Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A visszatérők 1x06 - His Sister's Keeper

2017. január 04. 11:00 - Mani_feszt

Ez a rész Bellamy Bé múltjának részleteivel átitatva mutatja be a 10/B túlélésért folytatott harcát. A kis ötéves forma Bé beszélget a szülési fájdalmakkal küzdő édesanyjával arról, hogy miért is nem lehet legálisan testvére a Bárkán, és aki megszegi a népességszabályozásra vonatkozó klauzulát a helyi polgári törvénykönyvből, annak bizony kiröptetés a büntetése. Édesanyja így kicsiBé segítségével hozza világra Bé kishúgát, akit kicsiBé Augustus római császár testvéréről, Octavia-ról nevez el. Octavia 1.6 TDI magához tér egy sötét barlang közepén, mindenféle használati tárgyaktól körülvéve, és realizálja az igen csúnya nyílt törést a jobb lábán. Sötétbőrű barátunk megjelenik egy óriási piszkavassal, és szegény O 1.6 TDI menten elájul.

1x06_01.JPG

Bé fel-alá járkál a táborban, de nem találja 1.6 TDI-t. Helyette megtalálja Szösszt, aki egy fél mondatban le is szúrja Bét az eláztatott rádió miatt. Béről lepattan az osztás, ellenben nagyon aggódik 1.6 TDI-ért, Szössz pedig úgy dönt, hogy rendes lesz, és segít megkeresni 1.6 TDI-t. Jaspi sem akar kimaradni az éjszakai erdei sétáról, habár Szössz szíve szerint lebeszélné erről az ötletről. Finnre is szükség van, nem mehetnek nélküle. Révön épp egy zsilett pengével vágja Finn haját rövidebbre, mert nem bírja elviselni a frizura fashion emergency-t. Amikor a keresőcsapathoz csatlakozik a legény, újfent próbálja Szösszel kettejük viszonyát megbeszélni, és egy fél mondatában megjegyzi, hogy ő már nem biztos az oldalbordája személyét illetően. A beszélgetést egy meteorzápornak tűnő valami szakítja félbe, de az sajnos egy bárkai temetés, amiben a földi maradványokat visszaküldik a földre. Révön beleáll Bébe (mondom én, hogy jófej) a 320 ember értelmetlen halála kérdésében, rádió híján a Bárka nem fog megmenekülni, keríteni kell hozzá alkatrészt. Révön leszedi Finnt egy búcsúcsókkal, meg egy bekamuzott „én is szeretlek”-kel.

1x06_02.JPG

1.6 TDI magához tér és örömmel nyugtázza, hogy a randa nyílt törését a Vészhelyzet összes epizódját megszégyenítő módon helyrehozta az ismeretlen, 1 azaz egy db piszkavassal. Lábra áll a lány, menekülőút keresés indul. Itt jegyezném meg, hogy amikor nekem volt lábtörésem, 3 hétig ordítottam a fájdalomtól, 1.6 TDI meg már majdnem futkározik a barlangban nyílt törés utáni műtött lábbal, de nem gond, nem is erről szól az epizód. A keresőcsapat megtalálja Octavia nyomait a domb aljában, illetve O vérét is az egyik kövön, Finn segítségével elindulnak a lábnyomok után. 1.6 TDI talál egy kis rést a barlangfalon, addig harcol, amíg ki nem jut arról a helyről.

1x06_03.JPG

A már kicsit nagyobb Octavia és közepesnagy Bé játszanak a Bárkán levő lakásban, de ellenőrzés jön. Édesanyjuk megnyugtatja O-t, hogy ha visszabújik a padló alatti helyre, nem fognak lebukni, ne féljen. A plüssállatkából egy bojt kilóg, o-ó, Bé gyorsan leül és álcáz. Az őrparancsnok maga előtt óhajtja látni a legényt, Bé makacskodik, majd leveri anyja varrókészletét. Szétesik az összes cérna, maradék anyag, tű, satöbbi, így kellően álcázásra kerül a kis bojtdarab. A jelenbe visszatérve Szössz és Bé mennek a titkos bunkerbe rádió alapanyagért, Révönnek feltett szándéka kideríteni, hogy mi folyik itt Gyöngyösön. Az erdei túrázókat egyszercsak a fák tetejéről egyesével elkezdi aprítani valaki vagy valami, nem vagytok jó helyen béláim. Egy csapat földi majdnem körbeveszi őket, futás fiaim. Révönékre visszatérünk, épp keresnek valamit, amiben van transmitter, amikor Révön megtalálja a kétfejű szarvast, amit Finn készített Szössznek. A keresőcsapat fogyása tovább tart, egy Roma nevű csajt futás közben dárda általi halál éri. Octavia fut ugyanott az erdőben, de földi négerünk elkapja megint, és ketten pole pozícióból nézhetik végig szegény egyszeri osztálytárs halálát.

1x06_04.JPG

1x06_05.JPG

Bé bárkaőr és Octavia 1.3 fiatalított verzió beszélgetnek a Bárkán, álarcosbálra készül a fiatalság, és Bé bárkaőri hatalmánál fogva kimozdítja X év után Octavia-t a lakásukból, megnézik a Földet egy pickót, majd beérnek az álarcos buliba. Bé le se veszi a szemét O 1.3-ról, de már Jaspi is kiszúrja az ismeretlen szép leányt. Visszatérve O 1.6 TDI kénytelen-kelletlen megy morci földink után, majd amikor a lány elfárad, ölbe kapja, és úgy viszi vissza a barlangba. Nem túl jó ómen ez, lyányom. Morci megbilincseli O-t, majd magára hagyja. A keresőcsapatot megint körbeveszi valami földi harcos népség, de megszólal a kürt hangja. Korábban már hallottuk, hogy a savas köd érkezését jelzi a kürt, most is erre gyanakodnak. Piszok mázli, hogy Finnél van egy sátorszerű cucc, ami alá el lehet bújni, ha jön a köd.

1x06_06.JPG

Az emlékekben élő bulikát félbeszakítja a Bárkeszen is valami hangjelzés. Shumway parancsnok számon kéri Bét a tényekről. Bé próbál kamillázni, hogy már beszkennelte Octavia-t, de sajnos az őrök főnöke tudja, hogy Bénél nincs ilyen leolvasó, így a leányzót karanténba helyezi. A keresőcsapat rájön, hogy marhára nem is volt savas köd, összekapják magukat, és meglátnak egy helyi erőt, Bé pedig nem nyugszik és nekiáll levadászni a földit.

1x06_07.JPG

Révön épp szereli a rádió maradványait, bánatosan, csendben, tőle szokatlan módon. Szössz próbálja oldani a feszkót, hogy halad-e, rendben van-e, miért ilyen csendes. Révön a kétfejű szarvas figurával szorítja sarokba Szösszt. Mondd, hogy nem kufircoltál a pasimmal addig, amíg én a seggemet kockáztattam, hogy letoljam magam ide?! Nem mondhatom Révön. Szössz könnyekben tör ki, hogy ő ártatlan, nem is tudott Révönről, különben is Finn azt hitte, hogy megmurdelt odafent. Révön tovább balhézik, hogy 10 napnál igazán többet várhattak volna… Szössz épp angolosan távozna, amikor Révön számonkéri: szereted őt? Szössz: alig ismerem. Nem nagyon lehet ezt a választ hova tenni.

1x06_08.JPG

Octavia addig-meddig próbálkozik a barlangban, míg leüti Morcit, lenyúlja a bilincskulcsot, és pont befut Bé a keresőcsapat maradékával. A bárkai emlékekre visszatérve Bé hazaér - immár mezei gondnokként - a lakásukba, Octavia 1.3 sehol. Kopognak. A parancsnoka néz be hozzá. Bé a szívélyes üdvözlést egy pusztulj el te rohadék, hogy kiröptetted anyámat mondattal viszonozza. Némi szájkarate után Shumway parancsnok elárulja, hogy Dzsaaha ledobat 100 tagot a fiatalkorúak börtönéből, köztük Octaviat is, és tenne egy visszautasíthatatlan ajánlatot, amivel Bé felkerülhet top 100-as listába. Mit kell ezért tennem? – kérdi Bé. Ölje meg a kancellárt. És mi van, ha magát ölöm meg? – szegezi a pisztolyt Bé a parancsnokra. Hát akkor a hugod egyedül fog megmurdelni odalent, Bé, te pedig röpülsz anyád után. Húsz perc múlva indul a hajó, gyerünk fiam, szorít az idő.

1x06_09.JPG

Bé kiszabadítja O 1.6 TDI-t Morci fogságából, és épp nézegetik a földit, hogy vajon magához fog-e térni. O válltig állítja, hogy nem bántotta őt Morci. Finn felismeri a ködkürtöt, erre Morci magához tér és villámgyorsan mellkason szúrja Finn-t, majd lekaratézza Bét, és épp lenyomná egy dárdával, amikor Jaspi leüti a földit. A táborba visszaérve Szösszért üvölt a keresőcsapat, behozzák az ájult Finnt, Révön majrézik, hogy úristen Szössz meg tudod gyógyítani? Muter nélkül nem Révön, úgyhogy húzzál bele abba a rádióba. O 1.6 TDI kitart amellett, hogy Morci nem bántotta őt, de nem figyelnek rá. Aztán ki is kel magából a lány, hogy ő le akart lépni onnan, Finn Bé miatt fog meghalni, ha Szössz nem tud rajta segíteni, úgyhogy Bé tegye magát alapjáratra. O annyira meccshangulatba került, hogy minden szart Bé nyakába varr a báltól az anyja haláláig, Bé pedig elegánsan visszafordítja a szutyokáradatot Octaviara. A sértődött lány konkrétan kirombol a táborból az erdőbe (éjnek évadján, mindig ebből van a baj), Bé pedig bevágja a táborajtót, mindenki menjen nyugovóra, mert jön a vihar.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása