Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 5x10 – Significant Others

2013. március 06. 11:00 - Zenóbia

Elegáns fiatal nő szívrepesve vár a kezében egy cetlivel az autójában, nem hiába, mert beül mögé egy férfi. Elő is kapja a machetét, el is vágja vele a nő elegáns torkát, gyanítom, hogy nem ezt várta szívrepesve. Meg Beckették sem azt, hogy amíg Kate lakását kifüstölik, addig a beteg Alexist fogják ápolni, hanem inkább azt, hogy édes kettesben ihatják az ágyban a tejeskávét. Nem jött be. Se nekik, se a nőnek a kocsiban. Hű, a helyzet fokozódik, betoppan Alexis anyja, Meredith, mert a lánya nélkül ő sem ment Párizsba, sőt mi több, nem csak betoppan, hanem be is költözik ápolónőnek. Castle meg hagyja, mert egy kretén, pedig Kate még a nézést is bevetette, de Castle négy év után még nem jött rá, hogy mit jelent a nézés. Az áldozat Michelle Twohey, a gazdagok és szépek válóperes ügyvédje, de csak a nőké. Egy jégvágót szúrtak a nyakába. Hmm.

5x10_castle1.jpg

A cetlin név és cím, egyelőre nem tudjuk ki az, de a sarki árus látott valakit a gyilkosság időpontjában eltűnni a metróaluljáróban, lesz fantomkép is. Corey-nak a nő pasijának nem sok hasznát vesszük, nem ismerős neki a fantomkép sem, de viszont gülü szemei vannak. A cetlin a név R. Garrison, az R pedig Rob, aki Espo álmai nőjének férje, akik Ryan álomházában laknak. Rob törvényszéki könyvelő, főleg csődeljárásokkal foglalkozik, így gyakran konzultál ügyvédekkel, Michelle-el is többek között, előző éjjel, telefonon. A nő minél hamarabb találkozni akart vele, egy ügyfele pénzügyei miatt, na de melyik ügyfele? Beckett eléri, hogy Castle elhúzzon intézkedni a Meredith ügyben, na erre kíváncsi leszek, addig ő megy Lanie-hez. Fordul a kocka, a hulla felett megvitatják, hogy Kate-nek kell a sarkára állni, hogy egyszer és mindenkorra lerendezze Meredith-vel, hogy ki az, akinek joga van körbepisilni a sarkokat.

Michelle egyik kabátgombján a gyilkos vére is rajta van, ezért jobb a pisztoly, mint a jégvágó. A munkatársai szerint furán viselkedett az utóbbi időben, vélhetően az egyik ügye miatt, de volt neki vagy 12, Ryan sorra pakolja ki a férjek, ex-férjek fényképét a táblára, némelyik meg is fenyegette Michelle-t. Viszont egyikük sem hasonlít a fantomképre, akinek már meg is van a kiléte, Herman Poquille, súlyos testi sértés, gyilkossági kísérlet, van mire alapozni. De nem erre, mert valójában a nőnek dolgozott lesifotósként, míg az ki nem rúgta. Nemrég mégis felhívta, és kérte, hogy segítsen neki egy nagy melóban, amit először nem akart elvállalni, de a nő kétségbeesett üzenetére, hogy egy élet múlik rajta, már nem mondott nemet. Így aztán elment a találkozóra, de Michelle már halott volt, mire odaért. Castle persze simán elbukik az első fél percben, Meredith úgy játssza ki, hogy öröm nézni, és persze marad ahol van és főzi a levest Alexisnak.

5x10_castle2.jpg

Ez az ügy épp illik Beckett hangulatához, öt percenként gyakorolhatja, hogyan lehet még vitriolosabban kimondani a görény ex-férj illetve a problémás ex-feleség szókapcsolatokat. A végére szerintem kimondottan jól fog neki menni. A kabátgombon a vér Samanta Vossé, aki a problémás ex-feleség kategóriába sorolható, arra tippelek. Hát ja, épp aznap reggel vesztette el a perét Michelle, ő meg egy lakást, néhány hajót, pár autót és pár milliárdot, én is előkaptam volna a fiókból a jégvágót. De ő nem, csak megtépte kicsit, emiatt vágta meg a gombbal az egyik ujját. Míg igyekszik minél több mindent tönkrevágni a férje cuccaiból, addig elmondja, hogy Michellenek magánéleti gondjai voltak, de nem tudja mifélék, csak hogy a halála napján késett a bíróságról és sírt. Mínusz egy festmény, meg vagy öt váza vagy mi. A férj is befut és ő is nekiáll vázákat törni, szerintem ezek tulajdonképpen összeillenek. Főleg, hogy mindketten inkább a börtönt választják, minthogy abbahagyják a zúzást.

5x10_castle3.jpg

A fiúk felvilágosítják a nagyon hülye és nagyon gyengeelméjű Castle-t, hogy a szakadék szélén áll és mindjárt le is zuhan, ha nem csinál valamit Meredith-vel, és milyen igazuk van. A kávézó tulajdonosa, ahol Michelle sírt aznap reggel, emlékszik rá, hogy a nő egy pasival veszekedett, akinek gülü szemei voltak. Nocsak. Castle ennél hülyébb már tényleg nem is lehetne, foglal egy szobát a Négy Évszakban, mert szerinte ez a megoldás, de hát ez rohadtul nem az, szerencsétlen. Corey közben eltűnt, és nem is Corey, hanem a jó Isten tudja, hogy ki. A kihallgatáson feltűnt nekik egy évfolyam gyűrű az ujján, az alapján megpróbálják beazonosítani. Addig is Meredith mekkora egy kavarógép, bugyiban flangál a lakásban, előadja Castle-nak, hogy ő csinálta a kávéját, amit valójában Beckett, és még hozzá is dörgölőzik, mert neki azt is lehet. Mármint nem Becketthez, hanem Castle-hez, aki megint a szánalmas oldalát hozza, ahelyett, hogy a férfiasat hozná, ami remélem azért van neki valahol mélyen elrejtve. Jó mélyen.

5x10_castle4.jpg

Az évkönyvben megvan Corey, aki Noah. Noah Kesswood, katonai különleges alakulat. Ollé. Noah nevén van egy jogképviseleti cég, akik az utóbbi időben több banki utalást is végrehajtottak egy helyi cégen keresztül, az utalások pedig akkor kezdődtek, amikor Noah randizni kezdett Michellel. Lehet, hogy egy másik ügyvéd úgy döntött, hogy kémkedni kezd a nő után, aki erre rájött, és ezért kellett elhallgattatni. Meg kell tudniuk, hogy ki engedélyezte a kifizetéseket. Mr. Schuster cége engedélyezte azt a tízezer dolláros utalást is, ami Michelle halálának napján került kifizetésre, de ő csak a hot-dogról hajlandó beszélni. Végül közli Espoékkal, hogy egy ügyfele megbízta, hogy hajtson végre kifizetéseket Noah részére, de azt úgysem mondja meg, hogy ki az az ügyfél, és milyen szolgáltatásokért utalt Noahnak. De Ryan fifikás és kiderítette, hogy Schuster képviselte három éve Billy Pipert, a híres golfozót, aki elvált, majd elment egy szigetre, hogy rendbe hozza a házasságát, de a hajóról csak ő ért vissza a partra, a felesége nem.

5x10_castle5.jpg

Nem sikerült rábizonyítani a gyilkosságot, de mit ad Isten, a válóper során a felesége ügyvédje nem más volt, mint Michelle. Micsoda őrületes meglepetés. Michelle pedig a számítógépe szerint egy hónapja is még belenézett Leann Piper gyilkossági aktájába, vajon miért, lehet, hogy bizonyítékot talált a gyilkosságra? Billy fogalmazzunk úgy, hogy nem túlzottan segítőkész, viszont mégiscsak ő lesz a gyilkos, most már csak rá kéne bizonyítani. Kezdetnek ehhez meg kell találni Noaht, mi sem egyszerűbb. Meredith vacsorázni hívja Kate-et, aki természetesen igent mond, Castle meg még az eddigieknél is idiótábbnak tünteti fel magát, de utálom, amikor ilyen. Espoék találtak egy gyógyszeripari céget, az egyik munkatárs pedig Noah régi barátja az egyetemről, akinél meghúzta magát egy hónapra és még a céges autót is használhatta. Így aztán megvan Noah, aki menekülőre fogja, de különleges alakulathoz képest elég gyenge, így végül azért sikerül a fiúknak bevinni. Ahol kamera előtt nem vall, de a szódagép előtt Beckettnek már igen.

5x10_castle6.jpg

Billy Piper paranoiás, és amikor rájött, hogy Michelle valószínűleg összerakta a történetet a hajóúton történt gyilkosságról, teljesen bepánikolt. A dolognak a drogokhoz is van valami köze, csak még nem tudjuk, hogy mi, de majd azért megtudjuk, ne csüggedjetek. Noah alibije stimmel, úgyhogy ugyan bent lehet tartani egy napra, de aztán úgyis megint eltűnik a ködben. Castle utat váj a szőnyegbe a fel-alá járkálásával, a lányok meg öribarik lettek és jól megszívatják, amikor hazaérnek azzal, hogy Kate úgy tesz, mintha megtudott volna róla valami rettenetesen kiábrándítót. Ehelyett  még jobban szereti, mint eddig, mert Meredith alapvetően cuki, csak többé ne lássa míg együtt vannak. Ez így jogos. Az összeborulásnak Ryan hívása vet véget, irány az őrs, mert kiderült mi köze az egész ügynek a drogokhoz. Michelle élénken érdeklődött a drogügyosztály karibi drogtilalmi intézkedései iránt, főleg azért, mert a térségben nyomon szokták követni műholddal a hajókat is. Ő pedig szerzett egy műholdfelvételt a három évvel ezelőtti gyilkosságról, amin az látszik, hogy ott nem egy, hanem két hajó volt egymás mellett.

5x10_castle7.jpg

A másik hajó pedig Walteré, aki a vázákat földhöz vagdosós nő férje. Ex-férje, bocs. Hű, itt aztán összefutnak a szálak. Michelle teljesen ráfeküdt, hogy átnézze Walterék anyagi helyzetét az elmúlt három évről, mert rájött, hogy Walter és Billy Piper ugyanabba a Yacht Klubba járnak, és barátok is. Így amikor Walter és Samantha válásánál valami régi affért keresett a múltban, azt ugyan nem talált, de valami annál sokkal rosszabbat igen. Bizonyíték nincs, Walter meg nem vall magától, nem hülye. De vajon Walternek mi oka volt rá, hogy segítsen Billy-nek eltenni láb alól a feleségét? Espo talált egy furcsaságot Walter híváslistáján, még pedig, hogy Michelle halálának reggelén ő is beszélt a könyvelővel, Garrisonnal. De miért? A válasz az orrunk előtt, legalábbis Castle odateszi, mert ha összehasonlítjuk Leann Piper és Rob Garrison feleségének a képét, akkor kiderül, hogy ez bizony egy nő, nem kettő. He? Rakjuk össze ezt a sztorit akkor.

5x10_castle8.jpg

Szóval Billy egy hős volt a külvilág felé, valójában meg otthon egy szörnyeteg, de amikor elváltak, a külvilág meghurcolta Leannt, és tudta, hogy nincs vége, mert Billy teljesen tönkre fogja tenni. Így megszervezte Walter segítségével a saját halálát, egyben a férje hírnevének bemocskolását és új életet kezdett. Beleszeretett Robba, akivel boldogan éltek, míg nem jött Michelle. Mi ilyenkor a megoldás? Hát persze, hogy a jégvágó. Már Alexisnek is elege van az anyjából, így rádumálja, hogy mégiscsak húzzon már el Párizsba, de mielőtt még elmegy, Beckett nem bírja ki és rákérdez, hogy miért nem működött a házasságuk Castle-val. Van amit jobb nem tudni, de azért nem, mert rájött, hogy Castle mindent tud róla, ő viszont cserébe nem ad magából annyit, amennyit kellene, lássuk csak az apjára vonatkozó kérdéseket. Az van bőven. Kate lakása is kifüstölődött, bármit is jelentsen ez, úgyhogy ő is távozik, de még azért kap egy reggelit, az ezek szerint roppant titokzatos, de néha kissé idióta pasijától.  Nos, lesz-e a következő részben Castle-apu-vonal, vagy még váratnak minket kicsit?

5x10_castle9.jpg           

Címkék: castle
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2013.03.07. 12:36:13

"Castle meg hagyja, mert egy kretén"

Erről a részről talán ennyi elég is. Esetleg még annyi, hogy ha Beckett Meredith-t tartja a hiteles és lelki mélységekkel rendelkező forrásnak, akkor ő is az. De az írók biztosan.

Courtney (törölt) 2013.03.08. 16:01:47

Na ez a rész nekem kedvenc már csak azért is mert New Yorkban nézhettem :) na mindegy. :) a hogyvolt ismét jó volt, anyám is olvasta röhögött is rendesen. :) maga a rész, Castle balfasz volt rendesen hogy megengedte Meredith-nek hogy nála lakjon!

Zenóbia 2013.03.11. 13:07:37

@Neoprimitív: Ez egy igen rövid kritika volt tőled :P viszont igaz. És hát jól van na, valahogy fel kellett nekik vezetni - a Castle-nak van ám apja is - szálat. Ilyen frappánsan sikerült nekik :)

Zenóbia 2013.03.11. 13:08:55

@Courtney: Örülök, hogy tetszett :) na igen, kicsit más érzés lehetett ott nézni :)

Neoprimitív 2013.03.11. 14:50:55

@Zenóbia: Vannak rossz részek, amelyek unalmasak, logikátlanok, stb. És vannak rossz részek, amelyek után már nem tudom úgy szeretni a szereplőket, mint előtte. Ez most ilyen volt, mindkettőjüket sikerült két-három fokkal lejjebb rúgni a lépcsőn, azért nem akartam többet írni róla.

"hát jól van na, valahogy fel kellett nekik vezetni - a Castle-nak van ám apja is - szálat. "
Lássuk csak: Castle és Beckett otthon beszélgetnek C készülő új könyvéről, C tesz valami "múzsa" megjegyzést. B szóba hozza Sophiát és az utolsó megjegyzését Castle apjáról. Vagy B a "Calm before Storm" képregény megjelenése kapcsán hozza szóba Sophiát (Oroszországban játszódó kémsztori). Több légy egy csapásra:
- otthoni jelenet
- minimális utalás, hogy Castle egy író
- annak a jele, hogy B nem amnéziás
- burkolt reklám
- nem a "Beckettnek kétségei vannak" című rémálom felmelegítése
- Meredith, mint a mély, őszinte beszélgetésre vágyó, másikra figyelő feleség - mindenkinek elment a józan esze az íróknál?
- végül, de nem utolsó sorban: őszinteség, nyitottság. Állítólag ezért szívattak minket négy évig, hogy végre most majd nyíltan, egyenesen, bízva egymásban.

Hagyjuk...

Zenóbia 2013.03.14. 13:42:48

@Neoprimitív: na ez már sokkal inkább jellemző komment :) jó, egyébként tényleg, nekem ebben a részben Castle szánalmassága volt a mélypont, én nem akarom, hogy a főszereplőt szánalmasnak kelljen látnom, de itt muszáj volt.

Neoprimitív 2013.03.16. 11:54:03

@Zenóbia: én sem, és erős a gyanúm, hogy még a jelenlegi rajongók többsége sem. Ezért nem értem, hogy miért gondolják a készítők ezt viccesnek. De végül is mindegy, ha a nézők így is megmaradnak.
süti beállítások módosítása