Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 3x16 - Kész cirkusz

2015. június 26. 11:00 - Kapitánylány

Ilyetén körülmények közt, akármily gonosz lakozzék az emberben.” - Át a Brazil vadonon (Through the Brazilian Wilderness)

A történetünket egy vidámparkban/cirkuszban kezdjük, a porondmester lelövi az egyik átalakult mutatványosát, majd figyelmezteti a nézőket, hogy a szörnyek köztünk élnek, ováció a jutalma. Max, a Farkasember persze nem halott, a mutatvány része volt a lelövése, kedvese aggódva látja, hogy párja az üveg fenekére néz, hagyná az egész mutatványosdit, de persze kell a pénz. Max elvonul, ittasan kevésbé ura az érzelmeinek, keze farkas karommá változik. Az útját két néző, Monica és Dolores keresztezi, meg akarják hívni a férfit egy italra, be is tuszkolják az autóba, a porondmester rossz szemmel nézi a jelenetet.

01.jpg

A farkaslakban az esküvő a téma, Monroe Nick-et kéri fel tanújának, míg Rosalee Juliette-t koszorúslánynak nevezi ki, az ő tanúja a nővére. A két fiatal természetesen nagy örömmel fogadja el a felkérést.

A cirkuszi mulatság a lányok lakásán folytatódik, Monica türelmetlen, tudni akarja, hogyan változik át Max, a férfi hárítani próbál. A csajok rámenősebben másznak Max-ra, aki végül dühödten változik át dúvaddá, mi pedig már csak a lányok sikolyait halljuk.

02.jpg

A képbe egy esküvői torta kúszik be, a tetején egy rőtbundás-dúvad marcipán figurákkal, pohárköszöntőre készül valaki, de sikoltozás tör ki, a figurákra vér fröccsen. Juliette ébresztgeti Nick-et, rosszat álmodott, Grimm el is meséli, hogy az esküvőről álmodott, ahol végül Nick lefejezte Monroe nagymamát. Szerencsére ez csak egy álom volt, de Nick persze aggódni kezd, hogy valóra válhat, hiszen tanúként nagyobb figyelem terelődik rá is, Juliette szerint ez meg kell beszélnie Monroe-val.

A svájci Alpokban párosunkat keresik még mindig, már nem járnak messze, Meisner-ék távolról figyelik őket.

03.jpg

Nyomozópárosunk a helyszínre érkezik, Wu fogadja őket, rögtön jelent is a kettős gyilkosságról. Nick, majd Hank is talál egy-egy belépőt a Metamorfózia Cirkuszba, most már tudják hol voltak tegnap este a lányok. Meg is érkeznek a karneválba, ahol épp kezdődik az előadás, hamar kiderül, hogy ez egy keveréklény cirkusz tűzdémonnal, kőmorzsolóval, rőtbundással és egy dúvaddal. Újra látjuk a tegnap esti előadás végét, ahol Max-et lelövik.

Adalind és Meisner az úton hagyott autókhoz érkezik meg, a testőr rátalál Sebastien-re, de ekkor egy fegyveres jelenik meg, de nem sokáig marad életben, mert Adalind bevetve az erejét saját magát lövi le az ellen. Meisner az első döbbenet után szétlövi az egyik autó hűtőrendszerét, majd Sebastien-t hátrahagyva (aki egy fegyverrel fel fogja majd tartani a hercegéket, ezzel téve jóvá a hibáját) a másik autóval meglépnek.

Nick és Hank a pódium mögé érkezik, a mutatványosoknak mutatják a képeket, hogy felismerik-e lányokat, Max szeme vörösen villan, Nick észre is veszi. A fiúk elvonulnak Hedig porondmesterrel, a dolgozókról kérnek egy listát, Nick rákérdez a maszkokra, Hedig Kínában gyártatta őket. Genvieve aggódva kérdez rá Max-nél, hogy mi történt a lányokkal, a férfi nem emlékszik semmire, csak arra, hogy elment velük inni. A rőtbundás lány itt hagyná a cirkuszt, de Max nem akar, a piás üveg után nyúl, de Genvieve a földhöz vágja azt, Max pedig dühében átváltozva a szilánkokba löki kedvesét. A többiek érkeznek meg, lefogják a dühödt dúvadat, Hedig kiadja az utasítást, új fellépőt kell keresni Genvieve helyére.

Viktor és bérencei érkeznek vissza az autóhoz, a kocsiban elbúvó Sebastien mindenkit lelő, csak sajnos a hercegnek már nem jut golyó. Viktor a menekülőkről kérdez, Sebastien nem tud róluk, a herceg elhiszi, majd a túlvilágra küldi Renard bizalmasát.

05.jpg

Nick és Hank a fűszer boltba érkezik tanácsért, a keverék cirkuszról kérdeznek. Rosalee szerint a Tanács nem szól bele dologba, mert bűvészmutatványnak adják elő az egészet, a nagyobb gond az átbillenéssel van. Monroe magyarázza el, hogy ha egy keverék túl sokszor változik át, akkor a másik lénye válik uralkodóvá, kiveszik belőle az emberség, erőszakossá válik. Párosunk el is indul átvilágítani a dolgozókat, Rosalee pedig a cirkuszba szeretne menni segíteni az átbillenés határán levő keveréklénynek.

06.jpg

Renard hallgatja a jelentést a fiúktól, több gyilkosság is történt azokban a városokban, ahol a cirkusz is megfordult, és bár a tagok jönnek-mennek, de a dúvad régóta tagja a cirkusznak, most már csak bizonyíték kellene.

Rosalee és Monroe érkezik meg a cirkuszba, Ivan-t a kőmorzsolót kérdezik először a sorsáról, de a férfi elvonul, nem kér a segítségből. A jegyszedő érkezik meg, látta Rosalee-t átalakulni, de a meghallgatás nem ott van, rögtön elcipeli Hedig elé, aki végül felveszi a lányt, ma este már előadáson fog részt venni.

Meisner telefonhívást kap, Sean az, átküldi egy zürichi reptér koordinátáit, ahonnan repülővel menekítik majd ki Adelind-ékat.

07.jpg

Genvieve új szobatársat kap, fel kell készítenie Rosalee-t az esti előadásra. Genvieve lebeszélné helyettesét a fellépésről, de Rosalee szeretne segíteni az átbillenés miatt, de hamar kiderül, hogy Max van ennek a határán, ezért sem akarja ő elhagyni a cirkuszt. Genvieve végül elküldi átöltözni Rosalee-t, ekkor bukkan fel Monroe, aki nagyon szeretne lelépni, de menyasszonya marad, Max-en kell segíteniük.

Az őrsön Hank rájön, hogy gyilkosságok már Max előtt is történtek, egyedül Hedig marad gyanúsítottnak, irány a karnevál. Rosalee érkezik meg az előadásra, Max éppen dühöng, ő nem lép fel Genvieve nélkül, rá is támadna a helyettes lányra, az oroszlángladiátorrá átváltozott Hedig fékezi meg. A porondmester végül betessékeli a ketrecbe, majd elárulja, hogy sakkban tartja a dúvadot, mert valójában Hedig ölte meg a lányokat, hogy ne hívják a rendőröket, de a zsaruk úgy is Max-et gyanúsítják, közben Rosalee aggódva figyeli a fejleményeket.

08.jpg

Monroe hívja barátját, nagy bajban vannak, mert bár rájöttek ki van az átbillenés határán, de Rosalee közben az egész közepébe csöppent. Dúvadunk bevonul az előadásra, nyomozópárosunk is megérkezik. Rosalee premierjét Max átváltozása szakítja félbe, Hedig átugrik a dúvad jelenetére, de befejezni nem tudja, mert a feldühödött dúvad kiszabadul és Rosalee-ra támad. Szerencsére Monroe átváltozva ugrik rá Max-re, a nézők közben sikítozva menekülnek ki a sátorból. Nick és Hank rohan be, Hedig észreveszi, hogy Nick egy Grimm, menekülőre is fogja. Közben Monroe péppé próbálja Max-et verni, Rosalee állítja le, a visszaváltozott Max nem emlékszik mi történt vele. Hedig az elvarázsolt kastélyba menekül, a tükör szobában már a keverék alkalmazottai várják, Max túlhajszolása miatt megbüntetik, holtan végzi a porondmester.

09.jpg

Az őrsön Renard lezárja az ügyet, bár nem állíthatták a bíróság elé Hedig-et, de legalább megbűnhődött. A cirkusz közben pakol, Rosalee és Monroe búcsúzkodik Genvieve-től, Max kezelés alá kerül Rosalee által javasolt helyen.

Este a farkaslakban alváshoz készül jegyespárosunk, Rosalee a színpadi jelmezébe felöltözve közli, hogy még nem akar aludni.

10.jpg

Címkék: grimm
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.06.26. 11:59:32

azóta is azon merengek, vajh' milyen terve volt Rosalee-nak éjszakára...

AaannnaaA 2015.06.26. 12:09:13

Hát, ez a sminkeseknek egy ingyen orgia, nekem inkább töltelék rész volt. Csak Adalind-ék szála volt jó (meg Meisner látványa, ugye :P)

@Gabba: Sakkozás :)

Pácsó Ármándó 2015.06.26. 17:28:20

Azok a marcipán figurák egész élethűek voltak. Emlékszem erre a részre, tetszett Rozálka beépülése és beöltözése.
Ebben a részben is volt Meisner? Fel se tűnt :-)
Nick álma is tetszett és a sokféle szörny is. Köszi a hv-t!

2015.06.27. 09:15:30

@Gabba: biztos akrobatikázni készult - ha már cirkusz :)

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2015.07.02. 15:18:51

Nekem ez egy nagyon szomorú rész volt. Nagy kedvencem volt a pszichopata tekintetű Sebastian, azokban a gyönyörű szemekben folyton elvesztem, még ha összesen csak pár percig is szerepelt a részekben. Meissner hasizma nem rossz, de a szépszeműt személy szerint nagyon sajnálom.
@Kapitánylány: Remek hogyvolt volt, köszönöm. Bocsánat, hogy nem írom oda mindegyikhez, egyszer-egyszer, ha van időm, tömbösítve olvaslak, de úgy még nagyobb élvezet :).

Pácsó Ármándó 2015.07.02. 17:42:09

@m e o w: Akkor Szebi szép szemei a második dolog, ami nem tűnt fel nekem eddig :-)

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2015.07.02. 23:16:07

@Pácsó Ármándó: Most nagyon elszomorodtam. Anno, mikor először feltűnt a sorozatban, még én írtam a hv-kat, és hosszasan méltattam (ha nem a szövegben, akkor kommentben) a pszichopata tekintetét, és hogy az nekem mennyire tetszett. Szóval még fel is volt rá hívva a figyelmed.

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2015.07.03. 00:38:54

@Pácsó Ármándó: Helyesbítenem kell, amikor először hosszasabban felbukkant a sorozatban (előtte volt két villám-telefonálás, ott még hallgattam vonzalmamról). Íme bizonyság:
hogyvolt.blog.hu/2013/02/11/grimm_2x10_a_veg_oraja
középtájt, még kép is van róla.

Pácsó Ármándó 2015.07.03. 06:13:22

@m e o w: Ja, hogy az a Szebi! :-) A vonzalmadat nem felejtettem el, csak a személyt :-)
400+ hozzászólás volt akkoriban a Grimmnél?! Hűha!

Kapitánylány 2015.07.03. 08:43:21

@m e o w: osztom szomorúságodat, hiányzó szempár lesz! én is csíptem ám! :)
süti beállítások módosítása