Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 3x15 - Színlelés

2009. január 03. 16:00 - the black ball

Ismeretlen bolygó felett goa’uld anyahajók tüzelnek egy halálsiklóra, de a mókának vége szakad, amikor az ismeretlen bolygóról pár kék lövedék atomjaira zúzza őket, és két vonalat csinál belőlük a kukacok veszteségszámoló noteszében. A sikló meg lezuhan. Helyiek odasietnek, és mindenki meglepetésére Skaara/Klorel próbál haldokolva kimászni a dobozból. Eh, déjá-vu? A Földön aktiválódik a kapu, írisz bekapcsolva, csak ma kissé hullámzik valamiért. Na meg egy macska sétál át rajta. Carter kapcsol rögtön: ez Schrödinger! Jaj de jó! Óriási cliffhangert zártunk le ezzel kérem szépen. Persze jön a tollan Narim is, aki elnézést kér, hogy csak így áthullámzott a kapun, de üzenetet hozott.

Felkérnek minket a tollanok, hogy vegyünk részt egy triádon, ami tárgyalást takar. A vádlott pedig nem más Skaara. Vagy Klorel. A triád a Tollanán lesz, az új világukon. Csak kár, hogy mi Noxékhoz küldtük őket, ott meg nincs kapu. A megoldás egyszerűbb, mint gondolnánk: közösen építettek egy új kaput. Csak úgy. Persze alig látunk belőle valamit. De Jack szerint legalább a miénk nagyobb. Megyünk tárgyalni. Útközben egy helyes kis hologram hatástalanítja a fegyvereinket. Szólhattak volna.

Találkozunk Travell főkancellár nénivel, aki elmondja, hogy mi leszünk Skaara védői (archon). Jól van. Akkor látogassuk meg az említettet. Nos, pont Klorelt találjuk helyette, de egy tollan szerkezet megakadályozza, hogy ő uralkodjon a testen. Amikor pirosan világít, akkor Klorel, ha kéken, akkor Skaara van a vonalban.

Skaara elmondja, hogy Heru’ur avagy Hórusz elől menekültek. Mivel tudták, hogy a tollanok lelövik majd az anyahajókat, idejöttek. Skaara Jacket és Danielt választja védőjének. A triád pedig arról fog szólni, hogy ki tarthatja meg a testet: Klorel vagy Skaara? Apropó Klorel. Ki is lesz az ő védője? Tessék megkapaszkodni, mert ennél hülyébben kinéző kukacot még az univerzum nem látott. Zipacna a becsületes neve, és valószínűleg a maják istene volt valaha. Hát igen, erről is szólhattak volna.

Lesz egy harmadik archon is, aki semleges lesz, naná, hogy Lya a Noxtól. Mellesleg őt ebben a részben látjuk utoljára. Elkezdődik a tárgyalás, de előbb Jack szól Carternek és Teal’c-nek, hogy tartsák a szemüket Zipacna jaffáin. Zipacna kezdi a védelmet: szerinte 3 éve az Abydos még goa’uld tulajdon volt, így Klorel csak azt vette el, ami jogosan megillette. Skaara szerint viszont ő született ebbe a testbe, ráadásul régóta tudták, hogy Ré egy gonosz isten volt. Az Abydoson megházasodhatott, élhetett volna. Így a kukac nem csak a testét, hanem az életét is elvette. Hm. Zipacna jön. Megkérdi Skaaratól, hogy vadásznak-e az Abydoson. Igen. És használják az állatokat élelemforrásra, öltözködésre, teherhordásra? Igen. És egy embert ugyanerre? Soha.

Szóval akkor az állatok kevesebbet érnek. Még meg is ölik őket. Skaara szerint csak ha szükséges. Nos, Zipacna szerint ők is így vannak az emberekkel. Ha egy ember azt tehet egy állat testével, amit akar, akkor ők szintén azt tehetnek az emberekkel, amit akarnak. Mert a kukacok felsőbbrendűek. Jack szerint ez az érvelés hibádzik. Ugyanis az állatoknak nincs öntudata. Daniel kijavítja: szóval az embereknek magasabb az intelligenciája, mint az állatoknak. Nos, akkor a kukacoknak is magasabb az emberénél. Hosszú lesz így ez a nap. Zipacna szerint a technológiájuk és a tudásuk is sokkal fejlettebb a miénknél.

Jack szerint ez lopott tudás. Daniel szembesíti a kukacot, hogy ők mindent mástól vettek el. A csillagkaput is. Tulajdonképpen ők szinte semmit sem alkottak. Szóval nem igazán fejlettebbek. Inkább élősködők. Na, nézzünk el egy kicsit Carterékhez is. Követték a jaffákat, akik egész véletlenül a tollan ionágyúknál babrálnak valamit. Véletlen egybeesés? Zipacna folytatja: szerinte a gazdatest személyiségéből nem maradt meg semmi. Amit mi Skaaranak hiszünk, az csak egy maradvány, amit a tollan eszköz tett lehetővé, hogy beszéljen. De ha egyszer már nem él, akkor hogy tud beszélni? Ez nem jött be Zippy. Este Carter és Teal’c elmondja, hogy a jaffák 6 tollan ágyút kerestek fel, és mindegyikkel csináltak valamit. Vagyis Zipacna csak időt akar nyerni a tárgyalással, hogy semlegesítse a védelmet, aztán kiirtsa a Tollanát.

Carter elmondja Narimnak, majd a főkancellárral együtt megnézzük az egyik ágyút. Travell szerint nem változott semmi az ágyún. Carter közli, hogy talán megjelölték. De Travell beképzelt, szerinte ha az egyik ágyút kilövik, a többi automatikusan tüzet nyit a támadóra. És ha mindet egyszerre lövik ki? Ugyan, az lehetetlen. És nagyon reméli, hogy ezzel nem a triádot akarjuk befolyásolni. Teal’c szerint a tollanok nem tudnak jól taktikázni, a naivitásuk lehet a vesztük. Engedélyt kér Jacktől, hogy továbbra is követhessék a jaffákat. De O’Neill megtiltja, szerinte el tudnak bánni egy esetleges támadással.

Teal’c nem hagyja annyiban, elmegy Lyához. Lya nem érti, hogyan segíthetne, ők nem háborúznak, magukat is csak illúziókkal védik. Na igen, Teal’c pont ezért jött hozzá. A triád folytatódik. Zipacna szerint a triád értelmetlen, mivel a tollanok nem ismerik a hallbüntetést. Ha Skaara kapja a testet, azzal megölik Klorelt. Jack szerint a tok’rák biztos találnának neki egy önkéntest. Beront Narim, Travell jól leszidja, az elkerekedik a szeme, amikor megtudja, hogy egy goa’uld anyahajó igyekszik a bolygó felé. Zipacna szerint azért jön, hogy felvegye őket, mivel szerinte biztos a győzelmük. Mindenesetre Travell figyelmeztet, hogy ha egy centit is közelebb jön, azonnal lelövik.

Szavazunk. Zippy Klorelre szavaz, mi Skaarara. Lya döntése lesz a mérvadó, ő pedig Skaarat hozza ki győztesen, mindenki örül. Mindjárt jönnek a tok’rák, és kiszedik Klorelt. Zippy ezt nem tűri, úgyhogy tűzparancsot ad a hajójának, aztán lelép a kapun át. Szépen kilövik mindegyik ionágyút. Mi megmondtuk. Közben Teal’c elárulja, hogy Lyával elrejtette az egyik ágyút.

Viszont az nem akar tüzelni. Ellenben a halálsiklókkal, amik felénk jönnek. Teal’c hamar elsajátítja a tollan technológiát, és tüzelésre bírja az ágyút. Az anyahajónak annyi. O’Neill ezt kihasználva arra a következtetésre jut, hogy ha minden igaz, akkor a tollanok most az adósaink. Travell egyetért. Na, akkor igazán adhatnának egy olyan ionágyút. Persze nem adnak. Közben a tok’rák végeztek, Skaara kukacmentes lett. Ölelkezés, pacsi. Itt a vége, további szép napot!

Címkék: csillagkapu
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2009.01.03. 16:32:27

Keamy!

Kár, hogy nem látjuk többet a Noxot.

pcdevil · http://twitter.com/pcdevil 2009.01.03. 16:58:10

@kla: pont ugyanezt akartam mondani:) Látni Mr. Keamy-t ilyen nevetséges ruhában/sminkban: megfizethetetlen:D

the black ball 2009.01.03. 17:29:30

Te jó ég, ez tényleg Keamy! Fel se tűnt.
süti beállítások módosítása