Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 4x05 - Oszd meg és uralkodj!

2009. február 14. 16:00 - the black ball

A rész, amelynek végén örömtáncot járnék, ha tudnék, mert végre kiíródik az egyik legirritálóbb valaki a sorozatból. Nem lövöm le a poént, hogy a tehénarcú Martoufról van szó. Igyekszek méltósággal búcsúzni tőle. (Khm.) A Vorashon tárgyalunk a tok’rákkal, hogy most már ideje összehozni papíron is a mi kis szövetségünket. Itt van Martouf, Anise/Freya, O’Neill, Daniel, egy Graham nevű őrnagy, egyebek. Megjelenik a tok’ra főtanácsos is, akinek nevét felesleges megjegyezni, mert Graham őrnagy egy jóravaló tenyérlézerrel lyukat vág bele. Jack hősiesen ráugrik Anise-re, persze csak hogy megmentse. Aztán Graham segítségért esedezik, és szerveire robbantja magát. Azanyjamindenit!

Martouf szerint a főtanácsosnak nem esett baja. Francba, most mégis le kell írni a nevét: Per’sus. Martouf nem hiszi, hogy közünk volt Graham ámokfutásához. Hát még jó. Különben is: kit érdekel, hogy mit hisz ez az idióta? Jön Anise/Freya a műbőr cicifixével, és közli, hogy Graham egy za’tarc volt. Átesett egy goa’uld agymosáson: a tudatalattijába programoztak egy küldetést, aztán hamis emlékeket adtak neki, hogy ne tűnjön fel. Freya figyelmeztetett a veszélyről, 3 eset is történt nemrég, de Martouf szerint nem volt bizonyíték rá. Gratulálunk, Martouf! Ismét ügyes voltál.

Anise elmondja, hogy szerinte a végrehajtást egy hang vagy egy kép váltja ki. Ráadásul pár másodperc alatt lehet valakiből za’tarc. Martouf szerint az volt a cél, hogy megakadályozzák a szövetség létrejöttét. Nem, Martouf. Tudod, éppen erre járt egy za’tarc, benézett, látta, hogy éppen a Föld és a tok’rák kötnek átfogó szövetséget - na most mit csináljon? Elővette a kedvenc piros zseblámpáját, gondolta, egy kis hangulatfény jól jöhet az ilyen tárgyalásokhoz, csak sajnos erősebb elemet tett bele, és véletlenül halálos lézer lett belőle, ami még fel is robbant.

Freyának szerencsére van egy kísérleti za’tarc-detektora. Kipróbáljuk. Először Graham őrnagy csapatával kezdünk. Astor hadnagy leül, a detektor retinát szkennel, aztán Freya kérdez. Olyan, mint egy hazugságvizsgáló, csak ez a tudatalattit is vizsgálja. Azonban csak arra jó, hogy megmutassa, az illető za’tarc-e vagy sem. A célját nem tudjuk meg. Astorék egy jaffákkal teli bolygón voltak (Cé Es Ká 15 - szinkronhumor van itt is). Állítása szerint lelőtte az őt üldöző kukacpajtást. A gép szerint meg nem. Astor is za’tarc. Freya szerint a géppel ki lehet törölni a programot, de más emlékeit is elvesztheti. Mivel nincs sok választásunk, Astor dönthet. Belemegy.

A detektor elkezdi pásztázni az agyát, Astor meg elkezd rázkódni, aztán bekattan. Elveszi egy katona fegyverét, halálba küld egy üvegtáblát, aztán fejbe lövi magát. Kellemetlen. Mindenkit kivizsgálnak. Jöhet a CSK-1. A múltkori turbóakciót kell felidézniük. O’Neill és Carter is elmondanak mindent, ami történt. Azt is, hogy mindketten egyszerre voltak egy ideig eszméletlenek, amikor leestek a karvédők. És hogy Jack nem akarta otthagyni Cartert, mert ugye senkit sem hagyunk hátra. De a gép jelez: ők is za’tarcok. Irány a zárka.

Freya később elmegy nyelvpárbajozni Jackhez, mert az ő népe gátlástalan ezen a téren. De Anise - a kukac - inkább Danielre bukik. Bizarr hát. Freya elnézést kér. Később azt javasolja, hogy ne tartsuk bezárva Cartert és Jacket, ugyanis ha a küldetésüket nem tudják végrehajtani (ami valószínűleg az elnök megölése a találkozón), meg fogják semmisíteni magukat. Martouf meglátogatja Cartert. Megpróbálja rátukmálni a programeltávolítós dolgot, ami ha sikerül, Carter IQ-ja 140-re esne vissza. Vagy meghal. Azért még Martouf sem lehet ekkora vorashi paraszt, hogy ilyen helyzetbe hozza szegény lányt.

Daniel is kitesz magáért, ő Jacknek adja elő. Részesei leszünk a hírhedt O’Neill-pillanatoknak. Mindketten passzolják az eljárást. Fraiser szerint be kéne nyugtatózni őket, hogy akkor ne tehessenek kárt magukban. Viszont Jack meggondolja magát, mivel Freya szerint ha nem is sikerül eltávolítani a programot, elég információt nyerhetne ahhoz, hogy Carteren még segíthessen. Ezalatt folyik a készülődés a találkozó miatt. Megérkezik Per’sus főtanácsos, és az elnök is mindjárt itt van.

Carter megkapja az első adag nyugtatót, amikor is elkezd magában beszélni, miszerint nem za’tarcok: hanem úgy hazudtak, hogy nem tudtak róla, hogy az. Fraiser azonnal leállítja Freyát. Carter elmondja Jacknek, hogy hazudtak. Arról, amikor Jack nem akarta hátrahagyni Cartert. Ugyanis nem mondhattak el olyan dolgot, a rangjuk és a munkájuk miatt tiltott. Jack újra detektor alá kerül, amikor is bevallja, hogy azért nem akarta otthagyni Cartert, mert kedveli. Túlságosan is. (Izé, Valentin nap van?) Carter szintén bevallja az érzéseit, és voilá, egyikük sem za’tarc többé.

Na jól állunk akkor. A bázison mindenkit megvizsgáltak, a főtanácsost és a testőreit is, Freya meg nem volt gonoszkukac közelében mostanság. De... Várjunk csak! Rémlik még valaki. Hm. Segítsetek már! Azt hiszem, ilyen tehénszerű az arca. Mi is a neve... Hűha. MARTOUF! (A gonosz nézésért egy pluszpont talán jár.)

Megérkezik az elnök, za’tarc Martouf bekapcsol, előveszi a tenyérlézert és rálő, de mellé. Jack térden lövi, az elnök testőrei meg megszórják ólommal, ahol csak tudják. Jön Teal’c a zattal, rálő, de az alig használ. Aztán Martouf görcsös arccal megpróbálja felrobbantani magát, de Sam leadja a második zatlövést és annyi neki. Áldozzunk emlékének ezzel a képpel:

A következő rész meg minden idők egyik legjobbja? Top 5-ös, az biztos. Llew kolléga majd jól megírja holnap. A viszontlátásra!

Címkék: csillagkapu
15 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2009.02.14. 16:29:49

Nincs Martouf!!!!!! Ot én is nagyon ruhelltem, foleg azért mert megpróbált rámenni Samre.
4x06 - az idohurkos rész meg rohadtnagy

csokiturmixx 2009.02.14. 18:50:14

"És hogy Carter nem akarta otthagyni Cartert...."

Azt hiszem inkább Jack nem akarta otthagyni Cartert a kukacos hajón, nem???

pcdevil · http://twitter.com/pcdevil 2009.02.14. 20:00:02

"Cé Es Ká 15" - Ezen mekkorát röhögtem:D
"Elveszi egy katona fegyverét" - Ennél a jelenetnél mutatkozik meg, hogy Freya mekkora egy "hős" goauld. Jól elbújik az asztal alá!
"azért nem akarta otthagyni Cartert, mert kedveli." - vicces volt, mert ezzel a jelenettel promózta az AXN a negyedik évadot, és az előző részben pedig káromkodtam egy jót, hogy ez kimaradt. Itt meg megvolt, szóval szent a béke:))

"De... Várjunk csak!" - Azt magyarázza el nekem valaki, hogy mi az istenért maradt ki a za'tarc detektoros buliból?

"Aztán görcsös arccal megpróbálja felrobbantani magát, de Sam leadja a második zatlövést" - Másik égető kérdés: Miért nem rohant oda, és vette le róla a hangulatfény játékszert? Túl egyszerű lett volna?:S

korxi 2009.02.15. 09:44:41

black ball, hijjj, Martouf esetében nem nagyon ismersz kompromisszumot!:)

the black ball 2009.02.15. 10:34:25

@csokiturmixx: javítva

@pcdevil: attól, hogy kukac van benne, még nem golyóálló. :]
Miért maradt ki? Mert Martouf annyira tehénarcú, hogy a gép elfüstölne a szkennelés közben.

Valószínűleg a program először kiiktatta volna Cartert, aztán megint robbantaná magát. Meg ha nem sikerül neki robbanással meghalni, akkor választott volna valami mást, mint Astor.

@korxi: ó, lesz még más is, akit nagyon utálok. De az még messze van. Martouffal még kedves voltam. :]

korxi 2009.02.15. 11:05:33

@the black ball: Csak tippelek h kire gondolsz. De sokkal később lesz egy olyan szereplő, aki miatt majdnem abbahagytam a sorozat nézését. Az nála a kedvenc jelenetem, amikor élve elégetik.

pcdevil · http://twitter.com/pcdevil 2009.02.15. 13:06:06

@the black ball: na erre nemgondoltam. mármint a mindenképpen megsemmisíti önmagátra..
Egyébként "haragszom" a hogyvoltokra, itt kezdtem el megútálni Martoufot:D

@korxi: ha arra a női szereprőre gondolsz, akire én, akkor nemértek veled egyet:) Szerintem ő üde színfolt az sg-ben:))

korxi 2009.02.15. 13:41:50

@pcdevil: Arra hát. Minden alkalommal síkideg lettem az infantilizmusától. Nem véletlen, hogy abban a satnya próbálkozás 9-10 évadokban állandó szereplő, amiket amúgy sem vagyok hajlandó a Csillagkapu sorozat teljesértékű részeként elismerni.
Nah mindegy, ne kanyarodjunk spoilerbe meg offtopikba.

csokiturmixx 2009.02.15. 16:26:37

Semmi gond, csak nagyon szúrta a szemem és aki nem látta ezt a részt annak nagyon be tud zavarni. Szerintem.
Bár, aki rendszeresen követi a csillagkaput, annak teljesen mindegy!:D

Llew 2009.02.16. 09:27:15

Előre vártam, hogy mennyire fogsz élvezkedni Martouf kinyírásán. Ahogy olvasom elég jól szórakoztál. Ha nem Te lettél volna a soros, ezt a részt akkor is lepasszoltam volna Neked.

the black ball 2009.02.16. 11:13:24

@Llew: nem élvezkedtem. Csak egészségesen kigúnyoltam.

@korxi: nem ő. Bár néha tényleg nagyon idegesítő.

pcdevil · http://twitter.com/pcdevil 2009.02.20. 20:21:25

@korxi, @the black ball: hát hogy mondhattok ilyet:( Jó, néha tényleg kell hozzá egy aspirin, de annyi jó pillanatot okoz, hogy a fejfájós pillanatokra nem is emlékszem:) de példul 10x19-ben, mikor a videót nézi, az nem volt haláli?:))

the black ball: melyik évadban tűnik fel, akit útálsz?:) csak hogy barkóbázhassunk:))

the black ball 2009.02.21. 10:44:28

@pcdevil: az a gond, hogy állandó szereplő lett. Elég lett volna, ha minden harmadik részben szerepel csak. Túl sokat kaptunk belőle.

Hú, azt hiszem, az 5. évadban lehet először rálelni az illetőre. Ja, ott. :]

kla 2009.02.23. 20:17:49

Három tippem is van, melyik évadban szerepel utoljára? :)

Sephinroth 2009.08.11. 12:51:52

Martoufot rettenetesen utáltam, egyszerűen ha megláttam idegrohamot kaptam. Szerintem azonban az arca egy seggnyalóéhoz hasonlít, bár a tehéntől se áll messze:D
@pcdevil: Egyetértünk, hogy az a szereplő egy "üde színfolt":D A nemtörődöm természete tök vicces:D
SzámomraXD
süti beállítások módosítása