Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 1x21 - The Dragon House I.

2008. november 08. 10:00 - missparker

Börtönjelenettel kezdünk, a smasszerek egy fogoly átszállítását készítik elő. A foglyot Houdininek nevezik, veszélyes és nagyon intelligens. Jelenleg fegyelmezetten tűri, hogy megbéklyózzák. A fogoly köhögési rohamot kap, az őrök szerint megjátssza, megverik, a földre lökik. A rab a szájába veszi a smasszer által véletlenül elszórt gemkapcsot. Talpra rántják, már vigyorog.

Jarod gyerekfogorvos, a páciens kölykök képregénnyel szórakoztatják. A tévében megszakítják a műsort, megszökött egy rab az átszállítás közben. Nincs neve, mert sosem tudták azonosítani, a kezén egy égési seb helye látszik. Agresszív, majdnem megölte a smasszereket. A kutatást Korkos ügynök vezeti az FBI-tól. Jarod balra el.

Gyerekkori videó, egy közös kísérlet Kyle-lal. Jarod a kihallgató, Kyle a vádlott szerepében. Raines és Sydney figyeli őket. Jarod kezében egy kémcső, azzal fenyegette Kyle-t. Raines ráparancsolt, használja. A kémcsőben sav volt, Jarod összezavarodott, ezt nem tudta. Jarod Kyle bocsánatát kérte, nem bántaná soha. Gólemek vitték el a fájdalmában még mindig üvöltő Kyle-t. Jarod láthatólag nem tudta magának sem megbocsátani az esetet.

Már FBI ügynökként érdeklődik a börtönben Kyle-ról. Furcsa rab volt, mindig másnak képzelte magát. 10 évet ült, de senki sem tudta kideríteni, ki is ő valójában. Előfordul ez egy Kaméleonnal…

Kyle cellájában rajzok, többnyire egy sárkányfaragással díszített házról, levelek, 'C.J. Kék Öböl, Delaware' feladóval. Egy kék füzet, elrejtve a WC mögé. Egy bizarr, oxigénpalackos doki járt hozzá, miután elment, mindig írt bele, mint egy őrült. Találó:

Központ, Angelo megkapja Jarod piros füzeteit, hátha át tudja venni Jarod érzelmeit és meg tudja mondani, merre jár. Raines leállítaná a kísérletet, Miss elhajtja, bocsi, Parker-apu engedélyt adott.

Egy ismeretlen lakásban járunk, középkorú nő telefonál, a hír hallatán kiejti a kezéből a leveses lábast, telefonkagylót. Helyszínelés, Korkos ügynök és csapata. Jarod Ness különleges ügynök lép be a lakásba, Washingtonból küldték. Ő már tudja, hogy, Harriet-et egy barátja hívta a hírrel, hogy John Doe megszökött. Okos az üldözőkhöz csatlakozni, így talán tud vigyázni Kyle-ra. Már gyerekként is megmondta: Kyle a barátja, mindent megtesz érte. Korkos hergeli az ügynököket, Kyle-t erőszakos cselekményekért ítélték el. Harriet-et 10 éve elrabolta, akkor elkapták. Megjelenik a házmester, Jarod kihallgatná, de már mindent elmondott az előző ügynöknek. Korkos és Jarod összenéz.

Kyle egy kukába vágja az FBI-os zakóját, fog egy taxit, rágyújtana, a taxisnak nem tetszik, üvölt vele, hogy nyomja el a cigit. Angelo olvasgatja a piros füzeteket, Miss tombol, Sydney türelemre inti. Míg ők beszélgetnek, Angelo egyre furcsábban méregeti Miss-t, majd hirtelen állati indulattal az üvegfalat áttörve fojtogatni kezdi. Gólemek, Sydney és Broots kell, hogy szétválasszák őket. Mi volt ez?

A piros füzetek közé keveredett egy kék is. Kyle rajzai vannak benne, portrék Catherine-ről. De miért gyűlölte Kyle ennyire Catherine-t? Jarod az irodában nézegeti Kyle anyagát, gondterhelt. A videóra vett hírek Kyle/John Doe 10 évvel ezelőtti dolgairól tartalmaznak pár képkockát. Harriet-et a barátai támogatják el a baleset helyszínéről: Jarod mamája és egy férfi!

Megint a csodálatos, de szomorú zene, ez nem sejtet sok jót. Régen hallottuk már, akkor is tragikus közlést festettek alá vele. Harriet farmján járunk, elhagyatott, csak az enyhén értelmi fogyatékos gondnok, Joe Bill lakja, Harriet 10 éve nem járt itt. Jarod megmutatja neki az anyja képét, Joe Bill magába zárkózik, erről nem szabad beszélni. Jarod kérlelésére elmondja, hogy az istálló padlásán bujkáltak, a vörös hajú nő, és a férfi, aki repülőket faragott. Harriet elrablása után eltűntek, de a holmijaikat itt hagyták. Jarod izgatott, mint egy kisgyerek. De megcsörren a telefon, Korkos berendelt mindenkit, Doe nyomára bukkantak. Megtalálták a bunkó taxisofőrt, Kyle elnyomta a cigit: a taxis nyelvén. Ezután belekötözte az autóba, és leparkolt vele egy vasúti alagút bejáratához a sínekre. Hm, megfontolandó, érdemes-e beszólni neki.

Sydney beszámol Missnek Kyle-ról, Kaméleon volt, Raines irányítása alatt. Hivatalosan elbocsátották a Központból, úgy fest, Raines továbbra is bent tartotta. Az SL27-en meg is találják Kyle 'szobáját'. Az ajtó összekaparva, körömmel próbálta kivésni a zárat. Broots talál egy régi számítógépet, ezzel rögzítette Raines a titkos munkáját, a szalagok összeégtek. Brootsnak van egy-két visszaállítási ötlete. Jarod is a múltban jár, a Kyle-al közös kísérleteket nézi végig. Egy pilótakereszt lógott Kyle nyakában, ez mindig vele volt. Beszélgetni tilos volt, de Jarod rájött, hogyan kommunikálhatnak mégis: morzejelekkel a szobájukban lévő hangszóró zsinórján. Kyle eközben benzinkutasként dolgozik.

Sydney és Raines egy liftben utazva jól megfenyegetik egymást. Sydney elhatározza, hogy megkeresi Kyle-t. Broots végzett a fájlokkal, épp nincs senki a laborban, leül tévézni, de megjelenik Angelo. Kényszerzubonyban ugyan, de nem akadály, kis időre kimászik belőle, a hírekben John Doe szökéséről van szó. Angelo felvési egy filctollal a képernyőre, SL27. Mostmár tudják ők is, hogy Doe=Kyle. Még jó, hogy van Angelo, az életben rá nem jöttek volna nélküle. Korkos megint hangulatot kelt, tűzparancs, mert milyen veszélyes a szökevény. Jarod érvel, oké, hogy nem egy kedves fiú, de sosem ölt meg senkit. Magára marad a véleményével, de végre van ideje visszamenni Harriet padlására. Puritán kis szoba, benne egy bölcső. Van egy testvére! Joe Bill emlékszik a sírására, de sosem látta. Talál egy bibliát, a könyvjelző ugyanott, mint Harrietnél: 'Isten keze alatt a kisgyermekek soha nem vesznek el', a könyvjelzőn a Szent Katalin Hegyének kolostora látható. Kyle benzinkútja a hegy lábánál van, ki is szúrja, mikor Harriet arra jár. Azért még a vevőjét elveri, mert nem bánt megfelelően a gyerekével, majd elköti a kocsit.

Broots húzódozik, hogy megmutassa Missnek milyen videófájlokat állított vissza, mondván, tudja, hogy Miss nem sokra becsüli őt, de most hallgasson rá. Miss látni akarja, tényleg döbbenetes képek: Kyle lövöldöz Parker-anyu életnagyságú képére, Raines pofonjai kíséretében. Szóba kerül a Sárkány-ház, ott Kyle mindig biztonságban érzi magát. Miss nem mérges, hanem riadt. Kyle lőtte le anyut?

Rohanna elmondani apunak, Sydney leállítja. Miss annyira bizonytalan, hogy még Brootsnak is tesz egy vallomást: igenis sokra becsüli. Harriet közben megérkezik a kolostorba, kicsivel később Jarod is leparkol ugyanitt: megtudjuk végre, mitől fontos ez a helyszín. Bocs, mégsem, az egyik szerzetes maga Kyle, belöki a kocsiba Harriet-et, Jarod hiába ugrik a kocsi elé. De talál egy kék füzetet, rajzok a Sárkány-házról, meg az ominózus mondat megint, ezerszer leírva.

Miss taktikázik apuval, egy hamis doksival próbálja bizonyítani, hogy Kyle az elbocsátása után még kísérleti alany volt, mártogatja Rainest. Apu berág, mert Miss megkérdezi, tudott-e erről. Az öreg jobb bizonyítékot akar, most Jarodra gyanakszik forrásként, tulajdonképpen nem sokat téved. Erre Miss kénytelen beígérni, hogy befogja Kyle-t. Hát Miss, a kamuzást még gyakorolnod kell. Ha meg is fogod Jarodot, már nem lesz elég, Apu Kyle-t is követelni fogja, fújhatod az ultimátumodat.

Jarod visszaemlékezése, kiderítették Kyle-al, hogy szomszédos szobákban laknak. Valaki már akkor is mászkált a szellőzőkben... Telefon Sydney-nek, mifene az a Sárkány-ház? Sydney túl sok kockázatot nem vállal, simán utasítja Broots-t, hogy ugyan hackerkedne már egy kicsit Raines gépén. Jarod már pörög, készíti elő az akciót, képregényt olvas, repülőjegyet foglal, felhívja a volt pácienseit, szívességet kér a gyerektől. Csirkebőrt szab orvosi szikével, ebből mi lesz? Korkos örül, egy kölyök bejelentést tett, Doe Bostonban van, egy ATM fel is vette, a sebhely a kezén azonosítja, megy a csapat. Jarodot itt hagyják irodai ügyeletre, ettől valahogy nem szomorú, de ez fel sem tűnik az FBI kopóinak. Sydney kiderítette, hogy a Sárkány-ház New Jerseyben van, figyelmezteti Jarodot, Miss és Raines is odatart. Óvja Jarodot attól is, hogy a régi ismeretség alapján ítélje meg Kyle-t. Jarod sem a régi már, nem lesz baj. Jarod megérkezik a Sárkány-házhoz, már áll ott egy autó, tehát kivont fegyverrel indul befelé.

Kyle Harriet-et faggatja valakik hollétéről, kés, áramütés akkumulátorral az eszközei, tényleg nem egy kedves fiú. Zajt hall, kimegy. Jarod elteszi a fegyverét, hogy szép csendben kiszabadítsa Harriet-et.

Erre hosszú, tömött sorokban érkeznek az érdeklődők, Kyle fegyverrel a kezében, Raines is benyikorog két gólemmel a másik bejáraton, na fiúk, nyomás haza. Mindenkinek legalább két ellensége van a szobában, ez igen. Kyle belelő az akksiba az asztalon, kisebb robbanás, szétszalad a nép. Jarod Harriet-tel, Kyle egyedül, a gólemek utánuk. A nagy rohanásban a két Kaméleon szembetalálkozik, fegyvert fognak egymásra.

Kyle-nak azt mondták, Jarod meghalt, így nem hatják meg a gyerekkori emlékek. Jarod ujja idegesen remeg a ravaszon, Harriet megakadályozza, hogy lőjön. Miss, Sydney, Broots és Sam is megérkezett. Harriet elrángatja Jarodot, Kyle ottmarad, nem ért semmit, a fegyverére rá se bagóznak, de végre megindul ő is, a másik irányba. Missnek választania kell: Kyle vagy Jarod? Kyle-t kapják el, Raines orra előtt, ez azért beleillik Miss terveibe (ő Kyle-lal teljesített apunak, Jarod meg maradjon szabadon, és ásogassa kifelé anyu múltját). Raines néz ki a fejéből, ebből a sakkból hogy fog kilépni? Jarod a kocsiban szemrehány Harriet-nek: miért nem hagyta, hogy lőjön? Azért nem, mert Kyle a testvéred. Kép elsötétül, folyt. köv. az évadzáróval.

Címkék: a kaméleon
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bree-gee 2008.11.11. 11:19:12

Izgi rész! Izgi hogyvolt! Köszi!
Azt hallottam, az RTL folytatja 21-től /?/ a Kaméleont! :DDD

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2008.11.11. 12:11:25

Eddig úgy néz ki, igen. Nagy arccal harangozta be a retekklubos fazon a port.hu topikján, aztán elcsendesült, hogy eltűnt a műsorról. Remélhetőleg nem jön még egy valóságsó

Van igény a második évad hogyvoltjaira? Én lelkesen csinálgatnám, ha...

bree-gee 2008.11.11. 15:51:36

Naná, hogy van!!
Azt hittem, már régebben eldöntötted, hogy végig írod. Vagy rosszul emlékszem?
Egy olvasód mindenképpen lesz szerény személyemben ;) (de szerintem sokan olvassák, csak nem mindenki reagál)

Ha folytatják, akkor talán én is keresek másik tárhelyet a Kaméleonos oldalamnak, a megszűnt cwi helyett.

szanna 2008.11.12. 16:15:28

missparker!
Abba ne hagyd, kérlek! Eddig csak olvasód voltam, de most muszáj írnom. Én nem láttam és most sem tudtam nézni a sorozatot, de a hogyvoltjaid miatt rajongója lettem Jarodnak (ha mondhatok ilyet úgy, hogy egy részt se láttam).

Pissta 2009.03.25. 12:13:55

Hozza a színvonalat! :)
süti beállítások módosítása