Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 5x15 - A csúcstalálkozó

2009. június 06. 15:30 - the black ball

A régen látott Zippy nagyúr hajóján járunk, aki meglepetésünkre Oziriszt fogadja. Ismertetőt ad neki az utóbbi 5000 év eseményeiből, a régi rendszernek annyi, az új meg elég nyamvadt ahhoz, hogy felrúgják. Zippyt lenyűgözte, hogy Ozirisz ismét egy marha nagy seregre tett szert, ezért felajánl neki egy melót, miszerint szolgáljon egy mindkettőjüknél hatalmasabb kukacot: Anubiszt.

Hozzánk ezalatt a tok’ra Ren’al érkezik, aki közli, hogy a rendszerurak tűszünetet kötöttek. Ők is rájöttek, hogy a rendszer szart sem ér, mindenki öli a másikat, amikor kedve szottyan, úgyhogy tartanak egy találkozót, ahol majd lefektetik egy új rend alapjait. És ez nekünk jó, a tok’ra szerint. Ugyanis így egyszerre irthatják ki az összes rendszerurat. Welcome to the dark side. A találkozó semleges űrben zajlik, senki sem vihet fegyvert, és csak teherhajóval lehet menni. A tok’ra szerint csak egyféleképpen juthatunk be: minden rendszerúr viheti egyik kedvenc szolgáját, aki nem jaffa, jól beszél kukacul, és Daniel Jacksonnak hívják.

A CSK-17-tel karöltve elmegyünk a tok’ra bázisra. Itt van Elliot hadnagy is, akinek ez az első küldetése, és teljesen odavan, hogy végre láthat egy élő tok’rát. Jack szerint hamar szertefoszlik majd az érzés. A CSK-1 Jacobbal dumál az akcióról, Aldwin meg – aki majdnem alánk robbantotta a Netut – turistaútra viszi a CSK-17-et. A tok’ra tárgyalóban ismét elhintünk egy lefordíthatatlan Yus viccet, ugyanis Daniel Yu rabszolgájaként fog beépülni. Csak ott a bökkenő, hogy Yu felismeri Danielt.

Ren’al szerint nem fogja, ugyanis átformálták a magát Tyler hadnagynak álcázó Reole váladékát. Rátették egy bökős gyűrűre, így aztán csak meg kell szúrni, és Yu azt hiszi, hogy Daniel Jarren, a leghűségesebb a lo’taurja (ejtsd: lotár, jelentése: főrabszolga, példa: Lothar Matthäus). Jacob hónapok óta ólálkodik Yu hajóján, így majd ő elintézi a valódi szolgát. Amint Daniel a rendszerurak közelében lesz, használnia kell a tok’rák legértékesebb fegyverét, egy újonnan kifejlesztett kukacmérget. Azonnal kinyír minden kukacot a közelben. A kukac meg a gazdatestet, mert halál előtt az is mérget bocsát ki. A jaffákról meg ne is beszéljünk. Jacob szerint a rendszerurak halála után gyerekjáték lesz kiirtani a méreggel az összes többi goa’uldot.

Zippy másképp gondolja. Elfogott egy tok’ra kémet, akitől megtudták, hogy létezik a kukacméreg. Úgyhogy most szépen odaviszi a flottáját, és hazavágja őket. Ren’al elviszi Cartert egy régi kedves ismerősünk, Martouf kukacához, Lantash-hoz. A kukac azóta gyógyul, amióta Martouf za’tarcosat játszott, de elbukott. Yu hajóján Jacob kiiktatja Jarrent, Daniel meg megszúrja Yut, akinél működik is a dolog. Teáznak egy jót, aztán berepülnek a teherhajóval a találkozós űrállomásra. Yu figyelmezteti Danielt, hogy nem szabad megbízniuk sem a rendszerurakban, sem a lo’taurjaikban. Ezalatt a tok’rák észreveszik Zippy flottáját. Menekülnének, de a kaput egy féregjárat blokkolja, a hajók meg 38 percnél hamarabb ideérnek.

Aldwin szerint az egyetlen esélyük, ha új járatokat növesztenek, aztán vacogva reménykednek. A mérget sem tudják használni, ugyanis Danielnél van az egyetlen adag, és hetekig tart elkészíteni egy újat. Megérkezik Zippy, és random bombázni kezdi a bolygót, ami által bazi nagy kristálytömbök hullnak a plafonról. A CSK-17 fele meghal, Mansfield eszméletlen, és Elliot is megsérült. Ren’al törli az adatokat, és lementi a méreg formuláját. Jack és Teal’c Aldwinnal (és a mókusokkal) felgyűrűznek körülnézni.

Yu és Daniel megérkezik a találkozóra, ahol gyorsan körülnézünk a rendszerurak között. Elsőként ott van Bastet és Kali, két kukachölgy, akik szeretik együtt kicsinálni ellenségeiket, aztán testrészeikkel díszíteni a palotáikat. Aztán ott van Ba’al, akitől nem szabad ajándékokat elfogadni, mert azok szeretnek felrobbanni. Ba’al nem igazán tud veszíteni, inkább kiirtotta két naprendszer népességét, mintsem más kezére kerüljenek. Morrigan a kukacok dominája, a szolgái szeretik árva társalgások alatt kifürkészni az ellenség terveit. Yu korábbi lo’taurja véletlenül elárulta gazdája egyik erődjét, de szerencsére meg is halt a csatában. Olokun egy fekete kukac, aki rühelli Yut, és élvezettel ölné meg Danielt. Végül pedig Svarog, akiről most semmit sem tudunk meg. Ba’allal dumálunk egy keveset, aki rohadtul ideges a titokzatos támadó miatt, aki tizedeli a rendszerurak seregeit.

Egy újabb bombázás során telibe találják a tok’ra bázist, Lantash akváriuma széttörik, Mansfield meghal, Ren’al meghal, Elliotot meg eltalálja egy kristálytömb. A felszínen több ezer jaffa sorakozik, úgyhogy Jackék visszamennek. Útközben meglepi őket egy halálsikló, ami kinyírja Aldwint. Odalent kiderül, hogy Lantash új otthonra lelt Elliot személyében, aki súlyosan megsérült.

Carter lenyúlja Ren’altól a formulát, aztán kiviszi Elliotot. A találkozón mindenki egymást gyanúsítja, amikor megjelenik egy váratlan résztvevő: Ozirisz. Ennyit Jackson álcájáról. Daniel átrádiózik a közelben lévő Jacobnak, hogy Ozirisz is itt van, amikor az emlegetett fel is tűnik. Ráadásul Jackék eközben csapdába esnek, amikor egy újabb bombázás beomlasztja a gyűrűkhöz vezető járatot. Folyt.köv.

Címkék: csillagkapu
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása