Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 8x20 - Möbius 2. rész

2010. február 19. 09:00 - the black ball

Carterék nem adják fel olyan könnyen a kizárósdit, meg különben is, ha nem ők mennek, akkor ki? Jack O’Neill személyesen, aki meggondolta magát a nálunk 8 éve halott Kawalsky őrnagy kérésére. Ismét előjön a kizárósdi, de miután Danielék bemagolták az összes infót a felvételről, és sikeresen működésre bírták Jackkel az ugrót, mehetnek. Hammond csak felderítést engedélyez, és lehetőleg semmi időutazás. Jack megmutatja a műszerfal beizzításával Kawalskynak, hogy ki az istencsászár a hajón, amit McKay kapuhajó 1-nek nevez el, mert ez egy hajó, ami átmegy a kapun. Ez a név minden idősíkon szívás.

Indulás előtt Carter gyorsan hangulatot teremt azzal, hogy mindjárt atomjainkra esünk, és 2000 fényévre innen ismét összeállunk, aztán irány a Chulak. Leszállunk a fák között, aztán elgyalogolunk a városig, de útközben leszednek minket a jaffák. Rég nem jártunk a chulaki várbörtönben, most is olyan meghitt, mint 8 éve. Megjön Teal’c, akinek Daniel elmagyarázza, hogy tök jó haverok vagyunk, mármint egy múltból származó felvétel alapján, és hogy a jaffáknak szabadoknak kéne lenniük. Ó, és azt is tudjuk, hogy legbelül érzi, hogy a kukacok nem istenek. Ha érzi is, még nem szeretné kimutatni, mert Daniel kap egy akkora sallert, hogy féregjáratot nyit a padlóig. Jack szerint ez nem változtat a tényen, hogy ez az igazság. Daniel megmutatná neki a felvételt, csak vigye oda. A cuccaink helyett Jackson Apófisz lábai elé érkezik, akinek Teal’c elmondja, hogy a Földről jöttünk.

Apófisz nagyot néz (körszakáll befigyel, ide ment a CGI-pénz másik fele), hiszen a Földön nincsen csillagkapu, ezért belenyúlkál a srác fejébe. Egy óra is eltelik, Daniel jól bírja a kínzást, ezért Apófisz ráad még egy lapáttal, amit Teal’c nem néz jó szemmel. El is viszi a kamerát a cellához, és Carter megmutatja neki a mi Teal’cünk monológját: a jaffák szabadok, Apófisz halott, a kukacokat legyőzték és Rya’c megházasodott. Ha ezek nem történtek meg, akkor a jelen, amiben él, egy elfuserált múlt jövője. Teal’c nem tud kiszabadítani minket, de a fegyvereket visszaadja. Később visszahozzák Danielt is, akinek a náthájáról nem mellesleg egy büdös szót nem hallottunk, már ha van neki ebben az idősíkban. Kap egy pisztolyt, a többiek meg felcuccolnak, plasztikot az ajtóra, Scofield a hátizsákban, szökünk.

Elindulunk az ugróhoz, de útközben Teal’c becsatlakozik, és szépen tüdőn lövi Danielt. Apófisz egy kukacot rakott bele, hogy kiszedje, mit tud. Rájött, hogy igen fejlett hajóval jöttünk, ezért a Földhöz küldött egy tucat ha’takot. Kawalski szerint hazudik, ez egy csapda, de aztán Daniel leszedi az egyik katonát, majd pár golyó után villanó szemekkel meghal. A jaffák megtalálnak minket, szóval a bizalmi aggodalmakat majd a hajón rendezzük. Az ugrónál mindenkit leszednek a CSK-1-en kívül, Kawalsky ismét halott. Pár sikló a nyomunkba ered, aligha érünk el a kapuig, így Carter az időgép használata mellett dönt. Teal’c szerint a Chulakon 5000 évvel ezelőtt is volt már kapu, szóval Jack sem tétlenkedik. Tárcsázzuk is ezután a Földet, ahol elég tetemes tömeg előtt sikerül elhagynunk a kaput. Letesszük az ugrót, elmegyünk szocializálódni.

Pontosan i.e. 2995-ben járunk, mivel Daniel kőtáblája szerint akkor volt egy lázadás Ré ellen. A helyiek eléggé kiakadnak miattunk, kivéve Katepet, aki mostanra beszéli az angolt is. Elmondja, hogy 5 évvel ezelőtt már ugye találkozott velünk, meg is terveztek egy felkelést, de toborzás közben lebuktak Ré támogatói előtt, így még a kivitelezés előtt kivégezték a CSK-1-et. Kivéve egyvalakit, Danielt. Az emlegetett meg is kérdi, hogy hol van, mire Jack azt válaszolja, hogy az ókori Egyiptomban, amin mi jót röhögünk. Teal’c elmondja, hogy meg kellett ölnie, mert goa’uld kém lett belőle. Daniel is mesél egy kicsit: ugye Carter figyelmeztetése miatt maradtak itt, de Teal’c és Jack nem bírta feldolgozni, hogy Ré uralma alatt kell leélniük a hátralévő életüket, ezért elkezdtek szervezni egy felkelést, ami ugye nem éppen ment jól.

Ezután Daniel és Katep szépen lassan kiépítettek egy mozgalmat, de a jövőt elnézve nem éppen jártak sikerrel. Sam elmondja, hogy az ő idővonalukban sikeres volt a lázadás, de Ré magával vitte a kaput, ezért Daniel írt egy kőtáblát a lázadás időpontjáról és a második kapu hollétéről. Ré jaffái erre jönnek, úgyhogy a beszélgetést a föld alatt kell folytatnunk. Odalent egy rakat botfegyver és egyéb cucc található, eggyel megdobhatnának engem is. Daniel szerint pár ezer ember áll az ügyük mellett, de most fontosabb, hogy előbb ellopjuk a kaput. Teal’c szerint az elég hülyeség lenne, mivel Ré ha’takja ott lebeg mellette. Daniel szerint nem gond, ott az ugró álcázó berendezése. Hát ez lemaradt a felvételről. Előbb le kell tesztelni, hogy működik-e egyáltalán a siklókkal folytatott dolog után. (Amúgy mi van a másik, „régi” ugróval? Már el van temetve?)

Amíg Jack és Carter az álcázással vacakolnak, Teal’c úgy módosítja a felkelés tervét, hogy Ré ne foglalkozzon a kapuval. Carter technoblablája után Jack megjegyzi, hogy furcsa ilyen szöveget hallani olyantól, aki ilyen eszeveszettül jó csaj. Carter megakad a nyelésben, és kissé kényelmetlenül érzi magát, mert neki inkább Daniel jön be. Érdekes, mert O’Neill első benyomása az volt, hogy Daniel kissé…ferde. A jaffa őrjárat az ugróhoz is elér, de Samnek pont sikerül átkötnie ezt-azt, így láthatatlanná válik. Persze rögtön azután ki is sül, így a jaffák eszméletvesztésig lőhetik azt. Danielék úton vannak, de Carter feltesz mindent egy lapra, hátha nem élik túl, és lesmárolja Jacket. Romantika, ehhez mindig is értettek a készítők.

Teal’c fegyvertelenül odasétál a jaffákhoz, és rákezd az unalomig ismert instant térítésre, amire szerintem eddig egy jaffa sem reagálta azt, hogy „engem meggyőzött”. Úgyhogy megjelennek a felkelők is, és a lázadást ordibálással, Jack és Carter pedig kufircolással ünnepli. Ugrunk a helyrehozott jelenbe, ahol a felvételt nézegeti a valódi CSK-1. Két hét múlva lett volna Daniel hülye időutazós ötlete, de így már nem kell rá gondolni, hiszen itt az ősduracell, és minden visszatért a régi kerékvágásba. El is mennek Jackhez pecázni menetrend szerint, és minden úgy történik, ahogy az már korábban is megtörtént. Kivéve azt, hogy van hal a tóban, aminek a delfinek nagyon fognak örülni a hiperűrbekötőút építése előtt.

Címkék: csillagkapu
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2010.02.19. 11:03:09

a jaffák eszméletvesztésig lőhetik azt :)

gibzin 2010.05.04. 22:34:24

OMG, akkor mégis csak megváltozott a jelen :S
Fel sem tűnt, mikor egymás után néztem a 18-at és ezt a duplát, hogy ez volt a halas rész lényege.
süti beállítások módosítása