van: irány a templom, össze kell szedni a cangát és kikérdezni a környékbelieket, hallottak-e valami gyanúsat a kérdéses időpontban. Oké. Papunk vertyogni kezd az öltözőből, ahova lecsapták, hogy vigyék őt kórházba, mire Ray becsörtet hozzá és kussra inti azzal, hogy megismeri, és ő bizony Danny atya, aki abuzálta öccsét, baszki! A pap bőszen tagad, mire a férfi behívja Terryt és kérdi, melyik kezére baszott rá a papnak, mikor az őt próbálta megkörnyékezni? A jobbra, jön a válasz gondolkodás nélkül, ők pedig előparancsolják a pap kezeit, amin szemmel is jól látszik, hogy a jobb keze egyik ujja el van deformálódva. Az atya tiltakozik: az ízületei mentek szét, azért a deformitás. Na persze.

4.1.jpg

4.2.jpg

Úgy látom Abby belenyugodott Avi jelenlétébe, mert már reggelivel is kínálná, de a gyerekek gyorsan illúziót rombolnak: anyu nem egy konyhatündér. A férfinak szeme sem rebben, mert ő viszont az, egy mozdulattal át is veszi a vezénylést, és kajavarázslásba kezd. Közben Sean Walkerre terelődik a szó, Conor úgy tudja, hogy megkínozták a halála előtt, de ezt nővére bullshitnek minősíti. A gyerek azt kérdi anyjától, hogy apja a rendőröknek segít-e Walker gyilkosainak felkutatásában, mire félhangosan felhorkanok.

A két rendőr távozik Mickey lakásából azzal, hogy a férfi mutassa fel a nőt, akivel az idejét töltötte Walker halálakor, amíg nem volt a teremben a meccsen. Az öreg hiába ötöl-hatol, hogy férjezett asszonyról van szó (és halottról, de ez maradjon köztünk), a rendőröket ez nem érdekli: vagy vallomást tesz a nője még ma, vagy őt tartóztatják le. Mickey visszakullog a lakásba, és az egyetlen férjes asszonyt hívja, akitől remélheti, hogy tesz neki egy ekkora szívességet: legkisebb fia édesanyját, Claudette-t. A telóba persze nem mondja el miről van szó, csak hogy sürgősen beszélniük kell, szerencséjére a nő így is rááll, hogy elugrik hozzá.

5.1.jpg

5.2.jpg

A teremben a fiúk Lena érkezésére várnak, hogy a csaj jelezze: minden rendben, nincs terhelő bizonyíték. Helyette azonban Potato Pie kopog be, aki rohadtul nem érti, miért van kizárva, és mindenáron ő akar feltakarítani, mert a többiek ahhoz nem értenek. Ray hiába kínálja be némi lével, nem óhajt távozni, végül Terry szavai nyugtatják meg, és eloldalog.

Míg ezt a párt szót váltották a bejáratnál, odafent papunk megpróbált meglógni, Bunchynak kellett az útját állnia. Bátyjai a lábánál húzzák vissza az öltözőbe a szentfazekat, mikor hirtelen belép Daryll, és a látványtól földig koppan az álla. Ray baromi dühös, nem érti féltesójuk hogy jutott be, de Terry felvilágosítja: a hátsó ajtón a saját kulcsával. A srácnak azonban a szeme sem rebben, segít feltenni a sérültet az egyik kanapéra, majd hősünk utasítására nekiáll kitakarítani az öltözőt.

6.1.jpg

6.2.jpg

A Donovan család másik fele jóízűen túrja befelé az Avi által készített hamit, miközben beszélgetnek. A férfi elmondja, hogy elég kevés szabadideje van, mert vagy Raynek dolgozik, vagy hétvégenként az anyukájára vigyáz, mert a nő betartja a sabbatot, és ilyenkor nem csinálhat semmit (azt a fia teszi meg helyette, ha szükséges). Conor is szeretne ilyen napokat, de az anyja lelombozza: mi nem csinálunk ilyet, nem vagyunk zsidók. Sőt, egyik vallást sem gyakorolják, mert a fater nem szereti az olyasmit (érthető okokból). Bridget lépne lefele, ám Avi közbeszól: inkább mindnyájan maradjatok a házban! A családtagoknak egyszerre esik le az álla, ám mielőtt a kisebbek észbe kapnának, anyu felzavarja őket a szobájukba, és maga vonja kérdőre a férfit, hogy mégis mi folyik itt? Persze nem kap magyarázatot, csak annyit, hogy míg ura másként nem rendelkezik, nincs lófrálás.

Abby nem hagyja annyiban a dolgot, hívja férjét, de ő ugyanezt mondja: maradjatok a valagatokon! Az asszony meghallja a háttérben a Donovan tesók hangját, így viszont már tudja merre van a férje, levágja a telefont és indulni készül. Avi az ajtó elé áll, nyomatékosításként még a karját is kitárja: no elmenetel! A nő húzogatja egy kicsit a macska bajszát – lekever egy maflást a férfinak, de annak a szeme sem rebben, így Abby jobb taktikát választ: lehívja a gyerekeket (a szemük láttára mégsem tarthatja őt vissza erőszakkal), majd közli velük, hogy „maradtok Avi felügyelete alatt, én leléptem”, azzal balra el.

7.1.jpg

7.2.jpg

Terry és Ray előbbi irodája zárkózva beszéli meg a helyzetet: a fiatalabbik Donovan tesó segítene a papon, mert hagyni meghalni bűn, ám hősünk kontráz - ha kórházba visszük, feljelenti Bunchyt, és akkor mehet a sittre. Terry kijelenti, hogy ő kibírná a börit, szóval átvállalja öccsük helyett a lövést, de bátyja leinti, egyikük sem megy a kóterba és kész. Ezalatt Bunchy fog egy rózsafüzért, és kivert kutya képpel a paphoz oldalog. Az rögtön kap az alkalmon, és megpróbál kicsit a lelkére beszélni – védje meg őt, vagy hívja a rendőrséget, de a srác nem hajlandó rá, inkább elmondja, hogy milyen elcseszett az ő élete, és csak bocsánatkérést szeretne, meg a piából kigyógyulni. Előbbit a pap nem adhatja meg, mert nem ő egykori zaklatója, de utóbbiban segít, ha Bunchy is rajta. Maradjunk annyiban, hogy nem jutnak dűlőre.

Barnes ügynök bemegy a főnökéhez kicsit rádumálni Millerre (kár a gőzért, ugye), ám főnökének nem igazán tetszik, hogy egy kollégája karrierjét lehúzza a wc-n drogvád miatt, de azért elküldi Barnest kollégája lakására.

8.0.jpg

A Donovan tesók némán ülik körbe a kanapén agonizáló papot, mikor megjelenik Lena. Új információkat hozott, miszerint Bunchy bicaja nincs a templom előtt, vszg ellopták, a környéken pedig senki nem hallott semmi szokatlant az eset időpontjában. Ray a tappancsába adja a fegyvert, amivel öccse lőtt, hogy az irodában tegye el, aztán útjára bocsátja.

A férfi ezután visszatrappol a terembe, ülő helyzetbe rángatja a papot, és verbális adok-kapok kezdődik. Ray mindenáron el akarja érni, hogy valljon színt és kérjen elnézést az öccsétől, az atya azonban váltig állítja, hogy ő nem az, akinek hiszik. Mikor lever egyet a papnak, Terry és Daryll elrángatják mellőle, és belökik az irodába. Bunchy trappol utánuk, Daryll pedig visszamegy a sérültet őrizni, így a három legidősebb tesó közös lelkizésbe kezd. Bunchy azt hajtogatja, hogy az ő hibája ez az egész, hiszen őt vegzálták, talán nem véletlenül, de Ray közbevág, mert szerinte minden az ő hibája. Egy kifejezést hajtogat: "Bucky Dent", ez egy meccs volt (nemtom, biztos), amire ő mindenáron el akart menni, és apja ígérte is, hogy szerez rá jegyet. A stadion körül őgyelgett nagyon sokáig, mire rájött, hogy apja átverte – vagy nem szerzett jegyet, vagy elfelejtkezett róla. Öccse abuzálása pedig pont ekkor történt, miközben ő a stadionnál volt, ahelyett, hogy a tesójára vigyázott volna. Bunchy tiltakozik, szerinte nem a bátyja hibája, mindenesetre szeretne egy sorry-t hallani a paptól, aztán segítsenek rajta.

9.1.jpg

9.2.jpg

Avi és Conor ezalatt pléjsztésönözik, előbbi a kölyköt megszégyenítően jól játszik, ami elmondása szerint annak köszönhető, hogy a Moszadban kiválóan kiképezték, oda macskajancsikat nem vesznek fel, ugye. Elmeséli milyen vagány dolog is volt a Moszad, mire Conor rögtön Izraelbe akar menni, majd következő megszólalásával kapitális faszságot kérdez a zsidókról. Faék ez a gyerek, de ezt már mondtam.

Visszaváltunk a terembe, ahol Ray tetemre hívja a papot, aki végre színt vall: valóban ő Danny atya Bostonból. Tart egy kis szónoklatot arról, hogy ő vigyázott a gyerekekre, míg anyjuk haldoklott apjuk pedig máshol cicázott. Elismeri, hogy voltak gondjai úgy általában a kisgyerekekkel, mert vonzódott hozzájuk, de már megkapta a büntetését: kémiailag kasztrálták, hogy ne legyenek ilyen vonzalmai. Végül Ray ráüvölt, így végre bocsánatot kér Bunchytól. A lelkizést Abby érkezése szakítja félbe, akit férje nem tud kint tartani, a nő felrobog a terembe, ahol döbbent arccal bámulja a papot, látom rajta, hogy gyanítja kivel áll szemben. Hátat fordít, odaszól az urának, hogy otthon várja, majd eloldalog, hiába üvölt utána a sebesült, hogy segítsen rajta.

10.1.jpg

10.2.jpg

Mielőtt tovább izgulhatnánk az atya sorsán, Mickeyhez váltunk akihez megérkezett Claudette. A férfi sután udvarol egy kört, de e nő leinti: nem kell a körítés, rebegd el mit szeretnél. Ő pedig elmondja, hogy alibire van szüksége tegnap estére, már ha a nő ezt meg tudja adni neki. Naná, hogy meg, Donovanapu is segített rajta anno amikor bajban volt, meg amúgy is egyedül volt előző este, szóval lehetett volna akár a férfival is.

A teremben Danny atya már nagyon cudar állapotban van, ezért Bunchy és Terry felváltva könyörög bátyjának, hogy vigyék orvoshoz, mire ő rábólint azzal, hogy egyedül viszi el – Terry takarítson fel és vigyázzon Bunchyra. Ray elküldi Daryllt a kocsijáért, ülő helyzetbe rugdalja a papot, mire az azonnal óbégatni kezd, ha a legidősebb Donovan viszi el egyedül, az nem út lesz a kórházba, hanem a hullaházba. Baszogatni kezdi Rayt, hogy ugye nem mondta el a testvéreinek (nem tudjuk mit), de ő csendre inti. Az atya csak nem bír kussolni, és kijelenti, hogy szerette a férfit, mire az előkapja a stukit és fejbe durrantja a tagot, bazmeg! (Ide a nagybökőt, hogy annak kimondását akadályozta meg ezzel, hogy a pap őt is vegzálta!). Bunchy fásultan csak annyit mond, hogy örül, hogy a bátyja megtette ezt.

11.1.jpg

11.2.jpg

Mickey és Claudette andalogva táncikálnak a férfi lakásában, aki szeretne a hálószoba felé avászkolódni, a nő azonban inkább a távozás mellett dönt. Mick azért ad egy búcsúajándékot, meglehetősen morbidat méghozzá, hiszen az átadott arany óra Lindáé, amit az előző este a szex és a halála között a lakásában felejtett.

Nem kis meglepetésemre Ray nem egyedül jött elásni a pap holttestét, Daryll van vele, együtt szedik ki a tetemet hősünk csomagtartójából, és ma nekik is morbid estéjük van, mert Ruth (Ezra elhunyt felesége) alapítványának épülő kórházához hozták elföldelni a hullát. Ezalatt Terry rendet vág a teremben, eltünteti a vérfoltokat, míg Bunchy halál nyugodtan (érted?) húzza a lóbőrt egy sarokban.

12.jpg

A terembe Frances érkezik érdeklődni az atya felől. Terry nyit ajtót (lévén már csak ő van talpon) és közli, hogy minden rendben, kórházba vitték. És melyikbe, jön a következő kérdés, ám erre már a férfi nem tud válaszolni.

Ray lakásába váltunk, amit hősünk üresen talál, ezért hívja fiát, aki egy hotelben van Avival. Áradozik róla egy kört apjának a telefonba, hogy milyen jó arc, meg arról értekezik, hogy ő is zsidó akar lenni. Behalok. Faterja csak annyit mond, hogy majd meglátjuk. Ekkor kiderül, hogy a ház mégsem fullüres, Abby üget elő csomaggal a kezében, és kérdi, hogy a teremben látott pap volt-e az, aki molesztálta Bunchyt. Férje annyit válaszol, hogy nem csak az öccsét abuzálta (mondtam én!!), mire felesége szólni sem tud a megrendültségtől. Vigasztalná urát, de ő most nem kér belőle, csak azt akarja, hogy az asszony menjen el, aki sírva elrohan. Ray egy üveg whiskey társaságában folytatja az estét, mikor váratlanul megszólal a telefonja – Frank Barnes van a túlvégen. Az ügynök morcosan elkaffogja, hogy Van Miller ledurrantva hever a lakásában, amit szerinte Ray követett el, de ezt már nem fogja megúszni, ám ő fáradtan, vita nélkül kinyomja a telefonját, és elkenődött arccal bámul maga elé.

Címkék: Ray Donovan
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2014.06.24. 18:01:51

Van egy focista az Usában akit Donovannak hívnak (lehet hogy több is), de a szövetségi kapitány nem vitte el a vb-re!
hu.wikipedia.org/wiki/Landon_Donovan
Nagyszerű hogyvolt egyébként!

AaannnaaA 2014.06.24. 18:07:49

@Pácsó Ármándó: Hm, mi mindenről lehet olvasni a wikin... Nem vagyok egy sportrajongó, nem ismertem a nevét.
A sorozatba meg ha gondolod, nézz bele, érdemes. Bár korábbi ajánlásommal, a Célszeméllyel is befürödtem Nálad, úgyhogy nemtom...

Pácsó Ármándó 2014.06.24. 18:24:32

@AaannnaaA: Nem vagyok nagy kortárs akciósorozat fan. Ettől függetlenül jól írsz! :-)

Is 2016.12.31. 11:52:11

@AaannnaaA: Ez a rész viszont nagyon ott volt a szeren, az előzővel ellentétben. Mickey nagyon jó arc, de elbaszott egy családot hozott össze, és ez az ő hibája. Szerencsétlenek.
süti beállítások módosítása