Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 5x13 - A tettek mezeje

2009. május 30. 15:30 - the black ball

O’Neill és Teal’c egy csapat újonccal kommandózik, és egy kukacot keresnek valami gyártelepen. Daniel és Carter nem felelnek a hívásra, úgyhogy Jackék megkeresik őket, az újoncok meg biztosítják a területet (Elliot hadnagy, Grogan hadnagy, Jennifer Hailey és Satterfield, aki Boomer). A szépen fénylő intarokból rájöhetünk, hogy ez valami gyakorlat. Lövések hallatszanak, Jack erősítést kér rádión, mert hirtelen rajtuk ütöttek, az újoncok meg berohannak a raktárba, ahol Carter zatet fog a fekvő Danielre.

Daniel szerint Carter goa’uld, Carter szerint meg ő tok’ra, és Daniel a goa’uld. Grogan okosnak hiszi magát, és lelövi az őrnagyot, Daniel meg vurstlivadállatként leszedi az újoncokat, mert tényleg ő volt a goa’uld. Gyakorlatnak vége, O’Neill szigorú, újoncok sírás határán. Elliot tétovázott, Hailey parancsra várt, Grogan hülye, Boomer meg belezúgott Danielbe, ezért nem akarta lelőni. Elliot szerint Jack is hibázott, elvégre ha hirtelen rajtuk ütöttek, akkor nem tudott volna segítséget kérni.

Carter szerint Elliotnak igaza van, de nem vagyunk olyan bátrak, hogy ezt be is ismerjük. Vacsoránál aztán jól kibeszélik a csapatot. Carter szerint Elliot egy szuperkatona, Jack szerint meg egy ösztönmentes blöffölő fazon. Carter szerint Grogan hasznos CSK-tag lehet, Jack szerint meg remekül löveti le magát. Boomer okos, de harcképtelen. Hailey meg egy ”150 centis harci gépezet”.

Másnap jön a végső gyakorlat, az újoncoknak egy idegen szerkezetet kell megszerezniük, a kapu 12 percig marad nyitva, és egy kilométerre van tőlük. Persze Jack közben lövi őket az intarral. Bekommandóznak az épületbe, Grogan megint találatot kap, a marha, Elliot félrehúzza, aztán kiküldi, hogy majd ott találkoznak. Megtalálják a szerkezetet, ami egy csapda, másfél perc és robban. Hailey hatástalanítani akarja, de Elliot szerint nincs rá idő, úgyhogy kisétálnak. O’Neill csúnyán lebassza, hogy nem hatástalanították a bombát, ami felrobbant, és Grogan meghalt, mivel szemmel láthatóan nem ért ki időben. Az ezredes nem tűri, ha valaki hátrahagyja az egyik emberét.

Mielőtt még Elliotnak esne, Jack telefont kap Cartertől, hogy a Parancsnokság invázió alatt van. Jack azonnal hazaküldi az újoncokat, de ekkor begurul pár Hummer a térre. O’Neill kinyír mindenkit, de az egyik katona hasba lövi. Idegen irányítás alatt álltak. Elliot szerint az ezredesnek nincs más lehetősége, minthogy beveti őket. Valami szellőzőjáraton bejutnak a bázisra, ahol O’Neill éles fegyvereket oszt szét a intarok mellé. Az egyik folyosón elcsípnek egy beszélgetést Teal’c és Daniel között, amiből kiderül, hogy ki akarják nyírni Cartert, és hogy Daniel a góré.

Bezárkózunk egy szobába, ahol Hailey rácsatlakozik a hálózatra. A kapu tárva-nyitva, Daniel meg Hammond székében nyújtózkodik, aztán a tárgyalóban valami idegen cuccból fényeket csal elő. Boomer és Grogan elmennek Daniel irodájába, Hailey és Elliot pedig a kapuhoz. Jack meg a szobában marad csendben vérezni. Boomer még jobban elszerelmesedik Daniel cuccai között, aztán a gépén képeket talál arról a szerkezetről. Argosi szöveg van rajta, és szerinte egy trójai fakukac. Ellioték ellenállásba ütköznek, ahol Hailey éles fegyverrel leszed egy katonát. Elsírja magát szépen, hogy ő még sosem ölt, aztán közli Boomer velük a híreket. Vért vesznek egy katonától, hátha nanitok vannak benne.

Amikor a kapuhoz érnek, Jack telefont kap, erre azonnal visszahívja őket. Ott Hailey megerősíti, hogy nanit van mindenkiben, ami közvetíti a cucc utasításait. A terv az, hogy elmennek a tárgyalóba, kiiktatják az eszközt, aztán lekapcsolják a kaput. Miután elmentek, Jack telefonon közli valakivel, hogy elmentek. Bizony, ez is egy gyakorlat, ha még nem tűnt fel senkinek, hogy O’Neill remekül elvan lyukkal a hasán. Az úton az újoncok belefutnak Carterbe, akit elvisznek Jackhez, aki éppen egy megkötözött katonát szabadít ki, amikor rányitnak. Carter improvizál, és közli, hogy O’Neill biztos idegen befolyás alatt áll, ezért Elliot lelövi intarral.

Mivel Hailey emlékezett, hogy a Carterben lévő fehérje miatt nem hatnak rá a nanitok, Elliot nem lőtte le. Persze mi van Teal’ckel, ha már ilyen okosak lettünk? Carter marad ellenszert gyártani, a többiek meg vissza a tervhez. Hammondék a pánikszobában hazárdíroznak, csatlakozik hozzájuk Jack és Carter. Megtudjuk, hogy azért hívták vissza Elliotot a kaputól, mert pont akkor érkezett meg a CSK-3. Daniel és Teal’c angolosan dumálnak arról, hogy milyen kényelmes a bőrfotel, amikor megkezdődik az attak a tárgyalóért. Grogant harmadszorra is lelövik, hát ekkora balfaszt rég láthatott a légierő. Boomer C4-et tesz az idegen szerkezetre, aztán fedezékbe. Azért még a csaj visszamegy Daniel hercegéhez, hogy elhúzza a bombától. Ami persze besül, és mire visszamennek, mindenki ordít, hogy „Meglepetééés!”.

Az egész egy próba volt, az éles fegyverekben vaktöltény volt, szóval nyugi van. Igen ám, de Haileynek elfelejtettek szólni a dologról, aki zsigerből felülbírálta a rendszert, és lekapcsolta a kaput. De újabb bejövő féregjárat. Hailey megpróbálja lekapcsolni ezt is, de összeesik, mert elkezd nőni a gammasugárzás a csarnokban. Carter nem tudja bezárni az íriszt, mert Hailey megbütykölte a dolgokat. Aki eddigre már meghalt a sugárzástól. Bumm. Felmegyünk a pánikszobába, kivéve Elliot, akinek a fejében Jack szavai visszhangzanak: „Nem hagyunk hátra senkit, még ha az illető halott is, és mi is meghalunk, miközben meg akarjuk menteni.”

Szóval hősködik egy jót, az indítócsarnokban bezárja az íriszt, felkapja a még élő Haileyt, és ismét feltűnik mindenki: „Meglepetééés!” Bizony, Hailey is benne volt, ő mutatott hamis nanitokat. Ezzel átment a vizsgán, pár nap múlva már jelentkezhet is Mansfieldnél, a CSK-17-ben. A többiek is bekerülnek valahova, ha lesz üresedés, kivéve Gorgant, mert képes addig háromszor megöletnie magát. Boomer meg cylon.

Címkék: csillagkapu
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása